КАТ рекет?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: КАТ рекет?!

Мнение от stefanoff » 06 Окт 2011, 12:06

Kaто дойдат от НАП със съдебен изпълнител , да ви описват имуществото и ви запорират колите, да няма после мрън-мяу ;) Давностният срок е 5 години и не си правете никакви други илюзии. Плюс това, за да се зачете този срок, трябва да си наемете адвокат, който да напише едно писание до съда, че еди кой си акт, трябва да се анулира , поради изтичане срока на давност. Давността не изтича от само себе си !
Не Мы такие, Жизнь такая

Потребител
Аватар

Мнение от McQueen79 » 06 Окт 2011, 22:14

alpina-ma6inata написа:Ако отида до КАТ сега и си ги взема постановленията ще мога ли да обжалвам някое от тях (понеже съм ги взел току-що)? И давността почва да тече, откакто ги взема, така ли, без значение кога ми е писан акта?

Да. Срокът за жалбата тече от връчването. Срокът за давността започва да тече от изтичане на срока за жалбата. :yes:

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 06 Окт 2011, 23:12

stefanoff написа:Kaто дойдат от НАП със съдебен изпълнител , да ви описват имуществото и ви запорират колите, да няма после мрън-мяу ;) Давностният срок е 5 години и не си правете никакви други илюзии. Плюс това, за да се зачете този срок, трябва да си наемете адвокат, който да напише едно писание до съда, че еди кой си акт, трябва да се анулира , поради изтичане срока на давност. Давността не изтича от само себе си !

Тия неща са ми ясни, че първо - няма да стане да отида в кат, да кажа здрасти, дайте ми талончето и да си тръгна. И ми е ясно, че рано или късно ще се затегнат нещата и ще се стигне дотам, аз също искам да си ги изчистя тези задължения. Но питам, защото имам 2 акта, които са на повече от две години и вече не ми излизат в i-kat.org, а преди ми излизаха. И имам още 2 акта, които бих искал да обжалвам, защото нямах физическата възможност да си подам възражението в КАТ. И затова се интересувам, ако сега си взема постановленията за актовете, които искам да обжалвам, дали ще мога да ги обжалвам. Интересуват ме тези въпроси, а не последствията от това, че не съм си платил актовете. ;)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 06 Окт 2011, 23:23

vladye написа:...

колега давноста за глоби е 2 години, а абсолютната давност (тази която те засяга) е 3 години - чл.82, ал.3.

така, че актовете не са изтекли и това не е рекет. сългасно ЗААН и по-скоро ал.2 и 3 има предприето дествие в рамките на 3 годишния срок (щом вече си отишъл в кат), поради тази причина акта не отпада.

п.с: защо си отишъл в кат за смяна на СУМПС ли?

Потребител
Аватар

Мнение от McQueen79 » 06 Окт 2011, 23:47

zBoost написа:
vladye написа:...

колега давноста за глоби е 2 години, а абсолютната давност (тази която те засяга) е 3 години - чл.82, ал.3.

така, че актовете не са изтекли и това не е рекет. сългасно ЗААН и по-скоро ал.2 и 3 има предприето дествие в рамките на 3 годишния срок (щом вече си отишъл в кат), поради тази причина акта не отпада.

п.с: защо си отишъл в кат за смяна на СУМПС ли?

Колегата се е объркал. 5 години е по ГПК.

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 07 Окт 2011, 9:34

Вчера имах среща с началника на КАТ (жените на касата ме упътиха там да отида, ако имам някакви възражения или въпроси).
В крайна сметка и той не успя да ми обясни защо се търсят при всяко положение тези 3 години и абсолютната давност, при все че се бях подготвил със ЗАНН. За предприетите действия - аз не съм получавал нищо. Не съм сигурен и справката, която правя дали се тълкува по този начин. Другото, което е - тези глоби отиват в НАП.

Преди време бях правил справка, в която ми бяха изкарани актовете от 2 години насам.

Изчистих задълженията в крайна сметка, да не му се налага човек да се блъска със системата.

Благодаря на хората, които взеха участие в темата :)
virtue and tranquillity

Предишна

Назад към Извън Темата