Дали да застраховам детето?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Дали да застраховам детето?

Мнение от Mramazing » 19 Сеп 2011, 15:31

Здравейте,
една приятелка днес застрахова своето през ххххххх и спомена, че е безплатно. Понеже съм недоверчив, реших да се допитам до Вас, дали някой се е възползвал и какви са му отзивите. Аз лично не съм пазарувал онлайн и не мога да имам някакво по-специално отношение. :dunno:

(едит алх: следващия път като го сложиш тоя рифъръл и ще те банна отма :)
Последна промяна Mramazing на 19 Сеп 2011, 15:53, променена общо 1 път

Аватар
Кара: 200CE

Re: Дали да застраховам детето?

Мнение от Projektzwo » 19 Сеп 2011, 15:48

като си толкова загрижен за детето, правиш му една "живот" и спи спокойно, безплатен обяд няма!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 19 Сеп 2011, 16:21

ALX що чакаш второ провинение... само като му видиш върпоса и трябва да отпатува... да застраховам ли детето??? ЛЕЛЕ!!!
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 19 Сеп 2011, 16:35

това май си е чист спам

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Сеп 2011, 16:38

е, но е тема която е вероятно да заинтересува някои родители а няма много писано по нея и затова я оставих...

ако някои си е застраховал детето/цата може да сподели детайли...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 19 Сеп 2011, 17:00

Аз мойто ше си го връзвам с катинар
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Мнение от KEVIN-30 » 19 Сеп 2011, 21:34

Правил съм на синът ми 3-ен РИСК за сумата 10.000 леве и сие инвестиция която в даден момент това са спестени пари които детото си получава.Ако все още я има тази зстраховка в ДЗИ. По спомен заплатата ми беше 12.000 лева 1992-г и разбихме сумата 10.000 на вноски до навършване на 20-г. месечно се падаша ориентировъчно 45.00 лева.Тъй като аз съм платец по полицата а синът ми е непълнолетен, съответно се възползвам и аз от тази застраховка.Имах ПТП в което бях потърпевш със средна телесна повреда и 6-месеца болнични, щетата ми беше оценена на 1500-лева тъй като е 3-ен РИСК след преключване на делото по ПТП застахователната компания ми изплати 1500x3=4500 лева. 2009-г синът ми навърши 18-г а всички вноски по застраховката бяха платени и сам пожела дая изтегли преди срока навършени 20-годишна възраст.Като платец по полицата фигурира и моето име и при изтегляне на застрахователната сума се искаше мое сугласие и подпис.След смяната на парите (премахване на 3-те нули от банкнотите) синът ми неполучи 10.000 лева а 100.00 + 35.00 лихва.Но 1992 нямаше застраховки във ВАЛУТА с което може би парите щяха да бъдат защитени.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 19 Сеп 2011, 21:54

Малко ме уплаши, че и аз съм си направил застраховка живот, ама моята е в евро ... ама знае ли се след 20 години кво ще е ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 19 Сеп 2011, 23:08

bioz написа:това май си е чист спам

Защо?
Когато бях малък, брат ми си счупи ключицата и от застраховката (беше някаква задължителна, от училище) платиха някакви пари на родителите ни. Така че ако се четат дребните буквички може да има полза.

Потребител
Аватар

Мнение от trance4life » 20 Сеп 2011, 1:06

Темата е интересна нека се натрупат малко мнения кой къде какво застраховал и колко доволен е останал...
днес брата си вади дебитка карта на обб и сключил застраховка към тях четох условията в сайта и ако няма някакви скрити изненади при злополука недай си боже уж давали някви пари и т.н. ... но нека хората минали през този път да пишат ;)
:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Сеп 2011, 17:59

Ами аз да изкажа мнението си на спамър .
Първо се уточни за каква застраховка говориш - рискова или спестовна . Спестовната е от типа на тия дето се правеха едно време - главната цел е да събереш пари за детето си , които то да получи при навършване на пълнолетие , например за бала си или за плащане на семсетри в университета . Сега се предлагата най-различни опции , като например сумата да не се получи на куп , а расрочено един вид като рента всеки месец .
Каквото и да ти говорят , знай че от застраховка не може да спечелиш . Ако дойде застраховател , ще те омаа с напълно нереални цифри - те знаят че е незаконно , но го правят системно .
Има някой скрити предимства на спестовната застраховка , като например факта че може да я отчетеш като разход и да си спестиш малко данъци ...
Рисковата застраховка си точно като каско , само че сумите са доста по-ниски - нещо от сорта на 200-300 лева на година .
Мен ако питаш по-добре застраховай себе си , защото за детето ти , реално ти си най-важния и неговото балогополучие зависи от твоето здраве ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 21 Сеп 2011, 21:22

Без да чета каквито и да било коментрари ти казвам че това е глупост :idea:

Иначе ако решиш да си застраховаш малчугана(ката), по-добре направи на себе си в полза на друго лице, в случея детенцето.
Също можеш да застраховаш и съпругата си(майката) като ти плащаш вноските, а самата застраховка е в полза на малкото(3-то лице).

Всичко това се отнася за застраховка "живот" :idea:

Колкото до самата застраховка "живот" има безброй варианти с оглед броя на компанийте на пазара и продуктите които предлагат. Ако искаш по-подробна информация пиши на лично ;)

Назад към Извън Темата