Краят на "модерните" фарове
Модератор: Общи модератори
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
Re: Краят на "модерните" фарове
Nukem написа:Не вярвам да има такива който да карат с фарове от англичанка, чак такива изроди няма!
...има има...аз например!
Но проблема го реших много лесно-просто обърнах пластинките между крушката и лупата които насочват светлинният поток,и от англичанка,вече съм европейка!

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Що нещо изчетох по тая тема,май доста ви е писнало на всички ,айде и аз да се присъединя.
Не мога проумея ,тези с 100w крушки,китайки или не в рефлектор да заслепяваш хората срещу теб
,извън границите сигурно ще ги спрат и няма да продължат,аз мисля за едно решение подобно на халогението на тировете отгоре - фенер но не обикновен a с SMD диоди,има едни такива дето буквално ще услеппеш ако те стрелна..
Решил съм да си взема един ще изтърся много пари,но всичко с ксенон особено у гоУф и трОпел в очите - да се тряскат ако искат мамицата им
ама имаме и скапани полицаи - спираш го,глоба и до там...
До колегите с сини,жълти,лилави,розови и т.н ксенони с лупа - нали не си вярвате ,че не заслепявате мм ?Колко от вас са карали коли (предполагам много) с различни табла от червено/оранжево ? - споделете ми на дъллъг път как са ви очите и как са с червената светлина,що го казвам господата с лилаво синия ксенон ако ще и 100 лупи да сложите ,ако не са идея по ниско ни *****
Не на силните и заслепителни фарове!!
Не мога проумея ,тези с 100w крушки,китайки или не в рефлектор да заслепяваш хората срещу теб

Решил съм да си взема един ще изтърся много пари,но всичко с ксенон особено у гоУф и трОпел в очите - да се тряскат ако искат мамицата им

До колегите с сини,жълти,лилави,розови и т.н ксенони с лупа - нали не си вярвате ,че не заслепявате мм ?Колко от вас са карали коли (предполагам много) с различни табла от червено/оранжево ? - споделете ми на дъллъг път как са ви очите и как са с червената светлина,що го казвам господата с лилаво синия ксенон ако ще и 100 лупи да сложите ,ако не са идея по ниско ни *****

Не на силните и заслепителни фарове!!

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Аз поне се отървах от тоя проблем спрях да карам, сега я направя 5к км за година я не, преди като живеех в София, два пъти в месеца София-Хасково, предимно вечер и рано сутрин, просто се побърквах от тези колеги с извънземните фарове, откакто сложих огледало за задно виждане със самозатъмняване се родих, ако имаше начин и предното стъкло да се самозатъмнява щеше да е супер
!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Nukem написа:Аз поне се отървах от тоя проблем спрях да карам, сега я направя 5к км за година я не, преди като живеех в София, два пъти в месеца София-Хасково, предимно вечер и рано сутрин, просто се побърквах от тези колеги с извънземните фарове, откакто сложих огледало за задно виждане със самозатъмняване се родих, ако имаше начин и предното стъкло да се самозатъмнява щеше да е супер!
Има има

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Gqbriel написа:Има има![]()
но е цифромания
а страничните огледала на е46 имат ли опция затъмняване?

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
Не искам да влизам в спор, но за мен 4300К или дори 5000К на фар с лупа, който е добре регулиран и не е насрано стъклото отпред не е никакъв проблем
проблемите идват от:
- реглажа главно
- от натоварен автомобил, който няма/неизправен механизъм за регулиране, защото наистина някой нама да се напъне да чегърта по врътките за 2 часа път
- от зеничките на оплакващия се, които не се свиват очевидно в норми
- от височината на монтиране на фаровете, защото примерно силна и качествена крушна във фара на някоя БУТКА (зафирка, джипче, мултипла и пр.) дразни много повече от е30 ///М с лупа без усмивка
че чак и завист се появява и накиселява фарчето на М-ката:mhihi:
- мръсни/обледенени фарове
иначе дали ксеноновата крушка е от 20лв или 220лв - никаква разлика, АМА НИКАКВА освен, че на едната пише ХЕЛЛА, а другата ЛОНГ ХУЙ примерно
добре осветения път дава много предимства и предпазва от нежелани приключения

проблемите идват от:
- реглажа главно
- от натоварен автомобил, който няма/неизправен механизъм за регулиране, защото наистина някой нама да се напъне да чегърта по врътките за 2 часа път
- от зеничките на оплакващия се, които не се свиват очевидно в норми

- от височината на монтиране на фаровете, защото примерно силна и качествена крушна във фара на някоя БУТКА (зафирка, джипче, мултипла и пр.) дразни много повече от е30 ///М с лупа без усмивка

- мръсни/обледенени фарове
иначе дали ксеноновата крушка е от 20лв или 220лв - никаква разлика, АМА НИКАКВА освен, че на едната пише ХЕЛЛА, а другата ЛОНГ ХУЙ примерно
добре осветения път дава много предимства и предпазва от нежелани приключения

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
vicho написа:Gqbriel написа:Има има![]()
но е цифромания
а страничните огледала на е46 имат ли опция затъмняване?
Да но мноого рядко

Има за е39,е60 и нагоре...но по спомен си мисля и М3 Е46 имат някой,но до колкото знам само Хамериканските

А цената на стъклото е 200+ освен ако не се намери китайка (не се съмнявам,някой в форума продаваше преди време некви такива)

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Дайте информация за тези предни стъкла със затъмняване, от къде може да се поръча? И дали са ефикасни срещу фаровете "бакшишка мечта"
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
това искам да го видя. блесва ти на дълги някой, стъклото се затъмнява и всичко, което виждаш са фаровете му.
гениална идея
гениална идея

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Е това ми е любимото, особенно като вали
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- street_force
- кандидат ентусиаст
-
ми незнам аз на моята е36 съм с ксенон на къси дълги халогени карах си колата да ми настроят фаровете до сега по пътя не съм имал случай някой да ми светне че го заслепявам
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
street_force написа:ми незнам аз на моята е36 съм с ксенон на къси дълги халогени карах си колата да ми настроят фаровете до сега по пътя не съм имал случай някой да ми светне че го заслепявам
Просто всички се оплакват и до там.
Аз съм забелязъл, специално по магистралата, където наоколо е тотален мрак, и подобни фарове наистина ти бъркат в г*за, че само аз съм лудия който премигва.
Другите просто подминават.
Един с рефлекторен ксенон

- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
И продължавате да пишете глупости!
Има источник на светлина зад него отразяваща повърхност и дали ще свети ксенон или крушка важното е на къде свети, престанете с глупавите твърдения че ксенон на рефлектор не може и не трябва да има, седнете малко пред учебниците по физика, тея неща ги учихме в 8-ми клас на времето, сега навярно се учат и по рано ама кой да учи?

Има источник на светлина зад него отразяваща повърхност и дали ще свети ксенон или крушка важното е на къде свети, престанете с глупавите твърдения че ксенон на рефлектор не може и не трябва да има, седнете малко пред учебниците по физика, тея неща ги учихме в 8-ми клас на времето, сега навярно се учат и по рано ама кой да учи?

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
err0r написа:Той обясни, че проблемът не е в китайския ксенон, а във вида фар. Какво му има на моя китайски ксенон на е36-цата, поствен на ZKW с лупи?
еррор , имали са някаква интервенция твойте фарове , английски ли са били ? Според мен не заслепяваш , но си личи че са така __ __ , не така __/ __/ , ... ти губиш полезна осветена заона която не пречи на никой .

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Icco написа:И продължавате да пишете глупости!
Има источник на светлина зад него отразяваща повърхност и дали ще свети ксенон или крушка важното е на къде свети, престанете с глупавите твърдения че ксенон на рефлектор не може и не трябва да има, седнете малко пред учебниците по физика, тея неща ги учихме в 8-ми клас на времето, сега навярно се учат и по рано ама кой да учи?![]()
на обикновен рефлектор ксленона му идва в повече и разсейва много . Точно тея разсейки пречат на останалите в движението , дори и фара да е регулиран. Те тия дали имат лупи ?
фиат

или опел

Моето пунто ГТ (1995) със фабричните фарове H1 6k 35w (двузонен фар)
http://storage4.album.bg/198/p1000353_4 ... 464640.jpg
http://storage4.album.bg/b44/p1000354_4 ... 464649.jpg
Опел Астра GSI (1992) също с оригинални фарове H4 6k 35w (еднозонен фар)
http://storage4.album.bg/045/p1000350_8 ... 464809.jpg
http://storage4.album.bg/9d8/p1000351_2 ... 464819.jpg