Made in Ловеч
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Anordetic
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F30 335i M Sport Estoril Blue
Re: Made in Ловеч
Дори да имах пари, нямаше да ги набия в чисто нова кола, още повече китайска. Знаете разбиранията на китаеца за отношението - цена-качество-бързина на производство. Случаят може и да не е такъв, но може и да е. Имам един приятел, та баща му имаше 7000 лв. бюджет за кола. Сами си преценете какво БМВ може да си купи с тези пари, така...сега готови ли сте за сензацията - ами взе си Дачия логан...с уникалните екстри - радио, ъммм и това е, дори една аларма няма, най-обикновен климатик няма, за друго няма и нужда да се споменава
Но все пак, всеки сам решава къде ще си харчи парите.

- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
BMWALPINA написа:..... За 30к лева аз лично бих си взел Х5ца обаче, а не това.
И както е култовият виц: .. ще вземеш.. а данъка

Да се надяваме бат Бойко да не се поведе по акъла на големия брат, който иска да възкреси руското автомобилостроене и вдигна митата на вносните коли втора ръка.
Знам, че сме в ЕС, но .. не се знае

Benedetto написа:BMWALPINA написа:..... За 30к лева аз лично бих си взел Х5ца обаче, а не това.
И както е култовият виц: .. ще вземеш.. а данъка
Да се надяваме бат Бойко да не се поведе по акъла на големия брат, който иска да възкреси руското автомобилостроене и вдигна митата на вносните коли втора ръка.
Знам, че сме в ЕС, но .. не се знае![]()
всички държави, които имат собствено производство на автомобили имат високи мита за импорта
най-красноречивия пример е румъния..
No bling at the Ring
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Те и всички държави на новите автомобили данъците са по-малки, ама тук сме Бг. ако си мислите, че статукво ще се промени много се лъжете.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Nukem написа:Те и всички държави на новите автомобили данъците са по-малки, ама тук сме Бг. ако си мислите, че статукво ще се промени много се лъжете.
това е политиката на нашата държава
но имай предвид, че един производител, който прави по 50 000 коли, средно по 25 бона всяка..
внася ежегодишно по 105 милиона лева ДДС което се внася в държавата
та.. една такава фирма ще има сериозно лоби в правителството и няма нищо чудно да промени курса на вятъра
имаи предвид, че това е само внесеното от ДДС, отделно данъци, странични приходи и т.н.
No bling at the Ring
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Аз съм от хейтърите, така че, ако искаш да хванем бас, колко време ще го внася този данък преди да фалира, не вярвам повече от 2-3г.?, и в нашата държава лобитата са енергийни и престъпни, една смешна фабричка за колички няма как да се намеси там! Но, да не сменяме топика!
Nukem написа:Аз съм от хейтърите, така че, ако искаш да хванем бас, колко време ще го внася този данък преди да фалира, не вярвам повече от 2-3г.?, и в нашата държава лобитата са енергийни и престъпни, една смешна фабричка за колички няма как да се намеси там! Но, да не сменяме топика!
окей, това е твоето мнение
но аз просто искам да ти кажа, че китайците не се шегуват

предполагам, че дори нямаш представа за какво съоражение става дума, пални колата и се разходи да го видиш
може да ти промени мнението

българия е пазар, който според мен не им е интересен, за цялата година ще се продадат максимум 20 000 нови автомобила
китайците гледат към европа, а там законодателството е различно

No bling at the Ring
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Nukem написа:За 30к лева аз лично бих си взел Х5ца обаче, а не това.
Много си прав, аз не мисля че има нормален човек който ще си купи този китайска кола, при положение че може за 30к да си вземе фейсова X5-ца, Rav4 2008 или Grand Vitara 2006-та и да му останат 12к в банката!
И аз когато разбрах за тези автомобили се заинтересувах много. Да дизайна е красив,но изработката и материалите са евтини. Нямах възможност да посетя авто изложението,но приятели ми споделиха ,че всичко е от онази миризливата китайска пластмаса.
Цитирам : " Все едно влизаш в москвич" !
Друг който е карал такова чудо на техниката

Да цената спрямо дизайна и екстрите ....пък и гаранцията са привлекателни,но тук приключва всичко.
Надявам се ,чрез това производство да ни се пооправи икономиката и района около Ловеч!
Времето ще покаже!
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
за скърцането как да е,щото г класа амг скърца кат каруца също,да не говорим ,че е пълно дърво.
за материалите едва ли има някой,който да очаква много.Според мен важното е да се докажат като нетрошливи във времето.Тогава мисля могат да имат успеха на Дачия,който е безспорен.
за материалите едва ли има някой,който да очаква много.Според мен важното е да се докажат като нетрошливи във времето.Тогава мисля могат да имат успеха на Дачия,който е безспорен.
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
kemakozeE36 написа:Иначе в Завод Балкан в Ловеч се правеха Москвичите, а тва с бутилката е запазена марка на АЗ Толиати
забравяте и нещо много съществено което повечето от нас помнят от онова време колелата "Балкан" или балканчетата които пък бяха супер и още имам 2 в мазето

Аз лично такава кола не бих си купил...секи сам си преценява обаче

bedrock city racing
По-добре да има производство в България, което утре ще "доведе" производители на части и консумативи. Гледайки успеха на Дачия, силно вярвам в китайското начинание. Дано и други да дойдат тук. По спомен - от декември 2010 г. минималната заплата в Китай е по-висока отколкото в България.
А пък митове за качеството много. Ще се радвам, вместо 20-годишни изгнили соц. возила, астри, голфове и други масово да навлезе (с подходящ лизинг) новото. Предполага се, че е по-безопасно, икономично и изгодно за обслужване.
А пък митове за качеството много. Ще се радвам, вместо 20-годишни изгнили соц. возила, астри, голфове и други масово да навлезе (с подходящ лизинг) новото. Предполага се, че е по-безопасно, икономично и изгодно за обслужване.
Селото се оказа точно във града
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
И аз съм застъпник на новото от магазина.Тия сметки за Х5 на старо и други направо ги подминавам.Затова сме на това дередже,защото събрахме това,от което хората се отърваха на запад.Не че няма и читави коли,но новото си е ново.Почти всичката ни заобикаляща техника в домовете ни е китайска какво ако и автомобилите ни са такива.Дано скоро да може да си го позволят все повече хора.
Дано доживеем и мига да се возим в коли с българска марка пък било то и с чужди компоненти под тенекията.Поне името и дизайна да са си наши
Дано доживеем и мига да се возим в коли с българска марка пък било то и с чужди компоненти под тенекията.Поне името и дизайна да са си наши

8.32
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Колегата по-горе подмина X5-та, аз пък ще подмина елементарния типично балкански национализъм който лъха от поста му, и ще питам друго нещо, как стой въпроса с краш тестовете, на този китайския SUV и X5-та като сравнение!?
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Колега не поставяш правилно въпроса.Как може да сравняваш по каквито ще да е параметри двата джипа като са от различен ценови клас и единия е НОВ,а другия СТАР и най-вече едното е джип,а другото 4х4 висок автомобил.Нормално е да се представя по-неубедително тая китайска имишльотина,но при положение,че е няколко пъти по-евтин е близко до ума,че не можеш да получиш от всичко на 100%.
И защото не ми се спори за празни работи половината дето сте се загрижи за краш теста и последствията от него карате по 15-20 годишни бмв-та дето отдавна не отговарят на сегашните стандарти за безопастност ама дреме ви на ******************* и си карате още.
Аз ако вземам такъв джип имам намерения да го карам в драките,а не със 150 по магистралите...Х5 определено не е никакъв офроудър,а тия китайки яко ги карат по "бездорожието" братушките в Русия.Просто е несериозно да се поставят двата джипа на една равнина и оттам да почваме да сравняваме.
И защото не ми се спори за празни работи половината дето сте се загрижи за краш теста и последствията от него карате по 15-20 годишни бмв-та дето отдавна не отговарят на сегашните стандарти за безопастност ама дреме ви на ******************* и си карате още.
Аз ако вземам такъв джип имам намерения да го карам в драките,а не със 150 по магистралите...Х5 определено не е никакъв офроудър,а тия китайки яко ги карат по "бездорожието" братушките в Русия.Просто е несериозно да се поставят двата джипа на една равнина и оттам да почваме да сравняваме.

8.32
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3