Яко лепило

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Яко лепило

Мнение от Elesar74 » 29 Авг 2011, 11:53

Здрасти колеги. Имам следното питане. Трябва ми някакво яко лепило или по скоро лепило с добра адхезия между метал и пластмаса. Искам да залепя една метална пластина от тънка ламарина, за една пластмаса в колата, но каквото и да пробвам от продаваните по нашите магазини лепила, не държи. Залепва, обаче ако напъна детайла ей тъй за проба и се отлепя. По метала остава, по пластамасата не остава нищо. Просто мисля, че не хваща на тази пластамаса. Досега съм пробвал всякакви моментни, секундни и т.н лепила, някакво Moment с две спринцовки, двукомпонентно, някакво JB, хамериканско(много ми го похвалиха), но на тая пластмаса не лепне нищо дълготрайно. Слагам залепения детайл и след седмица се отлепя. Няма опън, натиск, нищо такова. Пластмасата е една лайстна от задната врата на моята кола(Е39 комби). Там се е счупил един пластмасов държач на тази лайстна и като видях колко са серт щипките дето влиза тоя държач, реших да го направя от ламарина и да го залепя за лайстната, тъй като имам странното чувството, че дори и нови лайстни да сложа, ако реша да ги махна, пак ще им се счупят държачите. Просто щипките в леглата са много яки, че и със зъб навътре и тази пластмаса като се заклини там и няма вадене, освен счупване май.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: Яко лепило

Мнение от ivoo » 29 Авг 2011, 13:04

Кажи коя лайсна ти е счупена - ще ти я подаря , стига цвета да е като твоя.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 29 Авг 2011, 17:04

SunFix-a и тебе ще те оправи ;)
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 29 Авг 2011, 21:19

Ами ако взема някакви пластмасови парчета от по-дебела пластмаса, дето да са горе долу като тия, счупените, дали ще залепнат по-добре за пластмасата на лайстната, от ламарината?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 29 Авг 2011, 21:39

Мини с шкурка ламарината и после лепи...
Иначе с черен силикон няма да мръдне.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 29 Авг 2011, 22:52

Ами според мен проблема е, че лепне по ламарината, но не по пластмасата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 29 Авг 2011, 23:15

Доколкото разбрах ,лепилото се задържа за метала (ламарината) ,но се отлепя от пластмасата . Не знам дали си опитал да минеш с някакъв абразив въпростната пластмасова повърхност и каква и е площа ,но би било полезно при всички положения и също така ,като лепиш със следващото лепило ,да я изчистиш много хубаво от остатъците от предишното с което си пробвал. Аз лично за метал към пластмаса съм лепил ,натрошено при разминаване странично огледало на кола (пластамсовия "кожух" и металния корпус ) с "течна стомана" на бизон (двукомпонентно епоксидно лепило) и до сега не е мръднало ,а беше преди няколко години. Има го в почти всяка железария и струва около 10лв. Далеч ,не е най- сериозното лепило на земята ,но специално за това свърши чудесна работа и ако не си го пробвал и имаш 10 излишни лева,не е лошо да опиташ. Успех с начинанието.

Е тва е въпросната измишльотина

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 30 Авг 2011, 9:04

Ще го потърся това говедо(Бизон), вече от няколко места за него ми говорят. Иначе шкурих местата на залепване с не много една шкурка, после с AMB минах, но според някои познати, това е било грешка, не е трябвало АМВ, a спирт или ацетон. А странното в случая е, че по пластамасата не остава грам лепило, ще каже човек че не е слагано хич. Ба ли я каква е тая пластмаса и чудо.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 30 Авг 2011, 11:40

С едра шкурка я мини пластмасата щом не хваща там.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 01 Сеп 2011, 21:06

Минах пластмасата и ламарината с шкурка N80, почистих със спирт и лепих пак с онова хамериканското. Утре ще видя ефект има ли. По ламарината е останало от това лепило, няма махане, само го шкурих. На пластмасите има някакъв надпис ABS+PC, незнам какво значи.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 01 Сеп 2011, 21:14

Оф и моята лайсна е така...сега гледам,че и другата тръгнала... ще следя темата дано намериш с какво да се залепят и да държи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 08 Сеп 2011, 10:26

След операцията с почистването и лепенето, няма пак никакъв ефект. Сега лепилото остана по пластмасата, а не остана по метала. Вече се поотказах май.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 08 Сеп 2011, 15:40

Elesar74 написа:След операцията с почистването и лепенето, няма пак никакъв ефект. Сега лепилото остана по пластмасата, а не остана по метала. Вече се поотказах май.

Вземи си силикон на `Den Braven ` IG Glasseal , почисти всички л..на дето си мазал досега, намажи едната повърхност - притисни ги с нещо за 5-6 часа /12ч най добре/ и ако се разлепи, лично ще ти поръчам нова кора от Дару :mhihi: :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 09 Сеп 2011, 17:08

Сега потърсих това лепило, намерих го в България само във В.Търново, а те го нямат в наличност. Язък.

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 09 Сеп 2011, 17:18

аз е с тва http://www.henkel-loctite.bg/produkti/s ... power-gel/ лепих разни неща на четиресшестицата и станаха здрави. Хубавото е че е моментно и не трябва да висиш сто часа и да го държиш а и е гелообразно и гъвкаво.
Има го навсякъде, струва 4 кинта но тубичката е малка.
Успех!
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата