Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Wolfeye » 24 Сеп 2011, 0:51

Разхода го сложи с литър отгоре.
Сравнително пъргава е колицата, но е далеч от самолет.
Бих казал, че поддръжката в сравнение с 6-так, ако разбира се колата е читава и гледана, не е кой знай к'ва разликата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i

Мнение от Exesus » 24 Сеп 2011, 15:42

Днес ходих да погледна колите, като 3-тата въобще не съм я гледал, че това малко двигателче на газ не е за мен. Относно първата с двете врати... пълна гробница (италиянка). Забележки море, но това което беше непростимо издухания двигател, който издаваше доста странни звуци и след, като дръпнахме щеката пръскаше масло, а през това време човека ме убеждаваше, че била на един собственик (може би), но пък на 89 000км и не била още разработена и нямало, какво да и стане. Отвъртяхме капачката за маслото, нагар море... И така се отправих към 330 дизела, който беше в доста добро състояние и наистина ми хареса, мотора работеше много добре. Единствено имаше някакъв габарит изгорял до колкото видях по борд и аирбега светеше, ама за последното се надявам да се изчисти на компа общо взето това е положението.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 24 Сеп 2011, 17:35

Exesus написа:който издаваше доста странни звуци и след, като дръпнахме щеката пръскаше масло, а през това време човека ме убеждаваше, че била на един собственик (може би), но пък на 89 000км и не била още разработена и нямало, какво да и стане.

:ahah: :ahah: :ahah: Т'ва е за бисерите направо :ahah: :ahah: :ahah:
Ама хевтинко бе, хевтинко... Ти не се върза, втори няма да се вържи, ама третия 'ше се върже... И после ще напълни техническия подфорум :mhihi:
Колкото до дизела, габаритът ти е най-малкия проблем. Лампата за бега най-вероятно е заради датчик на пасажерската седалка и няма да се махне на компютър.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 24 Сеп 2011, 18:01

uCnaHeTcA написа: Лампата за бега най-вероятно е заради датчик на пасажерската седалка и няма да се махне на компютър.

Лампата за бега може и да е от паднал акумулатор и да се махне без проблем :!:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 24 Сеп 2011, 18:22

Alexch написа:
uCnaHeTcA написа: Лампата за бега най-вероятно е заради датчик на пасажерската седалка и няма да се махне на компютър.

Лампата за бега може и да е от паднал акумулатор и да се махне без проблем :!:

Казах "най-вероятно", а не, че е задължително... :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 24 Сеп 2011, 19:37

Exesus написа: И така се отправих към 330 дизела, който беше в доста добро състояние и наистина ми хареса, мотора работеше много добре. Единствено имаше някакъв габарит изгорял до колкото видях по борд и аирбега светеше, ама за последното се надявам да се изчисти на компа общо взето това е положението.

330 си е 330 :yes: , а и ако е читава както казваш и няма удар колата, еърбега да не те тревожи чак толкова ;) поне на 1/5 от е46 свети :mhihi: ще се изчисти грешката.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: The black devil-335i e92

BMW 330D e46

Мнение от ND1 » 25 Сеп 2011, 13:50

Първо искам да кажа:здравейте на всички,нов съм във Форума :) :yes:
След доста време,четене и ровене,реших,че е подходящо място да пусна темата тук.До няколко месеца ми предстои живот и здраве обновяване на автомобила.Спрял съм се на БМВ 330Д е46 204hp.След малко неяснота и дилема ХД или само на задно,се насочих само на задното.Четох доста за този модел,гледах клипове и т.н. Интересуват ме следните неща :1.Обявите които гледам са на бмв са в диапазона 2003-2005 година,варират цените между 14-18 лева(в немското мобиле има и за 20к).Нормална цена ли е това за едно запазено и добре поддържано бмв,с ксенони,подгряване на седалките,навигация,кожен салон и т.н. ?2.От събраните ми впечетления,установих,че разхода в града варира към 9 литра на нормално каране и извън града пада до 5-6 (пак при нормално),в действителност толкова ли е (не съм от София,което предразполага към по малък разход,тъй като няма много трафик).Следващото нещо което искам да попитам е,надеждността на този мотор ? В смъсъл,ако е добре поддържан бавареца,по големият пробег проблем ли е (под по голям говоря 200к +).Четох в една тема,тук,че по принцип трябва да се зарежда само с хубава нафта и т.н,не става въпрос,че ако взема такъв автомобил ще го зареждам с нафта на черно,а дали дизела по нашите бензиностанции ОМВ,Еко,Шел и т.н. е надежден ? Това леко ме притеснява тъй като имам приятели с пассати 2.0ТДИ 2006-7 година,които имат проблем с дюзите при некачествена нафта.Ясно ми е,че трябва да се прафи профилактика на известно време,но като цяло по-стабилен ли е двигателя от едно ТДИ ? Следващият ми въпрос е,гледам в обяви има Беамери на 140-50к км,2003-4-5,какъвто ми се ще да взема.Уж пише със сервизна книжка и т.н.,но знам че всичко може да се фалшифицира,та изплува въпросът ми,ако харесам бмв на 140-5к км,които продавачът твърди,че са реални,мога ли на диагностика да разбера дали е така или не ? И отделно ако пък излезе някоя добра оферта пак 2003-4 само,че на 200км,трябва ли да ме притеснява пробега ако е добре поддържана преди това колата или не ?Надявам се,да намеря отговор на тези въпроси,защото доста информация прочетох и някак си всичко излиза супер субективно и дилеми много... За информация накрая да спомена,че в момента карам 1.8Т и поддръжката не ми е проблем,на 330Д по скъпа ли ще е ?Един познат с такава,има сервиз и ми гарантира,че няма да е по-скъпа от на 1.8Т.Ся като гледам в сайтове по принцип дават бимбата да гори и по-малко ... За финал,ще попитам,говорих с 1 приятел който се предполага,че разбира доста от БМВ (няма да го спомена сега),и ме убеди,че новите автоматици не са като старите с което се съгласих.А при е46 как е въпроса ? при този модел ръчна кутия или автоматична ? С коя ще имам 1.По-добър вървеж ? 2.Автоматика скъпа ли му е поддръжката и все пак,по-изгоден ли е от ръчната кутия ?
Благодаря предварително!Видях,че има други теми,и четох,но се надявам да получа отговори,тъй като е тегаво да ровиш и да четеш,без да знаеш надеждността на информацията :yes: :yes: :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d Sport '04
Мечтае да кара: 14 етажна панелка

Мнение от aqa_boy » 25 Сеп 2011, 21:55

Колеги това http://www.mobile.bg/11316949662490788 е твърде евтино за да е читаво, нали?
2002г. имало ли е с шест скорости? :dunno:
Лъжа ли се или предния капак не пасва много плътно над фаровете?
От гъзария се умира!

Потребител
Аватар

Мнение от ross.4 » 25 Сеп 2011, 22:23

Здравейте, колеги искам да попитам дали има някой наблюдие върху тази кола. Изглежда запазена ама само ме притеснява, че за 2002, волана е доста стар не изглежда като за 2002.
Ето я колата -> http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 25 Сеп 2011, 22:47

aqa_boy написа:Колеги това http://www.mobile.bg/11316949662490788 е твърде евтино за да е читаво, нали?

готини екстри за 10 бона :shock: :mhihi:

ross.4 написа:Здравейте, колеги искам да попитам дали има някой наблюдие върху тази кола. Изглежда запазена ама само ме притеснява, че за 2002, волана е доста стар не изглежда като за 2002.
Ето я колата -> http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

///м-какво? :) предна броня :|

много зле :nono:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 25 Сеп 2011, 23:31

На това М-ковото все едно аз съм му измислил километрите-136... Видиш ли 136 бягай далече!М-кова му е предната броня и???Ако окачването не е М-ково,значи е минало само с бронята...и т.н.
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: The black devil-335i e92

Мнение от ND1 » 26 Сеп 2011, 0:40

някой ще обърне ли внимание на моите запитвания ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 26 Сеп 2011, 7:49

aqa_boy написа:Колеги това http://www.mobile.bg/11316949662490788 е твърде евтино за да е читаво, нали?

2002 шест скорости - НЯМА,да ен говорим ,че тази кола е Юли дори не е с ДСЦ а АСЦ,чак септември са с ДСЦ а 6 скорсоти мисля 2004 :yes: ,а предния капак си е ок
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 26 Сеп 2011, 7:52

ND1 написа:някой ще обърне ли внимание на моите запитвания ?

Колега, по всичките ти въпроси е писано много. Накратко избираш по-запазената кола, независимо от километража, мотора е корав, по-скъпите ремонти са турбото и дюзите. Задължително се закача на диагностика, там може да се види дали километража е връщан, ако не е направено грамотно :winky: . Обърни внимание на окачването, предните носачи са с капсуловани шарнири и се сменят целите. Избягвай автоматика, защото поради големия въртящ момент на мотора, е доста вероятно да имаш проблеми с автоматика. Всичко това го казвам на база прочетено във форума. Може да прочетеш и за прословутите "пеперудки" на този мотор.
Поздрави
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 26 Сеп 2011, 7:54

ND1 написа:някой ще обърне ли внимание на моите запитвания ?

Не си задал въпроси, а цяла дискусия да ти помогнем да си избереш кола. За повечето неща има писано във форума. Насочил си се към такъв модел, че всичко опира до конкретната кола. Поддръжката е скъпа, ремонтите още повече. Автомата е приятен за каране, но проблемен с този мотор, скъп за ремонти и неевтин за поддръжка. Разхода на гориво ти е най-малкия проблем, затова внимавай какво купуваш. Малко вероятно е да намериш кола с този мотор на малко километри, тези които са на реални виждаш колко струват в Германия. Самия мотор не се плаши от километри, но прикачния инвентар като дюзи, турбини, помпи и куп други неща се плашат, а цените винаги започват с виене на свят. Това не значи, че не можеш да намериш хубав екземпляр, но всичко е според случая.
Never mistake motion for action...

ПредишнаСледваща

Назад към E46