Който не спре на пешеходна пътека - един месец без книжка !!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Който не спре на пешеходна пътека - един месец без книжка !!

Мнение от Е.Димитров » 08 Сеп 2011, 9:59

у пловдив,пешеходците са като партизани по време на гражданска война,туку пресече некой и се шмугне у некоя прека,през седмицата съм у майландия и мога да ви кажа че тук пешеходците немат права (аз не ходя пеша де),ако некой им спре (в случая аз) те гледат се едно им гласиш нещо грозно и пагубно.
Иначе боли ме ,че като спра на некоя пешеходна пътека,някой ще ме отвее в багажника,после аз ще му отвея главата (ако ми е у категорията де :mhihi: ).
Най ме притеснява аз като спра на някой пешеходец,да не земе задния да ме отмине от ляво или дясно,че тогава вече е опасно,един вид аз съм "излъгал" пешеходеца а другия го е натресъл.

п/п
На мангасари не спирам

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 08 Сеп 2011, 10:23

глоби на шофьори - да, глоби на пешеходци - да, ами глоби за общините за пешеходни пътеки, които не са осветени вечер, нямат и грам боя вече по тях, знаците за които са скрити зад три реда клони - защо да няма???

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Bareck » 08 Сеп 2011, 10:24

На мене патрулка не ми е спирала на пешеходна пътека,то тогава какво остава за останалите шофьори...

ентусиаст
Аватар
Кара: KIA
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от THE DUNK MACHINE » 08 Сеп 2011, 10:40

Трябва да го приемат според мен - в студентски град е страшно на тия пътеки почти няма ден без удар - шофьорите ги мислят за финална линия явно и гледат да минат през тях поне с 80 и ако някой тръгне да спира веднага са едни клаксони псувни работи :bang:

Супер готино впечатление ми направи последния път като бях във Велико Търново - там на пешеходните пътеки се спира в 99.9% от случаите не знам как са го направили хората ама е супер културно :bchug:

Трябва да се въведе глоба от поне същия размер 200лв. и за пешеходците които пресичат на 20 метра от пешеходните пътеки или които пресичат на червен светофар, а тия дето пресичат през Цариградско и подобни други самоубийци даже трябва да ги затварят за по 1 месец някъде или поне да възстановяват точки на шофьорите като ги блъснат :ranting:
THE ONE & ONLY E30

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 08 Сеп 2011, 10:50

b0bituy написа:Вчера тръгнах да пресичам на една пешеходна пътека с колелото и когато вече слязох от бордюра една е-класа мина пред мен и не ме пусна, но когато водача и се усети, че заради него не можах да мина ме погледна и вдигна ръка за да ми се извини. Е това за пръв път ми се случва... :mhihi:
Иначе в Бургас всеки ден когато ми се налага да пресичам от средната част към Mcdrive-а ( надявам се, че колегите от града се сещат за къде говоря ) чакам по 10-15 минутки за да спре някой да ме пусне да тръгна да пресичам, след като ме пусне някой от 1вата лента се моля да спрат и колите на 2рата и 3тата лента, че повечето рейсъри се засилват от болницата и....

Това с колелото е казус, беше ли на колелото или беше слезнал от него и го буташе ?
Ако си на колелото не си пешеходец следователно си водач на ППС и нямаш грам предимство.
Ако си слезнал си пешеходец.
Аз спирам на пешеходни пътеки и изчаквам хората. И много ама много се дразня когато някой си пресича на 10 метра от пешеходната пътека...
По принцип в закона има глоби и за неправилно пресичане за пешеходците, ама никой ама никой не ги следи тези неща.
Трябва да се снема вината от шофиорите при инцидент с неправилно пресичащ пешеходец. Неможе да си виновен без вина.
А книжки да взимат за неспиране е просто смешно, това е толкова субективно по-скоро това предложение е с цел касичка за полицайте които след поставянето на камерите с радари няма от какво да си изкарват пари.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Сеп 2011, 11:10

Даваха в Щатите някакъв цивилен полицай чака на пътеката. Като се появи кола и оня стъпва, ако не спре на 20 метра по-надолу чакат ония с моторите :cop:

Тук имаше подобна тема и се оказа, че много хора "преценяват" дали да спрат. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 08 Сеп 2011, 11:12

нека да глобяват! :yes:

оня ден бех у европа, още преди да съм помислил да пресичам (на пешеходна пътека) вече са спрели да ме чакат, чак неудобно да ти стане... и позабързваш крачка, а няма и кой да те напсува и да ти свирне, и всички карат с 50 в града, и няма задръствания и нерви, щото половината град е на колела или в градския транспорт и цената на бензина е почти като у нас , а заплтатите х 10 сигурно и въпреки всичко не си карат колите и няма s класи и 7мици, но пък бакшишите с в нови Е класи и Q 7 ... ама айде че се отплеснах , едва ли някога ще заприличаме поне малко на тях.
Последна промяна leTransporteur на 08 Сеп 2011, 11:49, променена общо 1 път
Карай бързо
Стигни 'пръв

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Сеп 2011, 11:34

Защо да не се глобяват пешеходци, които пресичат извън пешеходна пътека?
Опазването на човешкият живот, не е ли грижа и на пешеходци и на шофьори?
Значи той не може да ходи 200м , аз трябва да му спра там където никой не очаква и така освен, че ще застраша още животи ще съм на косъм да отнеса и него защото естествено няма да знам, че му е скимнало да пресича :banghead:
Докато разделят правата и задълженията на пешеходци и шофьори не очаквам да има подобрение във войната по пътищата.
Това, че нямало някъде пешеходна пътека или била далече не е мой проблем като шофьор - това е проблем на общината, КАТ или който отговаря там. И е крайно време и те да си свършат работата. Ако оставим едните без глоби това значи анархия - всеки пресича там където му е удобно, защото пътеката била далече.
То по същата логика може и на червено да пресичат, защото има светофари на които се чака повече от 1 мин. да светне зелено за пешеходци :banghead:
Последна промяна © на 08 Сеп 2011, 11:42, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 08 Сеп 2011, 11:39

преди 10тина години бях на море в малък морски град от голямото "добро утро" - и се лутах с една карта и вдигнах глава погледнах, че има 10тина коли и викам - я да си погледна пак картата и си гледам сигурно 20сек. и чувам клаксон - вдигам глава и всичките спрели и първата кола ме подканва с усмивка да пресека - НЕ МИ СЕ ВЯРВАШЕ :mhihi: малък град, преди 10 г.

Има нещо, което ме дразни повече - наближавам пешеходна пътека и виждам, че има хора, намалявам да минат, а те просто си чакат нещо - я маршрутка, я такси ... не мога да разбера защо искат точно от там да я хванат, но .... :mhihi:

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 08 Сеп 2011, 11:47

Вървете покарайте в по-големите градове на Румъния и ще се видите в празници.Пешеходците са такива камикадзета,но винаги пресичат на пешеходна пътека без грам да се огледат...молиш се да спреш,че после е страшно :mhihi:
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Сеп 2011, 11:55

Столичният КАТ се включи в кампанията "Вдигни ръка, спри джигита" на МВР, която е насочена към намаляване на блъснатите хора, пресичащи на пешеходна пътека.

а не може ли кампанията просто да е "спри като видиш човек, който иска да пресича" ? пак някой друг да носи отговорност, класика. но нека да правят такива кампании по-често, по-добре от нищо.
Последна промяна steeN на 08 Сеп 2011, 11:57, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 08 Сеп 2011, 11:57

Периодично се заформя такава тема. Както винаги лагерите са еднакви, едните искат да има много глоби и да се спира както е по беля свят, а другите ги е яд на всички пешеходци или в най-добрия случай не спират поради страха си, че някой ще ги блъсне отзад или ще мине и ще убие пешеходеца от страни!! Може и така да се самоуспокояват и оправдават, като не спират..

Потребител
Аватар
Кара: E36 sedan
Мечтае да кара: MAYBAH
Детайли за колата: http://www.album.bg/maglata2002/albums/170883

Мнение от maglata2002 » 08 Сеп 2011, 12:07

THE DUNK MACHINE написа:Трябва да го приемат според мен - в студентски град е страшно на тия пътеки почти няма ден без удар - шофьорите ги мислят за финална линия явно и гледат да минат през тях поне с 80 и ако някой тръгне да спира веднага са едни клаксони псувни работи :bang:

Супер готино впечатление ми направи последния път като бях във Велико Търново - там на пешеходните пътеки се спира в 99.9% от случаите не знам как са го направили хората ама е супер културно :bchug:

Трябва да се въведе глоба от поне същия размер 200лв. и за пешеходците които пресичат на 20 метра от пешеходните пътеки или които пресичат на червен светофар, а тия дето пресичат през Цариградско и подобни други самоубийци даже трябва да ги затварят за по 1 месец някъде или поне да възстановяват точки на шофьорите като ги блъснат :ranting:

в Търново няма чак такива проблеми със спирането на пешеходна пътека!

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Сеп 2011, 12:50

да, обаче въпроса е че спираме :mhihi:
аз като шофьор гледам да съм изряден и дали ще има един месец без книжка или една година - въобще не ме интересува
яд ме е на тези, които не спазват правилата - пешеходци и шофьори, разбира се

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 08 Сеп 2011, 13:01

bum_bum написа:Даваха в Щатите някакъв цивилен полицай чака на пътеката. Като се появи кола и оня стъпва, ако не спре на 20 метра по-надолу чакат ония с моторите :cop:

Тук имаше подобна тема и се оказа, че много хора "преценяват" дали да спрат. :mhihi:

ама онея долу пишат, а тук кешват :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата