Шотландия - България(Пловдив)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с натегнат шпер
Мечтае да кара: ///M3 E36

Шотландия - България(Пловдив)

Мнение от Kinopi » 23 Сеп 2011, 22:16

В началото на месец Ноември ми предстои връщане в България и понеже ще ми е първото такова пътуване, ще ми трябват някой съвети.Местоположението ми е около 120-130км северо-западно от Гласгоу.
Смятам в УК да карам през деня и вечерта към 02:00 да хвана ферибот от Дувър до Дънкър.Евентуално да поспя във ферибота и след това за около 18-19 часа да стигна до Дунав.От Франция нататък смятам да се наливам с ред бул и кола, да ме държат по-свеж.
Маршрута който съм избрал е следния.
А82 до Гласгоу, от там М74,М6,М1,М25 около Лондон и М20 до Дувър.
От Франция по Е40(А18,А10,А3) до Кьолн, след това Е35(3) до Франкфурт, Е42(3), Е41(3), Е45(3), Е56(3) до края на Германия, Е56(А8) от Австрия, Е552(А25), Е60(А1), Е60(А21), Е58(А4), E60(A4) до края на Австрия, Е60(М1) от Унгария, Е75/Е60 (М1/М5), M43 през селата към Румъния, от там през Тимишоара до Калафат и после е ясно.
Моля да ме поправите ако има места през които е по-лесно/бързо преминаването.Маршрута го гледам от гугъл мапс.

Как стоят нещата с фериботите от Калафат до Видин, през колко време са и 24 часови ли са?
Има ли смисъл да си правя сметка без приспиване или ще ми е нужно поне още едно от Франиця нататък?Всеки е различен, но моля да споделите опит.
До колкото знам само в Германия и Австрия не се изискват винетки?Също и, че там е задължително от 1ви Ноември да се кара със зимни гуми.
Също така в момента съм без международен паспорт надявам се това да не е проблем.
Ще съм без навигация, с телефона и евентуално карта.Не съм фен на тея монитори в колата :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Re: Шотландия - България(Пловдив)

Мнение от smg » 23 Сеп 2011, 22:22

В Австрия се изискват винетки.
7.90€ за 10 дни.
Препоръчвам ти да си намериш навигация за това пътуване.
Също така ти препоръчвам да спреш и да поспиш някъде. Това е прекалено много път да се вземе на един дъх от сам човек.
Преди два месеца пътувах от Франкфурт до София и пак се разцепих, а при теб пътя е почти двойно. Вероятността да заспиш е огромна.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
Мечтае да кара: F10

Мнение от R_Lakov » 23 Сеп 2011, 22:47

Не съм много сигурен но може да имаш проблем по границите без паспорт.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно.
Мечтае да кара: сАмоЛеТ

Мнение от Димитър Димитров » 23 Сеп 2011, 22:48

Вземи ферибот Довер - Кале, Преди да влезеш в унгария има голям комплекс на ОМВ спри там и поспи. Пътуването е дълго и изморително - направи си план на маршрута, купи си навигация и на всеки 200км. спирай за почивка, много е кофти да караш като се стъмни по Австрийските аутобани защото твойте фарове светят някаде си :mhihi:
Успех в пътуването, ако те интересува нещо пиши Л.С минавал съм го вече 10-тина пъти този маршрут :yes:
Скапаният ферибот до Видин може да дойде когато си пойска, стигаш до там редиш се и чакаш да дойде :lol:
Паспорт изобщо не ти трябва :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 23 Сеп 2011, 23:22

Kinopi написа:Ще съм без навигация, с телефона и евентуално карта.Не съм фен на тея монитори в колата :kuku:

Наистина ми е трудно да разбера поради каква причина не си фен колега, при положение, че тия монитори в колата спестяват толкова много нерви, че не е истина.
Да не говорим за време, гориво, та и катастрофи даже, но най-вече нервите.
Това да пътуваш на такъв дълъг път, без да си вадиш очите от гледане на табели, изходи и разни е "priceless". Виждал съм хора, явно без навигация, които се спират изведнъж и рязко завиват щото са изпуснали изхода или са спряли под табелата и четат и това на магистрала. После се питаме що стават фалове.

А за пътешествието ако не се спреш да поспиш си му е ****** майката. Ако ще и да пееш, танцуваш и с ръце едновременно да си биеш шамари на отворен прозорец, пак заспиваш пеейки, вярвай ми :mhihi: . Идва един момент в който става опасно. Минеш ли 20те часа, вече си в рискова зона.
Спри на някоя бензиностанция (има много с големи паркинги) и поспи, ако не искаш хотел или нещо от сорта. Само гледай да е някоя по-така бензиностанция, че е пълно с румънски нинджи.
А за паспорта проблем нямаш. Вече и през Сърбия може с лична карта, а през Франция, Австрия, Унгария и Румъния проблема е нулев.
Последна промяна makaveli316 на 23 Сеп 2011, 23:26, променена общо 1 път
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 23 Сеп 2011, 23:26

не рискувай да го взимаш на 1 път

използвай удобните места и през час-два спи по 20-30 минути, така хем няма да губиш време, хем няма и да си сънен
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 24 Сеп 2011, 11:23

Kinopi написа:В началото на месец Ноември ми предстои връщане в България и понеже ще ми е първото такова пътуване, ще ми трябват някой съвети.Местоположението ми е около 120-130км северо-западно от Гласгоу.
Смятам в УК да карам през деня и вечерта към 02:00 да хвана ферибот от Дувър до Дънкър.Евентуално да поспя във ферибота и след това за около 18-19 часа да стигна до Дунав.От Франция нататък смятам да се наливам с ред бул и кола, да ме държат по-свеж.
Маршрута който съм избрал е следния.
А82 до Гласгоу, от там М74,М6,М1,М25 около Лондон и М20 до Дувър.
От Франция по Е40(А18,А10,А3) до Кьолн, след това Е35(3) до Франкфурт, Е42(3), Е41(3), Е45(3), Е56(3) до края на Германия, Е56(А8) от Австрия, Е552(А25), Е60(А1), Е60(А21), Е58(А4), E60(A4) до края на Австрия, Е60(М1) от Унгария, Е75/Е60 (М1/М5), M43 през селата към Румъния, от там през Тимишоара до Калафат и после е ясно.
Моля да ме поправите ако има места през които е по-лесно/бързо преминаването.Маршрута го гледам от гугъл мапс.

Как стоят нещата с фериботите от Калафат до Видин, през колко време са и 24 часови ли са?
Има ли смисъл да си правя сметка без приспиване или ще ми е нужно поне още едно от Франиця нататък?Всеки е различен, но моля да споделите опит.
До колкото знам само в Германия и Австрия не се изискват винетки?Също и, че там е задължително от 1ви Ноември да се кара със зимни гуми.
Също така в момента съм без международен паспорт надявам се това да не е проблем.
Ще съм без навигация, с телефона и евентуално карта.Не съм фен на тея монитори в колата :kuku:

С сигурност неможеш да го вземеш на един път, не е шега работа :idea:
На Данкърк има фрии душове и фрии паркинг, може да си вземеш душ и да поспиш там :idea:
Аз бих те посъветвал да си вземеш навигация, може и без нея но е по добре да я има :idea:
Маршрута ти е добре горе долу, но аз не бих минал през Румъния а през Сърбия, може и с лична карта. По принцип плащаш 110 евро зелена карта (ако нямаш такава) и магистрали но пък я минаваш за 5 часа и си в БГ, в Румъния едно 12 часа поне, цигания голяма, няма магистрали абе аз не бих минал повече от там то като сложиш двоиния разход,по дългия маршрут, винетка и Дунав мост горе долу ти идва както през сърбия :idea:
Аз януари съм прекосявал европа с летни гуми, даже и поизтрити. Нямал съм проблеми с властите, може би късмет.

Лондон -Димитровград през СЪРБИЯ -2750КМ съм го вземал за 32 часа като мисля че това е в границите на максимум бързо, почти не бях спал, но не бих го направил пак умората беше огромна как не съм се пребил някаде :idea:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 24 Сеп 2011, 21:19

Колега, за маршрута нищо не мога да ти кажа, но ще ти дам един стар шофьорски акъл - от време на време спирай на някоя бензиностанция да си вземеш дрямката. Половин час да дремнеш и си като нов. От опит ти казвам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 25 Сеп 2011, 0:05

мини Довър-Кале! много по-удобно е. Преди Унгария има едно голямо омв, поспи там няколко часа. мини през Сърбия, Румъния е много гадно, веднъж се пре...х и никога повече няма да мина от там, ужасно е. Едни планини едни чудесии, няма магистрали няма нищо. Паспорт не ти трябва, само лична карта.100%. Ферибота е 24 часа, ама минава кога си иска. я мине, я не. И аз като теб съм пътувал с навигацията на телефона и нямах проблеми. От единбург съм пътувал, спах малко в Австрия и после пак на края на Унгария. Бая време пътувах, а ако си сам в колата е още по-гадно. Задължително дремни, да не направиш някоя беля. много път е. Ферибота е към два часа, но докато оставиш колата, докато се качиш горе на масичките то един час е минал. едва ли ще починеш много само с 1 час спане.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kinopi » 25 Сеп 2011, 4:24

Защо е по-добре до Кале, след като до Дънкър е повече пътя и спира по-близо до границата.Т.е ще имам и повече почивка.Иначе решил съм, че с летни гуми ще пътувам.Най-вероятно и навигация ще си купя. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 25 Сеп 2011, 8:12

Kinopi написа:Защо е по-добре до Кале, след като до Дънкър е повече пътя и спира по-близо до границата.Т.е ще имам и повече почивка.Иначе решил съм, че с летни гуми ще пътувам.Най-вероятно и навигация ще си купя. :yes:

И аз се чудя кое му е по удобно :roll: минавал съм по двата маршрута и предпочитам Данкърк,
и си вземи билети за ферибота по интернет, да не се излъжеш направо от порта :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Димитър Димитров » 25 Сеп 2011, 22:57

stambo_81dg написа:
Kinopi написа:Защо е по-добре до Кале, след като до Дънкър е повече пътя и спира по-близо до границата.Т.е ще имам и повече почивка.Иначе решил съм, че с летни гуми ще пътувам.Най-вероятно и навигация ще си купя. :yes:

И аз се чудя кое му е по удобно :roll: минавал съм по двата маршрута и предпочитам Данкърк,
и си вземи билети за ферибота по интернет, да не се излъжеш направо от порта :idea:

Цената е по-ниска :yes: Да хубаво е да си вземеш билета предварително през интернет.
п.п Впрочем на място как става купуването на билет?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 25 Сеп 2011, 23:11

Последния път, като пътувах до Чехия, си загубих 4 часа във висене по сръбско-унгарската граница (излизане от Сърбия, влизане в Унгария)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kinopi » 25 Сеп 2011, 23:13

Значи за навигация съм се спрял на 7.0" SIRF Atlas 5 600MHz/128MB RAM , никъде не намерих мнения за нея, ако някой има опит с нея нека сподели.
За маршрута, през Сърбия ще видя какво ще ми предложат от застрахователните компании.
Следя темата и ще пиша като има нещо :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Димитър Димитров » 25 Сеп 2011, 23:17

Kinopi написа:Значи за навигация съм се спрял на 7.0" SIRF Atlas 5 600MHz/128MB RAM , никъде не намерих мнения за нея, ако някой има опит с нея нека сподели.
За маршрута, през Сърбия ще видя какво ще ми предложат от застрахователните компании.
Следя темата и ще пиша като има нещо :bchug:

Сподели като поразучиш какво предлагат застрахователите :lol:

Следваща

Назад към Извън Темата