Малко помощ от знаещите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 3.0 D
Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v

Малко помощ от знаещите

Мнение от M-TEAM » 28 Сеп 2011, 0:12

Колеги днес ми писаха акт за това че изпреварвах автобус на спирка при което той беше спрял и му светеше дори десния мигач и една патрулка излезе от пряката която е срещу спирката и щях да ги блъсна . Писаха ми фиш по чл119 ал 1 (1) При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово
пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или
преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре.

Пешеходци нямаше, след това отказах да подпиша фиша и ме караха да чакам 2 часа докато разберат как трябва да ми пишат акт и ми писаха акт на който пише че нарушавам чл.186 ал 2 На лице, което оспорва извършеното от него нарушение или размера на
наложената му глоба или откаже да подпише фиша, се съставя акт.
Писах възражения защото никой от полицаите не се представи и не показа служебна карта а са задължени.
Въпроса ми е след като съм писал тия възражения трябва ли да ходя пак до КАТ за да оспорвам акта :dunno:
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555

Аватар
Кара: Фиат 126р
Мечтае да кара: Шкода Фабия

Re: Малко помощ от знаещите

Мнение от zlatko_baretata » 28 Сеп 2011, 0:24

След като ти излезе наказатепното постановление, пишеш жалба до Началника на КАТ с препратка към съда - той (КАТ-аджията) няма да ти отмени наказанието.
Насрочват ти дело, ченгетата не си спомнят нищо, акта пада и после черпиш 2 виртуални бири. :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 28 Сеп 2011, 1:55

zlatko_baretata написа:След като ти излезе наказатепното постановление, пишеш жалба до Началника на КАТ с препратка към съда - той (КАТ-аджията) няма да ти отмени наказанието.
Насрочват ти дело, ченгетата не си спомнят нищо, акта пада и после черпиш 2 виртуални бири. :yes:

Мисля, че не е точно така!
След като си писал възражение, това значи, че не си съгласен написаното в акта, а времето за обжалване на акта е 7 дена след съставянето. Това значи, че до 7 дни трябва да отидеш и писмено да обясниш какви точно са възраженията ти.
След като излезе наказателното постановление, можеш да обжалваш и него, мисля в същия срок :)
Успех!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Мнение от BMWgiunter » 28 Сеп 2011, 5:29

Има и друг вариант : Наемаш адвокат който е некомпетентен,явявате се на делото и нещата се развиват не във ваша ползва...,следователно му плащаш тлъст хонорар и си плащаш акта и двете виртуални бири си ги пиеш сам :mhihi:
Изображение Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 28 Сеп 2011, 9:12

Nasko_ написа:Мисля, че не е точно така!
След като си писал възражение, това значи, че не си съгласен написаното в акта, а времето за обжалване на акта е 7 дена след съставянето. Това значи, че до 7 дни трябва да отидеш и писмено да обясниш какви точно са възраженията ти.
След като излезе наказателното постановление, можеш да обжалваш и него, мисля в същия срок :)
Успех!

Не ми се рови сега, но съм 95% сигурен, че АКТ-а се обжалва в 3-дневен срок, а НП в 7-дневен срок- да си провери колегата, че да не изтърве срока... така или иначе възраженията написани в акта или подадени в нужния срок никой не ги чете и ти издават НП според написаното от полицая остава като си получиш НП да се посъветваш с адвокат и ако може да обжалваш...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 28 Сеп 2011, 9:34

На самия акт трябва да пише в какъв срок можеш да го обжалваш.
Акта се обжалва като напишеш жалба до началника на РПУ-то. Обясняваш подробно какво е станало и завеждаш жалбата. Задължително искаш номерче от деловодството, че на мен кучката ми вика "А номерче ще искате ли?" Естествено, че искам патко, нали ако не взема номер и не ми заведат жалбата ще я хвърлят коша щом се обърна!
Ако началникът на РПУ не отмени акта, тогава чакаш да ти излезне наказателното постановление. На него пише в какъв срок може да се обжалва пред съда.
Доколкото си спомням обаче, за да обжалваш пред съда задължително трябва да има преди това жалба до началника на РПУ-то и тази жалба се описва при подаването на документите за пред съда.
Тогава отиваш в съда и подаваш жалбата за наказателното постановление. Пак обясняваш подробно какво е станало, прилааш доказателства и т.н.
Делото при мен беше след около 7-8 месеца, полицая нищо не помнеше, а и се беше доста усрал с членовете, по които беше писал акта.
Важното е съдията като те пита какво е твоето искане е да му кажеш, че искаш да отмени наказателното постановление, защото ако кажеш, че искаш да отмени акта, ще те отреже, защото той не може да го направи и губиш делото. Това последното ми го потвърди и съдията след делото.
Хубаво си провери обаче сроковете, за да не пропуснеш някой. Трябва да има инфо на сайта на МВР или КАТ.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 28 Сеп 2011, 15:03

M-TEAM написа:Колеги днес ми писаха акт за това че изпреварвах автобус на спирка при което той беше спрял и му светеше дори десния мигач и една патрулка излезе от пряката която е срещу спирката и щях да ги блъсна . Писаха ми фиш по чл119 ал 1 (1) При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово
пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или
преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре.

Пешеходци нямаше, след това отказах да подпиша фиша и ме караха да чакам 2 часа докато разберат как трябва да ми пишат акт и ми писаха акт на който пише че нарушавам чл.186 ал 2 На лице, което оспорва извършеното от него нарушение или размера на
наложената му глоба или откаже да подпише фиша, се съставя акт.
Писах възражения защото никой от полицаите не се представи и не показа служебна карта а са задължени.
Въпроса ми е след като съм писал тия възражения трябва ли да ходя пак до КАТ за да оспорвам акта :dunno:

Изпреварване в града - малко трудно ще ти пишат акт ,ако не си пресякъл непрекъсната или двойна линия..ако е имало отбивка за спирката е едно ,ако е нямало ,що няма като са длъжни да имат ,не може да спира движението.
Отделно ако наистина не си спрял на пешеходна - могат да ти пишат,но и тука е малко оспорвано,поради факта че в закона пише ето така,и не е точно абсолютно длъжен защото :

Чл. 113. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) При пресичане на платното за
движение пешеходците са длъжни да преминават по пешеходните пътеки при спазване
на следните правила:
1. преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с разстоянията до
приближаващите се пътни превозни средства и с тяхната скорост на движение;
2. да не удължават ненужно пътя и времето за пресичане, както и да не спират
без необходимост на платното за движение;
3. да спазват светлинните сигнали и сигналите на регулировчика;
4. да не преминават през ограждения от парапети или вериги.
(2) Извън населените места и по двулентовите двупосочни пътища в населените
места, когато в близост до пешеходците няма пешеходна пътека, те могат да пресичат
платното за движение и извън определените за това места, като при това спазват
правилата по ал. 1, т. 1, 2 и 4.
Чл. 114. На пешеходците е забранено:
1. да навлизат внезапно на платното за движение;
2. да пресичат платното за движение при ограничена видимост;
3. да извършват търговия и услуги на платното за движение.

Разправията с тези пешеходни пътеки е голяма и не измислена,за мен пресичаш ли на червено - глоба на пешеходеца а не само з анас шофьорите ама айде
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 3.0 D
Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v

Мнение от M-TEAM » 29 Сеп 2011, 19:43

Акта се обжалва в 3 дневен срок отдоло пише,обаче тъпия ми началник не ще да ме пусне 1 ден отпуска да ида в кат и да си напиша възраженията и направо вече съм бесен не само на полицаите :bang:
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 29 Сеп 2011, 19:50

Възраженията правиш върху АКТ-а защото ще те прецакат с НП с глоба от 50лв която неможеш да обжалваш в съда!!! :yes:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: модерен ВАЗ

Мнение от _r3sp3c7_ » 29 Сеп 2011, 20:02

А дали сте запознати, с едно малко допълнение, че АКТ с глоба до 50лв(включително) не се обжалва... от опит го знам, защото обжалвах и АКТа и постановлението и файда в крайна сметка нямаше,нищо че акта беше на стойност 120лв, защото бяха разделили нарушенията на 2х50лв и 1х20лв.

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 29 Сеп 2011, 22:45

Акта се обжалва в 7ем дневен срок в съответния КАТ, т.е. ако са ти написали акта в Плевен (например)- там, може и чрез писмо с обратна разписка.
Може би е удачен вариант да си наемеш адвокат :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 29 Сеп 2011, 23:16

M-TEAM написа:Писах възражения защото никой от полицаите не се представи и не показа служебна карта а са задължени.

Ти направи нарушение пък чакай да ти отменят акта след такова възражение..... :mhihi:
Между другото, де го чете това задължение да се показва всеки път служебна карата? Ти иска ли да ти ги покажат ?

По твоята логика, утре можеш да пернеш литър водка и с 3 и кусур промила, като те спрат и като те "нарисуват", да възразиш, "ма те не ми се представиха и не ми показаха карта...а'ре да ми отмените акта..." :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blackgod » 30 Сеп 2011, 10:42

Понеже на няколко пъти се пишат неточни срокове, ще ги напиша:
За акта можеш да пратиш допълнително възражение до началника на КАТ в района в който ти е съставен в тридневен срок.
След излизането на наказателно постановление, имаш седем дни за обжалване. Не се обжалват наказателни постановление за глоби до 50лв.,
но има една вратичка, ако са ти отнели точки, да обжалваш именно това наказание.
Важно е да се прави разлика между акт и наказателно постановление.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36M40B18, е36М43В18

Мнение от stamov79 » 30 Сеп 2011, 10:58

Точно...мисля, че в случая трябва да се направи разграничение между административен акт и наказателно постановление, които в рамките на едно административно производство са различни понятия.Съответно добре да се прецени какво и кога ще се обжалва, защото обжалването при тях върви по различен процесуален ред и се спазват различни срокове.Накратко с актът се установяват факти с правно значение, от които произтичат определени правни последици, които пък се санкционират със издаването на наказателното постановление.Т.е. ако в случая се обжалва актът, то образно казано се отрича осъществяването на определени факти и ако той бъде отменен от по-горе стоящия административен орган или съда, не могат да се породят и предвидените в закона правни последици.Обжалването на акт става, ако не се лъжа по АПК/Административно-процесуалния кодекс/, като производството е двуинстанционно-пред по-горестоящия административен орган от този издал акта/в случая началника на КАТ/ и оттам пред административния съд...
Ако актът не бъде обжалван/или е обжалван, но е потвърден/, се издава наказателно постановление, т.е. се определя на основата на акта санкция, която също подлежи на обжалване, но пред Райнния съд!/като процедурата е по ЗАНН-Закон за административните нарушения и наказания/
Добре е в случая наистина да си осигуриш адвокат, тъй-като сроковете са доста кратки при този вид производства, пък и при обжалване на актове/постановления на КАТ 90% от тях биват отменени от съда... :dunno: :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 30 Сеп 2011, 11:01

абе що тука не напишат хората, които са се съдили с кат и са спечелили, или им е минало обжалването, ама хора, а не чух че отпадали :mhihi: :mhihi:
всички много викат, скачат, "представяне", "заяждал се бил полицая", ама писал ли ти е акт, плащай като поп и това е. хубаво лошо това е.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Следваща

Назад към Извън Темата