Тема относно боклуците които ядем, и какво да не купуваме!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Тема относно боклуците които ядем, и какво да не купуваме!

Мнение от benzin » 08 Сеп 2011, 19:11

Колеги незнам дали имам право да пускам тема със споменати марки вътре в нея, ако модераторите преценят да я заключат, но вчера за пореден път дадох 15 лева за боклуци които изхвърлих в кофата, всички сте купували всякви боклуци за ядене и най добре да си споделим горчивия опит
Повече никога не бих купил:

1. Кренвирши Тандем Стара Планина - взех един килограм, супер гадни са на вкус и меки като консистенция, не стават за ядене, вече са в кофата
2. Руска салата - ЕСКАДА пак 1 кг и отново в кофата
www.bmwпрофесори-bg.net

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Re: Тема относно боклуците които ядем, и какво да не купуваме!

Мнение от kronos » 08 Сеп 2011, 19:25

кренвирши :puke:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 08 Сеп 2011, 19:27

kronos написа:кренвирши :puke:

вземи си от Гръцкия LIDL да видиш за какви кренвирши говориме ;) кухнята ми е в ремонт и съответно менюто ми е от такива работи които да хапна набързо колкото да не умра от глад :mhihi:
www.bmwпрофесори-bg.net

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Сеп 2011, 19:32

Много хубава тема .
Ако искаш да ядеш поне малко качествена харана се приготви да си готвиш като за начало .
От магазин всички обработено е БОКЛУК , нещо като много бавно действаща отрова .
Така - да кажа какво трябва да изключиш :
- на първо място Кренвирши - каквито и да са те , правят се в най-добрия случай от обрязно месо и сланина , като кожата е задължителна :evil:
- Пастет :help:
- Наденица
- Шпек
- Сушеница , Суджук , разни там ловджииски мезенца и тем подобни
- почти всички видове луканка
- дълбоко замразено пиле (по-точно смес от екстремно назобена птица и 40% вода)
От тук става ясно , че искаш ли месо , трябва да си купуваш сурово и да си го готвиш и за препоръчване е да е охладено .
Салатите , единствено на една фирма ми харесват и те са доста неприятна цифра .
Забрави и всички Газирани напитки със изкуствени подсладители .
- МАРГАРИН :puke: - това заедно със кренвиршите и наденицата , забраних на наще да си го купуват .
- всички сирена и кашкавали със съмнително ниски цени - сухо вещество + растителна мазнина или иначе казано страхотна смрад за тялото .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 08 Сеп 2011, 19:35

освен, че сме културисти до един, разбираме от политика, футболисти и имаме най-яките коли и жени, сме и доста напред в кулинарията и храненето

:D

купувай си, каквото обичаш и ти харесва! да знаеш, че няма да живееш още един път, а и често живота в БГ след 70 годишна възраст не може да се нарече живот изобщо :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 08 Сеп 2011, 19:41

Баце , не си прав тук . Може да не съм културист , но не искам да се храня със желатин , кожа и нишесте под формата на месен продукт . За маргарина да не говорим.
Нужно ни е поне малко да си оправим културата на хранене , защото тя не е ниска , а направо липсва .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 08 Сеп 2011, 19:42

acho.rs написа:- всички сирена и кашкавали със съмнително ниски цени - сухо вещество + растителна мазнина или иначе казано страхотна смрад за тялото .

лошото е че вече и скъпите повечето са боклуци, Маджаров едно време като го пуснаха сиренето беше много добро, сега вече за нищо не става, а пак си е скъпо

acho.rs написа:Баце , не си прав тук . Може да не съм културист , но не искам да се храня със желатин , кожа и нишесте под формата на месен продукт . За маргарина да не говорим.
Нужно ни е поне малко да си оправим културата на хранене , защото тя не е ниска , а направо липсва .

:yes: :yes: :yes:
www.bmwпрофесори-bg.net

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 08 Сеп 2011, 19:50

acho.rs написа:Баце , не си прав тук . Може да не съм културист , но не искам да се храня със желатин , кожа и нишесте под формата на месен продукт . За маргарина да не говорим.

помайтапих се, сори!

честно казано си прав, но след като сме възпитани да ядем всичко и по всяко време, едва ли ще се променим
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 08 Сеп 2011, 19:56

лошото е че вече и скъпите повечето са боклуци, Маджаров едно време като го пуснаха сиренето беше много добро, сега вече за нищо не става, а пак си е скъпо

Аз поне проблем със сиреното съм го решил - тенекия сирене от овчаря на село :lol:
помайтапих се, сори!

честно казано си прав, но след като сме възпитани да ядем всичко и по всяко време, едва ли ще се променим

Няма да се променим всички , но поне нас и близките около нас можем да им налеем малко акъл в главата . Аз например като бях студент първа година се имах за интелигентен човек и като знам колко наденица и кренвирши съм изял с мисълта , че са месо :help:
Чак по-късно се усетих , че има нещо гнило във факта , че надиницата която нагъвам с охота съдържа 3% протеин , при нормално съдържание на месото поне 18-20% протеин .
Та мисълта ми е че е много лесно да махнеш от пазрната количка поне някой изявени боклуци , като маргарин , кренвирши,наденици и пастет . Сега за сол,холестерол,алкохол няма да издребняваме :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 08 Сеп 2011, 20:02

Е ти от кренвирши какво очакваш :roll:

Те назобаните пилета и прасетата-културисти се предлагат и като охладен продукт :mhihi:

Ако не си го гледаш сам в нищо не може да си сигурен.

А виждам че си купуваш руска салата /която и аз обичам/ и говориш за здравословна храна .... някак си не се връзка, щото в руската салата само морковите и граха са полезни
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 08 Сеп 2011, 20:09

Наскоро се "завърнах" в България и направо съм отвратен от продуктите тук... много рядко може нещо да ми хареса истински,нито сиренето ни е сирене,нито кремвиршите кремвирши,нито шпека шпек...абе мога да изреждам до утре... супер много се ядосвам като в страната която се славеше с кисело мляко,сирене и като цяло по натурални продукти за 10 години се превърна в ебаси пумията.За последно ядох истински шпек салам от един руски магазин в Атина (няма такъв кеф...) истинско сирене си вземах от едно село около Атина (домашно страхотно сирене само като го помириша и вкуся и ми напомня за времето когато и тук имаше страхотно сирене и цената е супер приемлива 8 евро килото, нашето което се продава в момента ,ако се излъжа да си купя опитвам и отива в кофата :evil: ) ,а за месото да не приказваме... там историята е най-трагична... вземал съм си всякакви пържоли и мръвки от какви ли не фирми (свински и пилешки пресни) няма значение дали са били скъпи или ефтини,нито едното няма вкус на МЕСО незнам с какво ги хранят тия животни,но определено нещата са многоооо зле.Миналия ден майка ми се прибра от Гърция за някои друг ден и беше донесла от там свински пържоли(какво да я правиш не я виня жената...) и вчера с едни приятели се събрахме и ги извадих и хвърлих на bbq-то (почти замразени дори) всички до един ме питаха какво е това месо от къде съм го купил и дали е домашно... а то е купено от най-обикновенно място за ~3 евро килото на готови пържоли без кост...но не и в България...

абе много мога да пиша, но като цяло храната която се предлага тук е отвратителна.
Последна промяна sean-john на 08 Сеп 2011, 20:14, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Сеп 2011, 20:10

...и майонеза. две неща, които просто не трябва като цяло да се купуват никъде по света ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 08 Сеп 2011, 20:15

е добре де,майонеза и аз много обичам,кренвиршите на Тандем-но не Стара Планина също си ги хапвам с кеф...На 27 години съм и рядко хапвам готвено,мога да си изпека пържоли или нещо друго на скара-ма в повечето пъти то от 4 големи пържоли в магазина така се смаляват в тигана,че едвам стигат за един човек...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 08 Сеп 2011, 20:21

steeN написа:

...и майонеза. две неща, които просто не трябва като цяло да се купуват никъде по света ;)

Има вариант с млечна майонеза :) Иначе - да отрова е . Аз в периода за който писах по-горе си бях въобразил , че като съм с бърз метаболизъм мога да ям спокойно по 150 грама майонеза на ден - резулата си седи вече 7 години , под формата на (макар и) малко салче запаси .
Не писах майонеза , защото нормалното количество от нея - примерно 10 грама на ядене , не представлява сериозна опастност за здравето .
никъде по света

- много точно го каза . Ще ми се темата да не се превръща - каква пумия е тук , на запад какви божествени храни има , защото абсолютно същите лайна се радва на широка популярност на всякъде по света . Особено сосиджите - пържена сланина с подправки и аромати :no:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 08 Сеп 2011, 20:31

Май най добре е свинско да похапваш, и салатка, ама БИО, всичките салами, луканки, всичко е страшна химия, на мен ми става лошо от кофти храни, щом ми стане зле значи е много зле положението, такива храни са , Кърначета, кебапчета и такива мляни боклуци, заради и това не ги ям :mhihi:
Но от кило свинско не ми е зле :mhihi:
Диетата на д-р БУМ БУМ е най добрата съчетана с кардио :D
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Следваща

Назад към Извън Темата