некоректна застрахователна компания

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d
Мечтае да кара: карах почти всичко

некоректна застрахователна компания

Мнение от batzlati » 07 Окт 2011, 21:38

Искам да изразя огромното си разочарование от ЗК Бул Инс АД.
Ще разкажа моята неприятна история и дано колегите , които я прочетат , си направят своите изводи и в бъдеще да избират застрахователя , който не само събира пари!
Та по стечение на обстоятелствата преди два месеца се здобих с BMW E46 320d 2003г. Супер запазена кола , без почти никакви забележки , както отвън , така и от вътре. Взех я със сключени ГО и пълно авто каско към ЗК Бул Инс , съответно на разсрочено плащане /на тримесечия/ , с платени първи вноски.
На 07.09.2011г в 6.30 часа сутринта , жена ми като тръгва на работа , вижда че колата , паркирана на улицата пред нас /в Созопол/ е ударена отпред в лявата гума , в резултат на което са нанесени следните щети:
ударена предна лява лята джанта 17"
скъсана лява кормилна щанга
изкъртена напред предна броня
счупен ляв подкалник
съвсем леко усуркан по ръба преден ляв калник
Веднага се обадих на мобилната група на Бул Инс , както и на КАТ - Созопол. В интерес на истината , мобилната група /един 65 годишен пенсионер/ дойде в рамките на 45 - 50 мин. Катаджиите дойдоха по-късно.
Та "нашия" човек гледа , снима , писа... , писахме обяснения , катаджиите също снимаха , дадоха ми номерче за ПТПто.
Първата работа на пенсионера беше да се осведоми , дали е изцяло платено каското. И като разбра , че е платена само първата вноска , каза , че докато не се плати цялата сума , никой за нищо няма да си мръдне пръста от тяхна страна. Съответно аз взех пари и като отидохме да оставим колата в Дженерас , минах през офиса на Бул Инс и платих останалите три вноски.
"Мобилният" звънна на пътна помощ , качихме колата на платформата и в 10ч. вече бяхме в Дженерас Ауто - Бургас , доверен сервиз на застрахователя.
От този момент , до ден днешен - точно един месец , беше адското ходене по мъките.
Пенсионера от мобилната група написал мнение , че не било възможно на това място и с такъв удар да има такива щети по колата. От Бургаския офис пращат преписката в София. Софиянците поискали втори оглед , за който мене никой не ме уведоми. От Дженерас правят нов списък със щети по колата , като се включват несъществуващи щети и въобще всичко се преиначава.
В същото време , никой от Бул Инс не си направи труда да се свърже с КАТ - Созопол , да се осведоми дали не е установен някакъв извършител. Тук трябва да вметна, че до BMWто имаше изпаднал ляв праг от WV Golf , както и няколко пластмасови парчета и стъкълца също със щампи на WV.
Та в крайна сметка , след едномесечно разтъкаване , вчера ме уведомиха по телефона , че имам отказ за изпълнение на щетата. Поисках си официален документ за това , след което последва наглия отговор - трябва лично да отида до София за да ми напишат отказ и някакви аргументи.
Днес си прибрах колата от Дженерас Ауто , закарах я на автосервиз при Докторите в Кумлука /Бургас/ и BMWто ще бъде готово до четвъртък идващата седмица за не повече от 400лв.
Нека всеки , който ще си прави пълно каско има в предвид , че Бул Инс е застрахователна компания , която само ще ви вземе парите и ще ви скъса нервите.
Пожелавам безпроблемно шофиране и успешен избор на засраховател на всички.
Златан Алексиев

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Avensis 2.2 D-4D
Мечтае да кара: E90 335d

Re: некоректна застрахователна компания

Мнение от Vashev » 07 Окт 2011, 22:17

Нямам думи... :ranting:
AVENSIS 2.2 D-4D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 07 Окт 2011, 22:37

Не само бул инс колега почти всички са така вече,за това и карам без каско и си държа колата в гаража и това е :bang: :bang: :bang:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 07 Окт 2011, 22:53

Много неприятно, колега... :confused: Поне ламарините няма ли ди поемат... :confused: Нямам обяснение, при положение, че си викнал и КАТ, и Мобилна група... Държа да отбележа, че преди месец, имах почти същите щети, дане кажа едно към едно с твоите - калник, броня и кормилен накрайник, джантата не е крива, пак в ляво, при леко ПТП, колата ми също е Е46, оправиха ми всичко в доверен сервиз на Бул Инс без никакъв проблем...

Вземи документа за отказ и ... нека кажат по-запознати колеги как да подходиш... Жалби и пр. Аз не бих оставила нещата така :evil:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d
Мечтае да кара: карах почти всичко

Мнение от batzlati » 07 Окт 2011, 23:02

Няма щети по ламарините. Сама предната броня е изкъртена от ляво , но не е счупена.
А ще се разходя до София да си взема документа за отказ и после ще има лавина от жалби :mhihi:
Аз имам още едно Ауди А4 2008г. и един ML 320 2006г. застраховани съответно в Евро Инс и ДЗИ. Е такова чудо не съм видял до сега.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 07 Окт 2011, 23:27

За това е важно, кой брокер ползвате за сключване на застраховки. Те са затова да защитават интереса на клиентите си, а не само да сключвате застраховки при тях формално!

Еми от тук ти идва проблема!
batzlati написа:Пенсионера от мобилната група написал мнение , че не било възможно на това място и с такъв удар да има такива щети по колата.

Ако имаш нерви си търси правата :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 07 Окт 2011, 23:32

Накрая ще те съдят. Поне такава е реалността. Познавам човек, който пострада при ПТП.
След няколко години, разбра, че е осъден.
Сега плаща 7 бона.
Застрахователите са като депутатите- котаго и да ги пратиш при некой индиянец, все си закъснял.
Не го разпитвах пойче човечеца, щото меу се плачеше. Като питал адвокат- какво да прави и като му казал, срущу кой....
оня директно му казал да им даде парите, щото иначе ще го "оправят" за още...
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 07 Окт 2011, 23:51

Аз не разбирам на какво основание ти отказват ? Дори и ти да си тоталнеш колата пак са длъжни да ти платят. Пусни една жалба в комисията за защита на потребителя и то тези които бяха за застрахователните компании.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 08 Окт 2011, 1:30

Докторите така хубаво ни боядисаха колата....
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: e46 М3

Мнение от shalashaska » 08 Окт 2011, 9:37

Колега имам приятел който държи доведен сервиз и работи с Армеец,Бул Инс и още много други,
направи си сметка за какви помияри става въпрос от бул инс,че той самия вече спира да работи с тях,
защото са измамници от класа, а по случая е адски тъпо хем да си платиш като роб 3=те вноски хем да ти се изсмеят
с една дума в лицето,по добре да не ги беше плащал ами направо при тия момчета да я беше карал
:bang: :bang: :bang:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 08 Окт 2011, 11:28

Оставаше Маргините да не са измамници :mhihi:

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 09 Окт 2011, 0:06

Dpy написа:Оставаше Маргините да не са измамници :mhihi:

Булинс тяхна ли е?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Compakt 323 i

Мнение от stoevro » 09 Окт 2011, 16:24

Тази компания много скоро ще фалира, тъй като и охранителната фирма свързана с нея е с отнет лиценз в момента. Масово се правят при тия шибаняци застраховки, а после при проблем не изплащат нищо. В момента водим дело срещу тях, имаме склюбена земеделска застраховка, коята при дадени условия, ако се унищожи продукцията, следва прлащане от тяхна страна и тъпаците не признават нищо, само откази! Сега, като са откази жабли и дела до дупка, за нещастниците! :dummy: Наемете си добър адвокат и ги съдете!
В Света има само три букви за автомобил: B M W
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 323i coupe 98'
Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
Детайли за колата: Avusblau Metallic

Мнение от ZLATIST » 10 Окт 2011, 19:39

Много неприятен случай колега.....хората застраховат в Бул Инс според мен единствено от страх за евентуална кражба на колата им...Ако пак правиш каско колега те съветвам да е в Български имоти-на брат ми за счупена дръжка на вратата му изплатиха 120 лв.,леко ударена врата 450 лв. при това само за броени дни!
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 10 Окт 2011, 20:21

ZLATIST написа:Много неприятен случай колега.....хората застраховат в Бул Инс според мен единствено от страх за евентуална кражба на колата им...Ако пак правиш каско колега те съветвам да е в Български имоти-на брат ми за счупена дръжка на вратата му изплатиха 120 лв.,леко ударена врата 450 лв. при това само за броени дни!

Пшшшт, по-полека с български имоти. Преди няколко години 3 огледа правиха на една бра(д)ва докато решат дали е тоталка, при положение, че беше таванена 3-4 пъти, цялата предница беше помляна, отделно отгоре погледната колата не беше права ми по-скоро под формата на > и тея пенсии се чудеха "абе като че може и да се оправи тази кола, а, малко да я изпънат тва онова". Отделно няма да ти казвам колко бавиха и кви нерви беше с тея педали. На един друг авер пак същата година един му се вряза отзаде. Е не брутално, но бронята беше за нова, там багажното отделение, капака на багажника, абе доста неща са. И тея педали му дадоха 300лв. за цялата хамалогия. А му излезе къде къде повече.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата