дойде ли времето за зимни гуми 2011

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Re: дойде ли времето за зимни гуми 2011

Мнение от Пинтев » 10 Окт 2011, 7:43

Ебати в какъв филм се вкарахте с тия гуми...кой когато иска тогава..аз лично ще ги сменя като си купя един крик и в двора на жената ще си ги сменя,но кога ще стане :dunno: Имам само една пътуване другата седмица през Петрохан..но мисля че няма да имам проблем..все пак дават температри околко 15-20 градуса ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 10 Окт 2011, 7:57

Верно голям филм. Не разбрахте ли, че се карат 4х4 според сезона :wave: Зимата зимни, лятото летни. Сменят се когато трайно застуде/затопли. Комбинациите от предни летни, задни зимни и обратно съм ги изпитал на два пъти. Веднъж в канавката, веднъж в бордюра на мантинелата. Това е, което мога да кажа по темата.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 10 Окт 2011, 8:40

Рано е още и моите са в мъзето в чувал и чакат,но да знаете че в дъждовно и по-студено време без значение от гумите просто спираите от по-далече,дръжте дистанция и по-леко в завойте че... ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 10 Окт 2011, 8:56

Който има само две зимни да ги слага на кръст- една отпред в дясно и една отзад в ляво :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ако прегледам назад форума по тия теми мога да позная 10 години назад кога за пръв път след лятото е паднала температурата под 10 градуса.
Правят се 10 страници и всеки си знае неговата и нищо ново :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 10 Окт 2011, 9:06

bum_bum написа:Правят се 10 страници и всеки си знае неговата и нищо ново :dunno:

Как нищо ново бре,след тая тема очаквам някой да сподели ,как при нужда слага вериги на предните колела :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 10 Окт 2011, 11:02

летните са ми 20ки, зимните 18ки :arrow: преди да видя сняг и температури дневни не по високи от 5 градуса поне 1 седмица изобщо няма и да си помислям за зимни гуми.

п.с. то още парно няма вие за гуми се замислихте :nono:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 10 Окт 2011, 11:53

asasin18 написа:... преди да видя сняг и температури дневни не по високи от 5 градуса поне 1 седмица изобщо няма и да си помислям за зимни гуми....

това вече е прекалено... трябва да си сложил зимните много по-рано...
Зимната гума НЕ е само за сняг и лед- тя е за ниски температури най-вече... Казват да се слагат под 15градуса, но да не прекаляваме- слагам ги при темп. трайно около 10 градуса през деня... 10гр. максимални температури означават доста ниски градуси сутрин :arrow: като нищо може и да има лед на места, а от това на места да имаш лед по-лошо няма... а върху лед помага само едно нещо- мек каучук, което при лятната гума на ниски температури е невъзможно, тя просто става на пластмаса... а ти с тея 5градуса + сняг + задно + летни гуми + много коне си идеален кандидат да зарадваш някой сервиз- навсякъде обичат да правят потрошени лимузини :winky:

Най-много мразя тарикати дето си мислят, че скъпа кола с 200кг. електроника и безброй системи за сигурност е над законите на физиката... ами не е- тея закони са за всички ;) и всяка зима ми е забавно като се наложи с дъртия кенеф да помагам на подобни тарикатчета :mhihi: и всяка зима се чудя как така кенеф с предно и 4 хубави зимни гуми е в пъти по-проходим от поне 70% от джиповете и сигурно 85% от автомобилите дето се движат по същият сняг и лед като мен... има два варианта- или са тъпаци и карат с кофти гуми, или аз съм по-добър шофьор от тях... е, чак толкова добър шофьор определено не съм ;)
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kristianis » 10 Окт 2011, 11:55

слагайте че и в Родопите започна....
Широка лъка и Чепеларе са побелели вече :)

Аватар

Мнение от Хаос » 10 Окт 2011, 12:13

къде ги тея тъпаци със скъпи коли и джипове, дето са закъсали
дайте снимков материал, аз такива не съм виждал
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 10 Окт 2011, 12:15

слагайте и веригите даже.

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 10 Окт 2011, 12:21

ms написа: ....тя е за ниски температури най-вече... Казват да се слагат под 15градуса, но да не прекаляваме- слагам ги при темп. трайно около 10 градуса през деня...

Ами да ти кажа определено сцеплението на гумите при кола която тежи малко над 2.2 тона е доста по различно от колкото при кола която е с близо 1тон по лека, следователно и самите гуми загряват доста ама доста по-бързо. Аз до колкото знам на зимните гуми над 8 градуса температура им е зле!
За мен основното предимство на зимните гуми е при спиране единствено и само, просто с летните не стаа или отнема доста повече време и разстояние.
А на лед искам да ти кажа че ако си мислиш че има гума без шипове дето ше те спаси те очаква много сериозна и не до там приятна изненада ;)
ms написа: .... и всяка зима ми е забавно като се наложи с дъртия кенеф да помагам на подобни тарикатчета :mhihi: и всяка зима се чудя как така кенеф с предно и 4 хубави зимни гуми е в пъти по-проходим от поне 70% от джиповете и сигурно 85% от автомобилите дето се движат по същият сняг и лед като мен... има два варианта- или са тъпаци и карат с кофти гуми, или аз съм по-добър шофьор от тях... е, чак толкова добър шофьор определено не съм ;)

има и трети вариант може би колите на тия тарикатчета са мъъъничко по мощни от твоята, повярвай ми със 165 коня на гума, не е особено трудно да буксуваш дори и на сухо :winky:

Хаос написа:къде ги тея тъпаци със скъпи коли и джипове, дето са закъсали
дайте снимков материал, аз такива не съм виждал

недей така сега!!! Колегата задминава само х5ци по пътя за пампорово, не за друго а просто защото тва шибано грозде на високо е много ама много кисело :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна asasin18 на 10 Окт 2011, 12:26, променена общо 1 път

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 10 Окт 2011, 12:23

При първия сух ден слагам зимните.....
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 10 Окт 2011, 12:39

рано е още освен ако няма да се кара на височко над 1500м ..

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 10 Окт 2011, 12:41

Края на месеца...или началото на другия.
В случай, че времето се влоши преждевременно - преждевременно ще сменя и гумите...но не ми се вярва :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 10 Окт 2011, 13:08

NeoPrint написа:Като пуснат парното тогава зимните гуми :)

+1 ;)
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата