дойде ли времето за зимни гуми 2011

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Re: дойде ли времето за зимни гуми 2011

Мнение от Boyadjiev » 09 Окт 2011, 23:08

acho.rs написа:
айде сега пък- с предно съм бил... к'во трябва да направя като съм с предно- да карам до нова година с летните ли :?: или още сега да сложа Нокиан-а дето е на 6-7000км. щото някъде преваляло малко сняг и да го изхвърля след 20 дена :?: има си време за зимните гуми и то просто още не е дошло... като стане студено за постоянно (а не през ден-два да става 16-18 градуса) ще ги сложа- дотогава ще седят на топло в мазата..
.
Тва някъде е магистрала с бързи завой , спускания и изкачвания и хич не е хубаво да си със летни гуми на задно и да те изненада сняг или лед ;)

А ти колко си се объркал... Как може да слагаш хубавите гуми ОТЗАД... Мисли малко повече, че мантинелата влиза първо при тебе, не при пасажера при твоя случай :D
Сериозно... виждам БМВта със зимни гуми отзад... Why бре джанъм... със задните ли се спира и управлява Хафтемобила... Ама да можело да копа... Да копа мантинелите и канафките...
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 09 Окт 2011, 23:12

димитров ден слагане... гергьов ден махане :mhihi: :driving:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 09 Окт 2011, 23:15

Владо написа:димитров ден слагане... гергьов ден махане :mhihi: :driving:

колкото и смешно да му прозвучи на някой си е горе-долу така- слагаш края на октомври, началото на ноември (според времето) и махаш чак май месец...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 09 Окт 2011, 23:15

Boyadjiev написа:
acho.rs написа:
айде сега пък- с предно съм бил... к'во трябва да направя като съм с предно- да карам до нова година с летните ли :?: или още сега да сложа Нокиан-а дето е на 6-7000км. щото някъде преваляло малко сняг и да го изхвърля след 20 дена :?: има си време за зимните гуми и то просто още не е дошло... като стане студено за постоянно (а не през ден-два да става 16-18 градуса) ще ги сложа- дотогава ще седят на топло в мазата..
.
Тва някъде е магистрала с бързи завой , спускания и изкачвания и хич не е хубаво да си със летни гуми на задно и да те изненада сняг или лед ;)

А ти колко си се объркал... Как може да слагаш хубавите гуми ОТЗАД... Мисли малко повече, че мантинелата влиза първо при тебе, не при пасажера при твоя случай :D
Сериозно... виждам БМВта със зимни гуми отзад... Why бре джанъм... със задните ли се спира и управлява Хафтемобила... Ама да можело да копа... Да копа мантинелите и канафките...

Като затрупа на паркомястото, яла ми излез с тия предни зимни...
За това на задно - 4 зимни и точка, че даже и удивителен :!:

E30 M3 Dreamer
Аватар
Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от bivola » 09 Окт 2011, 23:19

Аз лично ги сложих снощи :yes:
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона :mhihi: :mhihi: :mhihi: И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК :mhihi:
:mhihi:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 09 Окт 2011, 23:19

uCnaHeTcA написа:...За това на задно - 4 зимни и точка, че даже и удивителен :!:

аз мога ли да карам със зимни само отпред :?: нали там ми е всичко- и тяга, и спиране, и завиване, за к'во ми са и отзад хубави гуми :mhihi:
Винаги 4 летни/зимни гуми- според сезона... никога комбинации от двете :!:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 09 Окт 2011, 23:30

uCnaHeTcA написа:
Boyadjiev написа:
acho.rs написа:
.

Като затрупа на паркомястото, яла ми излез с тия предни зимни...
За това на задно - 4 зимни и точка, че даже и удивителен :!:

Зимата със 4 зимни - да :idea: Сега до към средата на ноември ще си карам с 2 зимни отзад . На бояджиев не ми се обяснява що , той е много навътре .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 09 Окт 2011, 23:34

ms написа:
uCnaHeTcA написа:...За това на задно - 4 зимни и точка, че даже и удивителен :!:

аз мога ли да карам със зимни само отпред :?: нали там ми е всичко- и тяга, и спиране, и завиване, за к'во ми са и отзад хубави гуми :mhihi:
Винаги 4 летни/зимни гуми- според сезона... никога комбинации от двете :!:

Там е по-допустимо, еле ако е без АйСиКтир, опа АйБиЕс... :mhihi: Супер Фън става :ok:
П.П. Не съм пробвал, не искам и да пробвам :yes:

Алфа Въшкар
Аватар
Кара: ч
Мечтае да кара: Countach през 80-те

Мнение от sme666ko » 09 Окт 2011, 23:39

Понеже е по-допустимо един приятел спря в некво дърво миналата зима, и той твърдеше че не е фатално... тая година си е взел 4 зимни за всеки случай :mrgreen:

acho.rs написа:На бояджиев не ми се обяснява що , той е много навътре .

Би ли обяснил, че и на мен ми е интересно каква е логиката?
Изображение

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 09 Окт 2011, 23:43

Миналата година по спомен ги слагах на 2ри декември...
А даже след това към 8ми имаше пак дни по 15-17 градуса, но преди това имаше трайно застудяване и си беше време за зимните, а и бяхме тръгнали за едно планинско селце и не ми се рискуваше.
Иначе аз ги слагам след първите 5-7 дни подред, в които температурите през деня са под 10-12 градуса.
И на пролет минавам на летни първите 5-7 дни подред, когато температурите през деня подминават 14-15.

А това да се слагат летни отпред, зимни отзад и всякакви такива смески немога да го разбера...
Ачо, предполагам имаш някакви аргументи, кажи какво имаш предвид.
Аз не смятам, че близкия 1 месец ще има някъде снежна покривка или лед, та да те притеснява това.
Изображение
E34, E38

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 09 Окт 2011, 23:50

-Вероятността да попанда на сняг по това време е много малка или иначе казано , само когато минавам горе по Хемус (както казах и октомври и май ме е валяло там). Ако вали сняг там , ще намаля , но все пак няма да забуксувам а когато трябва моторната спирачка ще работи на задните зимни гуми ...
През останалото време (почти цялото), когато е предимно дъждовно , предните летни ще изхвърлят по-добре водата от дъждовете и ще спират по-хубаво . Тва си е моя логика и не ангажирам никой , нито препоръчвам зимата да се кара така .
Карал съм и екстремни варианти - предно с 2 зимни отрпед и 2 летни отзад (хлопел) - 13ки 155ци зацепват , драпат и спират идеално ... гадно е че на всеки остър завой си готов да се завъртиш.
- предно с 4 летни без тракшън и АБС - криво-ляво зацепваш и тръгваш, на пътя уж се дъриш , но спираш единствено и само с моторна спирачка - най-лекото чукване на педала и блокират всички колелета .
- куатро 4 зимни - :driving:
- задно 4 зимни :twisted:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 09 Окт 2011, 23:56

ачо, до 4ти ноември според мен трябва да караш само със задна лява зимна гума
все пак тя седи от северната сттрана на билото и е по-вероятно да гази сняг :ok: :ok: :ok:
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 10 Окт 2011, 0:14

Ачо, я се пренеси в сегашно време, не стой в началото на 90-те ;)
Зимните гуми вече се изчисляват и проектират така че да могат да се представят почти толкова добре на мокро колкото и хубави летни гуми :!:

Сега ти ако караш с гуми от преди промените, тва си е твой проблем ;)

Имах миналата зима неприятната възможност да тествам колко са добри зимните гуми на мокро в наводнението на околовръстното :mhihi: Ултрагрип 7-та на Гудиар се представи блестящо! В около 15см вода влезнах с около 80км/ч и здраво стиснат волан и колата не мръдна...
Та тия митове и легенди за зимните гуми ги разправяй на шапката ми ;)

И както и да го мислиш зимни гуми се слагат и на двете оси, без значение от предаването, а това че отпред трябвало да са по-износените и че даже производителите така препоръчвали да се кара... да си препоръчват колкото искат... ял съм го от кофти предни гуми и никога повече няма да сложа по-износена гума отпред :banghead:

Аватар

Мнение от Хаос » 10 Окт 2011, 0:23

BadAngel написа:ачо, до 4ти ноември според мен трябва да караш само със задна лява зимна гума
все пак тя седи от северната сттрана на билото и е по-вероятно да гази сняг :ok: :ok: :ok:

:bowdown:
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 10 Окт 2011, 6:37

BadAngel написа:лошото е, че усещам как не ме държат на мокрото летните и се притеснявам

Е това е приказка :yes: Нищо по-хубаво няма от това човек да си прецени сам. Щом не те държат и се притесняваш слагай зимните :) Не вярвам температурите да се вдигнат чак толкова. Пък и да се вдигнат - не си струва за тия дни студ да стане някоя беля, главно заради такива, които не са като теб, а си мислят че могат да карат с всякакви гуми.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата