Предсрочно прекратяване на договор към глобул?
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Предсрочно прекратяване на договор към глобул?
Имам две сим карти към глобул, на едната договора изтича юли 2012, на другата декември 2012. Искам да мина на друг оператор и да прекратя договора към глобул. За да прекратя договора обаче трябва да платя месечните такси до края на договора, което първо си е цифра и второ абсолютно не ми се нрави идеята да плащам нещо, което реално няма да го ползвам. Та се сетих, че влязоха в сила някакви закони против автоматичното преподписване на договори, та дали покрай тези закони няма и някакъв начин да си прекратя договора без да плащам неустойки?

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
- xpl0d
-
-
Re: Предсрочно прекратяване на договор към глобул?
ms написа:кратко и ясно- НЕ
Taка си и мислех да ги ева в дупарата мазна глобулска

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
koлега,провери си нещата пак,дано и някой по-компетентен пише в темата,но аз също съм на такъв договор с Манафтел-за 2 години.
Излизах за 4ри месеца в чужбина и ми беше неактивна картата 3 месеца.
Прибирам се и отивам да ми го пускат и очаквах да платя за 3те месеца поне такси -но не,платих си само за следващия..
Така че може да има решение и на твоя казус-безболезнено при това
Прибирам се и отивам да ми го пускат и очаквах да платя за 3те месеца поне такси -но не,платих си само за следващия..

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- xpl0d
-
-
Bogat-Beden написа:koлега,провери си нещата пак,дано и някой по-компетентен пише в темата,но аз също съм на такъв договор с Манафтел-за 2 години.
Прибирам се и отивам да ми го пускат и очаквах да платя за 3те месеца поне такси -но не,платих си само за следващия..![]()
E как го направи бре колега да кажа кво да им кажа да оправим работата.

- ms
-
-
работата се оправя с пачка кинти да си платиш таксите- друг начин НЯМА... гадно е, но това е положението...
ПС: при мен като останат 6м. от договора при всяко плащане на сметката ми напомнят, че изтича и дали не искам да преподпиша като му дойде времето... При глобус не е ли такава практиката
ПС: при мен като останат 6м. от договора при всяко плащане на сметката ми напомнят, че изтича и дали не искам да преподпиша като му дойде времето... При глобус не е ли такава практиката

Бившия ми шеф прехвърли 2 карти от Мтел на виваком, като те го офертираха и изплатиха всички разноски, включително и таксите до края на договора, той не се е занимавал с нищо. Вярно той им е клиент и има 12 карти, но все пак отиди и говори с оператора при който искаш да се прехвърлиш.
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Предполагам за да задаваш тоя въпрос си с месечна такса повече от 5лв да кажем. За да не плащаш МАСА пари отиди до Глобул, промени си абонамента с такъв, който има такса 5лв на месец примерно и си плати таксите до края на договора.Едно е да платиш неустойка за 10 месеца при месечна такса 20лв примерно... друго е с 5лв месечна. Това е най-тънкия вариант с който може да минеш. 

- ms
-
-
изтърваш една подробност- можеш да сменяш тарифата 3м. преди края на договора 

- xpl0d
-
-
krystal написа:Бившия ми шеф прехвърли 2 карти от Мтел на виваком, като те го офертираха и изплатиха всички разноски, включително и таксите до края на договора, той не се е занимавал с нищо. Вярно той им е клиент и има 12 карти, но все пак отиди и говори с оператора при който искаш да се прехвърлиш.
И аз тва мислех да направя

An4oOo написа:Предполагам за да задаваш тоя въпрос си с месечна такса повече от 5лв да кажем. За да не плащаш МАСА пари отиди до Глобул, промени си абонамента с такъв, който има такса 5лв на месец примерно и си плати таксите до края на договора.Едно е да платиш неустойка за 10 месеца при месечна такса 20лв примерно... друго е с 5лв месечна. Това е най-тънкия вариант с който може да минеш.
И двете карти са по 20 кинта, а не можеш ей така да минеш на 5лв. тарифа, питал съм за този вариант

ms написа:изтърваш една подробност- можеш да сменяш тарифата 3м. преди края на договора
Не, можеш да си сменяш тарифата, когато си поискаш, но САМО с по-висока

- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Ти скандал знаеш ли как се прави? Кой те излъга че неможеш да сменяш тарифата с по-ниска а само с по-висока? И можеш да си я смениш 3 месеца след подновяване на договора не 3 преди прекратяване... Тея глобул за такива шарани Ви вземат.... Случи се така 6-7 месеца да работя в фирма, която им събираше задълженията и такива глупости бяха наговорили консултантите на хората само и само да им вземат парите че и представа си нямаш... с ВИКАНЕ всичко става 

- xpl0d
-
-
An4oOo написа:Ти скандал знаеш ли как се прави? Кой те излъга че неможеш да сменяш тарифата с по-ниска а само с по-висока? И можеш да си я смениш 3 месеца след подновяване на договора не 3 преди прекратяване... Тея глобул за такива шарани Ви вземат.... Случи се така 6-7 месеца да работя в фирма, която им събираше задълженията и такива глупости бяха наговорили консултантите на хората само и само да им вземат парите че и представа си нямаш... с ВИКАНЕ всичко става
Ами колега и по телефона съм звънял и на място съм ходил и все ми се отказва. За викането мога и да се развикам ама като нямам на нещо да се опра, да изтъкна....

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Айде малко инфо от кухнята
В твоя казус няма как да си прехвърлиш или прекратиш договора без да си платиш месечните такси до края без ДДС.
Този закон, който споменаваш за теб не важи, защото чрез него се премахва автоматичното подновяване след изтичане на 12 или 24 месечния срок на договора, но при теб пак ще се поднови и тогава, защото си в заварено положение(подписал си такива общи условия), при следващото ти преподписване общите условия са съобразени с този закон, ако останеш в мрежата на оператора.
Това, което те посъветваха колегите да минеш на "5 лева" няма как да стане, защото Глобул са се застраховали и тази програма е със стандартна такса 10,80 с ДДС, "5 лева" месечен абонамент се ползва само при подновяване на абонамента или подписване на нов договор, т.е. ако тръгнеш да минаваш на "5 лева" ще си на 10,80
И при смяна на програмата договора ти се удължава с 12 или 24 месеца, в зависимост от това за колко си го подписал или преподписал последния път. В крайна сметка вариянтите са или чакаш да изтече и плащаш всеки месец или ги плащаш парите на куп, нямаш друга опция.
И един съвет към всички - колкото и по-пикантна да е офертата за 2 години, опитайте се да не се изкушите и подписвайте за 1 година. Условията и при трите мобилни оператора в момента са тегави и тарифните планове вървят бързо надолу.

В твоя казус няма как да си прехвърлиш или прекратиш договора без да си платиш месечните такси до края без ДДС.
Този закон, който споменаваш за теб не важи, защото чрез него се премахва автоматичното подновяване след изтичане на 12 или 24 месечния срок на договора, но при теб пак ще се поднови и тогава, защото си в заварено положение(подписал си такива общи условия), при следващото ти преподписване общите условия са съобразени с този закон, ако останеш в мрежата на оператора.
Това, което те посъветваха колегите да минеш на "5 лева" няма как да стане, защото Глобул са се застраховали и тази програма е със стандартна такса 10,80 с ДДС, "5 лева" месечен абонамент се ползва само при подновяване на абонамента или подписване на нов договор, т.е. ако тръгнеш да минаваш на "5 лева" ще си на 10,80

И един съвет към всички - колкото и по-пикантна да е офертата за 2 години, опитайте се да не се изкушите и подписвайте за 1 година. Условията и при трите мобилни оператора в момента са тегави и тарифните планове вървят бързо надолу.
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
ms написа:изтърваш една подробност- можеш да сменяш тарифата 3м. преди края на договора
При Ментел има една клауза,ако решиш да минаваш на по-ниска такса-заплащаш 6 лева и минаваш надолу,на никого не ко казват естествено но я има тая далаверра,така че иди запъни се малко поскарай се ако трябва и 100% ще ти кажат че я имаш тая опция,та вече така мини на по-ниска такса и предплащай докрая и така,нямаш друг избор

bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Обвързал си се с договра, подписал си се значи трябва да спазаваш точките. Хвани договора и го прочети целя много внимателно. Но за жалост ще се наложи да си платиш останалите сметки...
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3