дойде ли времето за зимни гуми 2011
Модератор: Общи модератори
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Re: дойде ли времето за зимни гуми 2011
acho.rs написа:.айде сега пък- с предно съм бил... к'во трябва да направя като съм с предно- да карам до нова година с летните лиили още сега да сложа Нокиан-а дето е на 6-7000км. щото някъде преваляло малко сняг и да го изхвърля след 20 дена
има си време за зимните гуми и то просто още не е дошло... като стане студено за постоянно (а не през ден-два да става 16-18 градуса) ще ги сложа- дотогава ще седят на топло в мазата..
Тва някъде е магистрала с бързи завой , спускания и изкачвания и хич не е хубаво да си със летни гуми на задно и да те изненада сняг или лед
А ти колко си се объркал... Как може да слагаш хубавите гуми ОТЗАД... Мисли малко повече, че мантинелата влиза първо при тебе, не при пасажера при твоя случай

Сериозно... виждам БМВта със зимни гуми отзад... Why бре джанъм... със задните ли се спира и управлява Хафтемобила... Ама да можело да копа... Да копа мантинелите и канафките...

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
димитров ден слагане... гергьов ден махане

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Владо написа:димитров ден слагане... гергьов ден махане![]()
колкото и смешно да му прозвучи на някой си е горе-долу така- слагаш края на октомври, началото на ноември (според времето) и махаш чак май месец...
Boyadjiev написа:acho.rs написа:.айде сега пък- с предно съм бил... к'во трябва да направя като съм с предно- да карам до нова година с летните лиили още сега да сложа Нокиан-а дето е на 6-7000км. щото някъде преваляло малко сняг и да го изхвърля след 20 дена
има си време за зимните гуми и то просто още не е дошло... като стане студено за постоянно (а не през ден-два да става 16-18 градуса) ще ги сложа- дотогава ще седят на топло в мазата..
Тва някъде е магистрала с бързи завой , спускания и изкачвания и хич не е хубаво да си със летни гуми на задно и да те изненада сняг или лед
А ти колко си се объркал... Как може да слагаш хубавите гуми ОТЗАД... Мисли малко повече, че мантинелата влиза първо при тебе, не при пасажера при твоя случай![]()
Сериозно... виждам БМВта със зимни гуми отзад... Why бре джанъм... със задните ли се спира и управлява Хафтемобила... Ама да можело да копа... Да копа мантинелите и канафките...
Като затрупа на паркомястото, яла ми излез с тия предни зимни...
За това на задно - 4 зимни и точка, че даже и удивителен

- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
- Мечтае да кара: E30 M3
Аз лично ги сложих снощи 

Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
uCnaHeTcA написа:...За това на задно - 4 зимни и точка, че даже и удивителен
аз мога ли да карам със зимни само отпред

Винаги 4 летни/зимни гуми- според сезона... никога комбинации от двете

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
uCnaHeTcA написа:Boyadjiev написа:acho.rs написа:.айде сега пък- с предно съм бил... к'во трябва да направя като съм с предно- да карам до нова година с летните лиили още сега да сложа Нокиан-а дето е на 6-7000км. щото някъде преваляло малко сняг и да го изхвърля след 20 дена
А ти колко си се объркал... Как може да слагаш хубавите гуми ОТЗАД... Мисли малко повече, че мантинелата влиза първо при тебе, не при пасажера при твоя случай![]()
Като затрупа на паркомястото, яла ми излез с тия предни зимни...
За това на задно - 4 зимни и точка, че даже и удивителен
Зимата със 4 зимни - да

ms написа:uCnaHeTcA написа:...За това на задно - 4 зимни и точка, че даже и удивителен
аз мога ли да карам със зимни само отпреднали там ми е всичко- и тяга, и спиране, и завиване, за к'во ми са и отзад хубави гуми
![]()
Винаги 4 летни/зимни гуми- според сезона... никога комбинации от двете
Там е по-допустимо, еле ако е без АйСиКтир, опа АйБиЕс...

П.П. Не съм пробвал, не искам и да пробвам

- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
- Кара: ч
- Мечтае да кара: Countach през 80-те
Понеже е по-допустимо един приятел спря в некво дърво миналата зима, и той твърдеше че не е фатално... тая година си е взел 4 зимни за всеки случай
Би ли обяснил, че и на мен ми е интересно каква е логиката?

acho.rs написа:На бояджиев не ми се обяснява що , той е много навътре .
Би ли обяснил, че и на мен ми е интересно каква е логиката?

- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Миналата година по спомен ги слагах на 2ри декември...
А даже след това към 8ми имаше пак дни по 15-17 градуса, но преди това имаше трайно застудяване и си беше време за зимните, а и бяхме тръгнали за едно планинско селце и не ми се рискуваше.
Иначе аз ги слагам след първите 5-7 дни подред, в които температурите през деня са под 10-12 градуса.
И на пролет минавам на летни първите 5-7 дни подред, когато температурите през деня подминават 14-15.
А това да се слагат летни отпред, зимни отзад и всякакви такива смески немога да го разбера...
Ачо, предполагам имаш някакви аргументи, кажи какво имаш предвид.
Аз не смятам, че близкия 1 месец ще има някъде снежна покривка или лед, та да те притеснява това.
А даже след това към 8ми имаше пак дни по 15-17 градуса, но преди това имаше трайно застудяване и си беше време за зимните, а и бяхме тръгнали за едно планинско селце и не ми се рискуваше.
Иначе аз ги слагам след първите 5-7 дни подред, в които температурите през деня са под 10-12 градуса.
И на пролет минавам на летни първите 5-7 дни подред, когато температурите през деня подминават 14-15.
А това да се слагат летни отпред, зимни отзад и всякакви такива смески немога да го разбера...
Ачо, предполагам имаш някакви аргументи, кажи какво имаш предвид.
Аз не смятам, че близкия 1 месец ще има някъде снежна покривка или лед, та да те притеснява това.

E34, E38
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
-Вероятността да попанда на сняг по това време е много малка или иначе казано , само когато минавам горе по Хемус (както казах и октомври и май ме е валяло там). Ако вали сняг там , ще намаля , но все пак няма да забуксувам а когато трябва моторната спирачка ще работи на задните зимни гуми ...
През останалото време (почти цялото), когато е предимно дъждовно , предните летни ще изхвърлят по-добре водата от дъждовете и ще спират по-хубаво . Тва си е моя логика и не ангажирам никой , нито препоръчвам зимата да се кара така .
Карал съм и екстремни варианти - предно с 2 зимни отрпед и 2 летни отзад (хлопел) - 13ки 155ци зацепват , драпат и спират идеално ... гадно е че на всеки остър завой си готов да се завъртиш.
- предно с 4 летни без тракшън и АБС - криво-ляво зацепваш и тръгваш, на пътя уж се дъриш , но спираш единствено и само с моторна спирачка - най-лекото чукване на педала и блокират всички колелета .
- куатро 4 зимни -
- задно 4 зимни
През останалото време (почти цялото), когато е предимно дъждовно , предните летни ще изхвърлят по-добре водата от дъждовете и ще спират по-хубаво . Тва си е моя логика и не ангажирам никой , нито препоръчвам зимата да се кара така .
Карал съм и екстремни варианти - предно с 2 зимни отрпед и 2 летни отзад (хлопел) - 13ки 155ци зацепват , драпат и спират идеално ... гадно е че на всеки остър завой си готов да се завъртиш.
- предно с 4 летни без тракшън и АБС - криво-ляво зацепваш и тръгваш, на пътя уж се дъриш , но спираш единствено и само с моторна спирачка - най-лекото чукване на педала и блокират всички колелета .
- куатро 4 зимни -

- задно 4 зимни

ачо, до 4ти ноември според мен трябва да караш само със задна лява зимна гума
все пак тя седи от северната сттрана на билото и е по-вероятно да гази сняг

все пак тя седи от северната сттрана на билото и е по-вероятно да гази сняг

No bling at the Ring
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Ачо, я се пренеси в сегашно време, не стой в началото на 90-те
Зимните гуми вече се изчисляват и проектират така че да могат да се представят почти толкова добре на мокро колкото и хубави летни гуми
Сега ти ако караш с гуми от преди промените, тва си е твой проблем
Имах миналата зима неприятната възможност да тествам колко са добри зимните гуми на мокро в наводнението на околовръстното
Ултрагрип 7-та на Гудиар се представи блестящо! В около 15см вода влезнах с около 80км/ч и здраво стиснат волан и колата не мръдна...
Та тия митове и легенди за зимните гуми ги разправяй на шапката ми
И както и да го мислиш зимни гуми се слагат и на двете оси, без значение от предаването, а това че отпред трябвало да са по-износените и че даже производителите така препоръчвали да се кара... да си препоръчват колкото искат... ял съм го от кофти предни гуми и никога повече няма да сложа по-износена гума отпред

Зимните гуми вече се изчисляват и проектират така че да могат да се представят почти толкова добре на мокро колкото и хубави летни гуми

Сега ти ако караш с гуми от преди промените, тва си е твой проблем

Имах миналата зима неприятната възможност да тествам колко са добри зимните гуми на мокро в наводнението на околовръстното

Та тия митове и легенди за зимните гуми ги разправяй на шапката ми

И както и да го мислиш зимни гуми се слагат и на двете оси, без значение от предаването, а това че отпред трябвало да са по-износените и че даже производителите така препоръчвали да се кара... да си препоръчват колкото искат... ял съм го от кофти предни гуми и никога повече няма да сложа по-износена гума отпред

BadAngel написа:ачо, до 4ти ноември според мен трябва да караш само със задна лява зимна гума
все пак тя седи от северната сттрана на билото и е по-вероятно да гази сняг![]()
![]()

АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
BadAngel написа:лошото е, че усещам как не ме държат на мокрото летните и се притеснявам
Е това е приказка