Проблем с компютър

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Re: Проблем с компютър

Мнение от gentata » 12 Сеп 2011, 19:21

Доста излишни чудеса има. Като за начало махаш:
GoogleToolbarNotifier
Reader_sl
AdobeUpdateManager
както отбеляза колегата и продължаваш,
msmsgs
ctfmon
flextype - нещо напълно излишно и сбозяващо XP-то, като за кирилизация чудесна работа върши това
pervasive.SQL.... нещо непознато за мен и съответно съмнително :mhihi:
qttask - също като горното
jusched това е джава глупост и без нея може

Виж кое от приложенията използва най-много от ресурсите на системата (памет RАМ, процесор) евентуално то би могло да е проблемното (но не е задължително).
Но го има и варианта Windows-a да се е задръстил тотално особенно ако е на повече от 2-3 години. Пробвай и с Disk cleanup че бая временни фаилове си трупа (GB дори).

ПП Ако се наложи преисталация мисля че няма да е проблем лиценза на Микроивест-а.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladko » 12 Сеп 2011, 20:01

За начало да се изтрие FlexType! ;)

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 12 Сеп 2011, 20:15

Да вметна за протокола само, че рууткитове и много от новите вируси, троянци и т.н. въобще не мож ги видиш в стартъп-а :mhihi:

Междувременно, като се замислих е напълно възможно и да е нещо на системно ниво и да няма никакви нежелани гости.

Колега, направи пак един скрийншот, като е максимално натоварен процесора и системата е максимално бавна, че ми идват на акъла едни други лесно излечими "болести" :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07

Мнение от armagedon01 » 12 Сеп 2011, 20:59

xpl0d написа:Да вметна за протокола само, че рууткитове и много от новите вируси, троянци и т.н. въобще не мож ги видиш в стартъп-а :mhihi:

Междувременно, като се замислих е напълно възможно и да е нещо на системно ниво и да няма никакви нежелани гости.

Колега, направи пак един скрийншот, като е максимално натоварен процесора и системата е максимално бавна, че ми идват на акъла едни други лесно излечими "болести" :mhihi:

Тя системата си е постоянно бавна от самото и включване отнема и доста време за да тръгне, и около минута си стой само картинката на дескотопа без никакви икони, впоследствие без да съм активирал нищо се опитвам да отворя малка снимка примерно и това отнема поне 30 секунди.
На улицата се пазя не от крадци,а от полицията да не ми вземе парите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от armagedon01 » 12 Сеп 2011, 21:04

gentata написа:Доста излишни чудеса има. Като за начало махаш:
GoogleToolbarNotifier
Reader_sl
AdobeUpdateManager
както отбеляза колегата и продължаваш,
msmsgs
ctfmon
flextype - нещо напълно излишно и сбозяващо XP-то, като за кирилизация чудесна работа върши това
pervasive.SQL.... нещо непознато за мен и съответно съмнително :mhihi:
qttask - също като горното
jusched това е джава глупост и без нея може

Виж кое от приложенията използва най-много от ресурсите на системата (памет RАМ, процесор) евентуално то би могло да е проблемното (но не е задължително).
Но го има и варианта Windows-a да се е задръстил тотално особенно ако е на повече от 2-3 години. Пробвай и с Disk cleanup че бая временни фаилове си трупа (GB дори).

ПП Ако се наложи преисталация мисля че няма да е проблем лиценза на Микроивест-а.

На таск мениджъра няма процеси, които да товарят системата всичко си изглежда нормално, има си достъчно рам памет. Фрагментирах и чистих диска ....
ПП. Микроинвеста ясен, ама има една ТРЗ програма, която въпреки архивите ако преинсталирам и пусна справки за минали години не ми ги изкарва......
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F30 335i M Sport Estoril Blue

Мнение от Anordetic » 12 Сеп 2011, 21:30

Аз си имах работа преди месец с такива проклетии и какви ли не програми не сложих, сканирах, чистих, дефрагментирах и...видях дебелия. Накрая само преинстал оправи работата, но като казвам преинстал, означава чист, защото така и не се разбра добичето къде се беше завряло. Така те съветвам и теб да направиш, ако искаш да ти е мирна главата :yes:

Аватар

Мнение от xpl0d » 12 Сеп 2011, 23:41

Anordetic написа:Аз си имах работа преди месец с такива проклетии и какви ли не програми не сложих, сканирах, чистих, дефрагментирах и...видях дебелия. Накрая само преинстал оправи работата, но като казвам преинстал, означава чист, защото така и не се разбра добичето къде се беше завряло. Така те съветвам и теб да направиш, ако искаш да ти е мирна главата :yes:

Мда, досега да е оправил и лицензиите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от armagedon01 » 13 Сеп 2011, 8:21

xpl0d написа:
Anordetic написа:Аз си имах работа преди месец с такива проклетии и какви ли не програми не сложих, сканирах, чистих, дефрагментирах и...видях дебелия. Накрая само преинстал оправи работата, но като казвам преинстал, означава чист, защото така и не се разбра добичето къде се беше завряло. Така те съветвам и теб да направиш, ако искаш да ти е мирна главата :yes:

Мда, досега да е оправил и лицензиите.

armagedon01 написа:ПП. Микроинвеста ясен, ама има една ТРЗ програма, която въпреки архивите ако преинсталирам и пусна справки за минали години не ми ги изкарва......
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW X5 M
Детайли за колата: блъсната E36 318ti, '95

Мнение от jlpetkov » 13 Сеп 2011, 10:50

armagedon01 написа:Тя системата си е постоянно бавна от самото и включване отнема и доста време за да тръгне, и около минута си стой само картинката на дескотопа без никакви икони, впоследствие без да съм активирал нищо се опитвам да отворя малка снимка примерно и това отнема поне 30 секунди.

еми колега ето ти само за сравнение какво ми се зарежда на мен при стартиране.
направи си сметка защо ти е бавна машината..

Изображение

(и на мен малко ми бави от thunderbird-a ама мейлите ми трябват постоянно и ме мързи да го пускам всеки път като пускам компа)

Определено ще облекчиш системката ако не я натоварваш още като се пуска а програмите се зареждат после (след като вече всичко системно е заредило)

а в таск мениджъра се хваща всичко по процесите: ако има гадинка например броя на процеса svchost.exe е доста показателен ;)

между другото махането на ГАДНИЯ флекстайп е доста трудоемко не става само с деинсталиране-доколкото си спомням Инжинера май го беше описал.
Изображение Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 09 Ное 2011, 20:01

Ще използвам темата на колегата за да попитам нещо
Каква най мощна видео карта мога да сложа на моя компютър ?
дъното е:
Тип централен процесор AMD Sempron, 1600 MHz (8 x 200) 2600+
Дънна платка ASRock K8Upgrade-NF3 (4 PCI, 1 AGP, 1 Future CPU Port, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)

ако са нужни още някакви данни кажете , да ги извадя от евереста
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

Аватар

Мнение от xpl0d » 11 Ное 2011, 22:45

svilgg написа:Ще използвам темата на колегата за да попитам нещо
Каква най мощна видео карта мога да сложа на моя компютър ?
дъното е:
Тип централен процесор AMD Sempron, 1600 MHz (8 x 200) 2600+
Дънна платка ASRock K8Upgrade-NF3 (4 PCI, 1 AGP, 1 Future CPU Port, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)

ако са нужни още някакви данни кажете , да ги извадя от евереста

http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=40757

http://bgmall.bg/component/virtuemart/? ... 8&vmcchk=1
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата