Карате ли без съединител ?
Модератори: ge_a, bravo, DrivinGGoD
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Re: Карате ли без съединител ?
gentata написа:Когато парите за ремонта не са от твоя джоб експерименти всякъкви може Един два пъти инцидентно да, ама системно по този начин да се превключват скорости едва ли е добре за кутията.
Ако си свикнал и добре синхронизираш действията си ,няма да има поражения върху скоростите.
- kriso_1996
- Потребител
Никога не сменям скоростите без съединител.Ако трябваше да се сменят без него колата нямаше да има съединител!
- vicho
- старши ентусиаст
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
kriso_1996 написа:Никога не сменям скоростите без съединител.Ако трябваше да се сменят без него колата нямаше да има съединител!
да кажем, че не е съвсем така, съединителя не се използва само за сменяне на скорости
а и има коли без съединител представяш ли си?
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- b00st
- User
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
е има като го запалиш и е36та го фърли става без съединител
- vicho
- старши ентусиаст
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
zBoost написа:е има като го запалиш и е36та го фърли става без съединител
всъщност говорех за A-Class
2 педала и 5 скорости
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- delas_328
- ентусиаст
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Колега не ти трябва да караш без съединител,освен ако не искаш да строшиш нещо !
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
- Кара: F10
delas_328 написа:Колега не ти трябва да караш без съединител,освен ако не искаш да строшиш нещо !
Какво ще строши?Ако си го може няма никаква опасност за скоростите Да не кажа,че ще си удължи живота на съединителя
Не го препоръчвам и не карам така често,но не за друго,а защото не ми се занимава,налага и т.н.
- Anordetic
- Потребител
- Мечтае да кара: F30 335i M Sport Estoril Blue
Да де, ама защо да се мъчиш, като може и да не се мъчиш... Не натискам съединителя само когато карам автоматик
Доста странна тема.След,като прочетох всички мнения установих,че адски много ни мързи да караме със съединител .Мене, не ме мързи сменям си със съединителя,и ако усетя,че ми омръзва просто си вземам автоматик и няма да имам никакви грижи
Колеги,хората са го казали.Разни хора разни идеали,на който му се кара без съединител да кара,който има пари за ремонти да дава .Аз лично си карам със съединител,защото си обичам колата> Нали за това е съединителя та съединява .Ако те мързи да натискаш този проклет съединител,купи си един автоматик с тип троник...и проблемите са ти решени.
- batence83
- Потребител
- Кара: Е36 330d
- Детайли за колата: E36 330d/6ск/LSD
Така де ако искаш да строшиш нещо може да караш без съединител.Аз съм пробвал трябва да уцелиш оборотите на двигателя с тези на скоростите,ама не е препоръчително,веднъж все прибирах с една корса от морето с прецакан съединител-много е гадно.Само вкарх 5-та и газ трябва да спираш поотдалече за да даваш газ поотдалече абе гадничко си е.
- SHTILL
- младши ентусиаст
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
А сменявате ли скоростни кутии ?
- kokala
- младши ентусиаст
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
(bubsa) написа:Какво ще строши?Ако си го може няма никаква опасност за скоростите Да не кажа,че ще си удължи живота на съединителя
Не го препоръчвам и не карам така често,но не за друго,а защото не ми се занимава,налага и т.н.
Еми дай тогава да си пазим съединителя и за сметка на тва да сменяме скоростни кутии
И с каква цел карате без съединител, за да го пазите ли?
Лично аз много често изключвам от скорост без съединител.
С ръка прилагам лека сила върху скоростния лост, в посока към неутрално положение, след това отнемам педала на газта и когато предавания въртящ момент падне до 0 механизма на зацепване отцепва в следствие на много малката сила, която аз съм приложил с ръка.
Това е много мързеливо изключване от скорост, защото не натискаш съединителя и не дърпаш (буташ) скоростния лост.
Без да наискам съединителя не включвам на скорост, защото не ми се занимава да целя обороти. По-мързаливо е да се натисне съединителя.
Всеки сам си решава какво да прави с колата си, важно е да не застрашава живота и здравето на тези, които са около него.
С ръка прилагам лека сила върху скоростния лост, в посока към неутрално положение, след това отнемам педала на газта и когато предавания въртящ момент падне до 0 механизма на зацепване отцепва в следствие на много малката сила, която аз съм приложил с ръка.
Това е много мързеливо изключване от скорост, защото не натискаш съединителя и не дърпаш (буташ) скоростния лост.
Без да наискам съединителя не включвам на скорост, защото не ми се занимава да целя обороти. По-мързаливо е да се натисне съединителя.
Всеки сам си решава какво да прави с колата си, важно е да не застрашава живота и здравето на тези, които са около него.
- rottweiler
- ентусиаст
- Кара: шлеп
оня ден ми се наложи да покараме малко така - умря долната помпа на съеденителя и до подемника с междинна газ и изравняване на оборототе. Дападжийска му работа.