Заплати

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: Заплати

Мнение от deyan-enchev » 09 Сеп 2011, 14:22

главно за стикермена :yes:

:OT: Здравните осигуровки в България са толкова неадекватно сметнати че не знам откъде да подхвана.
Q1:Първо защо са % от брутният доход?
A1:Има ли смисъл човек с 2000 заплата да плаща повече от такъв с 1000лв заплата. Първия НЕ получава 2 пъти по-добро обслужване или лечение в болницата

Q2:Защо парите събирани от здравни осиг. отиват в общ бюджет и в последствие биват разпределяни?
A2:Как защо, защото правителството няма пари за пенсии !!! изхарчени са, и от всеки данък и таксичка и удръжка гледат първо там да налеят

Q3:Как мислите просперират частните здравноосигурителни фондове?
A3:Именно базирано на разпада на нашето родно здравеопазване.

Ако имам избор ИЗОБЩО не бих и лев дал за здравна осигуровка, карта на някъв частен фонд и ОП в Токуда без пари, а там не е като да не ти обръщат внимание и да седиш на пейка като ти е зле чакайки реда си с НАПРАВЛЕНИЕ.

Пичове тая тема я е имало, има я и пак ще я има. Не виждам какво я мислим, нещата ще се оправят със сигурност, време трябва.
Едни харчат 200 и са Окей, други 2000 и не им стигат. Изцяло субективен фактор са парите, много други допълнителни фактори има в уравнението стигат ли ти 1000лв месечно!
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Compakt 323 i

Мнение от stoevro » 09 Сеп 2011, 15:28

Честно, предпочитам да ме осигуряват на повече и Повече да вземам. :mhihi: Но факт е ,че ги има двата варианта. Лично аз съм с ниски осигуровки, за сметка на парите. :lalala:
В Света има само три букви за автомобил: B M W
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 09 Сеп 2011, 15:57

Здравните осигуровки в България са толкова неадекватно сметнати че не знам откъде да подхвана.
Q1:Първо защо са % от брутният доход?
A1:Има ли смисъл човек с 2000 заплата да плаща повече от такъв с 1000лв заплата. Първия НЕ получава 2 пъти по-добро обслужване или лечение в болницата

Много точно изказване от deyan-enchev, както винаги :yes: , евала, не знам хората слепи ли са, защо продължава тази несправедливост, просто сигурно само в Бг. съществува такава глупост, ама нали трябва да лекуваме и мангустите!
Иначе аз доста време живях в София с около 900лв, живот на мишка, като платиш наема 250лв, консумативи 50лв, паркинга на колата 50лв, храна вечеря на всеки втори ден че няма пари 300лв, някакви там консумативи за нормален живот 50лв, бензин 200лв и не можеш да излезеш, не можеш да си купиш нещо, кошмар!
Друго си е сега на село в Димитровград с доход 1800лв на месец :mhihi: , със собствено жилище и без кредити :D, щях да забравя и с 3 лаптопа и 2 компютъра :mhihi: !
N.Mihaylovski написа:
За под 500 лева аз лично не излизам от нас, защото няма смисъл. :dunno:
А има заплати от по 400 щото се намира кои да работи за толкова, като никои не иска да работи за 400 шефчето ще даде 500 и т.н и т.н

Напълно прав за под 1000лв въобще не излизам от нас, за 2 месеца отказах 3 предложения за работа за 8-900лв чисто, един проект който щях да го правя 2 дена, ама пича дава само 300лв ми въобще не си мърдам пръста вече за стотинки!
Лошото е че докато си науча урока, доста години ме шибаха здраво за стотинки!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Сеп 2011, 16:01

аз съм установил едно нещо- парите стигат когато не знаеш точно кой ден ти влиза заплатата (ако си на такава).

демек ако ти плащат всеки две седмици- не знаеш тоя петък дали ще ти платят или не и не те и интересува много много...

ако знаеш точно кой ден ти плащат и предишния ден си казваш "утре ми плащат"- проблем.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 09 Сеп 2011, 16:58

alx написа:аз съм установил едно нещо- парите стигат когато не знаеш точно кой ден ти влиза заплатата (ако си на такава).

демек ако ти плащат всеки две седмици- не знаеш тоя петък дали ще ти платят или не и не те и интересува много много...

ако знаеш точно кой ден ти плащат и предишния ден си казваш "утре ми плащат"- проблем.

Като се позамислих малко много правилно изказване :yes:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e53 3.0 d

Мнение от go6o_lud » 09 Сеп 2011, 17:52

Sesko написа:
alx написа:аз съм установил едно нещо- парите стигат когато не знаеш точно кой ден ти влиза заплатата (ако си на такава).

Като се позамислих малко много правилно изказване :yes:

Има нещо вярно, като знаеш кога взимаш пари и си сигурен в това, заплатата я харчиш преди да си я взел, от личен опит знам .. :paranoid:
To be the best, you have to fight to beat the best !!!

