Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
surfboard написа:И друг път съм казвал че съм карал много пъти 320д 150 коня и лично на мен тази кола не ми е достатъчно мощна, затова съм я изключил от избора си.
Според мен си карал не особено балансирана кола. Аз покарах 2км колата на Dimitroff 150hp@ремапната, вероятно на около 170 коня. Смея да твърдя, че колата вървеше много добре, а за разхода да не говорим. Много хора се самозабравят с мощните коли, а това е много кофти оръжие в ръцете на неопитни водачи.
- RoyJones
- Потребител
-
- Кара: 320Д
- Мечтае да кара: 320 е46 М3
Момчета днес бях да оглеждам коли и попаднах в сайта на ето тази http://www.cars.bg/u286079 . След обстоен преглед се оказа следното
това не е същата кола, просто снимка на друга за да ви обесня кое не беше наред

Оградената с червено кора е нямаше изобщо.
Оградената със синьо беше счупена.
Ограденото с зелено беше на хармоника...
На което той ми отговори "Е да, имаше лек удар на калника ... иначе другото и е наред"
Да ви предопредя, да не ходите да гледате.
п.п: Цената в сайта е 6999лв а на колата цената е 7300
това не е същата кола, просто снимка на друга за да ви обесня кое не беше наред

Оградената с червено кора е нямаше изобщо.
Оградената със синьо беше счупена.
Ограденото с зелено беше на хармоника...
На което той ми отговори "Е да, имаше лек удар на калника ... иначе другото и е наред"
Да ви предопредя, да не ходите да гледате.
п.п: Цената в сайта е 6999лв а на колата цената е 7300

- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Възможно е и да не е била много в час колата, колега. Иначе наистина зад волана човек трябва да е отговорен - в противен случай и с 90 коня може да се пребие.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
[quote="surfboard"][/quote]
По уважителни причини няма да напиша нищо повече в тая тема.По същите ще ти кажа само ,че си се засегнал а не виждам за какво
По уважителни причини няма да напиша нищо повече в тая тема.По същите ще ти кажа само ,че си се засегнал а не виждам за какво

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Колега surfboard,
Не се обиждай, обаче тук много хора повече питат от колкото четат. Нищо лично към теб. Много често задаваните въпроси изискват знаещите да изпишат един реферат материал и след като го направят следват 3 страници други въпроси и никой повече не си прави труда да се разрови 3 страници назад, за да намери отговор на същия въпрос, който той в момента задава. Пак казвам не визирам теб лично. Много хора питат за 330, малко хора си правят труда да отидат да видят обсъжданите обяви на място и да споделят какво са видели, това също дразни.
Това, което ти си синтезирал като въпроси изисква доста писане като отговори, а и съм сигурен че тази информация вече я има, примерно поддръжката можеш да я намериш в раздела за цени на резервни части
Мисля, че ако синтезираш и напишеш приоритетите си при търсенето на автомобил, по-лесно ще получиш съвет, коя кола е по-подходяща за теб, ако не можеш сам да прецениш.
Примерно: много да върви; малко да гори; да не се чупи; да ускорява за не повече от 7 сек и т.н.
Поздрави !
Не се обиждай, обаче тук много хора повече питат от колкото четат. Нищо лично към теб. Много често задаваните въпроси изискват знаещите да изпишат един реферат материал и след като го направят следват 3 страници други въпроси и никой повече не си прави труда да се разрови 3 страници назад, за да намери отговор на същия въпрос, който той в момента задава. Пак казвам не визирам теб лично. Много хора питат за 330, малко хора си правят труда да отидат да видят обсъжданите обяви на място и да споделят какво са видели, това също дразни.
Това, което ти си синтезирал като въпроси изисква доста писане като отговори, а и съм сигурен че тази информация вече я има, примерно поддръжката можеш да я намериш в раздела за цени на резервни части

Мисля, че ако синтезираш и напишеш приоритетите си при търсенето на автомобил, по-лесно ще получиш съвет, коя кола е по-подходяща за теб, ако не можеш сам да прецениш.
Примерно: много да върви; малко да гори; да не се чупи; да ускорява за не повече от 7 сек и т.н.
Поздрави !
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

вчера - 4

K_Ilkov написа:не че нещо и без да искам да те обидя ама мноого ви мързи да четете ...
...
всички тия неща, че и повече би могъл да научиш за няколко часа
с помоща на търсачката във форума и чичо гугъл
не че не трябва да се пита ама има неща дето са дъвкани 1000 пъти

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
K_Ilkov написа:ако визираш моето мнение продължавам да твърдя, че спрямо 330д си е спряло до 3.5-4к оборота
иначе си върви съвсем прилично особенно в градски услови - от 2 до 3 к оборота са предостатъчни
и от пета си тръгва прилично от ~ 2500, но няма нищо общо с това, което ще направи дизела от тия обороти
Точно това исках да кажа, че в ниските си върви съвсем прилично... А моя диф... не знам какъв е... Само че, при 4000 оборота съм на 130, което не е нормално

п.п исках просто да кажа, че не е нужно да си помагаш с краче до 3000 оборота

- drllxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше тройка
Това на какъв двигател понеже аз съм с м54 б22 и на 4к съм на 140
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
surfboard написа:....
абе не знайте за кво говорите пък се и сърдите .. като ти хвърли примерно средностатистически 2 дюзи маховик и турбина ( при дизела) или пък 2-3 ламбда сонди ,сервомотор на валветроника ии квото там има + разход от 1-2 литра масло на 1000 км ( при бензина ) гледай после в книжката кое било с 0.7 секунди по бързо и кое колко горяло .. това са коли втора употреба .. гледа се състоянието не се гледат каталожните данни .. и без това колата е на поне 300к и няма да се доближи до тях ...
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Седя и гледам сейр...после само седя...и реших!
От днес нататък - всеки пост намекващ за сравнение между бензин и дизел в тази тема бива изтриван моментално от мен!!
Към всички "кандидат БМВ-исти" - много Ви моля да си решите сами за себе си дали искате бензин или дизел, дали искате 20-ки или 30-ки... да прочетете поне половината от тази тема....и ако нещо не ви е ясно - тогава да си задавате въпросите!
Щото сега си търсите коли, ама след време като си търсите жени...дали сте сигурни, че пак ще ни искате мнението ?
Това не е тема за ориентиране - дали това или онова - това е тема, в която след като сте си харесали нещо - имащите добър поглед върху марката и конкретния модел да споделят мнение!
Ако трябва да трия...3/4 от тази тема ще изчезне, заради безсмислени въпроси.
Накрая ще я заключа, ще я разчистя и ... ще препращам всички бъдещи купувачи ... да четат! (щото явно не го правят!).
Новите - ще ме прощавате за тона!
Старите кучета - благодаря не пия
Вземете пример от колегата, за да не вземете билети за кратка ваканция !!!
От днес нататък - всеки пост намекващ за сравнение между бензин и дизел в тази тема бива изтриван моментално от мен!!
Към всички "кандидат БМВ-исти" - много Ви моля да си решите сами за себе си дали искате бензин или дизел, дали искате 20-ки или 30-ки... да прочетете поне половината от тази тема....и ако нещо не ви е ясно - тогава да си задавате въпросите!
Щото сега си търсите коли, ама след време като си търсите жени...дали сте сигурни, че пак ще ни искате мнението ?
Това не е тема за ориентиране - дали това или онова - това е тема, в която след като сте си харесали нещо - имащите добър поглед върху марката и конкретния модел да споделят мнение!
Ако трябва да трия...3/4 от тази тема ще изчезне, заради безсмислени въпроси.
Накрая ще я заключа, ще я разчистя и ... ще препращам всички бъдещи купувачи ... да четат! (щото явно не го правят!).
Новите - ще ме прощавате за тона!
Старите кучета - благодаря не пия

RoyJones написа:Аз най - малко имам право да пиша тука и да давам акъли понеже съм още доста невеж, но това което ми прави впечатление,че в последните 5 страници - 2 коли се дават от поне 3-4 човека да се обсъждат. Всеки път им се обеснява и следващия пак дава същата кола, ако се върне колегата със синьото комби 2-3 страници по - назад ще види,че е качвано и е коментирано
Вземете пример от колегата, за да не вземете билети за кратка ваканция !!!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
...
Последна промяна sub_eleven на 12 Окт 2011, 11:21, променена общо 2 пъти
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Някой ходи ли да я гледа http://www.cars.bg/u452362 ?
Няма нищо коментирано а само питат хората как е на мен ми харесва нищо, че нямала много екстри.
Няма нищо коментирано а само питат хората как е на мен ми харесва нищо, че нямала много екстри.
Някой с мнение и впечатление за това?:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Колеги нормално ли е кола да е със новия двигател( м54 ) а със старта маска, или има нещо насаждано ако е така?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Нормално е.
Има 330-ки преди фейса за другите не съм 100% сигурен, но предполагам е същото.
Има 330-ки преди фейса за другите не съм 100% сигурен, но предполагам е същото.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...