Малко информация относно брекети (скоби за зъби)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Малко информация относно брекети (скоби за зъби)

Мнение от Johnn1e » 25 Авг 2011, 23:54

железата са отминали технологии от 10-ти век, провери орто-т апарати, моя ми го сложиха за 600 лв и мога да рекламирам паста за зъби :)

http://www.ortho-t.eu/

Потребител
Аватар

Мнение от Element » 26 Авг 2011, 0:05

Мисля,че около 3 години бях с брекети. Зъбите ми бяха доста криви, но ефекта определено е поразителен. Наистина го има момента, че е трудно да поддържаш добра хигиена. Жъбите пожълтяват. Когато ми махнаха един брекет от един зъб овцата ми "надра" зъба и в момента седи безумно грозно и "надрано".

Лично аз не можех около седмица да се храня когато ми ги сложиха, адска болка беше. След това свикваш, но си остава неприятният момент, че много трябва да внимаваш какво и как ядеш. Наистина често се случва "дъгата" (тази тел) да ти изкочи и да ти се забие в бузата. Не можеш да хванеш ябълка и да си я гризеш, защото шанса да ти се разлепи някой брекет е огромен. В началото бая хапчици ти остават по брекетите и не е особено красива гледка, но с времето свикваш да ги махаш :))). И доста често - след всяко стягане (а и в началото) устата ми се разраняваше и беше ужасно.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 26 Авг 2011, 0:28

Бе то верно, че красотата изисква жертви, ама аз май ще се откажа..
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 26 Авг 2011, 0:52

Като чели тея зъби ще си ги носите в гроба :mhihi: :mhihi:

Аз като хванех и гризнех ябълка, не само че нямаше никакъв шанс да си отлепя брекета, ми и пейзажа по ябълката беше се едно някъв мини краз с вериги е бродил :mhihi: . Бтв накрая като не издържах си отрязах сам телта, щото ми писна да ме стяга и на следващият ден бях да ми отлепят брекетите ... не знам с кво лепило ги бяха лепили, ама беше бая кораво :bang: :bang:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Мнение от KEVIN-30 » 26 Авг 2011, 3:18

emiliqn.gqurov написа:1. Цените са между над 2000 може и повече Лв(зависи колко са криви зъбите и от качеството)
2.Времето също зависи от кривината(казвам го от личен опит :oops: аз ги носих околу3 години :oops: )
3.За недостатъци не знам(само болката когато ги натягат, 1 ден не можеш да ядеш :mhihi: )
4. Ако си от Пловдив горещо препоръчвам Др. Анна Джуркова (аз бях при нея :)) ( http://www.djurkova.com/ ) ето сайт

ПС. Може да отидеш на консултация казват ти колко пари ще струва, колко време и ти си решаваш. Дано съм бил полезен :bchug:

====
за ПЛОВДИВ:
1) +1 за Доц. ДЖУРКОВА
2) +1 за Доц. Радослав СИМОВ 0888/495-593 (специализирал 6-месеца във ФРАНЦИЯ при лицев пластичен хирург и естетична стоматология) при българка емигрантка която е в ТОП-10 в света на естетиката.
Препоръчително е лечението с БРЕКЕТИ до 30-32г възраст ,в която възраст вече окончателно е завършил развитието си АЛВЕОЛАРНИЯ ГРЕБЕН ( коста на венеца)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Авг 2011, 10:26

какви са тия "брекети" и аз за сефте я чувам тая глупост.
някой има ли впечатления от прозрачни скоби за зъби (или clear braces на английски) ?

по-точно това нещо - http://www.invisalign.com/How-Invisalig ... fault.aspx
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 26 Авг 2011, 12:04

steeN написа:какви са тия "брекети" и аз за сефте я чувам тая глупост.
някой има ли впечатления от прозрачни скоби за зъби (или clear braces на английски) ?

по-точно това нещо - http://www.invisalign.com/How-Invisalig ... fault.aspx

едно време други нямаше...

аз също бях със скоби по зъбите както отгоре, така и отдолу над 2 години и половина...

удоволствието струваше 600 000лв., а резултата е повече от добър :yes: , като се има предвид, че кучешките ми зъби се бяха качили на челото, а сега са там където трябва.

проблеми с хигиената не съм имал, кариеси също, болката обаче е голяма, да не говорим за удар с топка в лицето :mhihi: (футбол, волейбол и други спортове)

не си спомням името на докторката, но е от Мездра :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 26 Авг 2011, 12:17

pampo написа:Д-р Емил Пейчев -
Работил е в Юниордент дълги години, има разни специализации в ЮСА и т.н. Абе професионалист е, оправил е не една манекенка. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ще му звънна тези дни да го поразпитам за тези брекети.
alx написа:ако си над 18 години- забрави. в момента в които ги махнеш ако не носиш всяка нощ такива да "подържат" каквото си постигнал- зъбите се връщат обратно. това от личен опит.
и "бракетс" са скоби... ама такива - математически.... това е някакъв български английски. правилното понятие е "брейсез" (braces)

Ами на 22 години съм и именно това ме притесняваше. С помоща на чичо гугъл видях, че тези скоби помагат и на хора, които са над 18 и си казах защо пък да не опитам, все пак ако има дори и малък шанс да си изправя лекинко зъбите то би било супер. Доколкото знам след като се махнат постоянните брейси, всяка нощ се носят временно други (които могат да се махат) в продължение на една година. След това като ги махнеш и тях зъбите си запазват поцизиите и оставаш цял живот с хубави зъби.
randity написа:Колеги и на мен ми предстои слагане на брекети и единственото от което се притеснявам е ваденето на зъб. На мен ми казаха 2000лв. На 16 съм и малко ми е кофти да ми махат зъб ебати.. Колега @deyan-enchev, аз съм със същия проблем като при приятеля ти. Не мога да си затварям хубаво челюстта, а все още не са ми израснали мъдреци.

Е това е малко кофти. Знам, че за да се подредят зъбите, понякога се налага да се извади някой друг зъб. Лично аз не бих се съгласил също на това нещо.
Leon написа:Тия цени дето ги пишете за железни скоби :shock: Разтърсете се малко из нета, има доста нови технологии, излизат почти същите пари, а не се виждат изобщо и ефекта е доста впечатляващ.

Колега може ли да ми дадеш малко повече информафия за тях?
JohnnyBlack написа:Има и прозрачни от няква специална пластмаса, които въобще не се виждат, но са доста по скъпи. Ама не знам дали в БГ работят с такива...

Честно казано би било по добре да се виждат по малко железарии, но пък ако е за сметка на цената надали си струва. Ще попитам и за тях също.
alekangg написа:Отиваш питаш, но поне 2 различни.

Благодаря за изчерпателното мнение колега! Ще говоря с няколко различни зъболекара за да видим какво ще ми кажат. При мен фактически зъбите ми не са толкова криви. Просто има два от тях, които стоят една крачка по напред от останалите и това ме дразни. Тези шини стил грозната Бети не са ли по надеждни от другите, които са прозрачни?
ogata написа:Айде и аз малко опит от първо лице... :ranting:

Мале точно от това ме е страх. Да не попадна на някой пишман зъболекар и да си разваля зъбите тотално... Дано последствията не са такива за всеки един, който носи такива скобки. Кариесите, уви явно са неизбежни, но до колкото мога ще си почиствам зъбите по няколко пъти на ден. Трябва да се разтърся за такива течности, с които с джабуркане почистват зъбите.
alekangg написа:Задължително се увери, че зъболекаря е дипломиран ортодонт!!!! Има много случаи, когато не е такъв и има проблеми след това...

Как мога да проверя това нещо колега?
Element написа:Мисля,че около 3 години бях с брекети. Зъбите ми бяха доста криви, но ефекта определено е поразителен. Наистина го има момента, че е трудно да поддържаш добра хигиена. Жъбите пожълтяват. Когато ми махнаха един брекет от един зъб овцата ми "надра" зъба и в момента седи безумно грозно и "надрано".

Мисля след като спра да ги нося да отида на процедури за избелване на зъбите. Надявам се да свикна с болката също. Хигиената ще се старая да е на ниво.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 26 Авг 2011, 13:03

Колега, и на мен ми предстои същата процедура, и аз ще ти кажа също, че всичко е много относително.

Първо, наистина вече има много варианти - обикновените метални брекети, които си ги носиш по външната дъга; има същите, но прозрачни пак по външната дъга; има и такива, които се носят по вътрешната дъга и не се виждат, но за сметка на това се носят по-дълго. Всеки вариант е с различна цена, но всичко върви от горе-долу 3 бона нагоре.

Времето за носене също е много относително - може и за 1 година да стане всичко, може и за 3 - това е индивидуално и анатомично обособено! След свалянето на брекети се ходи определено време с едни поддържащи скоби, които пак са много видове. Някои отвътре, други отвън, трети се носят само нощем като спиш и т.н. С две думи - брекети и други пособия - варианти бол.

Ваденето на зъби също е нещо много вариращо. В моя случай например, на долна челюст няма да вадя, но горе вдясно кучешкият няма място да влезе, и вероятно ще вадя някой, мисля да е петия, щото е умъртвен така и така :mhihi: Но пак повтарям - не е задължително! Ако не искаш да си даваш зъбетата, слагаш брекети без вадене, обаче шансът да се намястят зъбките намалява, тук ти си преценяваш риска. Най-хубаво и най-сигурно за крайния резултат е ако се извадят по 1 зъб от четирите страни. Аз лично ще жертвам само 1 зъб, просто няма нужда от повече, това също е различно при всеки :mhihi:

Отделно ще ти кажа, че няма възрастово ограничение! Аз съм почти на 23, и тепърва ще ги слагам, щях да ги сложа още преди 4 години, ама бях при една професорка тук в София, която всички казват че е добра и си разбира от работата, обаче беше тотална селянка като характер и ме отказа. А бяха взети вече мерките, бяха изготвени скиците за брекетите и т.н. Не искам да влизам в подробности че пак ще се ядосам.

Слагай смело и не му мисли, така ще правя и аз. Определено си струва. Вярно е, че има негативи - болка в първите няколко дни, забраняват ти се доста от храните, газираните напитки, алкохол и т.н. Но мисля че инвестицията е прекалено хубава, а жертвите не са толкова големи :yes:

НАЙ-ВАЖНОТО!!!!! Преди слагане на брекети, правиш прегледи, рентгенови снимки, или друг вид изследване на всички зъби, и оправяш абсолютно всички кариеси, дори и най-миниатюрните кариесченцета, защото сложиш ли брекетите е почти невъзможно да се оправят кариеси, особено ако са разположени между 2 зъба. Защото брекетите дори и при най-бързо оправяне - около година и нещо, пак можеш ебати кариесите да си докараш, пулпити, грануломи и т.н. Погрижи се добре за това!

Това е всичко, успех с брекетките, ще ги слагам и аз, и после ще си докладваме резултатите :mhihi:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 26 Авг 2011, 14:15

Някои колеги ме наплашват, други ме успокояват, но това вадене на зъб ще ми разкатае фамилията. Няма как да стане на 16 да си дам зъбчето ;) Искам да си сложа такива железа в устата, ходих на зъбар и каза, че сега август трябва да си сложа, ама няма финанси за сега. А аз го обмислям и да се откажа, въпреки, че не искам :| Не знам, объркан съм много
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 26 Авг 2011, 14:31

randity написа:Някои колеги ме наплашват, други ме успокояват, но това вадене на зъб ще ми разкатае фамилията. Няма как да стане на 16 да си дам зъбчето ;) Искам да си сложа такива железа в устата, ходих на зъбар и каза, че сега август трябва да си сложа, ама няма финанси за сега. А аз го обмислям и да се откажа, въпреки, че не искам :| Не знам, объркан съм много

Пак повтарям - не е задължително да има вадене на зъб. Това ще ти го съобщят след взимането на модел, и правенето на изчисления върху модела. Може и да не се наложи, но може и да трябва. Но ще ти кажа едно - и аз мислих така на твоите години, сега вече се убедих че жертвата на някой зъб не може да се сравнява с крайния резултат.

По-важното е, че ако изваденият зъб е от 4-ти назад /страшно рядко се вадят 2-ри или 3-ти, 99% от случаите е от 4-ти натам, защото се губи естетиката ако извадят преден зъб :mhihi: /, никой никога няма да разбере че имаш ваден зъб след като ти се подредят зъбите с брекетите ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 26 Авг 2011, 15:35

Преди около 2 месеца си търсех варианти за зъболекар онлайн. В една от клиниките попаднах на описание на прозрачни скоби за зъби и пускам линк защото виждам, че има хора, които събират информация. Никога не съм имал нужда от такова лечение и не съм стъпвал в клиниката, от която е линка.
Постът ми не бива да се приема като препоръка за клиниката или формата на лечение - може и да са добри, но аз нямам никаква информация по въпроса.
http://www.dsdent.com/invisalign/invisalign.html
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 27 Авг 2011, 17:53

Айде и аз да дам малко инфо, тъй като и аз съм минал по тоя път със скоби/брекети, всякакви такива чудеса и ходене по мъките.
Преди години ми се наложи да си намествам зъбите - тясна челюст, никакво място за кучешките зъби, които решиха да израстват точно тогава върху другите и изобщо много неприятно. Всички възможни зъболекари и какви ли не специалисти се изказаха, че тия 2 зъба трябва да се махат или 2-та четвърти зъба (кучешките са 3-ти) и после да се прибират зъбите с брекети. Да де, аз 2 зъба изкарах, ама не сложих брекети. За брекети ми искаха 1500 в началото и после сяка седмица по не знам си кви пари, дето сумата ставаше колкото за една лека кола. Отделно имах приятели с брекети - всичките ми разправяха, че да се държат чисти тия неща се искат здрави нерви. Как си реших проблема, след като не ми се даваха 4 бона и не ми се седеше 2 години с брекети в устата ? По приятели намерих един доктор, дето ми оправи проблема за няколко месеца. Ся не искам да звуча все едно е реклама, просто разказвам. Та доктора бачкаше във 2-ра градска в Пловдив, контакти вече нямам, казваше се Янковски ако не се лъжа. Направи ми едни скоби от тия дето се свалят, аз естествено бях ученик и изревах, че няма да ги нося през деня, той помрънка и в крайна сметка ги носих само нощем. Няколко месеца и зъбите ми се подредиха супер. И не ми се наложи да търкам като невидял - просто ги носих само докато спях. До ден днешен нямам никакви ядове със зъбите си, много съм доволен.
Think. Believe. Dream. Dare...

Потребител
Аватар

Мнение от GAL73 » 28 Авг 2011, 7:59

Здравейте,
първо да попитам Xscape на колко години беше със скобите?Аз търся решение за дъщеря ми и изчетох толкова инфо ,че в момента само зъби и телове в главата ми!Консултации - трима ортодонти и един стоматолог.Ортодонтите само брекети знаят,стоматолога - силно против.
Минуси при носене на брекети:
-лепилото или някаква киселина ,която използват за залепяне уврежда емайла на зъба - без този емайл зъба си остава постоянно прецакан,
-хигиена -много трудно,поради което храненето става нередовно ,неправилно и са възможни всякакви здравословни проблеми,
-болка има-не знам колко но....
-одрани бузи и възпалени венци
-за красота няма да говоря
Естествено при всеки е индивидуално , аз просто изброявам неща ,които ме смущават силно!
Ще посетя и д-р Янковски тази седмица,макар че при нас проблема е малко по-странен и ще видим!

Аватар

Мнение от Хаос » 28 Авг 2011, 12:49

преди повече от 10 години носих всякакви апаратчета и брекети
Първоначално с тея шини дето имат розома основа, дето лепне по небцето и съответно говорех като тежководолаз и отказах да ги нося през деня
После стана ясно, че иначе перфектно подредените ми зъби не са оставили място за кучешките, нито милиметър
Отидох при ортодонт и си избрах брекети, ама не метални, а керамични
Всеки месец ми ги натягаха и ме боляха зъбите много сериозно по 4-5 дни
Не са ми се разлепяли, не съч получил дори 1 кариес за тея 2 години
Тайната е да се изджабуркаш малко след всяко хранене с малко вода
Ефекта беше поразителен, кучешките ми си се наместиха, а ако ди бях носил и фиксатора нощем след като ми махнаха скобите, ефекта щеше да е двоен
За София бих препоръчал МЕДСТОМ на Дондуков, въпреки, че не те ми слагаха брекетите, аз там си правя зъбите и ако пак реша да слагам за дооформяне бих отишъл при тях поне за консултация
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата