Съвет за пътуване до Германия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i LCI Xdrive
Мечтае да кара: каквото кара
Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd

Съвет за пътуване до Германия

Мнение от kapitanat » 09 Окт 2011, 22:49

Здравейте колеги, предполагам доста от вас са пътували до Германия за коли или по друга причина, с приятелката ми сме решили да си направим екскурзия до Германия, като също искаме да посетим Будапеща и Виена ( без значение на отиване или на връщане). В Германия ще отидем до Берлин и после до Мюнхен ( за да видя музея на БМВ ). До сега винаги съм пътувал със самолет и не знам за какво да се подготвя по пътищата, ще съм много благодарен на всички пътували из Европа да ме посъветват, за най-добрия маршрут от България до Берлин и как според вас ще е най-добре да съчетая пътя си с преспиванията и къде да бъдат, защото приятелката ми не е шофьор и повече от 10 часа на ден не ми се кара. Благодаря ви много.
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Съвет за пътуване до Германия

Мнение от ms » 09 Окт 2011, 22:57

за конкретен маршрут друг да каже, но ти уточни колко дни си предвидил за разходката...

Подсигури си навигация с актуални карти на Европа...

ПС: Щом сега питаш не си се засилил утре да тръгваш- пътувай със зимни гуми на колата дори и времето да не е съвсем за зимни гуми, в някои държави са задължителни зимните гуми от един момент и да не изгърмиш с някоя грозна глоба...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 323i coupe 98'
Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
Детайли за колата: Avusblau Metallic

Мнение от ZLATIST » 09 Окт 2011, 23:01

София-Белград-Будапеща-Виена-Берлин.... :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 09 Окт 2011, 23:05

Берлин-Лайпциг-Мюнхен.. :ok:
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 09 Окт 2011, 23:06

Маршрута ти е Бургас-София-Белград-Суботица-Будапеща-Виена-Мюнхен ! За хотелите нека друг колега , защото аз пътувам транзит !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i LCI Xdrive
Мечтае да кара: каквото кара
Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd

Мнение от kapitanat » 10 Окт 2011, 10:39

За екскурзията си мисля да я огранича между 8-10 дена, като престоя ми в Берлин ще е по дълъг, защото там си имам подсигурено спане, по останалия маршрут, ще потърся предварително хотели, като предполагам, че ще намеря нещо сносно за по 60-80 евро на вечер. Идеята ми оригинално беше да пътувам Бургас-София(преспиване)-Будапеща(преспиване,следващ ден разходки,преспиване)-Берлин(не съм сигурен дали това разстояние между Будапеща и Берлин може да се вземе за един ден шофиране, престой в Берлин 3-4 дни)-Мюнхен(предполагам, че Берлин-Мюнхен е възможно да се вземе за един ден, преспиване в Мюнхен, разходки, БМВ музея( главната причина на екскурзията), пак преспиване)- Виена(и тук 2 дена) и вече прибиране. Това ми беше оригиналната идея, която съвсем, не съм сигурен, че е осъществима в действителност и ако някой от избраните ми маршрути е прекалено дълъг, къде би било най-добре да остана за през нощта. Идеята ми е да си намеря хотели през Интернет преди да тръгна, за да не изпадна в ситуация да търся хотел в 2 часа сутринта и ако намеря някакъв той да е за 200 евро.

Надявам се да можете да ми разясните дали плана ми е осъществим, в него много сериозно разчитам на плана, че европейските пътища ще ми осигурят бързо придвижване.
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 10 Окт 2011, 10:50

Направи си маршрута от тук : http://www.viamichelin.com/ - сам прецени по колко км. ще можеш да минеш.
Хотели си запази от www.booking.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 10 Окт 2011, 10:51

Ми не е голяма философия,

както казаха и колегите, София-Белград-Будапеща- и от там може преди границата с Австрия директно през Словакия и Чехия, от там Дрезден, Берлин. Така ще ти е най-кратно до берлин, но ще платиш винетки за Чехия и Словакия, а през Австрия е само една (но ти спестява 150-200км).

А за през Австрия имаш: София-Белград-Будапеща-Виена-Пасау-Регенсбург-Касел-Брауншвайг-Берлин. Ама тва е доста дълъг маршрут, но пък ако минаваш през Виена, няма друга алтернатива :)

Пътни такси:
Сърбия - имаш само такси на магистралите (около 13 евро в посока)
Унгария - винетка 7.90Евро (купува се веднага след границата от едни бутки)
Австрия - Винетка 10Евро - 10дни (може да я купиш направо като купуваш унгарската или на австрийската граница, пак от бутка).
Словакия - винектка, май беше към 5-6Евро (пак от бутка след границата)
Чехия - винетка към 10 Евто (може да купиш като купуваш за словакия, те ще ти предложат, или от бутка след чешката граница)
Германия - газ до ламарината, няма ограничения и няма винетки :twisted:

Избягвай да плащаш в кеш в евро на бензиностанциите в Сърбия и Унгария, много яко цакат в курса. Най-добре е да плащаш с карта ;)

Ами тва е като цяло, успех! ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 10 Окт 2011, 20:10

BiTurbo написа::

Избягвай да плащаш в кеш в евро на бензиностанциите в Сърбия и Унгария, много яко цакат в курса. Най-добре е да плащаш с карта ;)

Даам яко се опитват да цакат, аз взимах винетка от Словакия, и аз си търся винетка от една бензиностанция, онзи мисля че ми каза около мнаксимум 20 евро да беше не съм сигурен и вадя аз картата да плащам и той почна, маа ся нямаш ли в кеш?!?! Аз ми не нямам, ейй това копеленце замалко нямаше да ми даде тъпата винетка и накрая пак я даде след по голяма настоятелност от моя страна и естествено даде я по евтино от колкото ми каза :ranting: , явно го е било страх да ме лъже чрез картата. А за маршрута, аз пътувах тази година за Норвегия и минах през, София, Ниш, Белград, покрай Будапеща, (не съм влизал в Будапеща), Прага, Дрезден, Берлин и след това вече си хванах пътя за Рощок и на ферибота за Дания.

:OT:
И в Сърбия задължително си плащай таксите че после цирка е голям, аз като пътувах и спрях така на една будка да си платя и естествено да ми даде квитанция, онзи сърбин надут ми се е обърнал на другата страна и не ми обръща внимание. Е ми потеглих си и казах майната му и идиота, обаче след доста пътуване стигам до следващата будка и щеш ли не търсят квитанцията от предишната будка, и си помислих “сега се видях в филм“ но след малко тарикащина от моя страна ме пуснаха :D , излъгах го че съм хвърлил бележките :mhihi: . И ако си носиш цигари не си носи много че сърбите мръсно дерат кожи с техните глоби :censored: , мисля че 1 или 2 стека бяха позволени а и там мамата си трака на сръбската и унгарската граница претърсват като че ли носиш наркотици :banghead: .

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 10 Окт 2011, 20:31

ZLATIST написа:София-Белград-Будапеща-Виена-Берлин.... :ok:
до Берлин ще му е по добре през Братислава и Чехия ;)
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Ох, на баба!
Аватар

Мнение от bavareca_86 » 10 Окт 2011, 20:34

BiTurbo написа:Ми не е голяма философия,

както казаха и колегите, София-Белград-Будапеща- и от там може преди границата с Австрия директно през Словакия и Чехия, от там Дрезден, Берлин. Така ще ти е най-кратно до берлин, но ще платиш винетки за Чехия и Словакия, а през Австрия е само една (но ти спестява 150-200км).

А за през Австрия имаш: София-Белград-Будапеща-Виена-Пасау-Регенсбург-Касел-Брауншвайг-Берлин. Ама тва е доста дълъг маршрут, но пък ако минаваш през Виена, няма друга алтернатива :)

Пътни такси:
Австрия - Винетка 10Евро - 10дни (може да я купиш направо като купуваш унгарската или на австрийската граница, пак от бутка).
Чехия - винетка към 10 Евто (може да купиш като купуваш за словакия, те ще ти предложат, или от бутка след чешката граница)

Преди Регенсбург може да се отклони през Хоф,пътят минава през приказни села и е прекрасен,след Хоф пропуска разклона за Плауен и минава през Дрезден,от там има още 200км до Берлин
пс,пък като дойдеш в Берлин драни да пием по бира :bchug:
а и не го подлъгвай за ограни4енията :mhihi:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E30 сега:E90 N52B25

Мнение от raddy » 10 Окт 2011, 20:42

bavareca_86 написа:
BiTurbo написа:Ми не е голяма философия,

Пътни такси:

Преди Регенсбург може да се отклони през Хоф,пътят минава през приказни села и е прекрасен,след Хоф пропуска разклона за Плауен и минава през Дрезден,от там има още 200км до Берлин
пс,пък като дойдеш в Берлин драни да пием по бира :bchug:
а и не го подлъгвай за ограни4енията :mhihi:

:OT:
Де бре аз мин седмица изкарах няколко дни из Бундесщата - да знаех щях да звънна за по бира на Кудам. ;)

едит:
Не им се хващай на сръбските митничари - само се чудят как да изкарат по некои лев(евро), иначе нещо чух за 2 кутий цигари разрешени за транспорт през Сърбия - имай предвид че Унгарците ще те питат,т.е. ако не пушиш не взимай много много :roll:
Това за винетките - абсолютно вярно - но в повечето случай нз смисъла да се разправяш със словенски,унгарски и т.н. селяни по бензиностанциите - шариш 1,2,3 евра в повече и толкова :ranting:
Иначе май същото се отнася и за зарежданото гориво - но там наистина най-добре с карта.
Това от моя скромен опит из тази част на Европа.
И последно, но не по важност - ако случайно ти се прииска да минеш през Румъния ---- НЕДЕЙ , в гооооуемо приключение ще се въвлечеш :yes:
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 10 Окт 2011, 20:58

Олеее любимите ми теми :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Бахти от тоя форум тези теми си остават най-забавното нещо!

Съвета ми е плащай всичко с карта Винетки,Гориво и т.н. всичко е на точната цена!

Що да не минава през Румъния,мен пък това ми е любимата държава за преминаване в момента NFS на живо бахти якото :mhihi: Пътя е шест и все по-добър става... Зимата на места не е почистено като в България -супер. Температурите на места са много приятни зимата съм минавал при минус 23 замръзнаха ми стъклата на задните врати отвътре...
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Ох, на баба!
Аватар

Мнение от bavareca_86 » 10 Окт 2011, 21:10

madpetio написа:Олеее любимите ми теми :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Съвета ми е плащай всичко с карта Винетки,Гориво и т.н. всичко е на точната цена!

Що да не минава през Румъния,мен пък това ми е любимата държава за преминаване в момента NFS на живо бахти якото :mhihi: Пътя е шест и все по-добър става... Зимата на места не е почистено като в България -супер. Температурите на места са много приятни зимата съм минавал при минус 23 замръзнаха ми стъклата на задните врати отвътре...

пътя е супер,ама няма нито едно околовръстно и навсякаде минаваш през центъра на селото и там кисне по една дачия с лепенки и буркан :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E30 сега:E90 N52B25

Мнение от raddy » 10 Окт 2011, 21:21

madpetio написа:Олеее любимите ми теми :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аз преди да тръгна мин седмица и се разчетох из основния и специално твоите постове,но случаааайййно ми се наложи да мина през Цигания - е кво да се прави - минах :mhihi: :banghead:
Пък за готините им митничари - айде някой друг път да си говорим :ranting: :banghead: :ranting:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата