Тема относно боклуците които ядем, и какво да не купуваме!
Модератор: Общи модератори
- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
Re: Тема относно боклуците които ядем, и какво да не купуваме!
Stoqnov_1979 написа:Здравейте колеги! Искате ли да Ви кажа какво ядем-пълни боклуци! Работих към една фирма,която се занимава с унищожаването на храни с изтекъл срок на годност от големите вериги магазини-Метро,Била,Карфур,Кауфланд,от скоро Лидл, и сега Фантастико! На седмица сигурно пристигаха по около 40 тона продукти общо! Това нещо трябва да се изчисти от всички опаковки и да се изгори на екарисаж! Познайте какво става-всичко качествено се отделя,товари се на бус и почти всеки ден отпрашва за Варна! Просто там шефа беше намерил пазар! Така че познаите какво ядем,а и варналии още си хапват от това! Вчера отпраши буса пак с 1100кг!
Колега стига си шашкал народа, повечето цехове за месо и малки месокомбинати имат договори с "Екарисаж Варна" ЕООД, а опаковките се събират разделно, впрочем ти знаеш.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
BMW_RIDER написа:Бахти тука по ваще сметки сигурно ми остават 5 год живот.
Кремвирши и маргарин мразя. Ама месо ям на поразия, като си правя барбекю омитам по над половин кило мазни тлъсти свински гърди и врат..и да с много майонеза, кетчуп, горчица и лютиви сосове. Джънк фууд постоянно предимно Бъргър кинг . Боб, картофи, тесто също.Суджуци и сушеница особено "орехите" много обичам, а пък ако всичко е + стабилно вино, бира или кола направо супер.
А всичко това много ми харесва, обичам да прекарвам по 2-3 часа пред печката да си готвя някаква свръх калорична манджа, на барбекюта готвя месо за по 15 човека. А най-странното ,че не съм някакъв дебел тюфлек даже напротив.
имах един период, който ядях много от тия фаст фууд шитз, обаче сега дори не мога да ги погледна. като почнеш да ядеш по-истински неща като това с барбекюто, дето даваш пример и после тия неща имат вкус на пластмаса

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
b.bonev написа:Stoqnov_1979 написа:Здравейте колеги! Искате ли да Ви кажа какво ядем-пълни боклуци! Работих към една фирма,която се занимава с унищожаването на храни с изтекъл срок на годност от големите вериги магазини-Метро,Била,Карфур,Кауфланд,от скоро Лидл, и сега Фантастико! На седмица сигурно пристигаха по около 40 тона продукти общо! Това нещо трябва да се изчисти от всички опаковки и да се изгори на екарисаж! Познайте какво става-всичко качествено се отделя,товари се на бус и почти всеки ден отпрашва за Варна! Просто там шефа беше намерил пазар! Така че познаите какво ядем,а и варналии още си хапват от това! Вчера отпраши буса пак с 1100кг!
Колега стига си шашкал народа, повечето цехове за месо и малки месокомбинати имат договори с "Екарисаж Варна" ЕООД, а опаковките се събират разделно, впрочем ти знаеш.
Вярваш ли си,колега!? Сигурен съм,че не! Ще се опитам да кача скоро снимки да видиш какво се случва с опаковките и храната! А и говорим за стоки от магазините,а не от месопреработвателните предприятия и цехове! И тук има цех за птиче месо,но нищо не се хвърля-нали се досещаш! Костите минават през сепаратор и се смилат за прат,а остатъка отива за кучешка храна! Така че,нищо не остава за екарисаж! Даже кръвта се суши по специална технология и си има търговци и за нея-за оцветяване на колбаси

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
На един приятел баща му бачка в някъв цех... Разправя, че на пилетата само перата махат
Кожи, кокали, нокти... Преди 2-3 години... пием си ракийка, един приятел само плюе нещо от сушеницата... Е нокът си беше.
EDIT: Я кажете сега за пастърмата как е
На Чичовци много ми харесва.

EDIT: Я кажете сега за пастърмата как е

- csx
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Facelift touring 2004
- Детайли за колата: E46 Facelift touring
Момчета, ако искате нещо хубаво и полезно почнете да си готвите и разчитате на себе си.Не се взима нищо, което да не е чисто месо.Аз лично нищо не си взима да закусвам,а сам си правя закуската и по заведения за бързо хранене не сядам, а ако сядам то гледам нещата да са на мръвка, риба.Отделете време и си направете, ако искате храната да е вкусна и свежа.
- Разбра ли за Веско Маринов?
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
И не взимайте нищо дълбоко замразено,щото онова прясното охладено,като мине срока става "дълбоко замразено"
и диня не яжте. Имам съмнения че това всъщност не е диня, а напомпан грах 

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
BMW_RIDER написа:Бахти тука по ваще сметки сигурно ми остават 5 год живот.
На мен барбекюто ми е по-малко и сигурно имам поне 7-8 години още

