Мнение за монитори

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Мнение за монитори

Мнение от steeN » 22 Сеп 2011, 0:44

за целта, която колегата го иска е така. но ако се занимаваш професионално с фотография/предпечат/видео обработка и т.н. TN матрицата няма да ти върши работа. така, че това не са глупости и всичко зависи от конкретните нужди... аз за първи път разбрах, че има IPS матрици като поработих малко на един iMac и реших да видя какво по дяволите са сложили, че се вижда толкова хубаво :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 22 Сеп 2011, 18:20

Значи, харесах си 3 модела :mhihi:
1. http://www.technomarket.bg/products/090 ... -e2260t-pn
2.http://www.technomarket.bg/products/090 ... -e2260v-pn
Като 1 и 2 са почти еднакви, явно единия е по-нов.

3.http://www.technomarket.bg/products/090 ... -e2250v-pn

Засега силно клоня към 3, поради това: http://www.youtube.com/watch?v=bTwg94uDpnk Тази реклама направо ме грабна :mhihi:
Според вас кой си заслужава? Имам време за размисъл до утре, когато ще ида до техномаркет да ги видя и наживо как са и после ще си го поръчвам. Проблема е, че точно този, който най-ми допадна, май го няма в наличност.. :ok:

ms написа:сега кажи, че си на уин 7 и ти решаваме проблема със шрифта за 2 секунди- тоест с 2 бутона :winky:

Тц, XP Professional. Там с повече бутони ли става? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 22 Сеп 2011, 18:35

това с матриците не е точно така .. за набито и професионално око което има стотици хиляди часове пред РС-то има съществена разлика между TN и другите 2 по добри технологии .. аз лично след няколко монитора с TN вземах SPVA и повече на монитор с TN матрица не мога да се върна ,от доста време вече ползвам 21" HP f2105 .
А дали LED или не е въпрос който е без значение за качеството на изображението .. дали ще са 2 лум. лампи или 6-8 светодиода - няма съществена разлика ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Сеп 2011, 20:52

изглежда, че *60* е новата версия на *50*. сигурно *60* е по-добро :D

п.с. LCD-то с LED осветление прай по-голям контраст и по-точни цветове... има си разлика, че дори и написах защо. за тва фотографите избягват да снимат на луминисцетни лампи.
Последна промяна steeN на 22 Сеп 2011, 20:56, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 22 Сеп 2011, 20:54

speedhokk написа:След една скорошна разходка из Техномаркет реших да си сменя монитора на компютъра. И веднага изскочиха някои въпроси, чиито отговори реших да потърся тук или някъде другаде в интернет, защото не вярвам служителите в техномаркет да си оплюят стоката :mhihi:
Та, забелязах, че мониторите са поевтинели... и то доста. НО повечето бяха LED, а другите TFT. Единия ми въпрос е, новата технология по-добра ли е(LED)? И втория, искам монитора да е по-голям от сегашния ми, който е 19'. Загледах се към 21-22-23 инчовите, но ми казаха, че при по-големите монитори, ако не били качествени, вредели много на очите. Тук е и момента да кажа, че бюджета ми е до 350лв.

Каквото и да кажете по темата ще ми бъде от полза! Също така и към кои фирми да се ориентирам, защото май не всички попадат в бюджета ми. А може и конкретни модели да посочите :)

Без да се впускам в излишни подробности LED е по-добър от TFT и съответно е по-добрият избор. До 24 инча е ОК, нагоре не, че пречи на очите, просто става неудобно за работа и всекидневно ползване....освен ако не си 3D аниматор, дизайнер или нещо от сорта, където колкото повече толкова повече. Иначе грам не вредят на очите новите монитори....е ако не прекарваш по 15 часа на ден пред него без да ставаш :mhihi: За фирми не те разбрах малко, значи ако говориш за производители знай, че матриците на всички се правят от 2(или 3, не помня с точност) завода и всички марки купуват от тях. Саламсунг и Шарп и мисля и Сони са тези "големи". Като търговски марки...придържай се към утвърдените...филипс, сони, самсунг и тези, аоци и разни такива не ти трябват.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 22 Сеп 2011, 23:16

Е добре, а специално за LG? За 3тия модел? Определено ми допада повече от другите, но това е сигурно заради добрата реклама.
Както и да е, ще хвърля един поглед на темата и утре сутринта и ако няма нещо фрапантно СРЕЩУ конкретно този модел(номер 3), сигурно ще го взема :)

Аватар

Мнение от xpl0d » 22 Сеп 2011, 23:39

speedhokk написа:Е добре, а специално за LG? За 3тия модел? Определено ми допада повече от другите, но това е сигурно заради добрата реклама.
Както и да е, ще хвърля един поглед на темата и утре сутринта и ако няма нещо фрапантно СРЕЩУ конкретно този модел(номер 3), сигурно ще го взема :)

Реално погледнато 2 ти е най-добрия вариант. Матриците и всичко им е еднакво, само дето при 2 модела е по-нов и има HDMI. Тва е, което и от трите да вземеш реална и забележима разлика в картината няма да усетиш ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 23 Сеп 2011, 0:00

Е то и номер 3 има HDMI. Единствените разлики които намирам са в ъгъла на виждане(тук предимство има ном.3) и в контраста, където мисля, че е станала печатна грешка, защото единия е 5 000 000 към 1, а другия 50 000 към 1, което мисля, че е невъзможно :mhihi:
Утре сутринта ще кажа какво съм решил, а най-вероятно в понеделник ще напиша и първи впечатления :ok:

Благодаря на всички писали в темата :yes:

Потребител
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: без удъри

Мнение от M1977 » 24 Сеп 2011, 19:24

speedhokk написа:Значи, харесах си 3 модела :mhihi:
1. http://www.technomarket.bg/products/090 ... -e2260t-pn

Аз съм с този и съм доста доволен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 01 Окт 2011, 13:34

Така, след толкова време издирване на желания монитор и един според мен доста цигански номер от страна на техномаркет, вече съм с нов монитор. Philips: http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=543446

С шрифта се оправих :mhihi:
Сега изникна друг въпрос - след като вече имам монитор, който поддържа HD, видео карта която също поддържа, както и player който уж е за HD, като си изтегля HD филм от замунда, истинско HD ли гледам или трябва още нещо, както е при телевизорите примерно. Там си трябва цяло едно устройство, както и кабел?
Качеството ми изглежда много добро, макар да е 720p, a не 1080p. Просто исках да попитам :)

И още нещо относно плеърите. Необходимо ли ми е да имам специален плеър за HD или е достатъчно просто даден плеър да го поддържа, защото ползвам GOMPlayer.

Аватар

Мнение от xpl0d » 01 Окт 2011, 13:40

Най-лесно се ориентираш по размера на файла, а и обикновено си пише - BRRip, 720p и т.н. Ако е рип е 2-3-4GB и това не е истинско HD. Когато е 6-7GB е х264 ли кво беше кодировка на BR, HD е, но пак не е чисто некомпресирано BR. Вече когато файла е 15-20-30GB тогава е чисто, некомпресирано HD BR.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата