Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от uCnaHeTcA » 15 Сеп 2011, 18:33

Представям си това купе за 7500 на какво ще прилича :mhihi:
Както се пееше в една песен... "бате, по-добре недееей..."

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 15 Сеп 2011, 18:40

RoyJones написа:...

Наистина е по-добре да вземеш друга кола и да я ползваш за "варел" и да се учиш на нея. Ако обаче твърдо си решил да вземеш Е46 - за 7500 най-добрия вариант е някое 318и преди фейса. Непретенциозен мотор, лесно и качествено се слага газова на него. Купето с този двигател не страда от много проблеми, характерни за по-мощните версии... с две думи Е46 318и е колата за теб.
Si non confectus, non reficiat.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 15 Сеп 2011, 19:40

....
Последна промяна Bavarcho на 16 Сеп 2011, 7:47, променена общо 1 път
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 320Д
Мечтае да кара: 320 е46 М3

Мнение от RoyJones » 15 Сеп 2011, 20:36

Ами аз е смятам 7500 да е само да е купя. от там на татък вече обслужване, регистраций и т.н отделно ще си ги плащам. Общо взето съм си решил,че това искам да е колата ... не искам да се заяждам с никой от вас просто друга кола няма да взема. Ако може да ме опътите с нещо ще съм благодарен, ако не можете, пак ще съм благодарен защото ще се опитали :yes: Аз също обмислях да е някакъв компакт защото са с по 1000 лв по - евтинки :oops:
If you are first-you are first... if you are second-you are nothing!

Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 16 Сеп 2011, 7:19

Посъбери още някой лев :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 16 Сеп 2011, 8:34

RoyJones написа:Ами аз е смятам 7500 да е само да е купя. от там на татък вече обслужване, регистраций и т.н отделно ще си ги плащам. Общо взето съм си решил,че това искам да е колата ... не искам да се заяждам с никой от вас просто друга кола няма да взема. Ако може да ме опътите с нещо ще съм благодарен, ако не можете, пак ще съм благодарен защото ще се опитали :yes: Аз също обмислях да е някакъв компакт защото са с по 1000 лв по - евтинки :oops:

Яяя не се излагай :mhihi: ,изчакай малко,стегни 3-те букви и си вземи хубава читава кола,която да те радва.Възможността да изпразниш още спестявания ,като вземеш подобна "евтинка" кола е голяма.Съвет от патил си ,бях като теб преди години :mhihi: :oops: ,има една много хубава приказка,евтиното винаги излиза по-скъпо.
А да си вземеш Е46 за първа кола,и да остане недай си боже в сервиза щото нещо си - ще ти е мъка :yes:
Естествено,че ако можем ще помагаме,но се замисли и над това :bchug: :ok:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 16 Сеп 2011, 8:39

RoyJones написа:Ами аз е смятам 7500 да е само да е купя. от там на татък вече обслужване, регистраций и т.н отделно ще си ги плащам. Общо взето съм си решил,че това искам да е колата ... не искам да се заяждам с никой от вас просто друга кола няма да взема. Ако може да ме опътите с нещо ще съм благодарен, ако не можете, пак ще съм благодарен защото ще се опитали :yes: Аз също обмислях да е някакъв компакт защото са с по 1000 лв по - евтинки :oops:

Преди 2 месеца и аз бях решил да взимам 330д за 9-1000 лв, но след няколко огледа и голяма помощ от Dimitroff разбрах, че хубаво и евтино BMW няма. Дори по-скъпа кола да вземеш, винаги има какво да се прави по нея, да не говорим, ако е евтина.
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

Потребител
Аватар

Мнение от RoyJones » 16 Сеп 2011, 9:01

Ами може би ще хварля още 1000 кадето ги отделих за обслужване към основната сума и вече найстина се надявам за 8500 да намера нещо що годе читаво. пък отделно ще измисля за обслужване :confused: както и да е, надявам се скоро време да се похваля и аз в темата с нова придобивка :) Благодаря на всички за мненията, приемам всякакви съвети и критики. Ако някой му се занимава с невеж човек като мене може да пише на лично да не трупаме излишни спамове по темата :bchug:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 16 Сеп 2011, 9:22

Много трябва да внимваш!Особено за тези пари ,като се има в предвид към какво си се насочил!Не разбрах бензин/дизел ли искаш?!Задължително на оглед се ходи с човек,който разбира и най-често няма такъв дето да разбира и от дизели и от бензини!Наистина БМВ не е е за първа кола,но какво да се прави като всеки на 18 години иска БМВ!Пълно е с италиянски таралясници на пазара и съм сигурен,че ще ти продадат купе за 7500лв,друг е въпросът какво ще го правиш после! :yes:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 16 Сеп 2011, 9:59

бих те посъветвал за тия пари да си търсиш е36 от последните години 97-8 щом те влече БМВ за първа кола
хем ще имаш по-голям избор хем е осезаемо по-евтино за подръжка, което не е без значение
взимаш си една Йеска (318is) - купенце приличен мотор и тн
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 16 Сеп 2011, 10:50

Много хора мислят, че след закупуването на автомобила всичко приключва. А то е точно обратното - след закупуването започва голямото изваждане.
Та в този ред на мисли е хубаво предварително да се обмисли дали ще може да се поддържа колата след това. За да няма после разочарования, че е скъпо. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от RoyJones » 16 Сеп 2011, 11:39

Ами хора, найстина съм си премислил нещата относно подръжката на колата и относно това,че е скъпа като за 1-ва кола просто исках ако може да си кажете мнението за 2-та модела, кой е по - добрия.. а не за това дали да си купувам или не. Благодаря на всички които се отзовават, просто найстина ме интересува само това. Пък ми е ясно,че взема ли кола ще ми стане сериозен ортак на кесията по - голям дори от жената :dunno: :bchug: :bchug:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 16 Сеп 2011, 11:57

RoyJones написа:Ами хора, найстина съм си премислил нещата относно подръжката на колата и относно това,че е скъпа като за 1-ва кола просто исках ако може да си кажете мнението за 2-та модела, кой е по - добрия.. а не за това дали да си купувам или не. Благодаря на всички които се отзовават, просто найстина ме интересува само това. Пък ми е ясно,че взема ли кола ще ми стане сериозен ортак на кесията по - голям дори от жената :dunno: :bchug: :bchug:

Пичага, мерак с пари се гаси, чети повече и не бързай с покупката, за малкото време, в което се занимавам с моята кола съм ставал свидетел на какви ли не извращения по сервизите, става дума за други автомобили. Последното беше как колегата oci разказваше за една кола, на която не могат да синхронизират новия модул ABS, защото софтуера и бил тотално скапан, защото са добавяни разни неща по нея, с които колата не е била произведена, и от много подобрения накрая я предобрили. Не знам какво стана с момчето, но все повече "сбирщайн" се срещат, а търговците много обичат млади мераклийчета.
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 16 Сеп 2011, 12:14

RoyJones написа:Ами хора, найстина съм си премислил нещата ...

Чудесно, тогава давай! Ама ти казахме за купе са малко, за компакт също си в долната граница ...
като си готов за подръжката знаеш ли колко струва носач, тамнони на носачите и прочие части, които
колкото и да ни се иска са почти консуматив в БГ ...
Едва ли някой има за цел да те отказва - просто реалноста е такава ...
дали е компакт или купе не е от значение толкова - технически се ползват едни и същи части и решения
почети малко във форума - ще добиеш представа за често срещаните проблеми и тн

желая ти успех с покупката и да се похвалиш :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 16 Сеп 2011, 12:50

компакта е по грозничък ,идва с новите мотори които са по хубави но пък ако се скапе нещо там - отиде стипендията за 10-15 години :mhihi: бих препоръчал 318 преди фейса ,за тия пари ще е разкован кош на 300к най малко но пък пичките това не ги вълнува :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E46