Пит Бул

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36
Мечтае да кара: BMW
Детайли за колата: Стара но лачена

Re: Пит Бул

Мнение от MAFID » 20 Сеп 2011, 19:31

Eто малко снимки :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Ако не живееш на ръба значи заемаш твърде много място

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MAFID » 20 Сеп 2011, 19:33

и още малко
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 20 Сеп 2011, 19:40

Песа е як, ама на мен ли ми се вижда или така е излязъл на снимките с по дълга муцунка.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MAFID » 20 Сеп 2011, 19:43

Ми може от снимките да е ся като го загледах даже ми се вижда къса.Нормална си е

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 20 Сеп 2011, 19:52

MAFID написа:Ми може от снимките да е ся като го загледах даже ми се вижда къса.Нормална си е

:yes: сега видях, че си писал че не искаш да му режеш ушите, ама не висват ли кофти като порасне, защо не го закараш колкото да ги подострят не да стават съвсем къси. :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ganchev__ » 20 Сеп 2011, 22:22

Колега, има форум специално за питбули.Потърси в гугъл, направи си регистрация и питай всичко, каквото те интересува.Хората са отзивчиви и ще ти помогнат много, тъй като споделят опит и проблеми, които може да възникнат и при теб : )

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MAFID » 20 Сеп 2011, 23:11

предполагам го правят с упойка.... :dunno: може и да го закарам като поотрасне малко.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 21 Сеп 2011, 10:43

Аз знам, че на пит бул като му се режат ушите и се озлобява :dunno:
Говори с ветеринар за всеки случай да няма после "олеле майко"
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 21 Сеп 2011, 10:43

по добре не ги режи :yes:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 21 Сеп 2011, 11:43

Голям сладур е кученцето и аз не смятам, че с купирани уши ще изглежда по- добре. Пък и уж подобен род процедури щяха да ги забраняват като проява на жестокост към животните...
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 21 Сеп 2011, 15:55

много ясно, че е проява на садизъм...щом природата ги е създала такива, значи трябва да са с такива уши :) и сред хората има такива с големи уши, ама не съм видяла още никой с рязани
never drive faster, than your guardian angel can !

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 21 Сеп 2011, 16:14

Radinka написа:много ясно, че е проява на садизъм...щом природата ги е създала такива, значи трябва да са с такива уши :) и сред хората има такива с големи уши, ама не съм видяла още никой с рязани

Аз пък не съм виждала с клепнали :mhihi:

Мойта е с рязани, ма не по мое желание, аз също не бих рязала :nono:

По-злобна е към женски животни ...
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MAFID » 21 Сеп 2011, 18:05

Не успях да намеря форума....Друг бърз въпрос:къде да го регистрирам и колко струва? :wave:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 21 Сеп 2011, 18:13

баща ми се занимава с немски овчарки 20г, винаги има 2-3-4 големи и кутрета през няколко месеца.. е едва ли има човек, който да е изхвърлил повече лайна от мен!! беше ми задължение до 16 годишен всеки божи ден да им чистя, да ги храня, поя, разхождам! тогава беше и модата на питбулите и само в махалата на село имаше 10-на.....разликата между очварката и була е... колкото сомалийски пират и росен плевнелиев!! черното няма да стане бяло! тъпи и ревниви псета! само в русия има десетки инциденти на изядени бебета!
питбул уби(изяде) познат, който отиваше за работа! друг питбул напада баща ми, при което немските овчарки скачат да го защитят и разбира се отървават баща ми, но не са бойни и питбула захапва мъжкото доста брутално, но баща ми, знае че има разни псета навънка и е носил нож и убива питбула... и аз като хлапе се връщахме с един приятел от стадиона и си лафим, и от гората се притичва питбул без да го забележим на 2м от нас почва да ни ръмжи и съска! още ми е мистерия що не ни нападна! само казвам- питбулите имат темперамент/мозък колкото на борче от 1996-та рещаващо висша математика
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MAFID » 21 Сеп 2011, 18:32

Съжалявам за твоя случай но има Пит бул и Пит Бул не може всички да ги слагаш под един знаменател...Всичко е до възпитание,гледане и др. :roll: Ако ти се чете статията има много истина:

Преди да се впуснем в обяснения за породат и нейните специфики, трябва да сме наясно, че питбулът се различава малко от повечето кучета. Куче е, разбира се, изпитва емоциите, обичта и прави всичко останало, което сме свикнали да виждаме при любимците, но има и няколко основни момента, според които не прилича на останалите породи.
Това е дна от малкото породи, създадена чрез изключително внимателен подбор на родители и смесване, така че да стане идеална за борба. В следствие на това, разбира се, с течение на годините кучето се превръща в жертва - на хората, които без скрупули го използват за жестоки битки, на останалите, които са свикнали да го приемат като зло и не му дават шанс да покаже, че всъщност не е такова.
Още в древен Рим са използвали породата за зрелищни гладиаторски срещи, в които тълпите от хора с интерес са наблюдавали как животното се бори за живота си на арената, както срещу себеподобни, така и срещу диви зверове. Огромен брой кучета болезнено губят живота си по този нелеп начин. Оцелелите след двубоите са били високо ценени, почитани и използвани за разплод, а загубилите, мъртви животни са били считани за позор за собственика им. През 18 век коридите им с диви зверове, предимно мечки, са били забранени от закона, но не отпада забраната за такива между самите питбули. След години, в цивилизования сват, те също са забранени в повечето страни, но и това не спира много собственици да нарушават закона и да измъчват кучетата като буквално ги карат да се самоизяждат. Кога с цел печелене на пари от високите залози, кота за удоволствие, за да покажат колко са силни чрез невинното животно.
Третирането на питбулите по този жесток начин е наложило определени норми на поведение в характера им - агресия към непознати, непоносимост към други животни и такива от тяхната порода, дори ако са от противоположния пол. Разбира се, има много изключения. Отгледан с любов и грижи, научен, че трябва да се държи приятелски, че не е заплашен от нищо, питбулът е незаменима част от семейството. Това, обаче, изисква време, усилия и търпение.
Митичната злоба на питбулите остава в съзнанието на хората и до днес и много от нас смятат, че породата е опасна сама по себе си и я избягват. В много страни отглеждането й е забранено и подсъдно. Но това е напълно излишно, кучето не е отделен вид опасно животно, то е жертва, на която трябва да се даде шанс, да й се покаже, че светът не е толкова агресивен и всички могат да бъдат приятелски настроени. Общестовото ни не е виновно, че не знае истината за породата, но е виновно за това, че не иска да я чуе и да я приеме. За това, че позволяваме да бъдем "манипулирани" от слухове и истории от миналото, а не гледаме реално на ситуацията.
Ако от раждането си кучето е заобиколено от приятели, усеща обичта им, то няма да има каквато и да било непредизвикана агресия у него.
Всъщност, ако потърсите в резултатите за "кучета нападат хора", сами ще се убедите, че питбулите не са от най-често срещаните там. Едва ли някой ще отрече, че кучетата от тази порода са агресивни, знаят го техните собственици, знаем го и останалите, които не притежаваме такова куче. Но както винаги не се интересувамеот главното - защо е така ?! Кой организира битките с питбули? Поне аз не съм чула за питбул, който е отишъл при друго животно и му е казал "Хайде да се бием!". Организираме ги ние - хората. Ние ги обучаваме да се държат така, ние им внушаваме, че това поведение е типично за тях, ние ги дъжим на страна от себе си и не ги допускаме до света, в който могат да живеят спокойно. Няма същество, което изпитва удоволствие от непономосимата болка и агресия, стоварваща се върху него. Нормално е в такава ситуация, когато вижда, че е застрашено, да се защити. Има и физическите данни да го направи "качествено", което се превръща в огромен минус за животното.
Безотговорни шофьори по улиците всеки месец нараняват повече хора, отколкото питбулите през целия си живот. А вторите са предизвикани да го правят. Не е редно да ги обвиняваме и да стоварваме омразата си върху тях, не го правят по собствено желание.
Проучвания сочат, че голям процент от хората искат породата да бъде елиминирана. Защо? Това ще ни пренесе ли в земния Рай, ще заживеем ли спокойно, когато животните ги няма? Естествено, че няма. Нека не обвиняваме питбулите за нашата собствена жестокост !
Има толкова хора, които избират питбул за домашен любимец, виждат колко добре се държи с тях, с децата и нямат никакви оплаквания. Но явно тези хора не са достатъчно...
Ако наистина сме най-интелигентните същества на Земята, то трябва да сме способни да приемем, че отговорността за агресията у питбула е само наша и да променим отношението си към породата.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата