320д Притрисане при спиране, след освобождаване от скорост.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: 320д Притрисане при спиране, след освобождаване от скорост.

Мнение от kasabov » 04 Окт 2011, 11:12

аз още доста назад съм писал, че след смяната ми изчезна това притрисане. Маховиците на 320д поне са със демпфери, много са натоварени и на много км. Вие пък кво се чудите толкоз че са за смяна? Да не говорим, че все в някъв момент тия коли си е правено малко ашлашко каране, което може да му помогне да замине, нали са 2-3ра ръка.. А и когато има проблем със съединителя - той помага за разбиването на маховика. А и когато има луфт в аксиалният лагер - той помага също за разбиването на маховика. А и на тия коли съединителите рядко ги слагат правилно. И от там - след 3 месеца - айде чао на маховика. И така - общо взето не е трудно да си замине.

PS. всеки майстор ако го питаш няма проблем да сложи съединителя. Но изобщо не е така. Слагат ги колкото да отлепи, и да трагне колата на момента. След 5-6 месеца - същия леж. Най-добре не правете нищо без пълна гаранция! Иначе ще плащате пак. И само комплект маховик и съединител нови. И само след проверка на аксиалния лагер. И само при хора които имат инструментите за монтиране на тия самонатягащи се съединители. Другото е приказки на пазара.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 04 Окт 2011, 11:29

Колега, моите уважения, обаче смяната на съединителя я изкара нещо като висша квантова физика, баси!!

Маховик се скапвал за 5-6 месеца :lol: ... дай си почивка ако верно го мислиш това!

Тоя маховик е една от най-здравите части по трансмисията на колата, а вие я изкарахте, че е от станиол!

Това, че на всеки втори чичка с гаражче му е в устата маховик (щото са сладки пари) и, че скоро имаше случай за форумен майстор (който вече не е член на форума...или поне не със същия ник) - всяка 2ра Е46ца беше с диагноза маховик...и веднага следваше предложението за сваляне на проблемния и смяна с такъв втора ръка срещу доплащане...какво въртене на маховици беше не е истина :mhihi: сменяха се здрави със здрави :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 04 Окт 2011, 11:56

За някви мошеници из форума и насам натам, както и за някви истории други, кадето не съм присъствал не мога да говоря какво са лъгали. Един маховик като се свали и много лесно се вижда дали е заминал. Частта е здрава, за това спор няма, въросът е другаде - лесно и бързо си заминава от заминали съединители, неправилно поставени, акс. лагер или пък много км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 04 Окт 2011, 12:05

и как точно можеш да поставиш неправилно съединителя ? ( не говорим за калпав съединител а само за поставянето му ) че не се сещам ..

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 04 Окт 2011, 12:12

Абе, има един лееееекичък чалъм, но дори и да не е спазен - пак няма да има проблеми ! (и все пак - да - трябва да се прави както е описано в дебелите книги) :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 04 Окт 2011, 12:21

В ТИС има някви снимки.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 04 Окт 2011, 12:23

Ако не се сложи правилно съединетеля, ще отделя горе. Както е при мен :( и при много други колеги. Но скоро няма да е така, естественно :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 04 Окт 2011, 12:25

ами ако искате съберете пари няколко човека, сменете един маховик и вижте дали пак ще тресе.

Аз моя като го смених и спря. Може при вас друга да е причината. Но без гаранция не се хващайте, карайте си така и си натискайте едновремено съединител и спирачка винаги :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 04 Окт 2011, 12:26

vavilon написа:Ако не се сложи правилно съединетеля, ще отделя горе. Както е при мен :( и при много други колеги. Но скоро няма да е така, естественно :mhihi:

Ей така заминават маховиците след 4-5 месеца.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 04 Окт 2011, 12:28

kasabov написа:ами ако искате съберете пари няколко човека, сменете един маховик и вижте дали пак ще тресе.

Аз моя като го смених и спря. Може при вас друга да е причината. Но без гаранция не се хващайте, карайте си така и си натискайте едновремено съединител и спирачка винаги :)

, което пак навежда на мисълта, че може да е маховик. Що иначе ще спира да се чувства тресенето като се натисне съединител..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 04 Окт 2011, 12:59

kasabov написа:
vavilon написа:Ако не се сложи правилно съединетеля, ще отделя горе. Както е при мен :( и при много други колеги. Но скоро няма да е така, естественно :mhihi:

Ей така заминават маховиците след 4-5 месеца.

Колега, малко не се доуточних! Има си малка подготовка, при слагането на съединителя! :yes:
viewtopic.php?f=34&t=249823
И не мисля, че след като не са спазени тези правила може да замине маховика! Както казах, при неспазване на инструкциите, педала на съед. отделя горе, това е :confused:
Мисля, че си имал друг проблеми с тези маховици. Ти най-добре си ги знаеш и аз немога да гадая какъв!

Потребител
Аватар

Мнение от ceco_dizela » 08 Окт 2011, 15:30

baga написа:Става въпрос за притрисане, нещо като нестабилни обороти и се получава когато изключа от скорост, и пипна спирачката. Сменил съм дебитомер, ел. клапана на турбото, изолирал съм АГР-а и колата лети. Когато изключа от скорост и не пипам спирачката, не се появява. Според мен има някаква игра с вакума, щом пипна спирачката, сервото дърпа от вакума и започват проблемите. Имаше тук някой колега със същия проблем, нека сподели мнение.

приятел ас са6то имаж подобен проблем иго ре6их савсем сам таи като вав БГ нямаме маистори асамохора които тарся пари смених си савсем сам дисковете и накладките и колата заспа има само един проблем при нови дискове барзо износва парвите накладки но стари неслагаи само нови касмет

BMDrago:другия път се постарай да го напишеш по-грамотно или хвани някой да ти помогне!

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d 136BHP
Мечтае да кара: BMW M3

Мнение от GZgidnick » 18 Окт 2011, 19:38

lordtwister написа:Колеги нялой намери ли решение?При мен се получава (320д 136коня ръчна скоростна кутия) като я пусна на свободна и тръгна да спирам почва да претриса за около 3~4 секунди(през това време стрелката на разходометара се качва до 10 литра и пада обратно като оборотите нешават).Сменил съм тампоните и съм с работещ АГР клапан.Другото което ми прави впечатление е че при гасене,двигатела се разклаща малко.

Абсолутно сщото, аз сам сменил махожик и съединител и сам се запатил към тампони сега..... едно от нештата които знам е че имам проблем с умната дюза... има некакво прекъсване... можеби е от тва????????

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lordtwister » 23 Окт 2011, 23:01

Колега сменяй дюзата там е проблема :yes:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d 136BHP
Мечтае да кара: BMW M3

Мнение от GZgidnick » 24 Окт 2011, 13:26

lordtwister написа:Колега сменяй дюзата там е проблема :yes:

Не ми се вярва че дюзата е проблема, щото и без тая дюза двигателят си има схема по която да работи... подава/отнема газ. Също тъка самият факт.... че когато натисна съединител, потчукването изчезва... говори че нешто не е наред от долу, нешто с тая :censored: ходова част, а не с двигателя.
И тъкмо това беше причината да им повярвам на тези майстори и да сменя маховик+съдинител.

Харесвам сигурноста с която каза че е от дюзата, но и малку факти да поткрепят този statement нема да са излишни....

Поздравив

ПредишнаСледваща

Назад към E46