Застраховка в УК

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с натегнат шпер
Мечтае да кара: ///M3 E36

Застраховка в УК

Мнение от Kinopi » 16 Сеп 2011, 1:27

Имам няколко въпроса и изкам точни отговори.
Това което си мисля е да си напрвя застраховка на разсрочено месечно плащане и след първия месец просто да спра да плащам.

Voluntary Exceed - Какво ще рече това?
No Claims Discount - Това си мисля, че е колко години си ползвал застраховка на друга кола
Deposit - Връща ли се когато изтече месечната вноска?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Застраховка в УК

Мнение от steeN » 16 Сеп 2011, 2:30

no claims discount е отстъпка за това, че не си предявявал застрахователни искове за определен период от време
voluntary exceed е най-вероятно voluntary excess и тва е сумата, която плащаш ти преди да почне да плаща застрахователя (deductible)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 16 Сеп 2011, 4:44

Kinopi написа:Имам няколко въпроса и изкам точни отговори.
Това което си мисля е да си напрвя застраховка на разсрочено месечно плащане и след първия месец просто да спра да плащам.

Voluntary Exceed - Какво ще рече това?
No Claims Discount - Това си мисля, че е колко години си ползвал застраховка на друга кола
Deposit - Връща ли се когато изтече месечната вноска?

И ква ти е кирията да я канселираш след 1вия месец ? Ако си мислиш че ще караш с невалидна полица и куките ще ти повярват то летиш някаде много високо в облаците .......

Voluntary Exceed - както колегата по горе каза , тва е сумата която ще платиш преди да ти изплатят щетата

No Claims Discount - Тва можеше да го преведеш на чичко гугъл да видиш кво значи ,то си пише . НО КЛЕЙМ = че си нямал инциденти еди колко си години и ти дават няква отстъпка . Всяка компания по различен начин си ги смята .
ЕДИТ: Ако мислиш да ги лъжеш че имаш 110100 години но клейм то забрави . Не минава номера вече , всички искат доказателство от предната ти застрахователна компания

Относно депозита пак всяка компания е различна . Повечето го връщат ако си канселираш иншуранса до 14ден ама по спомен имаше някакъкв чардж , нещо от типа на £14 беше последно когато ми се наложи да го правя .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 16 Сеп 2011, 8:23

и недеи просто спира да плащаш а си я спри по нормалния начин като има се обадиш, защото аз направих така и ми сложиха няква неустоика от 60 паунда и ми пращаха сума ти време писма ,че ще ме съдят и тн. и отделно 160 паунда депозит не си го взех обратно
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с натегнат шпер
Мечтае да кара: ///M3 E36

Мнение от Kinopi » 16 Сеп 2011, 13:24

stambo_81dg написа:и недеи просто спира да плащаш а си я спри по нормалния начин като има се обадиш, защото аз направих така и ми сложиха няква неустоика от 60 паунда и ми пращаха сума ти време писма ,че ще ме съдят и тн. и отделно 160 паунда депозит не си го взех обратно

Това имах предивд под спиране след първия месец.Да им се обадя и да я канселирам.Въпросът е при такова положение връща ли се депозита?Застраховката ми трябва просто колкото да мога да си докарам колата до България.Говоря за депозит от 400 до 700 паунда който нямам намерение да им оставям :kuku:

Към колегата по-горе, ако ти си мислил да лъжеш и шмекеруваш си е твой проблем.Не обвинявай без да знаеш :yes:
Това за до 14тия ден ако си я спреш до колкото знам, е че връщат част от месечната вноска + депозита, но май не всички го правят.Моля за поправка ако съм в грешка.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stambo_81dg » 16 Сеп 2011, 15:09

Че направи си временна застраховка 2-3-4 дена като искаш да докарваш кола до българия :idea: Аз съм докарвал няколко коли така.
http://www.aviva.co.uk/short-term-car-insurance/
http://insuredaily.co.uk/
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvaskoo » 16 Сеп 2011, 15:14

Не съм шмекерувал и нямам и намерение . Просто те предупреждавам щото се извъдиха много тарикати дето си превят иншурънс , канселират го като си получат полицата и после ревът що полициайте са им взели колите . Ако случая е че ти трябва застраховка за няколко дена то няма проблем да си направиш и да я канселираш после .

Относно депозита , пак ти казвам провери със застрахователната компания която искаш да ползваш . Всички са на различен принцип . Мене преди време ми върнаха целия депозит ама имаше някакъв малък чардж .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stambo_81dg » 16 Сеп 2011, 15:17

vvaskoo написа:Не съм шмекерувал и нямам и намерение . Просто те предупреждавам щото се извъдиха много тарикати дето си превят иншурънс , канселират го като си получат полицата и после ревът що полициайте са им взели колите . Ако случая е че ти трябва застраховка за няколко дена то няма проблем да си направиш и да я канселираш после .

Относно депозита , пак ти казвам провери със застрахователната компания която искаш да ползваш . Всички са на различен принцип . Мене преди време ми върнаха целия депозит ама имаше някакъв малък чардж .

То трябва да си много тъп, да я канцелираш и да продължиш да караш с полицата, ама за България ще мине номера.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvaskoo » 16 Сеп 2011, 15:19

нямаш си идея колко идиоти има тука . Поне 4-5 познати имам дето изгоряха по тоя начин . Иначе за БГ си прав ,там ще мине номера .
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Сеп 2011, 15:27

... а като удариш в бг-то някой - какво ще правиш като местните застрахователи вдигнат телефона до ук и от там им кажат- греда?

не разбрахте че шмекеруването на дребно _винаги_ излиза през носа по една или друга схема....
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stambo_81dg » 16 Сеп 2011, 16:22

alx написа:... а като удариш в бг-то някой - какво ще правиш като местните застрахователи вдигнат телефона до ук и от там им кажат- греда?

не разбрахте че шмекеруването на дребно _винаги_ излиза през носа по една или друга схема....

ами рискуваш, то в бг ще се оправиш някак си ,ама в УК ако удариш някои без иншурънс :bang:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Сеп 2011, 17:15

Ще се оправиш някак си? Как го виждаш като удариш някой лъскав автомобил да минеш метър в бг-то? Или ще платиш от джоба си или ще ти строшат главата и пак ще платиш...

Кокошкарски истории...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 16 Сеп 2011, 17:20

Трошенето на главата е по-добрия вариант от изплащането на щета при челен удар с Майбах 57 :yes:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 16 Сеп 2011, 17:58

не е ли по удачно да звъннеш на застрахователя от ук и да обясниш ,че искаш да закараш колата на определено място където ще се пререгистрира и презастрахова.Сигурен съм ,че ще ти дадът по-адекватни отговори.Що трябва да фърляме боб тука :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stambo_81dg » 16 Сеп 2011, 19:55

Всеки носи глава на раменете си и преценя както намери за добре.

в случая наи добрия вариант е- ВРЕМЕННА ЗАСТРАХОВКА струва макс 100 паунда
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата