Камъни в бъбреците
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Камъни в бъбреците
Колеги, баща ми го закъса. В неделя срещу понеделник в 4 сутринта го карах в спешна помощ с бъбречна криза. Понеделник го хоспитализираха. Мина седмица и нищо, държат го на болкоуспокояващи и му губят времето, става въпрос за смолянската МБАЛ.
Казали са му, че камъните трябва да се разбият с лазер или ултразвук. Но това в См няма как да стане.
Моля, който има опит с подобен проблем да сподели контакти на специалисти в Пловдив или София. Може и на лични.
Благодаря ви!
Казали са му, че камъните трябва да се разбият с лазер или ултразвук. Но това в См няма как да стане.
Моля, който има опит с подобен проблем да сподели контакти на специалисти в Пловдив или София. Може и на лични.
Благодаря ви!
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Re: Камъни в бъбреците
Снимки от ултразвук (видеозон) дали ли са ви? По-добре се консултирайте с нефролог първо.
- emiliqn.gqurov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 М52B20 coupe
- Мечтае да кара: Bmw Е36 M3
За специалисти във Военна болница, име не мога да ти кажа, но не ходете в Пирогов. Аз там се наврях с бъбречна криза и те прехвърлят как си искат.
От опита, който имам.. ще те посъветвам да пие много, много вода, да се движи.. ако може да тича, нека се пробва.. подскоците също помагат, движение е важно да има. Грейфрyт и лимони също да пие. И да си yвива кръста, ако имате термyс или електрическа възглавничка, ще е много добре да си я сложи на кръста, много yспокоява болката.
Мен искаха да ме оперират, с 2 камъка в бъбреците, но с течности и много движение всичко мина. А да.. има и едни хапченца.. мисля реватинол, също много добри за прочистване.
От опита, който имам.. ще те посъветвам да пие много, много вода, да се движи.. ако може да тича, нека се пробва.. подскоците също помагат, движение е важно да има. Грейфрyт и лимони също да пие. И да си yвива кръста, ако имате термyс или електрическа възглавничка, ще е много добре да си я сложи на кръста, много yспокоява болката.
Мен искаха да ме оперират, с 2 камъка в бъбреците, но с течности и много движение всичко мина. А да.. има и едни хапченца.. мисля реватинол, също много добри за прочистване.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
krystal написа:За специалисти във Военна болница, име не мога да ти кажа, но не ходете в Пирогов. Аз там се наврях с бъбречна криза и те прехвърлят как си искат.
Роватинекс са хапчетата, но не се действа така смело, особено при мъжете...
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Във Варна има много добър ултразвук, медицинския център на Брегалница 1, миналата година бях с бъбречна криза около 15 дни и там ми решиха проблема за 40мин.
///peter написа:Роватинекс са хапчетата, но не се действа така смело, особено при мъжете...

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Преди доста години съм запомнил ,че бившият ми шеф пиеше бира+кола (миксирано)
за същия проблем.

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

Колега, първо в Пловдив на ултразвук(безплатно е, касата плаща) и после в бира в ръка по стълбите нагоре-надолу на един крак. Надявам се да се оправи баща ти , защото е голяма мъка.
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Топлата бира е много добра за такива проблеми + роватинекс + разбира се не варовикова вода.
Но когато се стигне до разбиване не е най-подходящо да правите точно това, тези мерки са за да не стигнете до нуждата от разбиване на камъните
Когато се усложни проблема е необходимо добър лекар да води лечение, все пак става въпрос за големи камъни и тесни уретри при мъжете
Но когато се стигне до разбиване не е най-подходящо да правите точно това, тези мерки са за да не стигнете до нуждата от разбиване на камъните

Когато се усложни проблема е необходимо добър лекар да води лечение, все пак става въпрос за големи камъни и тесни уретри при мъжете

- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
Hito написа:Преди доста години съм запомнил ,че бившият ми шеф пиеше бира+кола (миксирано)за същия проблем.
Колата със сигурност трябва да се избягва при проблеми с бъбреците, защото съдържа кофейн, който стеснява каналчетата и боли страшно много. Аз така получих ужасната криза само от песъчинка - Ред Бул, дехидратация и песъчинката заседнала в един от каналчетата.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Колега, ще ти кажа бабина рецепта...
Майка ми преди години имаше големи камъни в бъбреците и много кризи...
отиваш в близкия балкан и търсиш храсти къпина. избираш си пръчки около 1 см в диаметър (колкото кутрето ти, не по-малки) и си изрязваш доволно количество.
Дневната доза е около метър и половина пръчки.
Приготвя се по следния начин:
в тенджера се слага 3 литра вода и пръчките се нарязват на около 15 см и се слагат да врят. когато водата изври на половина махаш тенджерата от котлона изчакваш малко да изтине и прецеждаш течността в някаква бутилка.
Консумация:
Течността от 1.5л трябва да се изпие за един ден, по малко, не на веднъж!
ВАЖНО! пие се от чаша със сламка, тъй като течността разгражда емайла на зъбите!
до 5-6 дена ще изкара камъните на песъчинки, но нека да пие 10-15 дена.
Успех ви пожелавам, рецептата наистина действа!
Майка ми преди години имаше големи камъни в бъбреците и много кризи...
отиваш в близкия балкан и търсиш храсти къпина. избираш си пръчки около 1 см в диаметър (колкото кутрето ти, не по-малки) и си изрязваш доволно количество.
Дневната доза е около метър и половина пръчки.
Приготвя се по следния начин:
в тенджера се слага 3 литра вода и пръчките се нарязват на около 15 см и се слагат да врят. когато водата изври на половина махаш тенджерата от котлона изчакваш малко да изтине и прецеждаш течността в някаква бутилка.
Консумация:
Течността от 1.5л трябва да се изпие за един ден, по малко, не на веднъж!
ВАЖНО! пие се от чаша със сламка, тъй като течността разгражда емайла на зъбите!
до 5-6 дена ще изкара камъните на песъчинки, но нека да пие 10-15 дена.
Успех ви пожелавам, рецептата наистина действа!

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2