Зелена карта
Модератор: Общи модератори
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Re: Зелена карта
бай да уей преди няколко дена четох нчкъде, че щата Уисконсин е фалирал и има масови протести
извикана била Националната Гвардия на помощ и т.н.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
не знам да има такова нещо като residence permit в usa?
за зелената карта има определени условия, които трябва да се изпълняват докато я имаш за да не изгубиш правото си за нея.
за зелената карта има определени условия, които трябва да се изпълняват докато я имаш за да не изгубиш правото си за нея.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
latrel написа:Те ако го направят това, след преброяването незнам дали ще имаме население повече от 3 милиона
Tи ако си мислиш, че американците ще оставят вратите отворени ей така на всеки дето му е щукнало да се пръкне в САЩ, жестоко се лъжеш. Аз съм 10000000000000000000% сигурен, че и да паднат визите ще има яки ограничения, за да не се напълни с олигофрени, както стана с редица европейски страни.

jojoba написа:Здравейте, искам да задам един въпрос, който е свързан с продългаването на зелена карта.
По настоящем имам Резидент Пермит, (зелена карта), която изтича в края на октомври.
Пише че триабва да се поднови 6 месеца преди изтичането.
Никога не съм работила в Америка, но бих искала да си запазя правата да пътувам без да минавам през консулството за издаване на виза.
Въпросът ми е такъв:
Знае ли някой кога България ще може да влиза и излиза свободно в Америка без да са ни нужни визи ?
а защо блея толкова години и не изкара един паспорт?
по въпроса ти- няма да е скоро защото... защото е дълга и широка да се обяснява...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- викентии70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46,330D,300 bhp
- Мечтае да кара: 535 D
Здравейте!А някой знае ли какво се случва след спечелването на зелена карта?Зная,че пращат документи за попълване на два пъти,искат да посочиш гарант в Щатите
,тук в посолството има интервю,като си плащаш някакви такси (около 800$
).Въпросите ми са когато (ако) мине всичко с интервюто,платя каквото е необходимо...и дойде време за заминаване,какво се случва:осигуряват ли нещо като квартира(поне в началото),предлагат ли ти някаква работа,съпруга/та може ли да пристигне в Щатите заедно с този,който е спечелил лотарията.Въобще какво се случва ,след като човек разбере,че е спечелил прословутата "зелена карта"?Ако някой знае,моля нека сподели,но ако някой само предполага,нека не ме обърква!

Ако вече трети ден не ти се работи,значи е сряда!
викентии70, като спечелиш зелена карта се спасяваш сам. Никой не ти осигурява нищо.
Спечелването на зелена карта дава шанс, но не е за всеки....
Скъпа виза, скъп самолетен билет, квартирите не са никак евтини.... А и в момента е трудно да се намери работа там. Нямам предвид миене на чинии и разнасяне на пици.....
Спечелването на зелена карта дава шанс, но не е за всеки....
Скъпа виза, скъп самолетен билет, квартирите не са никак евтини.... А и в момента е трудно да се намери работа там. Нямам предвид миене на чинии и разнасяне на пици.....
- xpl0d
-
-
викентии70 написа:осигуряват ли нещо като квартира(поне в началото),предлагат ли ти някаква работа,съпруга/та може ли да пристигне в Щатите заедно с този,който е спечелил лотарията.
Мдаа, осигуряват ти палат с 13 стаи, 8 бани, 10 спални и можеш да си доведеш цялата рода

Зелената карта ти дава право САМО И ЕДИНСТВЕНО право да работиш там ЛЕГАЛНО, демек със социални, медицински осигуровки и т.н. За всичко останало като работа, квартири и прочие си е твоя работа откъде, как, за колко ще си намериш.
Club BMW написа:Скъпа виза, скъп самолетен билет, квартирите не са никак евтини.... А и в момента е трудно да се намери работа там. Нямам предвид миене на чинии и разнасяне на пици.....
Визата не е скъпа. Самолетният билет също. Квартирите и те не са скъпи - в големите градове е по-скъпо, но и заплатите не са малки. А ако имаш зелена карта много лесно се намира работа. Трудното е да я получиш самата зелена карта. Нататък е лесно.

Колко струва визата? Колко е цената на еднопосочен билет от днес за утре? Лесно се намирала работа ха ха хаа?
Да не се върна вчера от там?
- xpl0d
-
-
Club BMW написа:Колко струва визата? Колко е цената на еднопосочен билет от днес за утре? Лесно се намирала работа ха ха хаа?

Благодаря, че ми "отговори" на въпросите. Това показва колко си "компетентен".
Под нивото ми е да водя подобен диалог с хора, които могат само да спамят и при липсата на аргументи - обиждат.
Под нивото ми е да водя подобен диалог с хора, които могат само да спамят и при липсата на аргументи - обиждат.
Club BMW написа:Колко струва визата? Колко е цената на еднопосочен билет от днес за утре? Лесно се намирала работа ха ха хаа?
900$ виза билет не се взима от днес за утре

Работа се намира лесно, от личен опит казвам!!! Трябва да си мега тъп и мързелив за да не си намериш работа!
Така, че май ти се изказваш неподготвен. Ако 2000$ те спират да живееш в Америка изобщо не си за там. Аз ако спечеля зелена карта и ми кажат 10000$ тр да платиш пак ще съм навит, понеже тези пари се избиват за няколко месеца.
latrel написа:Club BMW написа:Колко струва визата? Колко е цената на еднопосочен билет от днес за утре? Лесно се намирала работа ха ха хаа?
900$ виза билет не се взима от днес за утре![]()
![]()
![]()
но дори така да е 480 евро от днес за утре, ако е след месец както правят нормалните хора или по-дълго ще е по-евтин!!!!
Работа се намира лесно, от личен опит казвам!!! Трябва да си мега тъп и мързелив за да не си намериш работа!
Така, че май ти се изказваш неподготвен. Ако 2000$ те спират да живееш в Америка изобщо не си за там. Аз ако спечеля зелена карта и ми кажат 10000$ тр да платиш пак ще съм навит, понеже тези пари се избиват за няколко месеца.
билетите за 2-3 месеца напред са по $1000 в момента... не че проблем, но ги гледах скоро...
а в америка няма ли при кого да отидеш в началото да те прибере и да ти покаже това онова... ще е трудно.
намери си някой приятел да те прибере за месец-два... да си намериш работа, купиш кола, намериш квартира ... и така...
работа има.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- xpl0d
-
-
Club BMW написа:Благодаря, че ми "отговори" на въпросите. Това показва колко си "компетентен".

latrel написа:Club BMW написа:Колко струва визата? Колко е цената на еднопосочен билет от днес за утре? Лесно се намирала работа ха ха хаа?
900$ виза билет не се взима от днес за утре![]()
![]()
![]()
но дори така да е 480 евро от днес за утре, ако е след месец както правят нормалните хора или по-дълго ще е по-евтин!!!!
Въпроса ми не бе към теб, но както и да е!
Аз не говорех в личен план, че ми е скъпо, а принципно, че не всеки би имал да извади няколко хиляди $, само за да се пробва!
Визата излиза 1000 лв.,документи за превод, самолетен билет, пари за квартира, всичко това е относително. Виж как са квартирите в Ню Йорк, че мен там ме кефи да замина.... Дръпни чертата и после питай във форума, колко хора могат да си позволят да извадят тези пари....
Ако си беше направил труда да ми прочетеш предните мнения щеше да разбереш , че не търся работа като помощник-сервитьор! Ако на теб ти е това нивото и те устройва ОК.