Тема относно боклуците които ядем, и какво да не купуваме!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Тема относно боклуците които ядем, и какво да не купуваме!

Мнение от Мишел » 12 Сеп 2011, 21:33

GKuzmanov написа:Никога не съм разбирал хората който дават пари за салам, луканки, сушеници и прочие :dunno: нямам си и на представа колко струва луканката, ама се си мисля че е 7-8лв. ако не греша за тези пари си купувате 2 вечери по 1 пиле на грил и преяждате злобно :mhihi:
За сиренето .... пробвали ли сте в кауфланд дунавията на бучки ??? незнам защо ама ми харесва :mhihi:

П.П. Препоръчайте някой кашкавал, че два пъти един и същ не съм купувал от много време :help:

Много близка откакто ми каза пилетата в голям супермаркет как се мият, нижат и приготвят ми се догади и никога повече не съм купувала, т.е. откакто беше 4.50лв/бр.
Кашкавал ползвам предимно за печене и съм доволна от "На баба" и "Пършевица". Не изчезва и се тегли супер! :P

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 12 Сеп 2011, 21:41

emiliqn.gqurov написа::OT: Някой може ли да каже как се пряви белия сос в дюнерите (на Аладин) :lol: :roll:

Духа от бутилката държи тайната рецепта и не я казва на никой :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 12 Сеп 2011, 21:50

emiliqn.gqurov написа::OT: Някой може ли да каже как се пряви белия сос в дюнерите (на Аладин) :lol: :roll:

Половин майонеза, половин кофичка кисело мляко, копър, един малък сварен картоф, няколко скилидки чесън и всичко това мачкаш с пасатора.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 13 Сеп 2011, 8:39

xpl0d написа:
GKuzmanov написа:Никога не съм разбирал хората който дават пари за салам, луканки, сушеници и прочие :dunno: нямам си и на представа колко струва луканката, ама се си мисля че е 7-8лв. ако не греша за тези пари си купувате 2 вечери по 1 пиле на грил и преяждате злобно :mhihi:
За сиренето .... пробвали ли сте в кауфланд дунавията на бучки ??? незнам защо ама ми харесва :mhihi:

П.П. Препоръчайте някой кашкавал, че два пъти един и същ не съм купувал от много време :help:

Къде ги видя тези пилета по 3-4лв., в Била са по 8 едното :mhihi:

За кашкавал ще се повторя, ама препоръчвам Родопчанката ;)

:shock: до нас пилето на грил е точно 4.50 :mhihi: . Родопчанката веднъж е хубава веднъж не :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 13 Сеп 2011, 13:16

препоръчвам кашкавала на Нивего :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 13 Сеп 2011, 15:10

Ебаси доживях някой да каже че Гръцко сирене е по добро от Българското :kuku:
Еле па в Атина :mhihi:
Това което може да се направи тук, няма как да стане в гърция, особенно заради климата и бацилите във въздуха :idea:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 13 Сеп 2011, 18:13

vld написа:Ебаси доживях някой да каже че Гръцко сирене е по добро от Българското :kuku:
Това което може да се направи тук, няма как да стане в гърция, особенно заради климата и бацилите във въздуха :idea:

Бе те на гърчолята лайната им са по-сладки от шоколада дето се продава в нашата скапана държава - ся ко са прайш, че не знайш, а?! :mhihi:
Те ония дебелогъзестите по корем да се влачат докато не им отпуснат следващия спасителен транш - пак цял живот ще са по-добре от нас! :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Сеп 2011, 21:59

Хайде да обсъдим кое е по-вредно :mhihi: Баничка vs Парче пица vs Дюнер :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 13 Сеп 2011, 22:48

GKuzmanov написа:
xpl0d написа:

Къде ги видя тези пилета по 3-4лв., в Била са по 8 едното :mhihi:

За кашкавал ще се повторя, ама препоръчвам Родопчанката ;)

:shock: до нас пилето на грил е точно 4.50 :mhihi: . Родопчанката веднъж е хубава веднъж не :dunno:

Тва къде е ???
аз под 8 не съм виждал, и все са сорови вътре, а аз мраза да е сорово или алангле :evil:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 13 Сеп 2011, 23:02

vld написа:Ебаси доживях някой да каже че Гръцко сирене е по добро от Българското :kuku:

Колега може да не ти се вярва,аз на никой нищо не мисля да доказвам...казвам това което мисля и в което съм се убедил... напразни приказки да си чеша езика не приказвам... както казах в мнението си,ако не си го прочел,че ми е убидно да ям по хубаво сирене в Гърция от колкото в България (много добре знам за климата ни и бацилите) ,но е факт(може да не се прави в Атина, а в околностите или по на север,незнам,но го купувам от дървени каци със саламурата както си му е реда и е уникално просто).Сега това виновен по някой параграф ли ме прави :dunno: изобщо нашите сирена (90% от продаваните по магазините) за нищо не стават...да не кажа,че това въобще не е сирене... миналия ден пробвах на Тертер ли какво беше едно ново... да добрижава се до истинско сирене няма спор, но и цената му е истинска ~14лв килото... и пак казвам доближава се,но не е това което очаквах (за БЪЛГАРСКО сирене).Това е аз по темата каквото имах го казах с никои не искам да се заяждам за глупости,напротив просто споделям с какво впечатление съм останал.
Последна промяна sean-john на 13 Сеп 2011, 23:25, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 13 Сеп 2011, 23:06

Тертер настина е хубаво, ако беше малко по маслено щеше да е перфектното сирене, иначе от Одрин чат пат купувам сирене по 8 лири килото и е уникално, в пъти по добро от най скъпото българско, а пък за киселото им мляко да не говорим...
www.bmwпрофесори-bg.net

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 М52B20 coupe
Мечтае да кара: Bmw Е36 M3

Мнение от emiliqn.gqurov » 13 Сеп 2011, 23:48

Който е от Пловдив и знае къде се намира ресторант Бразилия (турски ресторант) да отиде и да си поръча нещо. Козето сирене е уникално :winky: Имаше и нещо като пита от тесто, носят ти я надута като балон :mhihi: И като я бучнеш с вилицата се спарангушва(просто спада не става по - малка) :mhihi: Има много вкусотиийки в тоя ресторант... Препоръчвам го... малко :OT: ама полезен :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 14 Сеп 2011, 12:46

Мине се не мине малко време и някое шовинистче се изцепи с нещо от рода на "от Искъро по-длибоко нема, от Витоша по-високо нема и от София по-големо нема". Иска ми се да вярвах още на лъжите от времето на комунизма, че само в България става кисело мляко и сирене и че Левски е искал "чиста и свята република", а Х.Ботев е написал "Символ верую на БКП". За съжаление обаче, гръцкото сирене е по-хубаво от нашенското ПО МАГАЗИНИТЕ. Гръцките дини са по-големи и по-сладки, пъпешите също. В Гърция селското стопанство е много по-развито, много по-екологично и с много по-добър ноу-хау. И все пак... наш'те портокали са по... по... по... сладки!
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 14 Сеп 2011, 13:59

^ не съм убеден че за Никас си прав и ще ти кажа защо. Моя приятелка работи там от доста доста време и ми е казвала че имат шунки и шунки ;)
Реално какво да очакваш от цена на краен продукт 8лв на кило, като само месото в магазина за месо е 6-7 ....
Все пак Никас имат шунка и над 25лв килограм, това че не е в масовата магазинна мрежа НЕ я прави лоша.

Знай, че шунка под 20/25лв не си струва да се яде, за луканки от 12лв кг не ми се дума грам.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 14 Сеп 2011, 14:02

Колкото повече чета, толкова повече се радвам колко здрав стомах съм имал :D

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата