Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Колеги,аз карам компакт е46 316ti и съм много доволен.
купих я от 1 приятел,който я беше купил още на 70 000км.,аз я взех на 110 000 от него ,сега е на 160 000 и по колата са сменяни само консумативи ,спирачките , тампон на двигателя и биалетка, винаги се казва на майстора ако види нещо да казва,защото колата трябва да се подържа добре,за да няма проблеми с нея.
Карам я с 18-ки джанти и е страшно стабилна по завоите, 120коня за купето му са идеални, има ускорение много младежка кола, а и има по-малко бройки и не е толкова комерсиална. Като разход съм повече от доволен - 8л/100км (комбиниран) . Бургас-София с 180км/h на магистралата 7.5л/100км . ако я карам с 120км/h пада до 6-6.5л .
Пак бих си купил бензин,защото чета ,че дизела е по-претенциозен и там ако нещо се прецака трябва да си зареден с Benjamins
(не,че и при бензинките не е така,все пак е BMW,но на дизелите които караме в България ,им е спрян тока още в Германия или Италия)
Като цяло ,както казват повечето колеги,като видиш дадена кола веднага ще разбереш дали искаш да е твоя, така,че дали е бензин или дизел няма значение...
купих я от 1 приятел,който я беше купил още на 70 000км.,аз я взех на 110 000 от него ,сега е на 160 000 и по колата са сменяни само консумативи ,спирачките , тампон на двигателя и биалетка, винаги се казва на майстора ако види нещо да казва,защото колата трябва да се подържа добре,за да няма проблеми с нея.
Карам я с 18-ки джанти и е страшно стабилна по завоите, 120коня за купето му са идеални, има ускорение много младежка кола, а и има по-малко бройки и не е толкова комерсиална. Като разход съм повече от доволен - 8л/100км (комбиниран) . Бургас-София с 180км/h на магистралата 7.5л/100км . ако я карам с 120км/h пада до 6-6.5л .
Пак бих си купил бензин,защото чета ,че дизела е по-претенциозен и там ако нещо се прецака трябва да си зареден с Benjamins

Като цяло ,както казват повечето колеги,като видиш дадена кола веднага ще разбереш дали искаш да е твоя, така,че дали е бензин или дизел няма значение...
Роден съм изморен,живея за да почивам
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
xerial написа:ами не е далече от истината - когато става въпрос за 4х4
един приятел, който има 330xd и вила на Вакарел е много доволен от проходимостта/катери там зимата/, даже ми разправяше, че и джиповете буксували, където той минавал

- sub_eleven
- ентусиаст
-
колеги, вчера нещо ми хареса идеята автомат+бензин та се поогледах малко и се замислих, че не е нужно па да е задължително 330xd...
Какво мислите за тази?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Утре мисля да я видя. Регистрирана, с каско и т.н. Собственика на автокъщата твърди, че си я карал за лична, даже други ден заминавал за Австрия с нея
Аз по принцип не си падам много много по преди фейса, но моето бмв е м52, така че доста от частите ще се дублират(ако нещо не работи ще мога да си правя експерименти) и се изкушавам. Има си и екстри.
Какво мислите за тази?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Утре мисля да я видя. Регистрирана, с каско и т.н. Собственика на автокъщата твърди, че си я карал за лична, даже други ден заминавал за Австрия с нея

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
sub_eleven написа:xerial написа:ами не е далече от истината - когато става въпрос за 4х4
един приятел, който има 330xd и вила на Вакарел е много доволен от проходимостта/катери там зимата/, даже ми разправяше, че и джиповете буксували, където той минавал
Нека говорят само хора, които са карали и да изказват личните си разочарования.
RaHzElChO написа:sub_eleven написа:xerial написа:ами не е далече от истината - когато става въпрос за 4х4
Много правилно!
Това ще ми е първата зима с моята "Х"-ка и с нетърпение чакам зимата

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
като гледам първото нещо е, че е послъгал с годината нали 328 е до 2000-та?
Друго?
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
очевидно е на много повече км съдейки по амортизацията на салона .. по скоро 243 к от колкото 143 ..
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Alexi написа:очевидно е на много повече км съдейки по амортизацията на салона .. по скоро 243 к от колкото 143 ..
то и перфектен да й беше салона, пак щях да предположа тези километри.
на автоматика защо качването на скорости в ръчен режим е напред, вместо назад?
ето обявата от друг сайт http://www.cars.bg/u423747 с повече снимки и по-детайлни.
Нещо започвам да си мисля, че това е моята кола колеги, дори само по снимката... влюбих се

А каква е тая 50000км гаранция - да не са от асоциацията на вносителите

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
sub_eleven написа:Alexi написа:очевидно е на много повече км съдейки по амортизацията на салона .. по скоро 243 к от колкото 143 ..
ето обявата от друг сайт http://www.cars.bg/u423747 с повече снимки и по-детайлни.
Нещо започвам да си мисля, че това е моята кола колеги, дори само по снимката... влюбих се
на мен лично много ми хареса салона

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
BMW_1914 написа:sub_eleven написа:Alexi написа:очевидно е на много повече км съдейки по амортизацията на салона .. по скоро 243 к от колкото 143 ..
на мен лично много ми хареса салона, доста екстри има, добра визия, ако и технически е ОК, дано е твоят автомобил
![]()
2 копчета за DSC ?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
RaHzElChO написа:2 копчета за DSC ?
Да ти имам зрението

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- sub_eleven
- ентусиаст
-
RaHzElChO написа:2 копчета за DSC ?
Струва ми се, че едното копче е малко по-различно - поне като е зумнато е с по-различен контур. Може да е система за спускане по наклон (ако тогава е имало). Днес ще кажа... Ако е с две dsc-та ще е екстра - тамън ще си сваля едното за моето бмв, че е с asc

Gqbriel написа:ксенон фабричен или не а няма автоматично пускане на фарове
Ще й взема вина за всеки случай...
Според мен тази кола е от бартер - някой си е взел нещо по-скъпо и са я приспаднали... Това обяснява каскота, регистрации, възможността за нов бартер и т.н. Не че има значение де...
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Gqbriel написа:RaHzElChO написа:2 копчета за DSC ?
Да ти имам зрението,друго ми е интересно,ксенон фабричен или не а няма автоматично пускане на фарове
Преди фейса е...
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
RaHzElChO написа:sub_eleven написа:xerial написа:ами не е далече от истината - когато става въпрос за 4х4
Съгласен съм с теб, но не искам да изпадам в полемики как е46 4х4 е по-добро от Субару 4х4

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
xerial написа:RaHzElChO написа:sub_eleven написа:xerial написа:ами не е далече от истината - когато става въпрос за 4х4
Съгласен съм с теб, но не искам да изпадам в полемики как е46 4х4 е по-добро от Субару 4х4![]()
Пичага, кой и къде написа такова нещо, дай да спрем с глупостите.
sub_eleven написа:RaHzElChO написа:2 копчета за DSC ?
Струва ми се, че едното копче е малко по-различно - поне като е зумнато е с по-различен контур. Може да е система за спускане по наклон (ако тогава е имало).
Функцията за спускането би трябвало да я имат само 4х4 моделите.