Тема относно боклуците които ядем, и какво да не купуваме!
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Тема относно боклуците които ядем, и какво да не купуваме!
Майонеза можеш да си направиш сам , точно за 3 минути . Вкуса е коренно различен . Има и вариант да смениш олиото със мялко 

- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
Е.Димитров написа:пак у пловдив,некакъв комшия гледа кокошки и пилета,ама малко,за него си,прех,вече месец мина,тея пилета са си малки,а иначе в производството за 2 седмици стават големи пилета,те от тея хормони,почнаха да ми растат цици на мен.
дай ги тия пилета, дето ти растат цици от тях, да ям и аз малко хахахах
сигурна съм, че и ти ако имаш кокошарник и са ти за продан, няма да ги чакаш по 6 месеца да станат големи, а ще им дадеш някой друг зоб

never drive faster, than your guardian angel can !
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
може ли некой от разбирачите да поясни назобеното пиле-изверг какъв процент зоб съдържа и какво количесво може да се хапва преди тренировка? 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Ми като за начало недей да ядеш месо преди тренировка 

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
виж са, браво, че си спрял кренвиршите и майонезата, но спри до тук 

Последна промяна Superexstatic на 09 Сеп 2011, 21:50, променена общо 1 път

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Айде яж си пилето преди тренировка и не ми казвай кога да спирам 

Стомасите ни са като цигански торби както казват старите хора,но каква е алтернативата био-маркетите ли? Да не говорим,че начина на приготвяне на храна в някои заводи е просто отвратителен!Лично съм ставал свидетел как току-що смляно брашно се загребва заедно с курешки от гълъби.Чувал съм за истории как циганки се къпят в мляко,което пием досущ като Клеопатра
и как месо се загрева с лопати от пода заедно с фасове и кости,но както казах то алтернатива няма,навсякъде само боклуци се продават.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Добре де , да не изпадаме в крайности . Аз на първа страница изборих нещата нещата които са крайно вредни за организма . Знаем че дозата прави отровата и че в някой комбинати хигиената не на много високо ниво , но да оставим това за друга тема 

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
реших преди няколко дни да си сготвя спагети карбонара.. понеже съм бил готвач временно извън бг и съм научил да ги правя добре.. та минах аз през Била.. взех си пушен бекон на орехите, гъбки , течна сметана, чушки, лук и малко подправки..
сготвих си всичко както съм го правил преди.. и какво се получи.. извън бг като си ги правих се получаваше една уникална миризма на бекона която умирисваше цялата порция.. зеленчуците се запържваха супер..
а сега се получи някво супер безвкусно г..но.. реших да пробвам бекона на вкус както е суров.. пълна отврат.. просто имаше миризма на някакво застояло месо..
после колкото и да искаш в бг да си направиш нещо да си го сготвиш сам.. не се получава дори да си взел от уж качественни фирми..
затова предпочитам да ям само на 1/2 места където се познавам с шефовете и знам какво готвят..
сготвих си всичко както съм го правил преди.. и какво се получи.. извън бг като си ги правих се получаваше една уникална миризма на бекона която умирисваше цялата порция.. зеленчуците се запържваха супер..
а сега се получи някво супер безвкусно г..но.. реших да пробвам бекона на вкус както е суров.. пълна отврат.. просто имаше миризма на някакво застояло месо..

после колкото и да искаш в бг да си направиш нещо да си го сготвиш сам.. не се получава дори да си взел от уж качественни фирми..

затова предпочитам да ям само на 1/2 места където се познавам с шефовете и знам какво готвят..
- Bobi
- кандидат ентусиаст
-
Има едно филмче може да си го изтеглите от Замунда или Арена.Казва се Храна ООД.Преведено беше нещо Food нещо си.....
Ще ви промени представите за храна.Как 5 фирми в света държат 90% от световната храна.И как като влезете в един хипермаркет имате над 40000 вида артикула но в тях има 5 съставки.И купувате само различна опаковка.Кетчупа,колата,чипса,саламите и над 70 % от храните се правят от царевица.
Ние просто сме много зле....
Ще ви промени представите за храна.Как 5 фирми в света държат 90% от световната храна.И как като влезете в един хипермаркет имате над 40000 вида артикула но в тях има 5 съставки.И купувате само различна опаковка.Кетчупа,колата,чипса,саламите и над 70 % от храните се правят от царевица.
При толкова неща за еднократна употреба, не е чудно, че и хората стават такива!!!!!
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Superexstatic написа:виж са, браво, че си спрял кремвиршите и майонезата, но спри до тук
Това някакъв нов вид кренвирши ли са, с кремообразна консистенция?

