Който не спре на пешеходна пътека - един месец без книжка !!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Който не спре на пешеходна пътека - един месец без книжка !!

Мнение от flame » 08 Сеп 2011, 13:19

Това е хубава, но много радикална идея ;)
В смисъл, че 90% от шофьорите нямат този навик и ако стане всичко изведнъж - най-малкото ще има масови влизания в багажника, както беше написал един колега :mhihi:
Според мен трябва да стане лека-полека - кампании разни да правят, да има рзгласа и % като падне от 90 на 50 примерно - тогава да се вади теслата с глобите :)

Потребител
Аватар

Re: Който не спре на пешеходна пътека - един месец без книжк

Мнение от Petrolhead » 08 Сеп 2011, 13:25

Z
Последна промяна Petrolhead на 11 Юни 2020, 6:59, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 08 Сеп 2011, 13:42

AcOrP написа:
b0bituy написа:Вчера тръгнах да пресичам на една пешеходна пътека с колелото и когато вече слязох от бордюра една е-класа мина пред мен и не ме пусна, но когато водача и се усети, че заради него не можах да мина ме погледна и вдигна ръка за да ми се извини. Е това за пръв път ми се случва... :mhihi:
Иначе в Бургас всеки ден когато ми се налага да пресичам от средната част към Mcdrive-а ( надявам се, че колегите от града се сещат за къде говоря ) чакам по 10-15 минутки за да спре някой да ме пусне да тръгна да пресичам, след като ме пусне някой от 1вата лента се моля да спрат и колите на 2рата и 3тата лента, че повечето рейсъри се засилват от болницата и....

Това с колелото е казус, беше ли на колелото или беше слезнал от него и го буташе ?
Ако си на колелото не си пешеходец следователно си водач на ППС и нямаш грам предимство.
Ако си слезнал си пешеходец.
Винаги съм на колелото, защото е имало случаи в които трябва доста бързо да се изнеса заради водачи които си гледат в краката и ако бутам колелото не ми се мисли... Закона е много тъпо измислен. Това за слизането от колелото е много тъпо, защото в доста случаи трябва да се изнасям много бързо и ако съм пеша трябва да вдигна колелото и да бягам по пътя с него което е... Някой може да ми скочат сега, но си мисля, че за 5 години нон-стоп каране съм научил някой работи. Почти всеки ден карам по 20-30 км из града и като гледам какви водачи като зема книжка ще трябва не с 2 очи да съм а с 10. :mhihi:
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 08 Сеп 2011, 13:46

AcOrP написа:
b0bituy написа:Вчера тръгнах да пресичам на една пешеходна пътека с колелото и когато вече слязох от бордюра една е-класа мина пред мен и не ме пусна, но когато водача и се усети, че заради него не можах да мина ме погледна и вдигна ръка за да ми се извини. Е това за пръв път ми се случва... :mhihi:
Иначе в Бургас всеки ден когато ми се налага да пресичам от средната част към Mcdrive-а ( надявам се, че колегите от града се сещат за къде говоря ) чакам по 10-15 минутки за да спре някой да ме пусне да тръгна да пресичам, след като ме пусне някой от 1вата лента се моля да спрат и колите на 2рата и 3тата лента, че повечето рейсъри се засилват от болницата и....

Това с колелото е казус, беше ли на колелото или беше слезнал от него и го буташе ?
Ако си на колелото не си пешеходец следователно си водач на ППС и нямаш грам предимство.
Аз спирам на пешеходни пътеки и изчаквам хората. И много ама много се дразня когато някой си пресича на 10 метра от пешеходната пътека...
По принцип в закона има глоби и за неправилно пресичане за пешеходците, ама никой ама никой не ги следи тези неща.
Трябва да се снема вината от шофиорите при инцидент с неправилно пресичащ пешеходец. Неможе да си виновен без вина.
А книжки да взимат за неспиране е просто смешно, това е толкова субективно по-скоро това предложение е с цел касичка за полицайте които след поставянето на камерите с радари няма от какво да си изкарват пари.

Там и на пешеходци не се спира.И аз не го правя като има натоварен трафик поради това,че там са ставали няколко пъти бели,защото единия е спрял и е пропуснал,а другия не го прави и удря човека.Въобще Бургас е един пе*ераски град пълен с комплексари и хапирани батки с "ръкави",които не им дреме за никого и нищо.Оназ вечер на спрян светофар към полунощ никой не спря да пропусне линейката идваща от посока Созопол да влезе в окръжна болница.Тоя до мен бях на ръба да му сека пътя,защото и той мислеше да мине преди линейката ама явно като намалих взе,че се усети :dummy:
Аз съм да има глоби за неспиране на пешеходна пътека,за непропускане на пожарна,линейка или друг автомобил със спец. режим на движение както и на пешеходци.Дори и да е касичка пак действа възпитателно.Не вярвам след като на някой са му треснали 1-2 акта или е дал 1-2 рушвета за някакво такова тъпо нарушение да продължи да го прави.Аз лично 1 път съм давал една 20ка за превишена скорост и имам още 1 акт за същото и ела да видиш как вече спазвам,защото адски ми се свидят парите когато ги давам,за да платя за глупостта си.Ето така ще се научат всички ;)

Сега гледам,че има мнение преди мен.Колега слизай от колелото мен ако питаш.Хич не е тъпо.Ако тръгнеш с това колело да се изнасяш бързо и ти падне веригата най-малкото,счупи ти се педал или нещо блокира може да стане голяма беля... :!:
Изображение
8.32

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 08 Сеп 2011, 14:01

carmanf1 написа:
speeder88 написа:... в София няма такова нещо като неспиране на пешеходна пътека .....

Да бе, да

Така е...аз в София си пресичам съвсем спокойно по пешеходните, във Варна обаче това лято бях за няколко дена из града и си пресичам смело както съм си свикнал....еми кво да ти кажа щяха 4-5 пъти да ме блъснат, даже един щеше да ми мине през краката правейки десен завой от светофар :kuku: И тва не е само там...
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 08 Сеп 2011, 14:06

PIONEER написа:
AcOrP написа:

Аз спирам на пешеходни пътеки и изчаквам хората. И много ама много се дразня когато някой си пресича на 10 метра от пешеходната пътека...
По принцип в закона има глоби и за неправилно пресичане за пешеходците, ама никой ама никой не ги следи тези неща.
Трябва да се снема вината от шофиорите при инцидент с неправилно пресичащ пешеходец. Неможе да си виновен без вина.
А книжки да взимат за неспиране е просто смешно, това е толкова субективно по-скоро това предложение е с цел касичка за полицайте които след поставянето на камерите с радари няма от какво да си изкарват пари.

Сега гледам,че има мнение преди мен.Колега слизай от колелото мен ако питаш.Хич не е тъпо.Ако тръгнеш с това колело да се изнасяш бързо и ти падне веригата най-малкото,счупи ти се педал или нещо блокира може да стане голяма беля... :!:
И това го има колега, но просто им нямам доверие на повечето водачи и не ми се рискува...
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 08 Сеп 2011, 14:21

Сега се прибрах от София и държа да отбележа, че има куки през 500 м и всички спазват правилата и пропускат пешеходци та направо се разцепват от дисциплина! :ok:
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 08 Сеп 2011, 14:30

Веселин|Василев написа:Сега се прибрах от София и държа да отбележа, че има куки през 500 м и всички спазват правилата и пропускат пешеходци та направо се разцепват от дисциплина! :ok:

Всяко чудо за 3 (три) дни ... ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Сеп 2011, 14:59

Днес са се заложили на много пътеки явно за да гледат дали спират.
Дали ще променят навиците не се знае ама определено след отпускарските месеци в които София беше празна и куките измряха от глад ще захлебят много яко.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 08 Сеп 2011, 15:22

Petrolhead написа:в Швеция са си разрешили проблема много хитро. в центъра на градовете пешеходните пътеки са около 5 сантиметра над платното, и всъщност са си легнали полицаи. не спирай ако искаш :)

Те в Швеция много проблеми са ги решили хитро, но от това няма търсения резултат за полицейските началници, та тук на никого не са нужни такива хитри решения. Важното е да има още един източник на приходи. А по темата - в София мисля, че от 3-4 г проблем с неспирането на пешеходни пътеки няма. Където ходих по морето тази година, също се спираше. Мисля, че търсят под вола теле полицаите под политическо давление. Идват избори, трябва да преизберем правилните кметове :mhihi:
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 08 Сеп 2011, 19:32

Такаааа..... , за да се научат българските шофьори да спазват правилата - трябва да им се бръкне у г**а.
Друг е въпроса,че който е проектирал самите зебри си ебал гевреците.
Има адски много места в София ,където самата зебра е предпоставка за ПТП.
Поставени са на завои, така че да не се виждат???? Да не говорим ,че маркировката е ......едвам се вижда. Знака за пешеходна е поставен на самата пътека,а не малко преди т'ва ,че да можеш да реагираш на време и да знаеш къде е пътеката!
Иначе,да сурови наказания за да се научим на колегиалност по пътищата!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 08 Сеп 2011, 19:37

според мен трябва да сложат камери на най натоварените пешеходни пътеки, примерно тази на ректората, виждате кво стана на орлов мост откакто сложиха камера всички се влачат с 50
www.bmwпрофесори-bg.net

Потребител
Аватар

Мнение от Element » 08 Сеп 2011, 19:45

По принцип спирам на пешеходни пътеки. В последно време по-рядко когато има трафик, защото неведнъж ми се е случвало да спра и някой тарикат да ме изпревари неправилно с огромна скорост, разминавайки се на косъм от пресичащите хора. Последната такава случка ми беше най-фрапираща. Спирам на няколко майки с детски колички и от дясно ме изпревари някакъв селяк с огромна скорост. ЕДВАМ се размина с тях, а аз направо се вцепених. От тогава започнах да избягвам спирането на пешеходните пътеки ако има засилен трафик. Просто ме е страх, че следващият път няма да се разминат.

И ми се струва, че ще е хубаво да праснат една глоба от 500 лева за неправилно пресичане. Не може на булеварди като Цариградско, Околовръстен път и т.н да ми се хвърлят самоубийци под колата, а после аз да го отнасям. Милиони пъти съм виждала как различни идиоти пресичат Цариградско и винаги е точно над подлеза. И редовно пресичат при Орлов мост точно пред куките, ама какво им пука на тях?

Преди месец-два на голям булевард с позволена висока скорост един човек в тъмното ми се метна пред колата. Няма такива спирачки, няма такова чудо! Добре , че карах с по-ниска от позволената скорост. И въпреки всичко едвам спрях. Аман!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 08 Сеп 2011, 21:06

THE DUNK MACHINE написа:
Супер готино впечатление ми направи последния път като бях във Велико Търново - там на пешеходните пътеки се спира в 99.9% от случаите не знам как са го направили хората ама е супер културно :bchug:

Тръгвам да пресичам. Лафя си с приятелката и гледам в далечината къде има пролука да пресека ( на пешеходна пътека ). Точно 2 секунди след като съм до бордюра всичко по пътното платно е спряло. :paranoid: Тръгвам и усмихнат махам с ръка. :conf: Нямаше шофьор, който да не се учуди, че му благодаря. Сякаш бях в друга държава.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 08 Сеп 2011, 21:39

Чета си тук крайните мнения цял ден ...
и се чудя, само аз ли не се притеснявам че ще ми скочат на задния капак, след като дам път на пешеходец,
или само мен ме поздравяват с усмивка пешеходците на които съм дал път (със или без предимство)

Някак си много крайни и нереални ми идват мененията в тая тема, било то за поведение на пешеходци или шИфьори... не знам

ПС. А теорийте, в кой град дават или не дават предимство на пешеходци, какво било поведението на шофьори и пешеходци по градове ........... няма такъв смях :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата