Проблем с двигател в КАТ
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Проблем с двигател в КАТ
Стана сакатлък с един двигател и го задържаха в полицията, а двигателя си е от редовна регистрирана кола в България, но явно при правенето на българския талон са объркали номера на двигателя. Последните 4 цири съвпадат, но преди тях мисля, че 3 цифри са объркани, не съм сигурен, но последните 4 цифри съвпадат. И сега положението ми е много криво, взеха ми двигателя и ми казаха, че мога да го взема когато се представи документ за двигателя. Колата не е моя, от която е двигателя. Собственика на колата е 100 процента сигурен, че този двигател откакто е регистрирана в БГ не е мърдал от колата и няма как да има такава разлика. И сега незнам какво да правя. Предложете нещо

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Re: Проблем с двигател в КАТ
Колега, за каква марка става въпрос???
- Единственното което ми минава през акъла е да се направи справка при представителя на съответвата марка, а именно че на тази рама за която имате талон е монтиран от завода мотор със №............... Тогава след тази справка можеш да демонстрираш в КАТ че определени цифри от номера са объркани.
- Също може да се направи справка дали съществува ( дали е произвеждан) мотор със объркания № който фигурира в талона който си показал в КАТ.Много е вероятно такъв № да не съществува в регистъра на производителя.
- П.С. Тази простотия с № на двигател я има само в БГ. Навсякъде в чужбина двигателя се води резервна част и не фигурира никъде в документите на колата(моята кола е на испански рег. табели и никъде нямам опоменат № мотор)
Поздрави и успех!!!
- Единственното което ми минава през акъла е да се направи справка при представителя на съответвата марка, а именно че на тази рама за която имате талон е монтиран от завода мотор със №............... Тогава след тази справка можеш да демонстрираш в КАТ че определени цифри от номера са объркани.
- Също може да се направи справка дали съществува ( дали е произвеждан) мотор със объркания № който фигурира в талона който си показал в КАТ.Много е вероятно такъв № да не съществува в регистъра на производителя.
- П.С. Тази простотия с № на двигател я има само в БГ. Навсякъде в чужбина двигателя се води резервна част и не фигурира никъде в документите на колата(моята кола е на испански рег. табели и никъде нямам опоменат № мотор)
Поздрави и успех!!!
- Kristopher
-
-
И в немските талони няма номер на двигател. Ще приемат ли документ от представител на БМВ? Утре ще видим какво ще стане.

Kristopher написа:И в немските талони няма номер на двигател. Ще приемат ли документ от представител на БМВ? Утре ще видим какво ще стане.
да,трябва да приемат...поне за камион съм сигурен...В германия двигателят се води резервна част,и стига да се вгражда серийино в този автомобил,въобще не правят проблем...Ние имахме проблем с един камион рено,на който му е сменян двигателя там,съответно табелката с номера на двигателя явно е изпаднала някъде,и не искаха да го пререгистрират в кат...Поръчка в Рено българия-месец и нещо + 250 лв за слагане на табелката е резултата

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Е това е голям филм. Мисля, че нямт право да задържат двигатела, нещо са се престарали. Аз имах проблем с регистацията на една от колите, защото се оказа, че няма номер на двигатела и явно никога не е имала. В документите от Германия фигурираше само номера на рамата. В КАТ се почна една одисея направо не ми се говори. Накрая ченгето написа в протокола "номер на двигатела-силно корозирал и не се чете. Да се регистрира без номер" В талона пък хубавците написаха "Не се чете" и аз се развиках и чак тогава ми написаха в талона "без номер". Оказа се, че всеки си тълкува нещата както му е удобно и никой не можа да ми покаже къде е регламентирано това за номера на двигатела, ама те така си знаели и така си правели.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- Kristopher
-
-
В м кар излезе, че колата си е с този двигател и са сбъркали тези немърливци в кат, но не могат да изкарат документ, който важи пред кат 

ros1977 написа:- Единственното което ми минава през акъла е да се направи справка при представителя на съответвата марка, а именно че на тази рама за която имате талон е монтиран от завода мотор със №...............
Но за съжаление, това отнема година - че и до две ... Особено в нашето охлювско законодателство.
Да караш Peugeot е страст!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Kristopher написа:В м кар излезе, че колата си е с този двигател и са сбъркали тези немърливци в кат, но не могат да изкарат документ, който важи пред кат
Е ще не се обърнеш към СБА примерно...или някой адвокат ,знам ли...как тяхна грешка пък проблема е твой ..направо господари на ефира

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Kristopher
-
-
Приеха документа от м кар и днес вече мога да го взема.

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01

какво точно ти казаха като им го показа документа и какъв точно беше той?

- Kristopher
-
-
Аз не съм ходил още до полицията, момчето, на което е двигателя се занимава с това

11 мнения
• Страница 1 от 1