Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
sub_eleven написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details тази си я бях харесал и се чудех дали да я гледам - само захабен салон ли видя като забележка... как е иначе на пътя?
Изобщо не съм я пробвал, след като не ми хареса салона.
Гледах вчера тази: http://www.mobile.bg/11315314747257273
Салона е много добре, с изключение на волана. Седалки и прочее са супер. И двигателя е ок на място.

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Vespasian написа:Изобщо не съм я пробвал, след като не ми хареса салона.
Салона е много добре, с изключение на волана. Седалки и прочее са супер. И двигателя е ок на място.Ако искаш иди я виж.

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Колеги за тези нещо да ви прави впечатление, на първия оглед май маховика е заминал, поне така каза приятелчето което ходи да я гледа!
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Бедна е от към снимки, за да се каже нещо конкретно...има екстри, макар, че можеше и още малко (то...винаги може още малко
)...да кажем, че с екстрите е добре.
Една диагностика + оглед на ходовата част + тестдрайв от беемвист...и ще имате доооста повече инфо за колата, а и предпоставки за сваляне на цена

Една диагностика + оглед на ходовата част + тестдрайв от беемвист...и ще имате доооста повече инфо за колата, а и предпоставки за сваляне на цена

sub_eleven написа:Vespasian написа:Изобщо не съм я пробвал, след като не ми хареса салона.
Салона е много добре, с изключение на волана. Седалки и прочее са супер. И двигателя е ок на място.Ако искаш иди я виж.
ти все едно недвижим имот ще купуваш
Мдам. Не ми е проблем ако тропа предницата, отивам в сервиза и сменят окачване. Не ме нерви ако е ударен калника - пак в сервиза. Ама захабен и гнусен интериор не го преживявам.

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
RaHzElChO написа:Stefan_666 написа:RaHzElChO написа:Stefan_666 написа:Колеги какво ви е мнението за тази:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
Колега, търси си фейслифтово 320 дизел 150 коня, най-малкото защото е common rail система, тази в момента е със "стария" дизелов мотор.
Разбирам, че 150-ката е по-добър мотор, но за тези пари няма хубави 150-ки, а и 136-ката не е ли чудесен, икономичиен и здрав двигател?
Не, това е дизелов двигател старо поколение, който харчи повече, доста амортизиран е, вероятно колата е на поне 300 000 км. 11г дизелов автомобил е каран много, по-добре се ориентирай към някоя бензинова около 9-10000 лв в България. Оглеждай форума в "Продава", там изпадат понякога добри коли.

аз съм може би един от малкото в този форум, минал поради сериозен проблем с ''едни пеперудки и дюзи'' от 320 д 150 коня фейслифт 2003 г. на 320 д 136 коня 2001 г

не твърдя ,че съм голям специалист, но 136 к.с. мотора ако е читав - излиза по-икономичен и по-читав от комън рейла именно за България (поради лоши горива основно

много зависи от състоянието на автомобила, предишни собственици и обслужване

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
BMW_1914 написа:RaHzElChO написа:Stefan_666 написа:RaHzElChO написа:Stefan_666 написа:Колеги какво ви е мнението за тази:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
Колега, търси си фейслифтово 320 дизел 150 коня, най-малкото защото е common rail система, тази в момента е със "стария" дизелов мотор.
Разбирам, че 150-ката е по-добър мотор, но за тези пари няма хубави 150-ки, а и 136-ката не е ли чудесен, икономичиен и здрав двигател?
Не, това е дизелов двигател старо поколение, който харчи повече, доста амортизиран е, вероятно колата е на поне 300 000 км. 11г дизелов автомобил е каран много, по-добре се ориентирай към някоя бензинова около 9-10000 лв в България. Оглеждай форума в "Продава", там изпадат понякога добри коли.
![]()
това ,че харчи 136 коньовият мотор повече как го реши
![]()
аз съм може би един от малкото в този форум, минал поради сериозен проблем с ''едни пеперудки и дюзи'' от 320 д 150 коня фейслифт 2003 г. на 320 д 136 коня 2001 г![]()
![]()
не твърдя ,че съм голям специалист, но 136 к.с. мотора ако е читав - излиза по-икономичен и по-читав от комън рейла именно за България (поради лоши горива основно)
много зависи от състоянието на автомобила, предишни собственици и обслужване
Реших, защото имах възможност да пътувам от София до Загреб и обратно с такава кола и няма нищо общо нито с разход, нито с вървеж с комън рейл 150 к.с.
Sent from my Desire HD using Tapatalk
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
latrel написа:просто си попаднал на такъв екземпляр
Възможно е.
Sent from my Desire HD using Tapatalk
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Vespasian написа:sub_eleven написа:Vespasian написа:Изобщо не съм я пробвал, след като не ми хареса салона.
Мдам. Не ми е проблем ако тропа предницата, отивам в сервиза и сменят окачване. Не ме нерви ако е ударен калника - пак в сервиза. Ама захабен и гнусен интериор не го преживявам.
Е що влизаш при тапицера и го оправяш

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Bavarcho написа:Vespasian написа:sub_eleven написа:Vespasian написа:Изобщо не съм я пробвал, след като не ми хареса салона.
Е що влизаш при тапицера и го оправяш
И аз мислех, като колегата за интериора, но преглътнах няколко захабени места по моя салон. Четох, че може да мине и без претапициране, само с фина шкурка и боя, дори намерих няколко сайта.
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Реших, защото имах възможност да пътувам от София до Загреб и обратно с такава кола и няма нищо общо нито с разход, нито с вървеж с комън рейл 150 к.с.
======================================================
без да се заяждам и стига сме спамили вече
, но ясно си попаднал на по-неподържан автомобил
ако гледаш вървеж няма спор ,че там безапелационен победител е 330

без да се заяждам и стига сме спамили вече

ако гледаш вървеж няма спор ,че там безапелационен победител е 330

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
BMW_1914 написа:Реших, защото имах възможност да пътувам от София до Загреб и обратно с такава кола и няма нищо общо нито с разход, нито с вървеж с комън рейл 150 к.с.
без да се заяждам и стига сме спамили вече, но ясно си попаднал на по-неподържан автомобил
![]()
ако гледаш вървеж няма спор ,че там безапелационен победител е 330![]()
ЕЕЕЕ и Вие сте едни много ясно че фейса 150к.с. е по-добър от 320д 136к.с. както и следователно Е90 е по добър от фейс 150к.с. то за това има ли смисъл да се спори?Даваш повече пари за по нова кола и вземаш най доброто ама със едно на ум

- RoyJones
- Потребител
-
- Кара: 320Д
- Мечтае да кара: 320 е46 М3
Здравейте момчета, нов съм тук :emote_happy: Искам да ви попитам, тъй като наскоро взех книжка и реших най - после и аз да си взема 1 количка. Общо взето няма да овъртам ами направо ще питам. Моля предварително да ме извините за некомпетентността. Та въпроса ми е следния приготвил съм 7500 лв и съм си избрал BMW 3-ка е46 само,че се колебая между купе и компакт. Ако може да си кажете мненията и кое е по - добре да взема за тези пари. Аз лично клоня към компакт-а защото ми се струва по - малък и съответно по - лесен за маневриране, по - нова година е, и уж се води по - мощен, но както казах по - горе съм доста невеж по темата и ако може да помогнете. И само да вметна,че колата не я взимам да гъзарея с нея просто от как съм почнал да се интересувам от коли за мен най - добрата кола е била BMW 
п.п Благодаря предварително.

п.п Благодаря предварително.
- drllxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше тройка
Здравей колега!
Като за начало ще ти препоръчам да не си взимаш BMW за първа кола.Вземи си нещо по скромно,покарай го година-две,понаучи се да караш.Като цяло BMW не е евтина марка(по-скъпа поддръжка,застраховки и тн.).Освен парите за закупуването на колата си отдели определена сума за обслужване,пък и сигурно като купиш кола ще излезне нещо за ремонт(все пак не си купуваш нова кола).Като цяло BMW не е най подходящата марка за млад шофьор.
Поздрави!
Като за начало ще ти препоръчам да не си взимаш BMW за първа кола.Вземи си нещо по скромно,покарай го година-две,понаучи се да караш.Като цяло BMW не е евтина марка(по-скъпа поддръжка,застраховки и тн.).Освен парите за закупуването на колата си отдели определена сума за обслужване,пък и сигурно като купиш кола ще излезне нещо за ремонт(все пак не си купуваш нова кола).Като цяло BMW не е най подходящата марка за млад шофьор.
Поздрави!