Поредната ЦИГАНИЯ !!!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Поредната ЦИГАНИЯ !!!!!

Мнение от flame » 05 Окт 2011, 10:24

zazomazo написа:
flame написа:...
Падането на Жан Виденов 1997 аз го броя за мирен протест (въпреки, че имаше снежни топки и няколко счупени прозореца) ;)
...

:shock: :shock: :shock:
бате, ти явно не си бил на тоя протест, а и телевизия не си гледал по това време....
или за тебе протеста тогава е съпоставим с картинките на разхождащи се граждани с плакати, дето си ги постнал назад в темата? или може би е трябвало да се срине парламента тогава, за да го класифицираш като НЕмирен протест?

http://www.youtube.com/watch?v=kjnzwvz3-Yw

Бате, мноо добре помня :winky:
Беше се събрала тълпа, която искаше оставки - политически искания и протест БЕЗ ЗУЛУМИ (палежи, молотовки и т.н.).
Костов беше яхнал вълната на недоволството и развяваше политически лозунги по митинги - също напълно цивилизовано според мен.
И ти ако си бил в казарма може би знаеш, че при издънка на старите по-големи "безредици" можеха да настъпят в некое поделение до Плевен примерно :winky: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 05 Окт 2011, 10:36

я си направи труда да изгледаш клипа от предния ми пост... :winky:
без зулуми викаш....
барикадиране с бюра и др. подръчни средства на прозорците в парламента, разбити стъкла и напъни на протестиращите да влязат, разбити коли на парламента, бой с палки по протестиращите, пребити протестиращи от жандармерията....
всичко това според теб е символ на мирен протест? :shock:

"напълно цивилизовано според теб"..... :bowdown:

п.с. погледни в световен мащаб колко значими промени са постигнати след "мирен" протест...дали има изобщо такива :winky:
властимащите не се стряскат от мълчаливи бдения и палатки пред министерския съвет :wave:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Окт 2011, 10:47

zazomazo написа:я си направи труда да изгледаш клипа от предния ми пост... :winky:
без зулуми викаш....
барикадиране с бюра и др. подръчни средства на прозорците в парламента, разбити стъкла и напъни на протестиращите да влязат, разбити коли на парламента, бой с палки по протестиращите, пребити протестиращи от жандармерията....
всичко това според теб е символ на мирен протест? :shock:

"напълно цивилизовано според теб"..... :bowdown:

Добре, батка, я да видим ти на какво викаш "зулум":
- На "барикадиране с бюра" викаш ли зулум? :winky:
- На протестиращи навън викаш ли зулум? :winky:
- На напъни за влизане вътре викаш ли зулум? :winky:
- Не палки по първите редици, които висят по загражденията, викаш ли зулум? :winky:
- На неколко чупени прозореца викаш ли зулум? :winky:

Под "зулум" аз лично бих квалифицирал трошенето на коли, но като имаш предвид, че бяха чупени (не запалени и т.н.) прозорците едва на няколко коли, попаднали сред тълпата - и то на фона на масата народ, който се беше насъбрал - :winky:

А тва за "пребитите от жандармерията" също много добре си го спомням - след като обстановката се беше поуспокоила полицията реши да разкара останалите да спят на площада - събраха се в кръг, маршируваха на място и тропаха с палките по щитовете и бавно напредваха, за да се отдалечат хората от парламента - стандартна полицейска тактика. И мисля, че повечето хора го разбраха и си тръгнаха. Имаше разбира се и търсачи на силни усещания, които отнесоха по некоя палка изнасяйки се. Погром, бате, погром! Кръв се ля, опожариха София, болниците не смогваха да приемат убитите и ранените! :winky: :ok:

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 05 Окт 2011, 10:54

flame - ти да не си към радио Ереван бря... :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 05 Окт 2011, 10:56

Ето малко по темата за бай Мангал: http://ivo.bg/2011/10/04/%d0%ba%d0%b0%d ... %82%d1%83/
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 05 Окт 2011, 11:00

flame написа:...
Добре, батка, я да видим ти на какво викаш "зулум":
....

Значение на думата зулум

мн. зулуми, (два) зулума, м. Разг. Пакост, безчинство, обир, насилие.

http://www.onlinerechnik.com/duma/%D0%B ... 1%83%D0%BC

е тва е зулум ако трябва да изпадаме в конкретика
ако за теб значението на зулум е 1000 обезглавени /поне/ и разрушения като след бомбардировка ..... :bowdown:

и понеже си някакъв извънземен оптимист много бих искал да видя каква би била реакцията ти ако ти лично изпаднеш в подобна ситуация, както хората в Катуница...предполагам би купил букет и бутилка марково и би отишъл при Кирил Рашков да му обясниш колко не е прав :banghead:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Окт 2011, 11:34

zazomazo написа:
Значение на думата зулум

мн. зулуми, (два) зулума, м. Разг. Пакост, безчинство, обир, насилие.

http://www.onlinerechnik.com/duma/%D0%B ... 1%83%D0%BC

е тва е зулум ако трябва да изпадаме в конкретика
ако за теб значението на зулум е 1000 обезглавени /поне/ и разрушения като след бомбардировка ..... :bowdown:

Какво щех да правя без теб - добре, че си ти да ми отвориш очите, че не знаех кво е тва речник :ok:
А "зулум" опеделено не е когато множество хора искат нечия оставка и са удовлетворени при получаването й - това е конкретен политически протест ;)
"Зулум" за мен е ако тези хора си сложат черни маски и грабят, палят и безчинстват - и в резултат на това има съществени материални и човешки поражения :winky:

zazomazo написа:и понеже си някакъв извънземен оптимист много бих искал да видя каква би била реакцията ти ако ти лично изпаднеш в подобна ситуация, както хората в Катуница...предполагам би купил букет и бутилка марково и би отишъл при Кирил Рашков да му обясниш колко не е прав :banghead:

Батка, аз освен оптимист съм най-вече реалист :winky:
Ако живеех в Катуница щях да пусна 1-2-5-10 жалби - и като нема резултат просто щех да се преместя другаде :smoke:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 05 Окт 2011, 11:42

flame написа:Батка, аз освен оптимист съм най-вече реалист :winky:
Ако живеех в Катуница щях да пусна 1-2-5-10 жалби - и като нема резултат просто щех да се преместя другаде :smoke:

Явно, в Катуница само оптимисти има. Ами така де, опитмисти са да се надяват, че институциите ще си свършат работата. :banghead:
И сериозно - ще се преместиш? Я се премести сега, просто ей така. Зарежи работа, семейство, роднини, приятели, целия си живот и просто се премести. Толкова е лесно, а?
Да имахме всички твоите извънземни способности, нямаше да е лошо. Щракваш с пръсти и започваш нов живот. Проста работа. :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Окт 2011, 11:51

Остави живота и приятелите и т.н. ами ако утре станат много в Пловдив да речем където си се преместил кво прайм? Местим се в София. И там като станат много кво.. :dunno:
Аз съм си в държавата бе, не искам да се местя никъде заради който и да е било мангал :dummy:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 05 Окт 2011, 13:07

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Окт 2011, 13:14

Fear написа:И сериозно - ще се преместиш? Я се премести сега, просто ей така. Зарежи работа, семейство, роднини, приятели, целия си живот и просто се премести. Толкова е лесно, а?
Да имахме всички твоите извънземни способности, нямаше да е лошо. Щракваш с пръсти и започваш нов живот. Проста работа. :roll:

Лелееееее, ти много консервативен бе, човек! :mhihi: Че кво толкова на едно местене?! Единствения проблем би бил продажбата на имота - т.е. липсата на кандидати да го купят предвид "престижния" район :mhihi: И дори да живеех в Катуница, работата ми пак немаше да е там. Семейството идва с мен. Е, с приятелите няма да се виждам всеки ден, както досега, но ще си намеря нови...

Това горното като го казвам - да не останеш с впечатление, че съм некъв чергар и ми е кеф да се местя ежегодно на ново място. Естествено, че не. Искам да си имам място, което да си е мое - със семейството, приятелите и всичко останало, което ти изброяваш. Но при положение, че това място не е мечтания от мен дом - па нема да седя цял живот в него. И веднага ти давам един пример - работодателя ти те повишава и те пита - искаш ли да се преместиш в едикойси град за двойна или тройна заплата? При това положение колкото и да обичам дома си - най-малкото сериозно ще се замисля дали да не се преместя :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 05 Окт 2011, 13:37

flame, от думите ти прозира много задочен опит и никакъв реален такъв ... защо не се поспреш малко :) иначе и да се преместиш, институциите са същите, методите са същите и когато на новото място някой посегне на твое имущество, реакциите ще са същите ... и докога така?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Окт 2011, 13:50

_galio_ написа:flame, от думите ти прозира много задочен опит и никакъв реален такъв ... защо не се поспреш малко :)

Начи викаш ти по-добре от мен знаеш къде и колко съм се местил, а? :winky:
И къща съм местил, и работа. Засега съм се спрял, ама знае ли човек? :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 05 Окт 2011, 14:08

flame написа:
_galio_ написа:flame, от думите ти прозира много задочен опит и никакъв реален такъв ... защо не се поспреш малко :)

Начи викаш ти по-добре от мен знаеш къде и колко съм се местил, а? :winky:
И къща съм местил, и работа. Засега съм се спрял, ама знае ли човек? :mrgreen:

аз също съм се местил ... но не, заради тормоз ... разлика има, не мислиш ли? и къде е логиката да продаваш фамилен имот, защото хора, на които плащаш заплатите, отказват да те пазят? един от тези хора ме нарече "боклук" на протеста в събота :) проблем има, но той не се решава с бягане ...
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 05 Окт 2011, 14:35

Темата се премества на личностна основа, кой, къде, какво и т.н. Спрете се овреме.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата