Шенген
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Re: Шенген
steeN написа:добре е да може човек да се погледне острани. обаче на много хора тук им е трудно да го направят, което го разбирам защото и на мен ми беше много трудно. от това, което съм видял, си имат пълно основание да ни смятат за втора ръка, заради начина, по който работи държавния апарат. а те точно това гледат. когато си свикнал на ниски стандарти и нямаш представа колко високо е летвата в същност е нормално да имаш изкривена гледна точка.
Аз отдавне съм се погледнал и съм взел решението за себе си. И летвата я прескачам и съм я прескачал без проблеми. Ако имам изкривено мислене, то е защото съм обиколил цяла Европа като екскурзиант и на командировки, а не като гастарбайтер или като купувач на стари коли. Крайно време е да се погледнем от хубавата страна, а не само да си изкарваме негативите. И нашият държавен апарат в много отношения е на нивото на останалите в ЕС, в някой отношения е по-лош или по-добър. И не, че сме лоши, просто сме много бедни за да си позволим някой екстри. И това го оцениха всички без две малки страни, които явно страдат от комплекса, че не са гоуемите в ЕС. И сега им е паднало да си покажат рогата.

Пътува си един мъж понеделник сутрин в автобуса към работата. Стои си, мрачен, и си мисли:
"Животът - кофти работа, жената - кучка, хората - бахти използвачите..."
Зад него стои неговият ангел с бележник и записва:
"Животът - кофти работа, жената - кучка, хората - бахти използвачите..."
"Странно - мисли си ангелът - отново същото. Но щом това си пожелава, трябва да се изпълнява. Няма как "...
Tова, което се случва на един човек се влияе страшно много от убежденията и очакванията на дадения човек.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
как по-точно я прескачаш летвата, като нищо не зависи от теб 
примерно ходил ли си в полицията в развита страна за да видиш отношението и резултатите... регистрирал ли си фирма в друга държава за точно 1 ден... get real
те не оценяват колко можещи и оптимистично настроени хора има в нашата държава, оценяват риска за тях и за мен са си абсолютно прави.

примерно ходил ли си в полицията в развита страна за да видиш отношението и резултатите... регистрирал ли си фирма в друга държава за точно 1 ден... get real

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
steeN написа:как по-точно я прескачаш летвата, като нищо не зависи от теб
примерно ходил ли си в полицията в развита страна за да видиш отношението и резултатите... регистрирал ли си фирма в друга държава за точно 1 ден... get realте не оценяват колко можещи и оптимистично настроени хора има в нашата държава, оценяват риска за тях и за мен са си абсолютно прави.
Всичко това правил ли си го в най-южната част на Италия или Испания. А в Гърция.

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Всичко е до хората бе, за какви корупции и разни ми говорите?
Корупция има в абсолютно всички държави и политиците крадат в абсолютно всички държави.
Разликата е в това, че като цяло хората имат ценности и са възпитани и от там идва по-добрия живот/стандарт или там както искате да го наречете.
11 години съм живял в Италия, почти година вече живея в Германия и съм посещавал и други страни и съм се нагледал на всичко, но като цяло първото нещо което те впечетлява е "Извинявайте", "добър ден", "мога ли да ви помогна" и т.н. Фрази които в нашата мила държава трудно ще чуеш.
Всеки казва за жабарите, че били цигани, англичаните били тъпи и грозни, немците били студени и т.н., неща които са абсолютни глупости.
И не гледайте отделните случаи, в които жабаря или англичанина прецакал Бай Ганьо и той решил, че цялата държава са тъпаци.
Познавам най-различни хора с различни националности и от българина съм си патил най-много и то дори да кажеш, че е станало в Бг, ми то навън.
Пък за Шенген ревете и се чудите защо....айде стига, отворете си очите.
Корупция има в абсолютно всички държави и политиците крадат в абсолютно всички държави.
Разликата е в това, че като цяло хората имат ценности и са възпитани и от там идва по-добрия живот/стандарт или там както искате да го наречете.
11 години съм живял в Италия, почти година вече живея в Германия и съм посещавал и други страни и съм се нагледал на всичко, но като цяло първото нещо което те впечетлява е "Извинявайте", "добър ден", "мога ли да ви помогна" и т.н. Фрази които в нашата мила държава трудно ще чуеш.
Всеки казва за жабарите, че били цигани, англичаните били тъпи и грозни, немците били студени и т.н., неща които са абсолютни глупости.
И не гледайте отделните случаи, в които жабаря или англичанина прецакал Бай Ганьо и той решил, че цялата държава са тъпаци.
Познавам най-различни хора с различни националности и от българина съм си патил най-много и то дори да кажеш, че е станало в Бг, ми то навън.
Пък за Шенген ревете и се чудите защо....айде стига, отворете си очите.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ukelichko написа:...
аз разбирам какво имаш предвид. ти обаче усети ли кои страни ми даваш за пример. точно тези дето са затънали в дългове сега. за мен е много добре да ни дигат летвата постоянно по-високо докато стигнем някакво нормално ниво.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Според мен има една голяма разлика. Проблеми има навсякъде, но има места където те се решават и където не. Пламнаха много скандали в Европа и в Америка също, да припомня случаят с Мърдок и подслушванията на един вестник във Великобритания. И какво стана? Вестника буквално умре. А в България, бългрския премиер е замесен в грандиозен скандал с подслушаване и какво стана? Нищо. Ами какво да кажем за Лукойл? Фирма, която две години работи незаконно. И българския съд на два пъти констатира друго. Ако беше станало това с фирмата в която работя, какво ли щеше да стане? Ама Лукойл... Така че няма много смисъл от даването на негативни примери в т.нар цивилизационен свят. Хората отдавана са изработили механизмите за контрол и въздейстие, уредили са държавите си. Гръмват скандали, проблеми, но там се подават оставки, съдът и правовите органи веднага влизат в действие, неща дето тука не може да ги видиш никак. Да не говорим за гражданската нетърпимост към определени неща, като неплащане на данъци, в Америка например. Нещо което в България няма да пусне корен в близкте 100 г. поне. А да припомня ли и скандала с посланниците? А какво каза нашия обичан, социален президент? Той своите си не предава, на това е учен. И къде е разликата с там и тук? Всички сме грешни хора, но мъдрия човек се учи от грешките си и ги поправя, а глупаците вървят напред и страдат. Това е написал цар Соломон преди 3000 г. Сами съдете кой е мъдрия и кои са глупаците, вижда се и с невъоражено око. Е затова не сме в Шенген, защото не сме истински и искренни. Въобще се чудя и какво правим в Европа.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2