Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Нормално е да са различни колега, аз все пак карам доста стара кола и на мен ми изглеждат супер, разбира се на някой с по-нова ще му изглеждат зле, това е нормално!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
24 бона за 318ка е пълно безобразие. То за толкова ще си вземеш Е90.
Ако ще и златна да е , това си е 318ка - върви безобразно малко, харчи много.
То за 9к евро какви 330ки има, а тази 318ката ....
ПП: сега видях , че дори не е с рекаро салон въпросната 18ка
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
kriso85 написа:ПП: сега видях , че дори не е с рекаро салон въпросната 18ка
нищо че е пълен м-пакет

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- jumjumski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 04' 330ci M-sport 2
kriso85 написа:24 бона за 318ка е пълно безобразие. То за толкова ще си вземеш Е90.
Ти сигурно ползваш някакви отстъпки,най-евтината която намирам 2005г м-пакет е италианка за 12к евро,големите мотори няма да ги коментирам,там става доста дебела цената.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
jumjumski написа:kriso85 написа:24 бона за 318ка е пълно безобразие. То за толкова ще си вземеш Е90.
Ти сигурно ползваш някакви отстъпки,най-евтината която намирам 2005г м-пакет е италианка за 12к евро,големите мотори няма да ги коментирам,там става доста дебела цената.

Въобще не смятам да ти отговарям, но ми се струва несериозно да ръсиш такива изказвания в темата за нови покупки.
Ще вземе някой колега да те послуша, че 25к е нормална цена за 318 Е46 и после ще има разочаровани
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Благодаря за менията
Доста са противоречиви. Според някои 8к са малко за читава кола, според други са ОК. Явно трябва и известна доза късмет, както и човек който разбира при огледа. Имам познат италянец и един българин, който живее в Холандия - писах им по един имейл и ми отговориха почти еднакво - могат да помогнат за кола, препоръчват 320д, цените били меджу 3 и 4 евро за 00-01' (според тях за коли в дорбо състояние, даже в Холандия някои били с гаранция, но не помня абривиатурата). Струва ли си да занимавам тях или да търся нещо от тук? И като цяло 320д или 318 е основния въпрос за мене?
П.П. И двамата са ми познати - не са търговци на коли.

Доста са противоречиви. Според някои 8к са малко за читава кола, според други са ОК. Явно трябва и известна доза късмет, както и човек който разбира при огледа. Имам познат италянец и един българин, който живее в Холандия - писах им по един имейл и ми отговориха почти еднакво - могат да помогнат за кола, препоръчват 320д, цените били меджу 3 и 4 евро за 00-01' (според тях за коли в дорбо състояние, даже в Холандия някои били с гаранция, но не помня абривиатурата). Струва ли си да занимавам тях или да търся нещо от тук? И като цяло 320д или 318 е основния въпрос за мене?
П.П. И двамата са ми познати - не са търговци на коли.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
ми 320д около 2000г от Италия за 3 евра си е класика ,отнасяй го 

- dinkoterziev
- Потребител
-
Здравейте ! Имам сладната дилема и тя е следната между два дизелови мотора ,а те са 320д и 330д и двата автомобила са 2002 година ,искам да искажат мнения хора каращи такива автомобили кои е по добрия двигател и цена от 11000 лв нормална ли е за тези автомобили ?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
dinkoterziev написа:Здравейте ! Имам сладната дилема и тя е следната между два дизелови мотора ,а те са 320д и 330д и двата автомобила са 2002 година ,искам да искажат мнения хора каращи такива автомобили кои е по добрия двигател и цена от 11000 лв нормална ли е за тези автомобили ?
Прочети малко темата ,доста е дълга и май наистина трябва да се поизчисти,прочети и често срещани проблеми при дизел.Двата мотора нямат нищо общо и не могат да се сравнят ,330д е малко зверче все пак е 6-ак и 204к.с е особено добре доста хора мислим за смяна на 320 за 330д.
Разход не са особено големи разликите спрямо вървежа,"нормална" цена няма,всичко е според зависи,2 страници по назад и почти в цялата тема има спорове за цената - която е нещо много относително.
За 330д съвета е да не е автомат,тъй като за този двигател мощността идва в повече и е за предпочитане ръчни скорости.
Ако си харесал определени автомовили ,пусни ги тук и може и да получиш мнения,които да са ти от полза

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- jumjumski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 04' 330ci M-sport 2
kriso85 написа:jumjumski написа:kriso85 написа:24 бона за 318ка е пълно безобразие. То за толкова ще си вземеш Е90.
![]()
![]()
Въобще не смятам да ти отговарям, но ми се струва несериозно да ръсиш такива изказвания в темата за нови покупки.
Ще вземе някой колега да те послуша, че 25к е нормална цена за 318 Е46 и после ще има разочаровани
Не знам защо ти се струва несериозно колега,говоря от личен опит,не че бих дал толкова пари за 318,просто това са цените в Германия за хубаво пакетно купе 05 год.
- dinkoterziev
- Потребител
-
Gqbriel написа:dinkoterziev написа:Здравейте ! Имам сладната дилема и тя е следната между два дизелови мотора ,а те са 320д и 330д и двата автомобила са 2002 година ,искам да искажат мнения хора каращи такива автомобили кои е по добрия двигател и цена от 11000 лв нормална ли е за тези автомобили ?
Прочети малко темата ,доста е дълга и май наистина трябва да се поизчисти,прочети и често срещани проблеми при дизел.Двата мотора нямат нищо общо и не могат да се сравнят ,330д е малко зверче все пак е 6-ак и 204к.с е особено добре доста хора мислим за смяна на 320 за 330д.
Разход не са особено големи разликите спрямо вървежа,"нормална" цена няма,всичко е според зависи,2 страници по назад и почти в цялата тема има спорове за цената - която е нещо много относително.
За 330д съвета е да не е автомат,тъй като за този двигател мощността идва в повече и е за предпочитане ръчни скорости.
Ако си харесал определени автомовили ,пусни ги тук и може и да получиш мнения,които да са ти от полза
ами харесал съм няколко но в момента мога да покажа тези и има още две 320д :
1.- http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
2.- http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
3.- http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
4.- http://www.cars.bg/u394005
5.- http://www.cars.bg/u393916
А и двигателите които съм харесал са 330д 184к.с и320д 150 к.с за това и питах за тях специално а не 330д 204к.с които е ,а иначе разгледах доста от темите но нещо не попаднах на точните .
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Тея коли в обявите... карай ги в сервиз да ги оглеждат хубаво. Иначе ако караш под 30к км на година дизел изобщо не ти трябва. Каквото икономисаш от гориво, ще отиде в поддръжката. И отгоре, особено за 330. Всичко е по-скъпо от на бензина и има една камара неща повече за смяна. Остава само кефа от шута в задника като дадеш газ. 

Never mistake motion for action...
- dinkoterziev
- Потребител
-
Leon написа:Тея коли в обявите... карай ги в сервиз да ги оглеждат хубаво.
А да пропуснал съм да отбележа ,че имам човек в софия които да ми направи диагностика и да я дигне на стенд да я разгледа отдоло ! но ме интерсува за тези два автомобила като началните консумативи и също проблеми по тях , нещо по специално ?
- RoyJones
- Потребител
-
- Кара: 320Д
- Мечтае да кара: 320 е46 М3
Здравейте отново, сигурно малко прекалявам, но като си нямам напредстава срам не срам, предпочитам да питам вместо да остана излъган
Та, въпроса ми е, набелязал съм си няколко коли от Пловдив, обаче не знам добър сервиз на БМВ,където да ги закараме да ми направат диагностика и да ми кажат най - вече найстина какво не е наред на колата (дай боже всичко да е наред де
). Благодаря предварително