Имам чувството, че мнозинството по разписалите се в темата ядат (и пият, и пушат

Щях да предложа плюещите в тая тема да идат да окопаят градината на село и да отгледат нещо истинско и вкусно за ядене...
Ама всъщност май по-голям е кефа да ни гадно и да се оплакваме - отколкото да видим какво можем да направим (различно от да чакаме държавата да ни оправи

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Абе Флейм,пак ли ти бре???
Оди в една германия (преди неколко седмици бех командировка),оди виж нещата как са регулирани от държавата със закон,кое как да изглежда и как да се произвежда,ми много ясно че ше се плюе държавата,да не би да е моя работа да гоня ония дето произвеждат замърсени,некачествени и негодни храни,за какво е тогава риокоз и секакви държавни служби,дето бичат трудов стаж,не плащат осигуровки (защото държавните служители не плащат тея неща) и се издържат от моите данъци-хубаво,да се разтурат тея държавни контролни органи,секи да си гледа по некоя доматка в двора а който не го устройва качеството на храната в магазина-да бие магазинерите,щото по твоята логика не трябва да разчитаме на държавните органи а на собствените си сили.
Оди в една германия (преди неколко седмици бех командировка),оди виж нещата как са регулирани от държавата със закон,кое как да изглежда и как да се произвежда,ми много ясно че ше се плюе държавата,да не би да е моя работа да гоня ония дето произвеждат замърсени,некачествени и негодни храни,за какво е тогава риокоз и секакви държавни служби,дето бичат трудов стаж,не плащат осигуровки (защото държавните служители не плащат тея неща) и се издържат от моите данъци-хубаво,да се разтурат тея държавни контролни органи,секи да си гледа по некоя доматка в двора а който не го устройва качеството на храната в магазина-да бие магазинерите,щото по твоята логика не трябва да разчитаме на държавните органи а на собствените си сили.
Е.Димитров написа:ми много ясно че ше се плюе държавата
Ей тва точно от тебе не го очаквах!!

Иначе за контролните органи съм напълно съгласен, че това им е работата - да следят дали не се влагат опасни съставки при производството, да не е изтекъл срока на годност и т.н.

А на мен иронията ми беше насочена към некои колеги с нежни стомахчета, които преритват ако напр. в кренвиршите има не 0.1%, ами цели 2.5% соя и т.н. (обаче същевременно водят нездравословен живот)

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
спокойно момчета, все още не се е произвел тоя боклук, с който стомашната киселина да не се справи мощно.. платинена карта треа ми изкарат от кфц, от маки също.. хойм на фитнес, паласки неам 

- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
я за най-сигурно спрете да ядете, докато държавата се оправи 

never drive faster, than your guardian angel can !
Radinka написа:я за най-сигурно спрете да ядете, докато държавата се оправи
И през тва време нема да ми ходите на лекари - докато не се измете окончателно бялата мафия!

И да не земете да умирате преди да се уреди окончателно наболелия гробищно-парков проблем!

ПС Майтапа настрана, но имам чувството, че на некои хора храната не им е от първа необходимост - само жлъчен сок и плюене на воля да има...

- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
и вода, че да има кво да се плюе
и тук се отваря веднага проблема с мръсната вода, която тече от чешмите
нЕма оправия 

never drive faster, than your guardian angel can !
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Не е бъш така Флейм,примерно у пловдив,храната в големите вериги е кофти,обаче има плюсове,има един двама производители на месо и там може да си земеш прясно месо,обаче пък,гледам ,пак у пловдив,некакъв комшия гледа кокошки и пилета,ама малко,за него си,прех,вече месец мина,тея пилета са си малки,а иначе в производството за 2 седмици стават големи пилета,те от тея хормони,почнаха да ми растат цици на мен.
Бе никой няма да живее вечно,яжте там ,пиите гадните питиета,тъпата храна и си свиркайте.
Ония ден по новините казаха че само един производител на хляб можел да прави хляб "Стара Планина",а каква мислите била рецептата-Брашно,мая и сол-баси и сложната работа,баси и хляба дето ядем и не се прави от тея работи,има и хубава страна,ако забравите майонезата ,след 10 дена ще е отново с перфектни вкусови качества,а съм убеден че и нищо няма да я накаца
Бе никой няма да живее вечно,яжте там ,пиите гадните питиета,тъпата храна и си свиркайте.
Ония ден по новините казаха че само един производител на хляб можел да прави хляб "Стара Планина",а каква мислите била рецептата-Брашно,мая и сол-баси и сложната работа,баси и хляба дето ядем и не се прави от тея работи,има и хубава страна,ако забравите майонезата ,след 10 дена ще е отново с перфектни вкусови качества,а съм убеден че и нищо няма да я накаца