Заплати

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Re: Заплати

Мнение от GKuzmanov » 09 Сеп 2011, 10:50

Много АКО има в това дали ще ти стигнат 1000лв./месец ...
В моя случай не ме устройват :oops:
350лв/кредит
150лв/цигари
100лв./ток ( поне топлофикация не плащам, ама пък купувам дърва :mhihi:, водата не я броя за разход)
160-200лв./гориво
150-200лв./Мтел,глобул,вивател

Май за ядене не остана :roll:, а дрехи :dunno: а и бебе чакам :paranoid:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 09 Сеп 2011, 11:02

С 1500лв сам човек се оправя, ако няма ипотека за 700лв 8)
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 09 Сеп 2011, 11:05

Абе пичове и с 300лв ше се оправите въпрос на мизерии и компромиси. Имам познати жената майчинство ама на 240 осигурявана, дете хранят, момчето взима 450лв а живеят в София - да имат апартамент ама ...
Не са гладни ни жадни, не ходят скъсани.

Вижте и 3000лв чисто няма да стигат ако ще гиздим колата, жената и ще членуваме в клуб Kaliman Caribe, но ... всеки според чергата. В случай че си повярваш и се простреш извън нея тежко ти някой слънчев ден.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 09 Сеп 2011, 11:09

deyan-enchev написа:Абе пичове и с 300лв ше се оправите въпрос на мизерии и компромиси. Имам познати жената майчинство ама на 240 осигурявана, дете хранят, момчето взима 450лв а живеят в София - да имат апартамент ама ...
Не са гладни ни жадни, не ходят скъсани.

Вижте и 3000лв чисто няма да стигат ако ще гиздим колата, жената и ще членуваме в клуб Kaliman Caribe, но ... всеки според чергата. В случай че си повярваш и се простреш извън нея тежко ти някой слънчев ден.

абе така е, ма човека пита колко трябват за да се живее нормално...
семейството от примера ти живее мизерно-това, че не са скъсани и гладни не е показател за нормален живот
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 09 Сеп 2011, 11:11

Факт ама са щастливи ! Аз затова писах на предната страница 1000 за сам човек окей
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 09 Сеп 2011, 11:17

deyan-enchev написа:Факт ама са щастливи !...

дано и да продължават да бъдат щастливи :yes:

...щото аз съм чувал една приказка, че когато мизерията почука на вратата любовта се изнизва през прозореца....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e53 3.0 d

Мнение от go6o_lud » 09 Сеп 2011, 11:18

Колеги от вашите и моята гледна точка може много примери да се дадът, но да не забравяме 4е минималната заплата в БГ е 270лв.. и без да се лъжем и аз и вие познавате хора които са с няколко членно семейство и от всички работи само 1 и взимат заплати400-600лв и деца хранят и бутат криво ляво- НО това не е нормален живот, а ПРЕЖИВЯВАНЕ и за жалост голям процент от действителността... Но да се придържаме към темата. Както за хората в големите градове важат пътувания до село и т.н. и за хората от провинцията също важат пътувания до големите градове няколко пъти месечно, поради 1 или друга причина.. На мен работата ми е на 11км от вкъщи, с 530ката вс ден отиване връщане и то по 2-3 пъти понякога, хич на др място да не карам са ми по 300лв поне за гориво на месец с тея цени на нафтата... Както колегите споменаха сметки за телефон, "поддръжка" на гаджето и лични некви разходи (карта за некъв спорт напр.) и ако папкаш при мама и тате с остатъка от парите треа да се молиш да не ти се чупи колата или да си кротуваш по кафенетата на количка или биричка. ТАКА ЧЕ да прави сте за НОРМАЛЕН живот си треат поне 2000 лв суха пара :driving: за ПОЧТИ нормален - 1000
To be the best, you have to fight to beat the best !!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 09 Сеп 2011, 11:30

1000лв. +
Ама кажете къде ги вземате тия пари, да дойда и аз там :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 09 Сеп 2011, 11:40

Тука ще се изпишат 100 страници и пак няма да има верен отговор ...
Да, масово хората едвам връзват двата края и за БМВ, та дори и на 10 години не смеят и да помислят, камоли 1000лв заплата на член от семейството. Според мен по добре темата да мине на "Какви са ви разходите за месец" и може и да се получи нещо, но да разискваме дали може да изкара сам младеж с БМВ с 1000лв на месец е малко ...
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e92 320d

Мнение от bmw_ninja » 09 Сеп 2011, 11:43

Аз смятам, че "нормален" живот е доста индивуално понятие понеже е важно кой как е свикнал. На този, който пуши, примерно, не му е нормално да не му стигат парите за цигари и 1 000 лв. може и да са му малко. Аналогично е и при тези, на които се налага да отделят пари за транспортни разходи. Всичко опира до това как си е изградил всеки ежедневието.
Та да кажа и аз - 1 000 лв. мене също ме устройват и дай Боже всекиму толкова колкото ще му стигнат да е доволен, защото не е хубаво и да разполагаш прекалено със средства. Всички сме виждали за какво става въпрос ....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 09 Сеп 2011, 11:47

Пак се стигна до българския феномен. "Взима 100лв, а харчи 200лв на месец". Кой колко иска изобщо не е важно, то и в Америка, в Англия или където и да е, ще кажат, че са им много малко парите и че искат х2 или х3 на актуалните си заплати. Като цяло всеки има право да иска, но тук едва ли не се иска една средната европейска заплата, гледам 1500-2000лв и това без ипотеки и заеми! и с цените в БГ. Сега храна, гориво, дрехи са едни и същи, та дори по-скъпи в БГ, но има и много евтини неща в БГ, като услуги, сервизи, интернет и т.н. И аз искам така, ако някой ден намеря се връщам на деня в БГ. Реално не знам дали и 10% имат тези доходи с тези разходи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 09 Сеп 2011, 11:49

С две деца и две коли в София, под 2000лв разходи не мога да падна. Изкарвам малко повече, ама те отиват за погасяване на кредит и за черни дни. Напоследък наистина гледам да не се глезя като преди и се пазаруват само необходими неща. Та с 1000лв не виждам защо да не се оправи някой, стига да не влиза и 500лв наем в тея пари.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 09 Сеп 2011, 11:51

минимум 1500 на месец за сам човек.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 09 Сеп 2011, 12:01

аз взимам около 1000 лв живея сам в собствен апартамент в София поддържам 2 коли , и парите не ми стигат :D
6>4

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e53 3.0 d

Мнение от go6o_lud » 09 Сеп 2011, 12:49

Ами аз до колкото виждам много хора не разчитат само на заплата и търсят нещо допълнително, макар и малко 100-200лв пак са някаква помощ на месец, реално погледнато поне ток и вода ще се платят с такива уж дребни пари. Но пък от друга страна има и м ного мързеливи хора, които ще стоят без работа но например за 400лв няма да си направят труда да станат и от леглото с извинението че за никъде няма да им стигнат... но май по добре 400 отколкото 0 .. Пример само давам :roll:
To be the best, you have to fight to beat the best !!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата