Мнение за Мондео '09
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Мнение за Мондео '09
Баджанака иска да си взима Мондео 2009 година ей от този модел:

И си е харесал един 2.0 ТDCI с феноменалните 140 коня на 1615кг купе. Тъй като за тези пари може да се намери А4 или 3-ка, обаче те като габарити изобщо не са в един клас. Мондеото по размери е много по-близо до Е класата на Мерцедес .... като предполагам и возията му е в пъти по комфортна. Четох ревюта по разни сайтове и повече от половината оценката им беше "не" ...
Въпроса е някой има ли преки впечатления от мондеото, че аз никога не съм се качвал/карал такова?

И си е харесал един 2.0 ТDCI с феноменалните 140 коня на 1615кг купе. Тъй като за тези пари може да се намери А4 или 3-ка, обаче те като габарити изобщо не са в един клас. Мондеото по размери е много по-близо до Е класата на Мерцедес .... като предполагам и возията му е в пъти по комфортна. Четох ревюта по разни сайтове и повече от половината оценката им беше "не" ...
Въпроса е някой има ли преки впечатления от мондеото, че аз никога не съм се качвал/карал такова?
- ggb
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
- Детайли за колата: BMW E38 740 i black
Re: Мнение за Мондео '09
Колега така като гледам цената на това мондео е като на Е60 не знам защо въобще може да се мисли за Форд

Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....

- ggb
- ентусиаст
-
Ето ти пример.
http://www.mobile.bg/11307800183080760
http://www.mobile.bg/11307800183080760

ggb написа:Колега така като гледам цената на това мондео е като на Е60 не знам защо въобще може да се мисли за Форд![]()
![]()
Мондето е 27к, сега намери ми Е60, 2009г за 27к и идвам да го взема веднага за мен. Плащам кеш

- ggb
- ентусиаст
-
Escape написа:ggb написа:Колега така като гледам цената на това мондео е като на Е60 не знам защо въобще може да се мисли за Форд![]()
![]()
Мондето е 27к, сега намери ми Е60, 2009г за 27к и идвам да го взема веднага за мен. Плащам кеш
За малко отгоре
http://www.mobile.bg/11311851041137010

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Колеги защо изобщо се занимавате с този ФОРД.Всеки има право на избор в какво да се вози и къде ще се чувства комфортно, но НИКОГА не мошеш да сравниш едно БМВ с каквата и да е друга кола (изключвам мерцедес, лексус, инфинити).Просто няма място за сравнение, ако ще и БМВ-то да е 2002 а форд-а да е 2012 пак БМВ ще е по-добрия избор. Казвам го от опит и форд съм имал.
Знаете ли кой е най-добрия и хубав форд? - продадения.
Знаете ли защо преднто стъкло на форд е много голямо??? - за да се вижда добре глупакът ,който го е купил.
Зимата само циганина и форда замръзват.
Всичко това съм го научил докато имах форд...и то мондео
Поздрави и успех в търсенето на баджанак ти
Знаете ли кой е най-добрия и хубав форд? - продадения.
Знаете ли защо преднто стъкло на форд е много голямо??? - за да се вижда добре глупакът ,който го е купил.
Зимата само циганина и форда замръзват.
Всичко това съм го научил докато имах форд...и то мондео

Поздрави и успех в търсенето на баджанак ти

- /ASTERIX/
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на китайско
Карам такова служебно и с няколко думи:
-етина изработка,използвани материали под средното ниво,много пластмаса,която дразнещо се разкърца още на 26К км.
-возия добра,слабо окачване.
-шумен двигател,върви прилично.
-трудно нацелване на скоростите ако е с пет степенна кутия.
-много се клати в завой.
-високо ниво на шума в купето над 140км.
Общо взето става за служебна
имал съм и Е60 2004г.и е в класи по добро добро и на 200к км.
-етина изработка,използвани материали под средното ниво,много пластмаса,която дразнещо се разкърца още на 26К км.
-возия добра,слабо окачване.
-шумен двигател,върви прилично.
-трудно нацелване на скоростите ако е с пет степенна кутия.
-много се клати в завой.
-високо ниво на шума в купето над 140км.
Общо взето става за служебна

[quote="/ASTERIX/"][/quote]
такова мнение ми трябваше
сега ще имам реални доводи на хора реално карали/поддържали мондео

сега ще имам реални доводи на хора реално карали/поддържали мондео
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Не сте ли чували поговорката:
Трите "Ф"-та да не ти влизат в дома.
Фиат, Форд и всичките френски
Сега сериозно, колега по добре направи 2-3 години и няколко хиляди километри компромис. Особено ако смяташ да я караш няколко години таз кола. Едно че е няма място за сравнение с Е60 и другото, че след 5 години като решиш да я продаваш Е60-то ще струва близо 20к, а тоз форд сигурно няма да има и 10к (не приемайте думите и цените ми буквално знаете какво имам предвид)

Сега сериозно, колега по добре направи 2-3 години и няколко хиляди километри компромис. Особено ако смяташ да я караш няколко години таз кола. Едно че е няма място за сравнение с Е60 и другото, че след 5 години като решиш да я продаваш Е60-то ще струва близо 20к, а тоз форд сигурно няма да има и 10к (не приемайте думите и цените ми буквално знаете какво имам предвид)
- ggb
- ентусиаст
-
Nikito_nn написа:Не сте ли чували поговорката:
![]()
Точно това се опитах да кажа на колегата за около 30000 лв. има прекрасни Е60-ки но в крайна сметка всеки сам си преценя.

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
няма място за сравнение между мондео и Е60 .. ама по нищо .. поддръжката на Е60 е горе долу х5 на такова мондео ,отделно Е60 ще е на поне 3-4 години повече и 100к км отгоре което значи ,че почваш незабавно с поддръжката ,докато мондеото ще е ново .. да вметна и няколко думи относно пазара и цената на колите - изгодни коли няма ... пазара ги регулира така че всички излизат еднакво изгодно в зависимост какво искаш от колата .. от моя гледна точка няма как да купиш кола струвала 200к за 20к и тя да е читава .. читава ще е като за 20к ..
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Човека ви пита за кола 2009 година на 27 000км, вие му казвате вземи си Е60 за тея пари
За тея пари може да си вземе половин Е60 2009г, я предница, я задница, каквото е останало след като са я смлели
Друг е въпроса вече, че Е60 2006 година вероятно в пъти повече кола от този Форд 2009г, но пак е малко относително, зависи колко постна ще е Е60-та и колко екстри има Форд-а
Да не говорим, че и подръжката на Форда вероятно няма да има нищо общо с тази на Е60. Едно модулче да му се преебе на Е60та, а не е като да не се преебават и ще се види в чудо.
Така като гледам, човека иска да кара относително нова кола, вероятно в гаранция, така че да не я мисли. За тези пари толкова. Към колегата с баджанака, във Форд форума вероятно ще получиш по адекватни мнения

Да не говорим, че и подръжката на Форда вероятно няма да има нищо общо с тази на Е60. Едно модулче да му се преебе на Е60та, а не е като да не се преебават и ще се види в чудо.
Така като гледам, човека иска да кара относително нова кола, вероятно в гаранция, така че да не я мисли. За тези пари толкова. Към колегата с баджанака, във Форд форума вероятно ще получиш по адекватни мнения

Cinder написа:Човека ви пита за кола 2009 година на 27 000км, вие му казвате вземи си Е60 за тея париЗа тея пари може да си вземе половин Е60 2009г, я предница, я задница, каквото е останало след като са я смлели
Друг е въпроса вече, че Е60 2006 година вероятно в пъти повече кола от този Форд 2009г, но пак е малко относително, зависи колко постна ще е Е60-та и колко екстри има Форд-а
![]()
то аз си знам че не трябва да се питат такива неща в нашия форум ама не ми се регистрира във форд форум за глупости. Не знам защо темите винаги се изместват към Е60 като стане на въпрос... естествено че баджо му се кара и Е60 и Е класа и А6... и infiniti M37 и още 10 други , ама човека ме застреля с доводи като зех да му меля за Е60:
- форда има още 2 години гаранция
- на 100к по малко е от първата подред Е60-ка
- с 15 пъти повече екстри от бавареца
- проверена кола е - от Мото Пфое ...
и понеже Е60 не покрива нито един критерий, просто нямаше какво да му кажа. Резултата е че питам в БМВ форум за Форд...факт...
- dblos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
- Детайли за колата: Touring
Карах такова Мондео комби 1,5г и мога да кажа че като за Форд направо съм супер очарован , разход повече от приличен , с 60л резервоар извънградско и то с скорост 140-170 магистрала 1182км. Доста здрава кола ако не я удряш че тогава
Поседното обслужване във мото пхое беше : Масло, филтър купе, маслен филтър,горивен филтър , предни и задни накладки, предни дискове 655лв с труда. За тоя период съм минал 78 000км като я изкарах от магазина , за това време освен масла филтри и една смяна на тампони на носачите не се е налагало друго да се сменя.
Но все пак зависи и от цената на която я предлагат.
Ако имаш въпроси питай на ЛС
п.с. Колата която е харесал да не е комби с рег СА89хх

Поседното обслужване във мото пхое беше : Масло, филтър купе, маслен филтър,горивен филтър , предни и задни накладки, предни дискове 655лв с труда. За тоя период съм минал 78 000км като я изкарах от магазина , за това време освен масла филтри и една смяна на тампони на носачите не се е налагало друго да се сменя.
Но все пак зависи и от цената на която я предлагат.
Ако имаш въпроси питай на ЛС
п.с. Колата която е харесал да не е комби с рег СА89хх
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Колега, баща ми работи в Мото-Пфое и съм се возил доста пъти в такава кола. За мен лично изключително комфортна, вози меко, въпросният двигател е здрав до колко знам от баща ми. Визията е доста прилична. От към екстри ако е "Chia"(най-високото ниво на оборудване) е направо мечта, но дори и "Titanium" да е пак е добра. В кое Мото-Пфое е харесана колата? Ако е в София-Люлинското може да ми кажеш коя е колата и ще отида до баща ми да я разгледаме и ще напиша мнение
Подробности ако има нещо за питане на Л.С.

Подробности ако има нещо за питане на Л.С.

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3