Е36 самолет или луксозно Ауди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Re: Е36 самолет или луксозно Ауди

Мнение от u`F`o » 30 Сеп 2011, 0:37

Да, съгласих се :yes: S2000-то си е добра, просто японка с евини части като на е36 и задно не можеш да намериш - нали ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 30 Сеп 2011, 0:47

u`F`o написа:Да, съгласих се :yes: S2000-то си е добра, просто японка с евини части като на е36 и задно не можеш да намериш - нали ;)

истина! :yes:

мисълта ми беше, че е36-цата е далеч от понятието самолет дори в напреднала фаза на мотора (2.5/2.8), просто е една ДОБРА и балансирана кола!

а пък хАуди?! Защо въобще го споменаваме. Дилемата би трябвало да е между средно бързо BMW и бавен Mercedes :dunno:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 30 Сеп 2011, 9:33

И нека offtopic-a започне сега.
Te MB, щото хич нямат някакви 3.2, 4.3, 5.5 и т.н. мотори на разни малки купенца ;) Дори и през 90те години, ако бюджета е проблем.
И са адски разбалансирани, направо все едно Голф караш :mrgreen:

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 30 Сеп 2011, 22:30

liloff написа:И нека offtopic-a започне сега.

Ти го каза :mhihi:

liloff написа:Te MB, щото хич нямат някакви 3.2, 4.3, 5.5 и т.н. мотори на разни малки купенца ;) Дори и през 90те години, ако бюджета е проблем.

Айде покажи ми ги, защото аз нещо не мога да намеря такива... От 89та до 96та няма нищооо... Един мерцедес 124 купе и това е... ... край...

http://www.mobile.bg/4crgp0 :winky: Критериите за търсене са за над 170 к.с.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 30 Сеп 2011, 23:10

Мани ти конските сили, дай по разход на Мерцовете от тия години... 188 коня ли беше 3.0 бензин на 124-те, ама там разхода е Дваесе, както и да го галиш... това не е кола...
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 30 Сеп 2011, 23:12

u`F`o написа:

liloff написа:Te MB, щото хич нямат някакви 3.2, 4.3, 5.5 и т.н. мотори на разни малки купенца ;) Дори и през 90те години, ако бюджета е проблем.

Айде покажи ми ги, защото аз нещо не мога да намеря такива... От 89та до 96та няма нищооо... Един мерцедес 124 купе и това е... ... край...

Колега недей така... В 124 има до 6.5 литрови двигатели :roll:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 30 Сеп 2011, 23:17

W202 има интересни мотори също ;)

Те общо взето в онези години са си слагали от най-малките до най-големите мотори във всеки модел.
Не буквално, но е горе долу така.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 30 Сеп 2011, 23:28

u`F`o написа:

Е защо се излагате като не знаете? как само един 124 купе и край???? къде остана SL, CL, от 90-те ..? имаш ли си идея какви двигатели слагат на тези купета? на SL-а от 2.8, 24 клапанов до 7.3 литра топ версията на АМГ.. а CL-а е само с 8/12 цилиндрови мотори.. да не говорим на Ц и Е класата топ версийте на АМГ дето са по над 250 коня..

Колегата дето цитира мотора 188кс. той е същия като М30Б30 ( и двата мотора са от старата школа) който също е 188кс. и както всички знаете БМВ са го слагали мисля до 94-та, а мерника го е спрял 92..
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 01 Окт 2011, 13:34

Да де, само дето ги няма в България :ok:
И като всяка стара кола, когато имаш нужда от някаква част и цените ще започнат от 300лв за тампон, 400лв за носач, 500лв за ламбда сонда (в Дару Кар за 20 годишно е36 са по толкова) и ще я караш ли колата или ще събираш пари за някоя част? :dunno:
Много ми се щеше да имаше избор в БГ, ако ти се кара нещо спортно ориентирано, да можеш да си избереш между Японки, МБ и БМВ, но за момента не виждам как можеш да имаш ръчкалка различна от БМВ в клас до 6-7-8к лв... :dunno: И същата после да има евтини части, за БМВ знаете - части БОЛ ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 01 Окт 2011, 13:44

Е36 постоянно се спряга за вървяща машина това го недоумявам направо :kuku: освен М3 може би 328 понавървява и то ако е читав мотора което е под въпрос след толкова години ,другите надолу са в клас японски кашон 1.4-1.6 .. Е36 е тежка кола ,другата простотия е че всички от 1.6 до 2.8 са с еднаква кутия като предавателни числа за коренно различни мотори :kuku:
а сравнението с А8 е меко казано неуместно ,4.2 ще отвее 328цата като вятър - циганска колиба .. щото не всичко е 0-100 където са на кантар .. ами от 100 нагоре кво става ? отделно комфорта е от различни вселени също ..
и защо във всяка втора тема чета за 124ки вече постоянно поглеждам в кой форум съм .. като ви влече - купувате си :mhihi:
Вичо ти не отнесе един 300д ами се наказваш с това БМВ :mhihi: :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 01 Окт 2011, 14:04

Alexi написа:Вичо ти не отнесе един 300д ами се наказваш с това БМВ :mhihi: :ok:

Мерц ще карам като стана на 40-50 (дай Боже) и няма да е 300д, ами CLS (може и първото поколение) :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Окт 2011, 16:30

u`F`o написа:500лв за ламбда сонда (в Дару Кар за 20 годишно е36 са по толкова)

трябва да си доста зле да си я купиш от дарукар за 500 лв ;)

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/OEM-BMW- ... 2566f30fa8
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 01 Окт 2011, 19:17

steeN написа:
u`F`o написа:500лв за ламбда сонда (в Дару Кар за 20 годишно е36 са по толкова)

трябва да си доста зле да си я купиш от дарукар за 500 лв ;)

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/OEM-BMW- ... 2566f30fa8

:yes: За пореден път се убеждавам, че човек трябва да знае как и къде да търси. :yes: Не че щях да си я взема от там, но вече ще имам едно на ум... Тоя ebay направо го бях изключил като възможност :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318ti компот

Мнение от MadSc » 01 Окт 2011, 20:58

Alexi написа:Е36 постоянно се спряга за вървяща машина това го недоумявам направо :kuku: освен М3 може би 328 понавървява и то ако е читав мотора което е под въпрос след толкова години ,другите надолу са в клас японски кашон 1.4-1.6 .. Е36 е тежка кола ,другата простотия е че всички от 1.6 до 2.8 са с еднаква кутия като предавателни числа за коренно различни мотори :kuku:
а сравнението с А8 е меко казано неуместно ,4.2 ще отвее 328цата като вятър - циганска колиба .. щото не всичко е 0-100 където са на кантар .. ами от 100 нагоре кво става ? отделно комфорта е от различни вселени също ..
и защо във всяка втора тема чета за 124ки вече постоянно поглеждам в кой форум съм .. като ви влече - купувате си :mhihi:
Вичо ти не отнесе един 300д ами се наказваш с това БМВ :mhihi: :ok:

Симапатяга си ейй....... Първо мисля, че е безпочвено да го сравняваш (328i e36) при условие, че и двете коли са в различни класове. Като ще сравняваш А8 с БМВ нека е е39 4.0i и да видим кой ще е с повече шукарии, и по-як и бърз мотор. За времето от 0 до 100 няма да говорим въобще - аудито е с малко повече от секунда по-бавно!!! БМВ, тоя модел, с тоя мотор го пуска в производство от '93та година, а ауди година по-късно - през '94та. Да не говорим, че БМВ-то с по-малко коне пак върви повече от аудито. Другото - ако взема компота си не съм много убеден коя кола ще надвие в битка на пътя и то от 0 до 200!!! Що се отнася до кутиите, речено е "О, свещена простота" Не виждам какво по- хубаво от това. Ако Хванеш един оти тия пачници на Ауди ще омалееш да кроиш и преправяш, ако решиш да минаваш от малък на голям мотор. За моя беше нужен точно 1 ден (2 часа от които отидоха за повързването на кабелаците). Въобще що не си направи труда да прочетеш 1-вото мнение в темата преди да коментираш. Въпроса за тоя голям туч беше в това, че колата ми идва на ДАЛАВЕРА!!!!!

Предишна

Назад към Извън Темата