Поредната ЦИГАНИЯ !!!!!
Модератор: Общи модератори
Re: Поредната ЦИГАНИЯ !!!!!
flame написа:Колеги, не съм чел цялата тема, но видях отгоре-отгоре за какво става дума. Та да ви кажа в тази връзка 3 неща...
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=780790
За мен това е самата истина - всички причини, трупани през годините, за да се стигне до тук.
Като нямах още пълнолетие и бях не само млад, но и зелен - всичко в мен кипеше, борех се за идеализъм, палех се за най-малката несправедливост.
Сега, като по-улегнал реалист, разбрах, че не може всичко да е бяло или черно - важното е хубавото да е максимално много, а лошото - минимално.
Категорично не подкрепям изблиците на насилие. Няма да ви обяснявам защо, само ще ви дам примери, за които знаете или поне сте чували...
Събитие номер 1:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1% ... 0%B8%D0%B4
Преди около един век арменците са трън в окото на турците. Друговерци, не искат да се интегрират и т.н. И турците решават много просто проблема - геноцид. Геноцидът е признат от ООН и във всички страни е приет като престъпление срещу мира и човечеството.
Събитие номер 2:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0% ... %282004%29
Преди няма и 10 години на мадридската гара умират в атентат 200 души. Атентаторите се самоубиват, а свързаните с тях са арестувани. Осъдени са в справедлив процес с адвокати и международни наблюдатели, не са пребити с камъни или изгорени на клада.
Събитие номер 3:
http://www.youtube.com/watch?v=K_8qfuKtkMA
Така примитивните народи решават проблемите...
Аз лично се гордея, че съм част от европейската цивилизация - в която се действа цивилизовано дори по отношение на най-нецивилизованите прояви.
И ви призовававам след като у вас утихнат бурните страсти да си СЕРИОЗНО направите равносметката - дали искате да сте част от европейската или една друга цивилизация.
Или да ви го кажа по-простичко - ако искате да сте като циганите - правете като тях!
Като никога, съм напълно и изцяло съгласен с теб.

Само към #3 имам забележка, която в интерес на истината ми се щеше да я няма:
Без насилие няма да стане. Дотам сме го докарали, чрез всичко, описано в #1.

Съгласен с флейм.
Fear, може и без насилие да мине си мисля. Виж как от бтв вчера тона беше по-различен и бенатова я бяха скрили.. и всичко това заради недоволството на много хора.
Fear, може и без насилие да мине си мисля. Виж как от бтв вчера тона беше по-различен и бенатова я бяха скрили.. и всичко това заради недоволството на много хора.
what a helluva ride
acer написа:главния проблем!!! ТОТАЛНОТО МЕДИЙНО ЗАТЪМНЕНИЕ!!! (знаем кой стои зад тях). Нека се съберем цялата държава в събота в софия в 11:00 на ндк и да търсим отговорност на хората виновни за това масово медийно дезинформиране!! да искаме лиценза на btv! както и оставката на хората, които досега не са осъдили "цар киро" за провиненията му-нелегален бизнес, корупция и поръчка на убийство!
Боже, боже!...
Която телевизия не ни харесва - отнема й се лиценза веднага! Като в Беларус, Северна корея и други развити демокрации!

Телевизии много. Гледни точки също. Аз може да не съм съгласен с някоя от тях, но това не значи, че трябва да ограничавам свободата на словото

Иначе за последното съм съгласен - митинга трябва да е пред данъчните и прокуратурата, на които да се постави въпроса кво са правили толкова години

лошрайдър написа:Съгласен с флейм.
Е, а дано, ама надали...

И да, митингите и протестите трябва да са пред държавните институции, които със своите действия/бездействия ни докараха до това положение!

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Защо просто не се съберем в събота и да размишляваме по-малко. Митинга е против всичко, което ни пречи в началото на 21-ви век да живеем нормално. Всеки да си го приема както иска, но да е там. Защото на народа му писна да бъде газен от всякакви скапани путки. И не си мислете че няма смисъл, защото през зимата на 97-ма точно с митинги и протести и почти на прага на гражданска война свалихме Жан Виденов.
протестите са ни дебилни " кур за бойко и смърт за циганите"! един фр ходи да се бие с железа по улици и дискотеки-най-добрия му приятел е с баща съдебен изпълнител и никой не може да им каже нищо.близък адвокат ми вика правя 25 на месец! ама карам кола от 94-та, че ще почнат да ме разследват.. изводите за вас
а когато, цялата медия нарочно дезинформира, трябва не бтв да си ходат само, а всички останали, ако тва беше станало в гърция, сигурно щяха да са във война! бтв кво направи, излезна с някви путьовски оправдания "давали всички гледни точки" ?!?!?! явно ни имат за тотално изтрещяли и глупави
а когато, цялата медия нарочно дезинформира, трябва не бтв да си ходат само, а всички останали, ако тва беше станало в гърция, сигурно щяха да са във война! бтв кво направи, излезна с някви путьовски оправдания "давали всички гледни точки" ?!?!?! явно ни имат за тотално изтрещяли и глупави
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
ukelichko написа:Защото на народа му писна да бъде газен от всякакви скапани путки. И не си мислете че няма смисъл, защото през зимата на 97-ма точно с митинги и протести и почти на прага на гражданска война свалихме Жан Виденов.
Ей тука е причината, а не мангетата. Ама по-лесно е да се бият негрите

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
В същността на протеста стои социален проблем.
И протесттът е насочен против олигархията като трън в очите на обществото.
И в тази връзка е адски тъпо и вредно за обществото един социален проблем насила да се изражда в етнически или какъвто и да е друг.
Защото кой ще спечели от цялата работа ако напрежението расте колкото може повече - естествено, че най-вече Сидеров и Доган!
А замисляли ли сте се какво ще стане ако Сидеров или Доган станат президент/премиер?!
Ами мислете повече следващия път - по възможност предварително
И протесттът е насочен против олигархията като трън в очите на обществото.
И в тази връзка е адски тъпо и вредно за обществото един социален проблем насила да се изражда в етнически или какъвто и да е друг.
Защото кой ще спечели от цялата работа ако напрежението расте колкото може повече - естествено, че най-вече Сидеров и Доган!
А замисляли ли сте се какво ще стане ако Сидеров или Доган станат президент/премиер?!
Ами мислете повече следващия път - по възможност предварително

Като цяло развоя до момента.
Полицията реагира правилно. Иначе много майки и бащи български, щяха днес да оплакват убитите си деца.
Дано видят всички, че преди да тръгнат към цигански-те махали трябва да се въоражат(с каквото има).
Това не е излет там чакат добре организирани мангали.

Полицията реагира правилно. Иначе много майки и бащи български, щяха днес да оплакват убитите си деца.
Дано видят всички, че преди да тръгнат към цигански-те махали трябва да се въоражат(с каквото има).
Това не е излет там чакат добре организирани мангали.

- wishbone
- Потребител
-
- Кара: E46 330d Touring
- Мечтае да кара: i8
flame написа:acer написа:главния проблем!!! ТОТАЛНОТО МЕДИЙНО ЗАТЪМНЕНИЕ!!! (знаем кой стои зад тях). Нека се съберем цялата държава в събота в софия в 11:00 на ндк и да търсим отговорност на хората виновни за това масово медийно дезинформиране!! да искаме лиценза на btv! както и оставката на хората, които досега не са осъдили "цар киро" за провиненията му-нелегален бизнес, корупция и поръчка на убийство!
Боже, боже!...
Която телевизия не ни харесва - отнема й се лиценза веднага! Като в Беларус, Северна корея и други развити демокрации!![]()
Телевизии много. Гледни точки също. Аз може да не съм съгласен с някоя от тях, но това не значи, че трябва да ограничавам свободата на словото![]()
Иначе за последното съм съгласен - митинга трябва да е пред данъчните и прокуратурата, на които да се постави въпроса кво са правили толкова години
Напълно съгласен с по-горния и този коментар на колегата. За съжеление, обаче, поради псевдо- правовата държава в която живеем се стига до тук. Ако за всяко престъпление има справедливо и своевременно наказание, ей боже, гарантирам ви, че ще се промени държавата за един месец! Просто обаче на хората им е дошло до гуша да ги потискат от всякъде, да цари повсеместна безнаказаност на всякакво ниво и емоциите в един момент се отключват и прерастват в действия. А колкото до профанизираните телевизии - те толкова си могат. Хем да представят събитията, хем да не пропагандират протести, хем да запазят етническия мир. Резултата е очевиден - оплели са се здраво. Протести трябва да има, но нека се предпазим от излишно фашизиране. Мангалите трябва да са в затвора не защото са мангали, а защото са извършили дадено престъпление, пък ако искат да се интегрират.
- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
no comment :
55-годишният Симеон Йосифов, който прегази и уби с автомобила си 19-годишния Ангел Петров в Катуница, каза пред съда, че не е спрял след удара, защото решил, че е прегазил куче.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Като почнете с тая "интеграция"..
Интегрирането в обществото означава на първо място да спазват неговите норми, ценности и да се съобразяват със задълженията, които тази принадлежност създава.
Интегрирания манго трябва да почне да плаща ток и вода. Те обаче не искат. Ето и вчера ги даваха, имали по 3к сметки за вода и оня вика- искаме да ги платим ама отде толкова пари. Еми що направи такива сметки, като нямаш как да ги платиш? Все едно аз да ида да се нанеса в Хилтън и след 10 дни да кажа- еее 5 бона, много пари. Искам да ги платя ама отде да ги взема
Квото и да си говорим проблема си е чисто етнически. Мангала си е мангал и е живял и ще живее на наш гръб. От това отърване няма. Но в замяна на това ще си седи на гъза и ще мълчи и след като не си изпълнява задълженията към обществото няма да има и претенции за уважение и права равни с останалите.
Куките ги пазят, защото така им е казано. Ние сме мнозинство, но не гласуваме. Циганите гласуват всички и могат да обърнат вота, за това сега и всички им лижат черните гъзове, щото политика вяра и етническа принадлежност. Той е пумяр и винаги ще тича след този, който може да му подхвърли кокала.
Интегрирането в обществото означава на първо място да спазват неговите норми, ценности и да се съобразяват със задълженията, които тази принадлежност създава.
Интегрирания манго трябва да почне да плаща ток и вода. Те обаче не искат. Ето и вчера ги даваха, имали по 3к сметки за вода и оня вика- искаме да ги платим ама отде толкова пари. Еми що направи такива сметки, като нямаш как да ги платиш? Все едно аз да ида да се нанеса в Хилтън и след 10 дни да кажа- еее 5 бона, много пари. Искам да ги платя ама отде да ги взема

Квото и да си говорим проблема си е чисто етнически. Мангала си е мангал и е живял и ще живее на наш гръб. От това отърване няма. Но в замяна на това ще си седи на гъза и ще мълчи и след като не си изпълнява задълженията към обществото няма да има и претенции за уважение и права равни с останалите.
Куките ги пазят, защото така им е казано. Ние сме мнозинство, но не гласуваме. Циганите гласуват всички и могат да обърнат вота, за това сега и всички им лижат черните гъзове, щото политика вяра и етническа принадлежност. Той е пумяр и винаги ще тича след този, който може да му подхвърли кокала.
wishbone написа:Протести трябва да има, но нека се предпазим от излишно фашизиране. Мангалите трябва да са в затвора не защото са мангали, а защото са извършили дадено престъпление

bum_bum написа:..
или с две думи: интеграция не означава безкрайна толерантност

bum_bum написа:Като почнете с тая "интеграция"..
Интегрирания манго трябва да почне да плаща ток и вода. Те обаче не искат. Ето и вчера ги даваха, имали по 3к сметки за вода и оня вика- искаме да ги платим ама отде толкова пари. Еми що направи такива сметки, като нямаш как да ги платиш? Все едно аз да ида да се нанеса в Хилтън и след 10 дни да кажа- еее 5 бона, много пари. Искам да ги платя ама отде да ги взема![]()
Абсолютно прав

Real.Eyes.Realize.Real.Lies