"Войната на пътищата"- мит или реалност ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: "Войната на пътищата"- мит или реалност ?

Мнение от BMW_POWER » 17 Сеп 2011, 22:27

Мда, трудно вдявам на хора, прекарали 9 години по-малко от мен в училище :kuku: Когато някой пиян твой съселски се забие в дърво, за теб е виновно дървото, а за мен твоя човек. Ако го няма дървото той ще оживее, а утре ще удари някого из селото. Тогава кой ще е виновен? Разправяш за Европата, аз там нито съм ходил, нито карал, но се радвам, че дървета няма. Виж, с удоволствие ще видя, как са разделили двупосочните пътища с мантинели :roll:
А сериозно към останалите. Много е лесно да даваш акъл и да искаш нещо, без да имаш идея от нещата. Знаците са сложени на пътя, за да се спазват. На участъци, където има повишено количество ПТП се слагат ограничения. Там се използва статистика, възоснова на която се слагат знаците. Тя се води от агенции, полиция, и т.н. Та въпросните знаци са сложени, за да ви спасят живота. Оправданието с лошите пътища ми е толкова смешно, колкото оправданието на колегите с мотори за студения асфалт :mhihi: В Холандия караш по междуселски път като слънце без тръпчинка, но в средата сложили или един лежащ полицай, който при 90 км/ч ще изхвърли колата ти на 5-10 м, или забили два метални кола така, че трябва да спреш и да изчакаш колата отсреща, понеже няма място за двамата. Alx e прав, на български шофьор и вуната му пречи :clap: :clap: :clap:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 17 Сеп 2011, 22:54

acho.rs написа:Темата ми се изроди в един друг спор .
Аз пак да попитам - след като броя на пострадалите и жертвите е еднакъв с този преди 50 години при 50 пъти по-малък трафик , и всички сте съгласни че сега има ВОЙНА НА ПЪТЯ.

Имаше някаква приказка за оплождането и обучението. Преди 50 години нивото на сигурност при колите е било меко казано трагично. Колко на 1000 са били катастрофите с трагичен изход, знаеш ли? А сега при наличието на нови технологии, по-сигурни МПС-та, автоматични колани, еърбеци, ПДЦ и какво ли не, да успееш да докараш до същото ниво на смъртни случаи е голям зор. То не ти трябва война, то си е изтребление. Колко от колко ще са смъртните случая при челен удар на Москвича 407 и Трабант, движещи се със 70 км/ч един срещу друг? А колко от колко ще са мъртвите при челен удар на две сегашни коли при същата скорост? На колко катастрофи сега се пада смъртен случай? Сещаш ли се колко много ПЪТИ в повече са произшествията, за докараш онази смъртност?

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 18 Сеп 2011, 0:13

Mда, няма война по пътищата. Има пречки. На теб ти пречат дърветата, на други им пречат стълбовете:

http://www.novini.bg/news/21470-%D0%BC% ... D0%BE.html

на трети им пречат къщите

http://www.novini.bg/news/15214-%D0%BA% ... D0%B0.html

на четвърти им пречат влаковете

http://novinitem.com/index.php?newsid=2106

на пети им пречат пешеходците

http://www.novini.bg/news/19352-%D0%BA% ... D1%8F.html

как ще изрежем останалите "пречки"?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 18 Сеп 2011, 1:04

Колко от колко ще са смъртните случая при челен удар на Москвича 407 и Трабант, движещи се със 70 км/ч един срещу друг?

100%
А колко от колко ще са мъртвите при челен удар на две сегашни коли при същата скорост?

- пак 100% :idea:
А ти като си учил 29 години , научи ли се да четеш ?
Някой ако иска да пусне тема - причини за ПТП

Айде пускай си друга тема , щот тва явно си много напред с този материал .

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 18 Сеп 2011, 1:45

acho.rs написа:
А колко от колко ще са мъртвите при челен удар на две сегашни коли при същата скорост?

- пак 100% :idea:
А ти като си учил 29 години , научи ли се да четеш ?

A ти?

http://www.factor-news.net/news.php?cm=13&nid=66284

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 18 Сеп 2011, 7:36

Някакси точно ти да говориш за лоши пътища е толкова нелепо. Първо отиди и си плати данъците после искай от държавата. На такива или държавата им е виновна или полицаите. Доколкото си спомням друг те завлече с пари, а с тези пари можеше да си платиш данъците към общината и тогава можеше да споря с теб, защото пътищата стават с пари, а пари държавите по целия свят вземат от населението си. (гледай да не ми дадеш пример за пътищата в Гърция, които са направени с чужди пари)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 18 Сеп 2011, 18:43

Като стана въпрос за данъци.
Какво ще кажеш на хората, които карат луксозни коли и си плащат данъците? Май на тях няма какво да им кажеш :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 18 Сеп 2011, 19:48

batvlady79 написа:Трябва хората да имат страх от наказанието и глобата, докато това не се оправи и на огледални пътища ще стават простотии. Всичко опира до мозъка.

:yes: Точно така е. Един колега от университета кара пистов мотор. Голяма мания му е. И стана нещо въпрос точно за неспазване на правилата и каза: "В Германия как е? Купуваш си мотор с много коне, само че още нямаш опит. Слагат ти пломби на дроселите, мерят на дино, и те пускат да караш. Като направиш стаж - махат пломбите и си свободен. Пломбите не смееш да ги бутнеш, щото се смята за федерално престъпление. И така си купуваш 1000cc мотор и го караш на 1/3 от мощността му". Да ама... тука в БГ е неприложимо, защото нито закона е закон, нито хората са хора. Ще стане на 18, ще вземе книжка и ще скочи на някое GSX-R, и след някой друг ден ще се потроши някъде. И това главно щото си е повярвал, че вече умее да кара. Манталитета на хората е ключовия фактор. Не се ли чукнеш по главата и да мислиш как караш - оправия няма да има, та ако ще и с колело да си. В една Швеция да кажем няма и да си помислиш да нарушиш по демонстративен начин правилника... щото после има да работиш с дни, за да си платиш глобата. Отделно че по света е в действие и самоконтрола на хората. Тука да видиш някой, че паркира неправилно, и да му направиш забележка... де да знаеш, може и боя да изядеш. Е аз сега като бях 15 дни на очни занятия ми писна да търся места по паркингите пред блоковете, щото на таксиджиите не им стига пияцата, и като няма места спират на 50м. преди нея, точно преди знака "Забранено спирането и престоя"... оня ден върволица от таксита... заели и малкото законни места за паркиране. Просто всеки си прави каквото иска. Аз може да не спазвам ограниченията, да не спазвам маркировката по някой път, но да правя маневра без мигач като разчитам на тоя пред/зад/до мен да се пази, да мина с 60-70 през легнал полицай, или да спра както ми скимне щото няма друг възможен начин.... това си е чиста проба БЕЗОТГОВОРНОСТ. А най-парадоксалното и лошо нещо е, че все по-големи простотии наблюдаваме от самите патрулки... дето трябва да са пример за поведение за всички нас... абе мани. Писнало ми е да пиша и говоря против страната си, ама рядко намирам повод да кажа нещо хубаво и добро.

А за пътищата - да, не може да има война по пътищата без пътища. Не може масово да има двулентови двупосочни пътища в крайно неподходящо състояние между възлови точки в страната, по които свободно се движат тирове, трактори, и всякакви машини. Не може да има безумни ограничения от рода на "40" при идеален път с 3-4 ленти, и това обстоятелство да се ползва като ловно местенце на местните ченгета. В Атина бях преди две години, и ако си мислите, че в София е ад... Там трафика е огромен, средната скорост е с едно 5-6-7км/ч по-висока, включително и на градския транспорт. Хората масово се придвижват с всякакъв вид мотоциклети, мотопеди и т.н. Но за един месец един клаксон не чух, нито пък присвирване от спирачки, или какъвто и да е звук, присъщ на движението тук. А аз онзи ден си карам, наближавам легнал полицай от типа "панички" (колегите от Русе знаят що за простотия са), и своевременно намалям. И при намаляне почти до покой, за да премина с 2-3км/ч през легналия, чувам зад мен яко спиране... щото човека свикнал да минава с 40-50 и явно поведението ми го изненада... Или пък при също такова преминаване водача зад мен да нервничи... все едно правя нещо нередно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 18 Сеп 2011, 22:10

Dirty M5 driveR
:OT: баце давай по-кратки постове , ще е по-прегледно и повече хора ще ги дочитат до край :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 18 Сеп 2011, 22:36

acho.rs написа:Dirty M5 driveR
:OT: баце давай по-кратки постове , ще е по-прегледно и повече хора ще ги дочитат до край :yes:

:mhihi: Е тогава едно мнение ще трябва да го пиша в 5 поста ;) Аз не смятам, че въпреки дължината не е прегледно. Пък на който му е интересно и се вълнува от темата мисля, че ще го прочете докрай все пак.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 20 Сеп 2011, 4:42

Извинявам се за спама, ама изпаднах в душевен оргазъм :ok: Някой е завлякъл колето с пари??????
Този дето (му) го е набутал веднага да ми даде адрес за връзка, защото изпращам бутилка пълнолетен шотлански скоч :bchug:
Последна промяна BMW_POWER на 24 Сеп 2011, 17:51, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 20 Сеп 2011, 18:16

Гледай ти какви бизнесмени сме имали в алфа форума.

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=61321

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 21 Сеп 2011, 16:50

Война по пътищата няма, има неразумни шофьори, които си мислят, че са сами на пътя и безсмъртни.
Както спомена един колега, с лозунга "Да спрем войната по пътищата" журналистите са имали предвид, да бъдем по-толерантни с останалите участници в движението.
Не бих казал, че и лошите пътища са причината за многото катастрофи. Вярно, че пътищата не са добри, но ние сме тези, които трябва да се съобразяват как да шофират на определен участък от пътя.
Скоро четох статистика, че България е с най-много охраняеми прелези в EU, в същото време на първо място по смъртност на същите. Мисля, че тази статистика е най-показателна, тъй като тук няма как да обвиним лошия път, да се оправдаем, че някой ни е засякъл или , че знакът бил скрит зад дървото.
От друга страна корупцията е по-големият ни проблем. Повече от половината превозни средства минават фиктивен годишен технически преглед. А този, който разрешава колата да мине фиктивно, не се замисля, че утре неговото дете, съпруга или близък да пострада от същата тази кола.
Други шофьори пък си мислят, че като дадат 20лв на полицая си решават проблема. Никога не съм влизал в положение на водачи, които предлагат подкуп. След като си извършил нарушение, ще си понесеш последствията.

С ръка на сърцето си казвам, че никога не съм дал пари на полицай. Стоях и 6 месеца без книжка, защото ми я отнеха за точки, но пак няма да дам подкуп. Силно се надявам всеки един да има възможността да отиде и да види как се шофира в Германия например....и тогава да се убеди колко високо сме все още на дървото....и колко много трябва да еволюираме, докато слезем на земята!!!
Но докато има балъци - ще има и тарикати!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Сеп 2011, 5:06

Като продължение на горният ми пост може да видите долната тема;

viewtopic.php?f=64&t=264024&p=2916179#p2916179

p.s., модераторите ако искат могат да делнат темата и да сложат едно заглавие:
Купувате ли от крадци?

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 26 Сеп 2011, 2:10

Не знам дали има война по пътищата, ама хора... Моля ви! Спрете да карате срещу мен на двупосочен път, особено когато карам 5 годишната си сестра в колата. Ние просто искаме да се приберем живи и здрави!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата