дойде ли времето за зимни гуми 2011

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: дойде ли времето за зимни гуми 2011

Мнение от fedoracore » 09 Окт 2011, 21:23

BadAngel написа:
Dpy написа:Чакайте бря, вчера плажа беше фул :mhihi:

колега, в софия от 2 дена не може да се вдигне температура над 9 градуса..

а в люлин, младежа каза, че е валял и сняг рано сутринта

то тука в люлин е друга планета ,бе момко :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 09 Окт 2011, 21:25

BadAngel написа:

Магистрала Люлин ;) ..

Иначе аз мисля другата седмица да ги обуя ботушките ... че както казваш направо си усещам как не ме държат
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 09 Окт 2011, 21:30

За вас не знам, ама аз до края на седмицата ще съм със зимните гуми :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 09 Окт 2011, 21:31

BadAngel написа:

Само да не се окаже,че трябва да ми викаш бате ;) И чети малко по-внимателно.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 09 Окт 2011, 21:36

к'во се стреснахте от малко студ- рано е още за зимните гуми... аз поне преди ноември зимните не ги слагам- в общия случай ги слагам около пускането на парно... тоест при стабилна прогноза за ниски температури...
Изображение
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 09 Окт 2011, 21:40

аз ги сложих на джантите :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 09 Окт 2011, 21:56

pepitoooooooooo написа:По принцип, колеги- зимната гума е със доста различен тип каучук от лятната. Ефективна е когато температурата е под 15 градуса. Не си спомням точно, че минаха доста години откак го четох тва, което бяха писали при тестовете тогава- става дума за Гудиар,, над 10 или 15 градуса, едно от двете бе, но мисля, че беше 15- гумата започва да става неефективна и увеличава спирачният път.
Което на нашенски си значи, че ако е паднало под 10 градуса примерно си е добре със зимната, защото коефицента на полезно действие е по-голям. Но при очакваното завишение на температурите, аз лично изчаквам.

Е гумата само при старт може да се охладена на -15 , след това бързо се загрява от триенето и топлината на спирачките . Лятната гума на сухо и мокро винаги спира по-добре , но тва е друга тема .
Аз сложих днес зимни само отзад , че ме притеснява покрай Витиня да не прехвърча сняг нощно време . Средата на ноември слагам и отпред :)
к'во се стреснахте от малко студ- рано е още за зимните гуми... аз поне преди ноември зимните не ги слагам- в общия случай ги слагам около пускането на парно... тоест при стабилна прогноза за ниски температури...

- ти си с предно баце - там е по-друго . А аз ги сложих щот сняг ме е валял на Хемус и октомври и май ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 09 Окт 2011, 22:02

така като чета коментарите - да слагам зимните спокойно
No bling at the Ring

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 09 Окт 2011, 22:05

BadAngel написа:
zBoost написа:колега точно летните гуми на мокро държат много повече от зимните :dummy:
зимните като сложа 15ките и тръгна да завивам в некой мокър завой като в днешното време, предницата се чуди да изправи ли завоя всеки път + това съм със снишена кола.

дъджа си е дъжд, но колега, навън е 6 градуса, не можеш да ме убедиш, че при тази температура зимните държат по-слабо от летните гуми :)

аз не варирам в гумите - летния комплект ми е със същия размер като зимния, така че и от там не би трябвало да се влошава поведението на колата със зимния

ако караш с летни 18ки и зимни 15ки имаш нещо изключително грешно в цялостната ти концепция :)

летните са ми 17" моторспорт. само, че зимни на тях не слагам щото един познат сложи за 1 сезон изкриви 3 джанти и скъса 2 гуми dunlop. зимата винаги с железните и по-тесни за да има повече проходимост. сигурно със 17ки зимни няма да е толкова зле ама идеята ми е че на мокро даже температури от по 8-10 градуса зимните гуми просто нямат такова сцепление самата шарка и каучук колкото готини летни гуменки :winky: като видя сняг тогава слагам зимните и тая схема работи при мене 4та година без проблеми на тоя етап.

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 09 Окт 2011, 22:07

моите не са слизали от джантите. целогодишно си ги търкалям :mhihi:
Изображение Изображение

Аватар

Мнение от ms » 09 Окт 2011, 22:08

acho.rs написа: ти си с предно баце - там е по-друго . А аз ги сложих щот сняг ме е валял на Хемус и октомври и май ;)

айде сега пък- с предно съм бил... к'во трябва да направя като съм с предно- да карам до нова година с летните ли :?: или още сега да сложа Нокиан-а дето е на 6-7000км. щото някъде преваляло малко сняг и да го изхвърля след 20 дена :?: има си време за зимните гуми и то просто още не е дошло... като стане студено за постоянно (а не през ден-два да става 16-18 градуса) ще ги сложа- дотогава ще седят на топло в мазата...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 09 Окт 2011, 22:26

ms написа:
acho.rs написа: ти си с предно баце - там е по-друго . А аз ги сложих щот сняг ме е валял на Хемус и октомври и май ;)

айде сега пък- с предно съм бил... к'во трябва да направя като съм с предно- да карам до нова година с летните ли :?: или още сега да сложа Нокиан-а дето е на 6-7000км. щото някъде преваляло малко сняг и да го изхвърля след 20 дена :?: има си време за зимните гуми и то просто още не е дошло... като стане студено за постоянно (а не през ден-два да става 16-18 градуса) ще ги сложа- дотогава ще седят на топло в мазата...

Абе рядко се случва да съм съгласен с теб, но това е един от тях... :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 09 Окт 2011, 22:27

Колеги, утре смятам да пътувам Плевен-София в 7.15, гледах прогнозата за утре в София - до 11 часа едва-едва ще стане 8 градуса, дали ще имам проблеми с летните гуми Goodyear Eagle NCT5 (в перфектно състояние са) ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 09 Окт 2011, 22:28

айде сега пък- с предно съм бил... к'во трябва да направя като съм с предно- да карам до нова година с летните ли :?: или още сега да сложа Нокиан-а дето е на 6-7000км. щото някъде преваляло малко сняг и да го изхвърля след 20 дена :?: има си време за зимните гуми и то просто още не е дошло... като стане студено за постоянно (а не през ден-два да става 16-18 градуса) ще ги сложа- дотогава ще седят на топло в мазата..
.
Тва някъде е магистрала с бързи завой , спускания и изкачвания и хич не е хубаво да си със летни гуми на задно и да те изненада сняг или лед ;)
Колеги, утре смятам да пътувам Плевен-София в 7.15, гледах прогнозата за утре в София - до 11 часа едва-едва ще стане 8 градуса, дали ще имам проблеми с летните гуми Goodyear Eagle NCT5 (в перфектно състояние са) ?

- тази вечер към 22:00 на Витиня беше към 5-7 градуса - тъй че не вярвам за утре да имаш ядове :yes:

Аватар

Мнение от ms » 09 Окт 2011, 22:56

acho.rs написа:Тва някъде е магистрала с бързи завой , спускания и изкачвания и хич не е хубаво да си със летни гуми на задно и да те изненада сняг или лед ;)

я се стегни малко де- къде видя лед сега :?: като почне да се образува лед трябва да си сменил гумите, ама това е след месец някъде, че ако не и повече...

Въпросът е прост- време ли е за зимни гуми :?: и отговора е още по-прост- още е рано...
в момента темп. са нормални, времето е дъждовно и все още лятната гума се държи добре, паднат ли темп. трайно под 10-12 градуса е време за зимните гуми..
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата