Колите с максимална скорост 20 км/ч в жилищните зони?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Re: Колите с максимална скорост 20 км/ч в жилищните зони?

Мнение от t060 » 20 Сеп 2011, 18:25

Подкрепям с 2 ръце, просто днес за пореден път ме качиха на предния капак на кола, при все че пресичах на пешеходна пътека и колегата в дясната лента беше спрял да изчака пешеходците.
Изображение
От тогава русото не е на мода.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 20 Сеп 2011, 18:29

zzuzi написа:
randity написа:Да, колега, но на игрището на което играех като малък беше точно до улица без мрежи и нищо....

И при такава ситуация къде е проблема-в необезопасеното игрище или в колите които се движат по улицата създадена за тях.
Вместо да направят повече детски площадки,игрища,паркове и т.н. ще правят улиците място за игра и разходки. :kuku:

Мисля,че е време освен паркове и т.н... да се направят наземни и подземни паркинги и по този начин пак ще се освободят площадки,където да играят децата.Но е по лесно да измислят някой недомислен закон вместо да се налеят малко пари.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 20 Сеп 2011, 19:44

кичоне написа:
zzuzi написа:
randity написа:Да, колега, но на игрището на което играех като малък беше точно до улица без мрежи и нищо....

И при такава ситуация къде е проблема-в необезопасеното игрище или в колите които се движат по улицата създадена за тях.
Вместо да направят повече детски площадки,игрища,паркове и т.н. ще правят улиците място за игра и разходки. :kuku:

Мисля,че е време освен паркове и т.н... да се направят наземни и подземни паркинги и по този начин пак ще се освободят площадки,където да играят децата.Но е по лесно да измислят някой недомислен закон вместо да се налеят малко пари.

:yes: :yes:
"Улица за игра" ми звучи малко като "тротоар за каране"
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 20 Сеп 2011, 19:49

кичоне написа:
zzuzi написа:

И смятайте, че целия дивеч(ходипешци) ще ни се качат на главите.На тях толкова им трябва.Щом още не е въведено и ходят по улицата и гледат шофьорите на кръв все едно не им е мястото на шосето, а тротоарите седят и пустеят, смятайте после какво ще става.Забрана за движение събота и неделя, ма ония ще писнат, че всеки ден искат така...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 20 Сеп 2011, 20:24

бахти и глупостите, бахти и чудесиите...енергийна агенция, инициатива и т.н. от цялата работа единственото хубаво нещо е скоростта наистина да се ограничи на 20 - 25 км/ч в жилищните зони.

иначе другото са пълни глупости - как децата си играели по цялата дължина на улицата :kuku:
пак някой се е опитал да препише нещо, но не го е разбрал.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 20 Сеп 2011, 20:47

kemakozeE36 написа:
кичоне написа:
zzuzi написа:

И смятайте, че целия дивеч(ходипешци) ще ни се качат на главите.На тях толкова им трябва.Щом още не е въведено и ходят по улицата и гледат шофьорите на кръв все едно не им е мястото на шосето, а тротоарите седят и пустеят, смятайте после какво ще става.Забрана за движение събота и неделя, ма ония ще писнат, че всеки ден искат така...

Колега, ти пробвал ли си да буташ количка с дете по тротоар, където са паркирали автомобили или са разбити? В същото време, дивечът, в това число жена ми и детето ми, трябва да стоят по 5 минути на пешеходна пътека и да чакат тези, които са "собственици на пътя" да се сетят да спрат, а единственото място където могат да се качат е нечий капак. И ако има място, където тротоарите пустеят, това със сигурност не е София... Поздрави!
Последна промяна BFM на 21 Сеп 2011, 9:25, променена общо 1 път
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 20 Сеп 2011, 21:04

започвате да ги бъркате двата града....едното е ограничето на скоростта, за което съм с две ръце за. само да не се пишат глупости как децата играели в Европа по улиците и всички живеели задружно.

а другото за пешеходните пътеки и неспирането на тях си е чиста българска простотия.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 20 Сеп 2011, 21:48

То и сега ограничението в жилищна зона е 20км/ч, ама друг е въпросът, че в България сигурно има общо 5 жилищни зони. Поне аз не съм виждал жилищна зона. Знам, че има една в Смолян, мисля, и това е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 20 Сеп 2011, 22:56

И пак леко се объркват нещата-буташ си количката по улицата,защото тротоара е пълен с паркирали коли,а не защото ти е домиляло за миналото,когато си търчал весело посредата на шосето.За спирането на пешеходна си е от нас(шофери И пешеходци).От една страна аз гледам винаги да спирам на пешеходна,но с 18 очи гледам в огледалото кой *&@*$#!&% ще ми се набие в багажника или още по-зле ако съм с мотора ще ме тотализира заедно с пешеходеца.Пешеходците тва малко не го съобразяват-хубаво аз ще спра,ама назад какво мазало ще стане,щот секи кара нервно на 1 педя от другия.От другата страна има такива пешеходци дето направо са ми като в компютърна игра-приемат колата за бик,който трябва да сразят и почват да се шматкат като луди по улицата...а напред,а назад,я малко по диагонал,а бе аз що па да не се върна обратно....при тея и да слезеш да буташ пак ще ти се самоубият на капака.Тааа да...проблема си е реален,ма не му е тва решението.
Изображение Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата