Бригада в Англия - моля за съвети.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Бригада в Англия - моля за съвети.

Мнение от Next » 01 Сеп 2011, 14:47

Здравейте колеги, нуждая се от съвет които са ходили на бригада да ми кажат с коя фирма е по добре и да отбележа не ми се берат ягоди. Искам да заминем с приятелката ми не сме студенти тя е на 19 а аз 23г. Кое ще е най доходно да се работи? Всякакви съвети ще са ми полезни.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Бригада в Англия - моля за съвети.

Мнение от uCnaHeTcA » 01 Сеп 2011, 14:48

Не е ли малко късно :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 01 Сеп 2011, 14:57

uCnaHeTcA написа:Не е ли малко късно :dunno:

Гледам по сайтове, че документите се приемат в края на месец Септември
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
Мечтае да кара: F10

Мнение от R_Lakov » 01 Сеп 2011, 17:12

http://www.ukbrigade.com/ С тия ходя аз вече 5 год. Иначе при самото интервю кажи че не искаш да си на ягоди. Друг е въпроса дали ще ти се обадят. Всичко е въпрос на късмет каква оферта ще дойде.

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 02 Сеп 2011, 0:47

R_Lakov написа:http://www.ukbrigade.com/ С тия ходя аз вече 5 год. Иначе при самото интервю кажи че не искаш да си на ягоди. Друг е въпроса дали ще ти се обадят. Всичко е въпрос на късмет каква оферта ще дойде.

:yes:Проверени :mhihi:
Имай предвид че ако заминеш сега нямаш много голям избор за работа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Мнение от KEVIN-30 » 02 Сеп 2011, 0:52

+1 за КОНКОРДИА
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е46/E61 touring
Мечтае да кара: Е21

Мнение от kalin4o0o_ » 02 Сеп 2011, 7:25

Миналата година ходих с Конкордия. Относно фирмата и :yes: и :no: - като е да вземат парите бързо се организират... обаче фермата беше пълна трагедия... след многобройни позвънявания в офисите на Конкордия, от там ни дадоха отговор, че ако тази година условията са същите няма да пратят хора и ще прекратят договора с въпросната ферма... да ама не стана точно така и тази година пак имам поне 10 познати които пак са там НЕ по собствено желание... просто късмет...
За друга надеждна - HOPS знам че са стабилни, но съм чувал че работят с много ферми в които се отглеждат меки плодове, а доколкото разбрах не искаш ягоди... (макар че ако са от ''високите'' не виждам проблем)

Ако заминеш с Конкордия и не ти хареса мястото на което си някои ферми предлагат трансфер в друга,но не се знае другата дали няма да е по-зле, а имаш ли един трансфер нямаш право на втори...

Предполагам че и други колеги ще напишат нещо и ще вземеш правилното решение..
Надявам се поне малко да съм полезен..

Късмет
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
Мечтае да кара: F10

Мнение от R_Lakov » 02 Сеп 2011, 15:06

martin_g60 написа:
R_Lakov написа:http://www.ukbrigade.com/ С тия ходя аз вече 5 год. Иначе при самото интервю кажи че не искаш да си на ягоди. Друг е въпроса дали ще ти се обадят. Всичко е въпрос на късмет каква оферта ще дойде.

:yes:Проверени :mhihi:
Имай предвид че ако заминеш сега нямаш много голям избор за работа

Марто, тои не е казал че иска да заминава сега. Просто от края на септември почва подаването на документи за следващата година :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 02 Сеп 2011, 17:26

KEVIN-30 написа:+1 за КОНКОРДИА

също съм за тях. Вече забравих, ама то седалището им май беше в Англия на тия и ако имало проблем с дадена ферма им звъниш и те идват да се оправят. Така беше преди 2-3 години.
За ягодите търси САМО такива, който са на високо, а не да лазиш по земята.

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 03 Сеп 2011, 1:17

Да натрупаш опит - става. Да натрупаш пари - трудно. Ако искаш да стъпиш в Англия и да останеш там да си търсиш работа- приготви се за трудности. Като цяло ще те изгърбят - няма да ти хареса работата. Питай ме от къде знам :mhihi:

Конкордия съм използвал като провайдър ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 07'

Мнение от aston_mm » 03 Сеп 2011, 2:18

Здравейте,
нека и аз споделя едно мнение:

Работната ми карта беше издадена от Concordia, заминах чрез нейния агент в София "Уай Ес Пи България". Тази година, върнах се 2 месеца преди да ми е изтекла работната карта. За агента мога да кажа следното:
Не дават точна информация, гледат да ти вземат парите и на всичкото отгоре не работиш това, което ти е обещано, аз бях изпратен за шофьор и мотокарист, и познай какво работих?
Бране на аспержи, увиване на боб и бране на грах. Агента не защитават интересите на хората заминали с тях, когато сам тръгнеш да си търсиш правата, търсят те под дърво и камък, за да разговарят с теб и да ти набиват в главата, че ти не си отишъл там, да разговаряш с мениджърите за работата и какво са ти обещали преди да заминеш.
Като цяло положението по фермите е зле, има хора отиват за 5-6 година, та те са се състарили, оставили си здравето на полето, а за пари спестени да не говорим. Не ти препоръчвам да ходиш на бригада.
За установяване в Обединеното Кралсство(ОК), малко трудно, ако не знаеш език, ако има кой да бутне едно рамо и да ти помогне да си регистрираш фирма и да получиш работна карта, нещата стават много по лесно, но не забравяй, че ти е нужен капитал поне 3 000 паунда. Но не забравяй, в ОК е пълно с емигранти, преедимно араби и индийци, навсякъде са, за поляците да не говорим, от както са в Шенген са навсякъде. Та за това, ако искаш да работиш в Англия, нещо различно от ферми, първо вземи изкарай някакъв курс по АЕ и след това рискувай.

Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aston_mm » 03 Сеп 2011, 12:32

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 04 Сеп 2011, 15:46

Искам да изразя моето мнение относно тези бригади. Та то е следното:

Ако искате да отидете за 5-6 месеца да се изгърбите и да се върнете с 2 до 10 + К в зависимост от фермата - Вие сте! Това е фермите беше решение преди 10 години когато аз ходих с Конкордия и останах мн доволен от към парите защото въпреки огромното изгърбване като се върнах в БГ имах доста кинти - Паунда беше 3.20 лв. !!!

Сега Положението е следното: повечето ферми са зле, вече са умни фермерите и вдигат нормите и освен това си правят далавери за държавни субсидии. Нека обясня:

Вие отивате да работите в дадена ферма при което фермера лапа 800 паунда субсидия от държавата за това че ви е наел. Да речем фермата е 1000 човека и те са заявили толкова. До тук прекрасно нали? Да ама годината е лоша или поне започва лошо. Няма плодове/зеленчуци достатачно за да може всички или поне там 85 % да покрият нормите. Какво се прави ? Обажда се нашия в Конкордия или Хопс съответно и иска още 100 човека примерно защото са му пратили някакви мързеливи и бавни овце от третия свят! Те му казват окей овце имаме много ей сега ще ви пратим. Събират ви в офиса на групички или навън като цяло "избраните" и ви казват че нищо не става от вас и си заминавате след 2 дена и трансфер май няма ..... Той е взел 8000 паунда за вас субсидия и от новите взима още 8000 паунда да не говорим за хотелския бизнес с караваните ...
Ако обаче сте мн бързи и минете между капките на трудния период следва едно голямо лизане на Д-то на супервайзери които са вече предимно Българи, Поляци и тем подобни, а не както преди главно Англичани. Разликата е следната: Англичанина не ви има за хора и мисли че там от където идвате нямате тоалетна във вас и течаща вода, телевизия и радио, но това се преживява някак ДОКАТО БГ или Поляка или къвто е там почва яко се гаври с набелязани хора така че нито мир да видите нито пари. Сума ти хвърлени нерви и усилия на вятъра кошмарни нощи в очакването на следващи "перфектен ден" на полето и то за НИЩО.
Има уникални случай, но поне едно време се гърбиш ама знаеш защо а сега е мале мале..

И от всичкото ваше нещастие печели фермера и човека който ви е пратил, а вие се чудите кой ви е бил по главата да ходите да се дупите за слава.

Мога още мн да пиша, но за сега толкова. :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 04 Сеп 2011, 18:02

larbi написа:Искам да изразя моето мнение относно тези бригади. Та то е следното:

Ако искате да отидете за 5-6 месеца да се изгърбите и да се върнете с 2 до 10 + К в зависимост от фермата - Вие сте! Това е фермите беше решение преди 10 години когато аз ходих с Конкордия и останах мн доволен от към парите защото въпреки огромното изгърбване като се върнах в БГ имах доста кинти - Паунда беше 3.20 лв. !!!

Сега Положението е следното: повечето ферми са зле, вече са умни фермерите и вдигат нормите и освен това си правят далавери за държавни субсидии. Нека обясня:

Вие отивате да работите в дадена ферма при което фермера лапа 800 паунда субсидия от държавата за това че ви е наел. Да речем фермата е 1000 човека и те са заявили толкова. До тук прекрасно нали? Да ама годината е лоша или поне започва лошо. Няма плодове/зеленчуци достатачно за да може всички или поне там 85 % да покрият нормите. Какво се прави ? Обажда се нашия в Конкордия или Хопс съответно и иска още 100 човека примерно защото са му пратили някакви мързеливи и бавни овце от третия свят! Те му казват окей овце имаме много ей сега ще ви пратим. Събират ви в офиса на групички или навън като цяло "избраните" и ви казват че нищо не става от вас и си заминавате след 2 дена и трансфер май няма ..... Той е взел 8000 паунда за вас субсидия и от новите взима още 8000 паунда да не говорим за хотелския бизнес с караваните ...
Ако обаче сте мн бързи и минете между капките на трудния период следва едно голямо лизане на Д-то на супервайзери които са вече предимно Българи, Поляци и тем подобни, а не както преди главно Англичани. Разликата е следната: Англичанина не ви има за хора и мисли че там от където идвате нямате тоалетна във вас и течаща вода, телевизия и радио, но това се преживява някак ДОКАТО БГ или Поляка или къвто е там почва яко се гаври с набелязани хора така че нито мир да видите нито пари. Сума ти хвърлени нерви и усилия на вятъра кошмарни нощи в очакването на следващи "перфектен ден" на полето и то за НИЩО.
Има уникални случай, но поне едно време се гърбиш ама знаеш защо а сега е мале мале..

И от всичкото ваше нещастие печели фермера и човека който ви е пратил, а вие се чудите кой ви е бил по главата да ходите да се дупите за слава.

Мога още мн да пиша, но за сега толкова. :winky:

А така,свали ги малко на земята колега.......за всичко сьм сьгласен с теб.....и желаещите да заминат нека знаят... домашните сметки на пазара не излизат.... трудно ще спестите пари(да не кажа..невьзможно)за някоя м3 е36 англичанка...или за каквато и да било друга баварка....Тьрсете друга алтернатива за печелене на пари....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aston_mm » 05 Сеп 2011, 0:04

Съгласен съм с larbi, аз лично не искам да отида там отново, всички които ходят там са хора имащи заеми, и нямащи възвращаемост на кредита в България или са хора, които не могат да попаднат на работа в България, но аз ще кажа едно, камъкът си тежи на мястото, затова търсете по-добра работа в България и отстоявайте до край правата си, както Ние сме длъжни да се съобразяваме с изискванията на работофатеите, така и те с нашите.

Успех на всички!

Следваща

Назад към Извън Темата