Иначе в хладилника ми има месо, мляко и млечни продукти, яйца, някои зеленчуци и някои плодове.
Почти не купувам продукти след фабрична обработка - прости въглени и храни с много Е-та.
Човеко е хищник, така че да не бягаме от природата си.
Не винаги е бил земеделец, не е имало пшеница, картофи и прочие баластра. Тва че сме 7 милиарда е причината.
- Anordetic
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F30 335i M Sport Estoril Blue
Не си купувайте натурални сокове на Кауфландеца...много зле ви казвам. Първия път си пия вечерта и си цъкам по ПЦ-то там нещо и съм изпил така някъде по-малко от половината кутийка(1л.). На следващия ден как ме боля стомах и колко пъти бях в тоалетната, нема думи да се опише :X Викам си хайде, сигурно нещо съм ял, дето не трябва. Да ама после пак пих от това, и пак същата работа. Онзи ден решавам, че е било от пратката нещо и пак решавам да си купя...е да ама не, гледай само какво става брат ми след тва... И така, да избягвата въобще натурални сокове в кутии, че нито се вижда цвят, консистенция и други. Освен това, пазете се от евтини сладки. Гледах продават се едни "прасковки" сладки, трябва да ги знаете, които са към дестина броя в тарелка и са към лев и нещо. Гледам съдържанието и отзад....само Е-та
, друго нищо, а за капак накрая написано така - да не се консумира от деца, тъй като може да предизвика световъргеж и временна загуба на координация
Замалко си помислих, че чета листовка на антибиотик, ама нейсе. Не винаги цената определя определя качеството, но си има значение, така че щом един път не ви хареса, край, не като мене инат да пробва все пак ше ли яде Асан баница 

- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
Bobi написа:Има едно филмче може да си го изтеглите от Замунда или Арена.Казва се Храна ООД.Преведено беше нещо Food нещо си.....
Гледах го филмчето, става за губене на време, не че ще си променя диетата.
П.С. То и Джак Даниелс го правят от царевица, ама тукашният няма нищо общо с донсеният от братска народна република USA, защо ли?
От тогава русото не е на мода.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Не знам дали са боклуци, ама киселото мляко "Верея" има много силен привкус на хинин, а "Горна Малина" май го правят от повечко нишесте и малко млекце, за да не е без хич. А пък тия "Орехите" имам чувството, че като ги напълнят червата с кайма и ги инжектират с течен пушек, направо ги пращат по магазините и к'вото изсъхнат по камионите, докато се возят, толкова ще изглеждат сушени "под ореха". Фащам луканката и мога да я направя плоска на другата страна без усилие?! И на "Маджаров" бяха много добри суджуците, луканките, бабеците, но нещо ги развалиха напоследък. За прясното мляко досега не съм вкусил някое, което да наподобява истинското, издоено сутринта от селската крава... А домашното кисело мляко изкарва по две седмици в хладилника и това, че не е издържливо е пълна глупост. Купешкото мухлясва вътре и става газирано, домашното само става по-кисело.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тема относно боклуците които ядем, и какво да не купуваме!
Истинското кисело мляко също не се разваля. Ако някога си ял истинско трудно ще сбъркаш вкуса му с подобията, които продават по магазините.
Същото е и със сиренето. Не бях ял 10-тина години след като си изгорих зверски хранопровода със сирене.
После пуснаха Хармоника, което си е истинско сирене. Още по-добрия вариант е домашното. А е и доста по-евтино. Не е и пастьоризано.
Узрялото сирене е най-съвършенната млечна храна изобщо.

Същото е и със сиренето. Не бях ял 10-тина години след като си изгорих зверски хранопровода със сирене.
После пуснаха Хармоника, което си е истинско сирене. Още по-добрия вариант е домашното. А е и доста по-евтино. Не е и пастьоризано.
Узрялото сирене е най-съвършенната млечна храна изобщо.