Трансплантация на М52Б28 в Е30!
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
Re: Трансплантация на М52Б28 в Е30!
закачете я на диагностика,най-вероятно не си вързал сигнал за скороста към компа 

Закачвахме я но не видях подобна грешка...Имаше натрупани грешки и повечето се изтриха...Останаха 3 от които едната е модул подгряване сензор 1 което най вероятно еднта ламбда сонда...другите две неможахме да разберем за какво се отнасят

Напишете тук какво ви вади като грешка диагностиката.Може някой по знаещ да каже. 

Проблема с аварийния режим е оправен...От теми на българи писани по американските форуми разбрах че тъй като повечето схеми за свързване по интернет са за м50 в е30 и там спийд сигнала си се свързва 14пин към 14пин...Обаче на м52 при мен от е39 14ти пин на моторната букса даже е празен и в горепосочените форуми прочетох че трябва да се върже 14ти към 9пин...Така направих и вече го няма проблема и не дава грешка...
Останаха някакви грешки като CAN интерфейс и разни клапани за отработени газове и наистина утре ще взема да им напиша кодовете и точно какво пише и някой може да каже какво точно означават и как се отстраняват
Останаха някакви грешки като CAN интерфейс и разни клапани за отработени газове и наистина утре ще взема да им напиша кодовете и точно какво пише и някой може да каже какво точно означават и как се отстраняват

- sharkvn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 с PVC мотор
колега а аз ще съм ти много благодарен ако кажеш как върза диагностичната букса при положение че мотора е от е39 защото моя така и си остана без диагностика
Колега нищо не съм пипал по диагностичната букса...При теб защо се е наложило да пипаш по нея?

- sharkvn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 с PVC мотор
ами до колкото си спомням диагностичната букса на е39 е на инсталацията на купето не на мотора както при е36 примерно и сега буксата я имам но с отрязани кабели и не знам кой къде трябва да се върже за да се закачи на диагностика бях чул че си търсела табло и не знам какво още иначе не се закачала програмата и т.н а сега гледам че твоя мотор също е от е39 а имаш диагностика
Ами незнам чак такива подробности за е39 но може би има значение че аз взех двигателя от е36 в която е прекарал 6-7месеца...може би самата инсталация да е от е36...нямам представа

Ето какви грешки натрупва в паметта:
217 CAN интерфейс порт тайм аут
68 Клапан регенерация отработени газове
52 Клапан соленоид отработени газове
100 Блок за управление на микропроцесора
75 Напрежение на сондата секция 1 сензор 1
ЕВС-а е махнат софтуерно и колата е била автоматик...Най-много ме притеснява това напрежение на сондата...преди два дни я смених защото даваше грешка в отоплението на сондата сега изчезна това а пък се появи грешка в напрежението и ауспуха черен и понамирисва на бензин...
217 CAN интерфейс порт тайм аут
68 Клапан регенерация отработени газове
52 Клапан соленоид отработени газове
100 Блок за управление на микропроцесора
75 Напрежение на сондата секция 1 сензор 1
ЕВС-а е махнат софтуерно и колата е била автоматик...Най-много ме притеснява това напрежение на сондата...преди два дни я смених защото даваше грешка в отоплението на сондата сега изчезна това а пък се появи грешка в напрежението и ауспуха черен и понамирисва на бензин...

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
а защо си слагате пластмасови мотори от които не разбирате бъкел

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
Абе то и на карба на м10ката малко хора му разбират а си е от 84та...По стара българска поговорка си мислиме че разбираме от всичко свързано с коли жени и футбол...сигурно от тука идват повечето проблеми

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
ares2 написа:колеги мога ли да ползвам картер от м52 от Е39?
Не можеш

Нещата със свързването на инсталацията на М50 от първата страница дали са еднакви със инсталацията на М21 ?