за картофите, доматите и българското здравеопазване

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Re: за картофите, доматите и българското здравеопазване

Мнение от acer » 07 Окт 2011, 21:05

alexi, не се връзвай на всичко, което четеш.. всеки един сърдечен хирург ще ти каже ква благинка е виното и колко е полезно
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 07 Окт 2011, 21:18

част от заблудата ,също като млякото .. не че не пийвам но знам ,че не е полезно

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 07 Окт 2011, 21:38

Alexi написа:част от заблудата ,също като млякото .. не че не пийвам но знам ,че не е полезно

Кажи на хилядите столетници на село,че виното и млечните продукти не са полезни.. :) -(имам 2ма прародители столетници-което въобще не е гаранция за нищо де :mhihi: )
И аз като единия колега по горе,ще се съглася ,че стреса е основен убиец и съкратител на живота-разбира се ,че храната и съотношението вредни/полезни навици са от огромно значение ,но .. :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 07 Окт 2011, 22:15

Аз тук подкрепям flame :mhihi: :mhihi: :mhihi: Като ми се натрупа много, при първия възможен случай се правя косачка/гипс/мумия/мортал-комбат :mhihi: :mhihi: :mhihi: На другия ден се чувствам доста по-щастлив и спокоен :lol:

П.П. Последния път на Тони Стораро доста ми олекна джоба :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Мнение от BMWgiunter » 08 Окт 2011, 4:29

Има много външни фактори които влияят на здравето,но според мен всичко опира до организъм и ген.Дядо ми не сядаше на масата без чесън и лук,работеше цяло лято на село и правиха с баба ми зимнина ,суджуци и всичко от домашно месо/плодове/зеленцучи/,уж здравословно и въпреки това почина на 72 г. от рак на стомаха,а има хора които цял живот се тъпчат с боклуци ,оцветители ,закваски ,мазнини и въпреки това живеят до над 80 години,за това си мисля че всичко е до организъм и до правилно разграждане на храна ,течности и т.н .
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 08 Окт 2011, 16:37

acer написа:поразгледах бая научни филми и доклади за отговорниците на "рак" нали, когато не живееш до чернобил... и като отсея глупостите, които прочетох, всичко се свежда до липсата на няколко микроминерала. най-вече цинк, магнезий, селен и 3-те минерала отговарят за над 1200 биохимични процеса! и ако тялото не си взима своето, "антивирусната" отслабва и вече не може да убива новообразувалите се ракови клетки, токсини, разни други мутациий, които всеки човек ги има и бам идва доктора да ви каже, че имате супер рядък рак и то в късен стадий и всичко било изпуснато?!

начи, незнам кво си чел и гледал, но изода ти е...как да кажа...неточен :yes: Ако всичко се свеждаше, както казваш, до няколко микроелемента, рака щеше да е лечим вече, а ти щеше да си с нобелова награда за медицина. Не се опитвайте да разсъждавате над неща, които не са ви ясни. ами ходете повече на лекар, питайте и слушайте.
Да не говорим, че за голяма част от "раците" все още не знаем изобщо какво кара клетката да се превръща от нормална в ракова...
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 08 Окт 2011, 16:40

Повече домашна ракия с по-високо октаново число :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: За промивка на организма :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 09 Окт 2011, 13:40

ineedmoney написа:...

половината ми година мина в болнични и съм изгледал толкова дискавъри и нат-гео, колкото не си гледал през живота си :)
магнезия отговаря за клетъчната енергетика- ако елемента не се свърже с аденозинения трифосфат (атф), атф-то без магнезий не може да създаде нужната енергия за определени ензими, които произжедат днк, рнк, пренасянето на натрий, невъзможност за добавянето на фонсфатни групи в отговор на сигнали от определени хормони и в крайна сметка клетката умира. нито 1 клетка в тялото не работи без енергия, а енергия без атф със свързан магнезий не е възможна, така и умират защитните механизми, които ни предпазват от рак. мога да ти говоря до утре с доказани факти как цинка синтезира днк-то, участва в инсулина и контролира деленето на клетките или че селенът е антагонист, който неутрализира повечето кофти токсини в тялото. нищо ново под слънцето, науката отдавна е доказала, че без определени елементи, тялото не може да функционира правилно. дядо ми почина на 88, пушеше по 1 кутия цигари без филтър, но всеки ден ядеше кисело зеле, черен хляб с домашно масло и чесън. друго бабе на един фр е на 98 му вика "цял живот да ядеш плодове и зеленчуци, виж ме мен, никога не съм боледувала!" :lol: нали, никой не казва, че няма да се разболееш, ако ядеш здравословно, но тялото ти функционира нормално и шанса да се разболееш от рак на 50г пада драстично
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 09 Окт 2011, 21:27

acer написа:...

само не разбрах на колегите ли обясняваш за атф, магнезии и т.н или се опитваш на краставичар краставици да продаваш :mhihi: ти ако тея неща си ги чул за 1-ви път през болничните, аз ги уча от има нема 10 години и ти гарантирам че ги разбирам по-добре от теб :yes: . Ако не разбираш нещо нямам нищо против да питаш на лични, с радост ще помогна, а и консултациите ми все още са безплатни :mhihi:
и само ще ти издам, че по дискавъри имаш по-голям шанс да научиш през колко време се обичат лъвчетата и жирафчетата, отколкото да си изградиш адекватна здравна култура. :winky:
Но все пак евала ти за опитите, щото 99% от българите не само че нямат най-елементарна такава, но и изобщо нямат намерение да си изградят. Има надежда за тебе. :bchug:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 09 Окт 2011, 23:51

аа така ли стана, мойте извинения тогава.. цял живот съм се тъпкал с боклуци, не че сега ще проям кълнове, просто изхвърлих джънк храните :P

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Окт 2011, 0:15

Alexi написа:всичко е до хранене .. съвременната хранителна индустрия пробутва боклуци за здравословна храна и влага милиони в реклама .. най силния пример е млякото ... човека няма ензим за лактозата и тя е отровна за него .. благодарение на мутация не умира ами просто я понася .. но е много вредна .. млечните продукти всичките са много вредни ..

поправка... млечните продукти не са вредни, а на някой хора им липсва въпросния ензим (лактаза). lactose intolerance се води, тва си е чиста аномалия ;)

храната е много важна, средата също, избягването на контузии (това е нещо, което много хора пренебрегват), но най-важното нещо са гените. аз както ги виждам нещата, това са ти картите дето са ти раздадени, някой имат карти дето е трудно да ги изиграят грешно (естествено не говорим да ходиш на екскурзия във фукушима), има други дето както и да ги играят разликата не е съществена. тъжно, но така седят нещата за мен. "хубавото" е, че повечето хора имат някакви "посредствени" гени и нещата не са толкова черни.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Предишна

Назад към Извън Темата