Пит Бул

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36
Мечтае да кара: BMW
Детайли за колата: Стара но лачена

Re: Пит Бул

Мнение от MAFID » 24 Сеп 2011, 20:28

Не ги пипай това са му ролбарите... :mhihi:
Ако не живееш на ръба значи заемаш твърде много място

Бургаското явление
Аватар

Мнение от Illusion » 24 Сеп 2011, 21:12

Ако питаш мен, ако не искаш да имаш проблеми с кучето откъм агресия към други хора и животни, почвай сериозна социализация - разходки с много кучета, из центъра на града, където има и много хора и т.н. Ако ще го правиш пък пазач - точно обратното.

Някой ти даде съвет да го храниш с Роял Канин или Педигри - при първата храна си плащаш само за името й, а Педигрито не знам как се вписва изобщо във високия клас храна. И другото - добавките като калций и разни други витамини са напълно излишни при висок клас храна. Това ти го казвам като човек, който е давал уж най-добрата храна за моята породата заедно с калций, а сега е с друга храна без добавки кучето е много по-добре. И това е подкрепено с кръвни изследвания. A и не знам на пит була за какво му е допълнително калций - нито е немски дог, нито е немска овчарка или каквато и да е голяма порода.

Относно ушите мисля, че нямаш много време да го вземеш това решение. Най-добрия период за купиране е между третия и четвъртия месец, като трябва да са минали поне 2 седмици от 3-тата ваксина. След това не, че не може, но не е препоръчително. От една страна понеже, колкото е по-голямо, толкова по-трудно ще протече операцията и след това заздравяването, а от друга страна има опасност и да не се изправят, което е най-голямата драма. Лично аз мога и да те навия и да те откажа... Ако си го решил, мога да ти дам няколко съвета.
Radinka написа:много ясно, че е проява на садизъм...щом природата ги е създала такива, значи трябва да са с такива уши :) и сред хората има такива с големи уши, ама не съм видяла още никой с рязани

Аз в природата не съм видяла и едно куче с клепнали уши, а за теб не знам. И всички породи с клепнали уши са вследствие от човешката намеса при селектирането. Да не говорим, че и от медицинска гледна точка е доста по-добър вариант да е с рязани уши.
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 24 Сеп 2011, 22:23

^Точно и аз щех да пиша,че е смешно да се говори за природа и искуствено създадени породи.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Аватар
Кара: Фиат 126р
Мечтае да кара: Шкода Фабия

Мнение от zlatko_baretata » 24 Сеп 2011, 22:39

Ко се плашите толко от пит-бул-и, бре.
Бахти и псето 30-тина кила, като му лепна един шут и дотам ще е.
Не сте виждали изтрещел мъжки ротвайлер 65 кила, та затова му страхувате толкова на пит-а. :mhihi:
Изображение

Бургаското явление
Аватар

Мнение от Illusion » 24 Сеп 2011, 22:46

zlatko_baretata написа:Ко се плашите толко от пит-бул-и, бре.
Не сте виждали изтрещел мъжки ротвайлер 65 кила, та затова му страхувате толкова на пит-а. :mhihi:

Предполагам 65кила, ама като е заслабнал? :mhihi:

Между другото според статистиките пит булите изостават доста спрямо ротвайлери и немски овчарки относно нападения срещу хора.
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

ИзображениеИзображениеИзображение

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 24 Сеп 2011, 22:59

Навремето имах немска овчарка. Кучето си беше убиец на псета, не закачаше само помяри. Беше едър мъжкар, ГДР-линия, около 50 кила.
Та един пит-пул така и не можах да го оттърва (едно от трите кучета, които успя да утрепе), а собственика мигаше на парцали, невярващ и фъфлеше "Ама мойто е бойно куче, тренирано е...".
Да, ама мойто откъде да знае, че неговото е бойно и тренирано куче... :mhihi:
По темата. Не само е въпрос на възпитание. Всяко куче си е индивидуално и ако от малко си е изтрещело, то и като големо - пак ще си е изтрещело.
Не е добре да се взимат "трудни" породи за първи кучета, по-добре да се започне с по-уравновесена порода.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_324d » 24 Сеп 2011, 23:46

ogata написа:Бях чувал, че имат кост в главата, която с израства заедно със самото куче и притиска там някакъв нерв и това поражда агресията.

Спокойно колега , те нямат нерви :mhihi:

Това го могат само баретите :mhihi:

zlatko_baretata написа:Навремето имах немска овчарка. Кучето си беше убиец на псета, не закачаше само помяри. Беше едър мъжкар, ГДР-линия, около 50 кила.
Та един пит-пул така и не можах да го оттърва (едно от трите кучета, които успя да утрепе), а собственика мигаше на парцали, невярващ и фъфлеше "Ама мойто е бойно куче, тренирано е...".
Да, ама мойто откъде да знае, че неговото е бойно и тренирано куче... :mhihi:
По темата. Не само е въпрос на възпитание. Всяко куче си е индивидуално и ако от малко си е изтрещело, то и като големо - пак ще си е изтрещело.
Не е добре да се взимат "трудни" породи за първи кучета, по-добре да се започне с по-уравновесена порода.

Колега , ти явно изобщо не си в час с породите и кучетата като цяло!Има хора които ще ти повярват и ще плачат за немските си овчарки "убиици". :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 25 Сеп 2011, 0:04

Колега, дано не попаднеш на така наречения "вълчак" - куче тип Немска овчарка, ама два пъти по-голямо, едно сиво такова, като вълк.
Аз съм го виждал само веднъж през живота си и ме респектира само с вида си. Знам, че го отглеждат (или поне в близкото минало го отглеждаха) по балканските турлашки села. Главата му е като саксия за фикус. Не знам дали разбирам от породи, ама не ми се ще да си мисля какво ще се случи с бойното кучИ пит-бул... :mhihi:
А ти като си по-начетен откъм породи, поинтересувай се какво е Немска овчарка ГДР-тип.
Относно шутовете, на един приятел пит-була навремето ме беше много "харесал", та чак ми беше трудно да мина покрай него. Ама една вечер, на две водки, като излязах на двора в къщата им в Банкя да пикам насред природата и оня миндил като ми се спусна, а на мен шмайзера ми навънка, вервай ми, не ми требваха тренировки от спец-частите, такъв шут му набих, че онова куцаше после цяла седмица и дишаше трудно.
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 25 Сеп 2011, 0:06

Даваи 65-килограмовия ротвайлер срещу моя скоромен пит които не е повече от 28-килограма в момента но си вземи носи кърпички и черен чувал после да го прибереш,аз съм от кв. Горна баня заповядай да ги пуснем! :yes:
Подробности на ЛС! :)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 25 Сеп 2011, 0:08

boksioraE39 написа:

Даваи 65-килограмовия ротвайлер срещу моя скоромен пит които не е повече от 28-килограма в момента но си вземи носи кърпички и черен чувал после да го прибереш,аз съм от кв. Горна баня заповядай да ги пуснем! :yes:

Страх ме е! :mhihi:
Аве, смешник, аз ако видя, че двама души си пускат кучетата да се бият, направо ще ги трепя и двамата.
Къса ти е пишката ли, та требва кучето да ти я удължава.
Последна промяна zlatko_baretata на 25 Сеп 2011, 0:11, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_324d » 25 Сеп 2011, 0:08

Виждам , че е още малко кутрето , трябва да взима колплексни витамини поне до 6 месечна възраст , след което храна богата на такива.Препоръчвам ти продуктите на Пурина , среден към шисок клас храни са на достъпни цени.Разполагат с богата гама от вкусове и съставки!Тези кучета се нуждаят от много внимание докато са малки.Това е определящ фактор за образуването на нрава.Доста социални са , но имат силно изразена неприазън към други животни , което лесно може да бъде притъпено , стига да имаш желание.Относно ушите , има забрана за копиране на уши и опашки , така че ако решиш да го правиш , ще ти трябва да е при познат.Иначе е по-удобно за кучето , както и за почистването на ушите.Докато е малко трябва да се внимава с натоварването на крайниците , да се храни качествено за да се избегнат бъбречни проблеми.Имат афинитет към тумори след 7 годишна възраст.Тези кучета се нуждаят от ежеднавни тренировки - бягане , скачане , дърпане , катерене и т.н.
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 25 Сеп 2011, 0:09

zlatko_baretata написа:
boksioraE39 написа:

Просто една ролка! :)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 25 Сеп 2011, 0:11

zlatko_baretata написа:
boksioraE39 написа:

Аве, смешник, аз ако видя, че двама души си пускат кучетата да се бият, направо ще ги трепя и двамата.
Къса ти е пишката ли, та требва кучето да ти я удължава.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_324d » 25 Сеп 2011, 0:11

zlatko_baretata написа:Колега, дано не попаднеш на така наречения "вълчак" - куче тип Немска овчарка, ама два пъти по-голямо, едно сиво такова, като вълк.
Аз съм го виждал само веднъж през живота си и ме респектира само с вида си. Знам, че го отглеждат (или поне в близкото минало го отглеждаха) по балканските турлашки села. Главата му е като саксия за фикус. Не знам дали разбирам от породи, ама не ми се ще да си мисля какво ще се случи с бойното кучИ пит-бул... :mhihi:
А ти като си по-начетен откъм породи, поинтересувай се какво е Немска овчарка ГДР-тип.
Относно шутовете, на един приятел пит-була навремето ме беше много "харесал", та чак ми беше трудно да мина покрай него. Ама една вечер, на две водки, като излязах на двора в къщата им в Банкя да пикам насред природата и оня миндил като ми се спусна, а на мен шмайзера ми навънка, вервай ми, не ми требваха тренировки от спец-частите, такъв шут му набих, че онова куцаше после цяла седмица и дишаше трудно.

Ами заповядай ако имаш път към Велико Търново , ще ти държа моето да му набиеш един шут , че няма да успееш ако не е хванато и после пак ще говорим :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 25 Сеп 2011, 0:15

bmw_324d написа:
zlatko_baretata написа:Колега, дано не попаднеш на така наречения "вълчак" - куче тип Немска овчарка, ама два пъти по-голямо, едно сиво такова, като вълк.

Ами заповядай ако имаш път към Велико Търново , ще ти държа моето да му набиеш един шут , че няма да успееш ако не е хванато и после пак ще говорим :mhihi:

Предавам се. :mhihi:
Това е най-якото куче. :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата