“Не гласувам!” - това не е повод за гордост
Модератор: Общи модератори
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Re: “Не гласувам!” - това не е повод за гордост
bum_bum написа:Че кво мислиш, сега като избрахте Бойко не е избран и с гласове на цигани ли? Що за логика- гласувай, щото трябва. Ми не искам, няма за кого! Няма да гласувам!
Във фирмата ми съм бил шеф на жена- научен сътрудник от БАН, самолетен инжинер.. по кофите ровят ядрени физици.. ЗАЩО ДА ГЛАСУВАМ? Каква е тая държава?
ЗАЩОТО ако НЕ се гласува е адски сигурно, че положението ще върви към все по-лошо. Че няма за кого - няма. Или поне аз също не съм открил. Но има ПРОТИВ кого.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Добре де, да речем, че не съм гласувал за комунистите, че да не дойде Доган и съм гласувал за Бойко. И кво стана? И тоя се насра и ония щяха да се насерат. Какво променям като гласувам за човек, който не се знае колко е крадлив за да не дойде друг, който също не се знае колко е крадлив?
20 години опити не ви ли стигнаха? Единствения начин е да се реализира избирателна активност нещо от рода на 10%, да се разшуми из целия свят, да се види, че в тая страна нещо става и да се тръгне към нещо по-добро.
Не, че някога ще сме богата и просперираща държава. Това никога няма да стане. Квото и да си говорим България никога няма да е Швейцария на Балканите, който и ще президент и премиер да дойде.
20 години опити не ви ли стигнаха? Единствения начин е да се реализира избирателна активност нещо от рода на 10%, да се разшуми из целия свят, да се види, че в тая страна нещо става и да се тръгне към нещо по-добро.
Не, че някога ще сме богата и просперираща държава. Това никога няма да стане. Квото и да си говорим България никога няма да е Швейцария на Балканите, който и ще президент и премиер да дойде.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
bum_bum написа:Бах, се едно говоря на стената. НЕ искам никой от кандидатите да има власт. Как да гласувам?
е не гласувай де

лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Вече почвам да вдявам що винаги ще сме зле.
И сам Сатаната да цъфне на предизборната кампания и да ви каже да гласувате, че да не гласуват бабите и циганите и ви обещае мед и масло ще гласувате за него.
Българина не дава глас за да живее по-добре, а за да не живее по-зле (евентуално).
И стига с тия "баби". Те да не са паднали от космоса? Нали това са нашите баби. Като сте такива патриоти намерете време и сили да ги ориентирате в политическата обстановка такава, каквато я виждате, а не "те бабите избраха Станишев".
И сам Сатаната да цъфне на предизборната кампания и да ви каже да гласувате, че да не гласуват бабите и циганите и ви обещае мед и масло ще гласувате за него.
Българина не дава глас за да живее по-добре, а за да не живее по-зле (евентуално).
И стига с тия "баби". Те да не са паднали от космоса? Нали това са нашите баби. Като сте такива патриоти намерете време и сили да ги ориентирате в политическата обстановка такава, каквато я виждате, а не "те бабите избраха Станишев".
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа: ... "те бабите избраха Станишев".
тези като теб избраха Станишев, като не гласуваха ...
и въобще не вдяваш - ще сме зле, докато сме апатични и се спасяваме поединично ...
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
До сега винаги съм гласувал. Почти за всички, без комунистите. Е тази година, просто не знам за кой да гласувам. Кандидат кметовете са за
Кандидатите за президенти са ни до болка познати. Предизборните прояви са ебати пошлите сеири за тълпата. Абе само познати лица. И само с добри намерения. Абстрахирам се от логиката, че като не гласувам, задочно ще избера някой лош. То като гласувам шанса е почти същия. Ако и да има някой нов, неопетнен и с добри намерени, той няма пари да се рекламира. И пак опираме да избора на по-малкото зло. Което зло като го изберем ще се пъчи, че е избранник на народа и еди колко си милиона били гласували за него. Та въпросът не е толкова елементарен. Ако се погледне от другата страна, като не гласуваш, значи не легитимираш бандата от крадливи и некадърни нещастници. Защото ако някой бъде избран да речем с 10 процента от гласовете а цялата избирателна активност е 18 процента, няма как да претендира, че народа го е избрал и да оправдава действията си. Или погледнато мащабно, негласуването е отказ да се легитимира сегашната политическа система с всичките маймуни, които участват в нея. И е конституционно право на всеки.

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
ukelichko написа: Ако се погледне от другата страна, като не гласуваш, значи не легитимираш бандата от крадливи и некадърни нещастници. Защото ако някой бъде избран да речем с 10 процента от гласовете а цялата избирателна активност е 18 процента, няма как да претендира, че народа го е избрал и да оправдава действията си. Или погледнато мащабно, негласуването е отказ да се легитимира сегашната политическа система с всичките маймуни, които участват в нея. И е конституционно право на всеки.
това е любимата форма на "протест" на българина - пасивната, т.е. ако може нищо да не се прави, пък това да се брои за протест ...
няма как пасивност да мине за активност - негласуването е заявяване, че не ви пука, не участвате и оставяте други да решават вместо вас ... не е "отказ от легитимация", а абдикация ...
и да, ваше право е - пак казвам, има много хора, които знаят за кого да гласуват, нека те да ви водят ...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Искам да кажа следното. Идеални кандидати няма, както няма идеални избиратели. Не е въпроса да гласуваш за някаквъ политик по принцип. Гласуването е информиран избор. В този случай, аз търся, това, което е постнал flame , политик, който има цел и иска да я постигне. И затова ще кажа за моя опит в това отношение. Аз живея на село, тук големи дандании няма и червените другари яко са се вкопали. През 20 и няколкото години преход, аз съвсем безпристрастно видях такъв политик. И той се казва Иван Костов. Никога не съм го крил. Защо го казвам. Защото той през 1997 г. имаше цел, влизането на България в ЕС. Започна преговори, промениха се много закони и 2001 г. в края на мандата, ЕС беше договорен. От срината иконимика, фалирала държава и хиперинфлация, само за 4 г. Питайте пенсионерите, колко пъти годишно им се индексираха пенсиите. Ако оставим емоциите настрани, картинката е друга. Статистиката е съвсем безпристрастна в това отношение. Мен Костов не ми е убавец, нито ми е роднина, нито го обичам, (гаче ми е булка) нито ми е дал 5 лева. Но аз видях, че той постигна целта, заради която беше на власт. Неговото управление не е било идеално (на кой ли пък е било), но поставената цел беше постигната. Той не се посвени да сменя министри, а от сегашния кабинет те сами бягат. Ако не беше Костов, България днес нямше да е в ЕС, мога да го кажа най-отговорно. Вече ползите от членството са друг въпрос, но за това вина имат и българите. Днес Костов е политически труп според някои. Може и така да е, аз дадох пример от близкото минало. Такива хора ни трябват и такива трябва да търсим. Българите масово не гласуват или ако гласуват то е за малкото зло. И затова живота ни е такъв, зло. Има такава максима, библейска е. Каквото посее човек, това и ще пожъне. Изборите са нашата нива. Ако сеем лоши семена, няма да пожънем добри плодове. Ако не сеем, няма да пожънем нищо. Погледнете назад, огледайте се и преценете за себе си моите думи.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
^Прав си колега,аз съм абдикирал,не ме интересуват вече,не се интересувам от разни буклуци на високи нива,то на ниско ниво хората по улицата са невероятни уруди...
Просто очевидно това е пътят който следват всички партии,дали се диктува от вън,от ляво или дясно-факта е че някой иска да сме затъпяло консуматорско общество и нищо няма да се промени...освен ако аз не стана някой премиер,но мойте възгледи са прекалено радикални а и социално насочени,те за това няма кой да ме избере и аз не виждам кой ще представлява моите интереси.
Нека резюмирам мнението си:
Значи,ако приемем че на изборният манеж са същите дето са сега в парламента-защо примерно се гласуват милиард лева за милицията бюджет и голяма част за подслушване и друга репресия,защото това си е репресия,от която бягахме преди 1989г.?
Защо се толерират монополистите на всеки 3 месеца?
Защо не може да се заведе дело за дискриминация от българин срещу ром или турчин?
Те въпросите са много,но отговора е по-горе,следва се определена политика под нечии диктат и за това,аз мисля...да следвам своята собствена политика на лично добруване и удоволствие,а когато нещата станат още по-зле,защото те ще станат по-зле,але оп-някъде на вън или някаква друга стратегия...
Не забравяйте-изборите се решават от тези дето броят бюлетините,и не е лоша идея да се отиде и да се гласува с празна бюлетина,защото предполагам че тези дето не са отишли-някой ги разписва и слага вместо тях вота...
Просто очевидно това е пътят който следват всички партии,дали се диктува от вън,от ляво или дясно-факта е че някой иска да сме затъпяло консуматорско общество и нищо няма да се промени...освен ако аз не стана някой премиер,но мойте възгледи са прекалено радикални а и социално насочени,те за това няма кой да ме избере и аз не виждам кой ще представлява моите интереси.
Нека резюмирам мнението си:
Значи,ако приемем че на изборният манеж са същите дето са сега в парламента-защо примерно се гласуват милиард лева за милицията бюджет и голяма част за подслушване и друга репресия,защото това си е репресия,от която бягахме преди 1989г.?
Защо се толерират монополистите на всеки 3 месеца?
Защо не може да се заведе дело за дискриминация от българин срещу ром или турчин?
Те въпросите са много,но отговора е по-горе,следва се определена политика под нечии диктат и за това,аз мисля...да следвам своята собствена политика на лично добруване и удоволствие,а когато нещата станат още по-зле,защото те ще станат по-зле,але оп-някъде на вън или някаква друга стратегия...
Не забравяйте-изборите се решават от тези дето броят бюлетините,и не е лоша идея да се отиде и да се гласува с празна бюлетина,защото предполагам че тези дето не са отишли-някой ги разписва и слага вместо тях вота...
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
...
Последна промяна Nukem на 28 Сеп 2011, 23:13, променена общо 1 път
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Всеки е свободен в тази страна да издига интелектуалното си ниво както намери за добре. Може да има план за оскотяване и оглупяване, може да се казва Ран-ът и т.н., но на свободния човек, никой не може насила да му набие нещо в главата. То не е.....нали. Аз (разбирай себе си) избирам да гледам тъпи предавания, репортажи, филми, да чета тъпи книги, да попивам неща, които формират моята култура, мироглед, интелект, личност. А там, че някой имал някакъв план, не ми дреме. От един месец не гледам никаква телеивизия и странно, не ми липсва. Това е моят избор. На други избора е да гледат Биг брадър. Това е избор. Това, че някой е глупав, тъп и ограничен, не е виновен за това само Георги Гергов и компания, ами и лично той (аз). Има купища информация на всевъзможни места, достъпа е на символични цени, свободате е много голяма. Ами ако живеехме през Средновековието? Ами само преди 25 г.? А какво правим днес със свободата си, оглупяваме?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
Nukem написа: ... ама те са дечица още ще се научат някой ден, дотогава да гласуват, истината е оправете себе си или бягайте навън ...
точно твоето поведение е незряло колега и точно на тази философия е плод сегашното положение ...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Вярно е, че само масово гласуване може да размие купените гласове, но... Винаги има "но". В политическата система на българия се влиза само по определени критерии и никой от тях не е в полза на обществото (не ме разубеждавайте, знам го от лични наблюдения и опит), тоест гласуването тук винаги води и ще води до един и същи резултат. Аз лично гласувах последно, когато се върна царя. Не смятам да гласувам никога повече. Не че не се интересувам какво се случва с държавата, но то е от обща култура. Не знам защо, но оприличавам политиката с банда изнасилвачи, които са заградили жена в ъгъла. При всички случай няма шанс, но ако се дърпа поне си запазва донякъде достойнството. А като "пусна бюлетина" някак се съгласявам с акта на изнасилване...
Never mistake motion for action...
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
bum_bum написа:Единствения начин е да се реализира избирателна активност нещо от рода на 10%, да се разшуми из целия свят, да се види, че в тая страна нещо става и да се тръгне към нещо по-добро.
Tи нали разбираш, че подобни нива на активност никога няма да ги видиш? Демагогията е измислена още в древния Рим и представлява подвеждане на масите да гласуват за теб. Да очакваш 90% от населението с право на глас да има същите възгледи като теб и да не се повлияе от предизборните приказки е просто наивно - НЯМА да се случи, невъзможно е.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
_galio_ написа:ukelichko написа: Ако се погледне от другата страна, като не гласуваш, значи не легитимираш бандата от крадливи и некадърни нещастници. Защото ако някой бъде избран да речем с 10 процента от гласовете а цялата избирателна активност е 18 процента, няма как да претендира, че народа го е избрал и да оправдава действията си. Или погледнато мащабно, негласуването е отказ да се легитимира сегашната политическа система с всичките маймуни, които участват в нея. И е конституционно право на всеки.
това е любимата форма на "протест" на българина - пасивната, т.е. ако може нищо да не се прави, пък това да се брои за протест ...
няма как пасивност да мине за активност - негласуването е заявяване, че не ви пука, не участвате и оставяте други да решават вместо вас ... не е "отказ от легитимация", а абдикация ...
и да, ваше право е - пак казвам, има много хора, които знаят за кого да гласуват, нека те да ви водят ...
Ей хора, стар съм за активни протести вече. Аз и в една друга тема ви го писах. Да не си мислите, че сегашното ни политическо и обществено развитие е било в тоя си вид при падането на комунизма. Който не е бил малък и си спомня 90-те знае за какво говоря. Не че ми е гордост, но съм участвал във всичките тези събития. И не си мислете, че повечето промени към добро са извоювани с избори и мирни протести. В държавата има много наболели проблеми, а не чух някой да се ангажира да ги оправи. Сегашните кандидати са само на общи приказки и гръмки обещания без идеята как ще се осъществят. Все пак може и да гласувам, за да заменя едните маймуни с други. Ей така разнообразие да има. А колкото до броенето на гласовете по големите градове нещата са си ОК, но по селата какви работи са ставали.........