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 09 Сеп 2011, 18:42

1000% :yes:

Не е нормално като вземеш заплата, да разпределиш парите до другата заплата по дни, и като шефа е заминал за Турция и закъснее с парите 3 дни и да немаш 1 лев за супа на обед, а още по лошо е като си и на 24-5 години.
Единствения начин е да си вдигнеш квалификацията, но с мързел нестава, а всеки иска да почне от 1000+

Темата как започна а как ще свърши не се знае :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 09 Сеп 2011, 18:59

Принципът е един и е валиден за всички - колкото се получава, толкова се и харчи. Ако взимаш 3 000 лв. заплата много ясно че ще искаш да си купиш голямо жилище и хоп - заема от Банката е одобрен, поне 30% от дохода моментално там потъва. С други думи всеки се разпростира според чергата си.

Статистиките, които ги представят по новините за увеличаване на депозитната маса са манипулативни и са поръчка, за да могат обикновените хора да си мислят, че все още е добре положението. Правят депозити само рентиерите, някои от старите хора също и после пият скъп английски чай от 5 лв по английските пъбове :)
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 М52B20 coupe
Мечтае да кара: Bmw Е36 M3

Мнение от emiliqn.gqurov » 09 Сеп 2011, 19:03

Ако си някъв глезльо и 3 000лв. няма да ти стигат на месец. Аз мисля че за сам човек 1000 лева са си нормални. Говоря за Пловдив. :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 09 Сеп 2011, 21:20

С тая 10-годишна кола в уравнението нещата са много относителни. За цена на живота не мога да говоря все още, още по-малко пък да кажа приблизително каква сума стига за един човек. Но едно 1000лв. както повечето от вас са писали са ок. Сега... с 10-годишната кола е малко особено. Сега сме 2011, това значи 2001+ автомобил - е46, е39 и прочие. Е айде сега някой да каже честно - с частта от тия 1000лв., които се полагат за колата, ще може ли пълноценно да я обслужва и грижи за нея?! Аз това не мога да го повярвам, преди да го видя с очите си. bum_bum в една тема беше написал едно нещо, което ми направи голямо впечатление, и то беше от рода на "Може да карам е36, но тази зима ще карам с 4 нови зимни гуми............. щом не мога да поддържам както трябва дадена кола значи тя не е за мен". Схващате идеята на изказването му. Така че въпроса, поставен в тази тема трябва да се раздели на разходи за преживяване, и разходи за автомобила, защото както забелязвате везните са крайно нестабилни и надали някой може да каже колко биха му стигали. Пък и знаете - казваш си, че 1000 ще ти стигат, докато не почнеш да вземаш толкова. След това сумите са с вечния знак + :mhihi: Приказката "Не искам много пари, а колкото да ми стигат" в 99% от случаите означава безкрайни суми...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 09 Сеп 2011, 21:25

за сам ,човек ако не ходиш ,кой знае къде и си хапваш поне вечер в къщи и не плащаш квартира , за шумен стигат , но все пак на всички потребностите са различни :D

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 09 Сеп 2011, 21:35

Като цяло работата за фиксирано възнаграждение, без бонусна система... няма смисъл. Работиш - не работиш - все едни и същи пари.

Правилният принцип е колкото повече, толкова повече... и да нямаш таван. Тогава имаш стимул за развитие.

Докато знаеш колко имаш в сметката, не печелиш достатъчно. :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 09 Сеп 2011, 21:55

ако не ти стигат парите , намираш начин да изкараш още ...
bedrock city racing

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 09 Сеп 2011, 22:06

Трудно е да се даде точен отговор колко пари са достатъчни, тъй като това силно зависи от семейното положение на даденото лице и най-важното какво той разбира под нормален живот.
- За сам, млад човек, който живее при родителите си, пуши, има приятелка и 10годишна кола, макар и не БМВ според мен минимума за нормален живот е 1200лв. Може и някой да ме упрекне, но до това заключение съм стигнал.
Какво аз разбирам под нормален живот в БГ: гореописаното+ да излизаш поне 1-2 пъти в месеца на заведение с приятели или да мръднеш някъде макар и на вилата си с/без приятелката си, като ти се прияде да не мислиш 4 или 5 лева ще дадеш за обяд, да се обличаш в прилични, нови дрехи, без да се вманиачаваш, да имаш и поддържаш кола за около 5-7к лв изминавайки с нея поне 1000км на месец, да си плащаш карта/такса за някакъв спорт, поне 1 път да идеш на почивка поне за седмица / море/, когато дойдат празници или рд на твой близък или приятелка да извадиш и да купиш някакъв подарък макар и не мн скъп, да празнуваш прилично всеки твой рд, да имаш заделени поне 2к за покриване на макар и неголеми непредвидени разходи и т.н.
- Ако живееш сам в собствено жилище и си купуваш сам всичко за ядене + поне 300-400лв
- Ако имаш жена и 1-2 деца поне 2000лв, като се има в предвид че жена ти ще работи работа за поне 5-600лв, в противен случай тези пари + твойте...
- Ако плащаш ипотека или наем поне 3к и тн...
Толкова са нужни според мен, то е ясно че 60% от народа ако не и повече живее с много по-малко, но това не е нормален живот, а е преживяване или направо мизерен живот.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 09 Сеп 2011, 22:09

основният проблем на форумци дали има за бензин на кенефа,не е присъщ за останалата част от народа
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата