Зелена карта
Модератор: Общи модератори
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Re: Зелена карта
Малко го орозовихте положението тука. Елате с $2к да ви видя как ше я карате - като пичовете от провинцията дето "столичани" ги хранят че живеят по 10 човека в един апартамент.
Има голямо значение при кого ще дойдеш и какво ще научиш в началото. Има хора които правят пари, а има и такива които се връщат след няколко месеца с едно 5 цифри по-малко.
Ако имаш много хъс, пробиваш навсякъде, но въпросът е на каква цена, т.е. каква мизерия си готов да понесеш за да изплуваш.
От друга страна ако си тотален дебил и при най-точните хора да отидеш, пак ще е криво, защото тук се работи.
Истината обикновено е някъде по средата, нищо не ти струва да подадеш документи. Ако спечелиш моят съвет е да опиташ за да не си задаваш вечно въпроса "Ами ако...?"

Има голямо значение при кого ще дойдеш и какво ще научиш в началото. Има хора които правят пари, а има и такива които се връщат след няколко месеца с едно 5 цифри по-малко.
Ако имаш много хъс, пробиваш навсякъде, но въпросът е на каква цена, т.е. каква мизерия си готов да понесеш за да изплуваш.
От друга страна ако си тотален дебил и при най-точните хора да отидеш, пак ще е криво, защото тук се работи.
Истината обикновено е някъде по средата, нищо не ти струва да подадеш документи. Ако спечелиш моят съвет е да опиташ за да не си задаваш вечно въпроса "Ами ако...?"

- викентии70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46,330D,300 bhp
- Мечтае да кара: 535 D
Здравейте на всички!Исках някой ако знае какво следва,след като се спечели зелена карта.Не очаквах отговор,като на колегата "ЕКСПЛОУД".За негово сведение само последните 2 месеца бях 3 пъти в Щатите,а от началото на годината 6 пъти;4 пъти в Китай,2 пъти в Хонг Конг,2 пъти в Сингапур,1 в Мароко;и освен всичко това в момента се местим със семейството в Англия.Работата ми е такава(проверяващ съм по корабите).И ми е доста ясна картинката там.Но какво става,след като се спечели зелена карта-не ми е ясно.Не се хваля къде съм бил,даже се оплаквам,че нямам време за семейството си,но не се стърпях на такъв отговор.Не и от този форум.
Ако вече трети ден не ти се работи,значи е сряда!
Club BMW написа:... че не търся работа като помощник-сервитьор! Ако на теб ти е това нивото и те устройва ОК.
Кой изобщо говори за помощник сервитьор, г-н БИЗНЕСМЕН????? Просто не ми се коментира с такива капацитети като теб

Понеже си голям отворко....
Ти си типичния Бай Ганьо!
latrel написа:И аз мога да ти дам съвет понеже имам опит.
Вторият път като заминах на бригада в САЩ беше миналото лято и работих на езерото Тахо като помощник сервитьор. Честно ти казвам няма такава работа. Единственото ти задължение е да им напълниш чашите с вода, да им занесеш по една питка хляб с масло и после да махнеш мръсните чинии след което да наредиш масата за следващите. Всичко друго си го прави сервитьора. През това време можеш да си хапваш спокойно в кухнята да си пиеш колкото искаш газирани напитки дори редбули и накрая на 6 часовата ти смяна да вземеш 70-100$ бакшиш + това което ти се полага на час
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Я кажете тези дето сте в Америка, колко долара годишно трябва да изкарвам за да съм в ниския сегмент на средната класа. Тоест да живея в приличен квартал, едната от колите в семейството да е чисто нова а другата на не повече от пет години, децата да учат в прилично училище, да мога да си позволя добра здравна осигуровка, поне две почивки в годината и така нататък. И какво трябва да работя за да подържам такъв стандарт. Това за някой свестен топъл щат като Калифорния, Флорида, може и Колорадо, в краен случай Аризона. За да знам дали изобщо да пускам.
Иначе преди много години, мисля че беше 99-та година, когато зелената карта се пускаше с писмо по пощата я спечелих. Получих и поканата за интервю. Но тогава нямах никакви пари и така и не отидох на интервюто. За зла участ нямах нито богати приятели, нито богати роднини да ми дадат пари на заем, нито имах какво да продам. А не намерих и гарант в Щатите, което се искаше тогава, предполагам и сега. Единствените оферти за заминаване бяха да се оженя за някоя която има парите. Ама аз бях женен и имах и деца и този вариант отпадна. Просто бях много изпаднал тогава:mhihi:
Сега имам парите и гаранти колкото искаш и всичко, но пък я нямам зелената карта 
Иначе преди много години, мисля че беше 99-та година, когато зелената карта се пускаше с писмо по пощата я спечелих. Получих и поканата за интервю. Но тогава нямах никакви пари и така и не отидох на интервюто. За зла участ нямах нито богати приятели, нито богати роднини да ми дадат пари на заем, нито имах какво да продам. А не намерих и гарант в Щатите, което се искаше тогава, предполагам и сега. Единствените оферти за заминаване бяха да се оженя за някоя която има парите. Ама аз бях женен и имах и деца и този вариант отпадна. Просто бях много изпаднал тогава:mhihi:

- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
ukelichko написа:За да знам дали изобщо да пускам.
Не пускай

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
The_Ancient написа:ukelichko написа:За да знам дали изобщо да пускам.
Не пускай
Защо, толкова ли е непостижим стандарта на живот дето описах за един емигрант? Защото всичко под тази граница си е мизерия. Вярно САЩ е уредена държава, ама какъв е смисъла да съм някакъв прошляк там, дето живее в квартал с мексиканци или други там някакви сътвери, кара десет годишна кола и блъска по 12 часа на две работи, след като в България имам всичко и мога да си позволя много неща. А и не ми се налага да бачкам по 12 часа на ден. Пък и да ми се наложи, работя на бюро и имам диван за всеки случай(ако много ми се доспи, не за секретарката).
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
ukelichko написа:The_Ancient написа:ukelichko написа:За да знам дали изобщо да пускам.
Не пускай
Защо, толкова ли е непостижим стандарта на живот дето описах за един емигрант? Защото всичко под тази граница си е мизерия. Вярно САЩ е уредена държава, ама какъв е смисъла да съм някакъв прошляк там, дето живее в квартал с мексиканци или други там някакви сътвери, кара десет годишна кола и блъска по 12 часа на две работи, след като в България имам всичко и мога да си позволя много неща. А и не ми се налага да бачкам по 12 часа на ден. Пък и да ми се наложи, работя на бюро и имам диван за всеки случай(ако много ми се доспи, не за секретарката).
Не че е толкова непостижим, просто не става изведнъж, което мисля че никъде по света не става. Смешното в случая е че преди да си подал за ЗК поставяш един тон условия. Да си уредиш живота в друга държава не е лесна работа и ако не си сигурен че го искаш по-скоро не е за теб. Единствения начин това, което си написал да стане без особени сътресения е ако работиш за чужда фирма в БГ и те преместят в САЩ. За личните ти шансове при евентуално заминаване можеш да се ориентираш най-добре от своите "гаранти". Там наистина е друг свят и е важно в началото да получиш навременна и точна информация.
За другото си чешем езиците. Познавам българи които не могат да пишат на английски, нямат образование (тукашно или приравнено) и правят шестцифрени заплати. Всичко е до късмет и до амбиция. Колкото до доходите и стандарта на живот има голямо значение за къде точно става въпрос, разликите в цените на жилищата и наемите са огромни, а това ще ти бъде перо номер 1 там.
П.П. А след като си си добре в БГ, защо трябва да те интересува какво е в Щатите, Германия, Япония, Китай или където и да е?
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
The_Ancient написа:...........................................
П.П. А след като си си добре в БГ, защо трябва да те интересува какво е в Щатите, Германия, Япония, Китай или където и да е?
В България съм добре само финансово. Иначе не ме кефи климата, политическата обстановка, част от населението и разни други работи. И просто така си питам, защото както писах, преди време спечелих ЗК и не заминах. И сега до края на живота си ще си задавам въпроса дали си пропуснах шанса. А и те моите приятели в Щатите са ергенчета и всичко което изкарат го харчат за някакви наточени тунинговани Хонди или за разни плазми, уредби, лаптопи, дрехи и по баровете разбира се. Така че от тях достоверна информация не мога да получа.
ukelichko написа:Я кажете тези дето сте в Америка, колко долара годишно трябва да изкарвам за да съм в ниския сегмент на средната класа.
Калифорния - едни 85-100к тъкмо ще ти стигат. Повечето сериозни фирми ти поемат здравното осигуряване. Кола - нови ще са и двете... там просто са без пари. Среден клас (Корола, Сивик, Фокус) са по 20к

и общо взето:
наем: $1500
2 коли: $800
телефони, кабелни и интернет: $200
месечна вноска във фонда "детето трябва да учи в колеж": $400
ядене ... грубо: $800
разни други разходи - кафета, магазини, ресторанти: $1000
Горе долу 5к на месец
60к на година са тъкмо 85-100к годишна заплата заплата. (не ми се смятат данъците точно... за Калифорния 27-30%)
Club BMW написа:Понеже си голям отворко....latrel написа:И аз мога да ти дам съвет понеже имам опит.
Вторият път като заминах на бригада в САЩ беше миналото лято и работих на езерото Тахо като помощник сервитьор. Честно ти казвам няма такава работа. Единственото ти задължение е да им напълниш чашите с вода, да им занесеш по една питка хляб с масло и после да махнеш мръсните чинии след което да наредиш масата за следващите. Всичко друго си го прави сервитьора. През това време можеш да си хапваш спокойно в кухнята да си пиеш колкото искаш газирани напитки дори редбули и накрая на 6 часовата ти смяна да вземеш 70-100$ бакшиш + това което ти се полага на час
За отворко незнам, ама да търсиш мнения от други теми и да ги копираш тук и да си правиш изводи, че ти предлагам да работиш нещо много над нивото Ти, понеже си от друга цивилизация ( пр.хр.) извинявай АМА ГРЕШИШ. Бай Ганьо ???
Може би имаш предвид баща ти, като съдя от културата ти! Като не са ти ясни някои работи, по-добре не се обаждай неподготвен с разни глупави и налудничави изказвания.... Дори незнам закакво се принизявам да ти отговарям, но все някога тр да слезнеш на земята, да не спамиш по темите на хората искащи информация, която ти нямаш, но си мислиш, че си компетентен по темата. Научи английски. Иди в Америка, но не на разходка, а да поработиш малко да видиш как живеят хората, да се нагледаш на отношение, правила, закони, общество и тогава ела да ми говориш, колко не си заслужава да ходиш там и да се мислиш за Бай Ганьо!!!

Escape написа:ukelichko написа:Я кажете тези дето сте в Америка, колко долара годишно трябва да изкарвам за да съм в ниския сегмент на средната класа.
Калифорния - едни 85-100к тъкмо ще ти стигат. Повечето сериозни фирми ти поемат здравното осигуряване. Кола - нови ще са и двете... там просто са без пари. Среден клас (Корола, Сивик, Фокус) са по 20ки то никой не си купува. На лизинг излизат 300-400 на месец за 2 години. После хвърляш и взимаш следващата..
и общо взето:
наем: $1500
2 коли: $800
телефони, кабелни и интернет: $200
месечна вноска във фонда "детето трябва да учи в колеж": $400
ядене ... грубо: $800
разни други разходи - кафета, магазини, ресторанти: $1000
Горе долу 5к на месец
60к на година са тъкмо 85-100к годишна заплата заплата. (не ми се смятат данъците точно... за Калифорния 27-30%)
разкажи какъв тип хора взимат 100К годишно тогава, какво образование имат, колко работят?
а нагоре?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
Хаос написа:разкажи какъв тип хора взимат 100К годишно тогава, какво образование имат, колко работят?
а нагоре?
ами всякакви общо взето.. 100к не са нещо огромно и се постигат без проблем с десетина години опит. Работното време по всички компании в които съм бачкал си супер нормално: 8-17 ... за образованието ще си замълча, че ми е писнало да слушам как Българите са най-интелигентните в целия свят

реалната ситуация за съжаление не е хич розова ....
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Зелената карта е голям шанс,който не трябва да се изпуска ако си амбициозен и знаеш кво искаш.Другото е вятър работа.Що тъпаци заминаха
А кви хора има де бачкат за къща и кола,само да могат да пращат снимки в Бг и да дразнят
В същото време не знаят азбуката....българската
Нещо важно по темата,някой спомена ,че зелената карта е безсрочна-не е баш така.Изтича след 10 години ,акто след това трябва да се поднови.По-удачния вариант естествено е след 5та година да се кандидатства са УС паспорт

Нещо важно по темата,някой спомена ,че зелената карта е безсрочна-не е баш така.Изтича след 10 години ,акто след това трябва да се поднови.По-удачния вариант естествено е след 5та година да се кандидатства са УС паспорт
latrel написа: ама да търсиш мнения от други теми и да ги копираш тук
Затова е хубаво да помислиш преди да пишеш.
latrel написа:Като не са ти ясни някои работи, по-добре не се обаждай неподготвен с разни глупави и налудничави изказвания....
Цитирай ме, моля те?! Както аз ще дам пример с твоите изцепки......
latrel написа:900$ виза билет
Само визата е 1000 лв. Написаха ти колко са в момента билетите и твойте 900$ не стигат само за билет! Написаха ти примерна цена за квартира 1500$ за месец. Ако не знаеш, а то е видно, че не знаеш (жалко, че си бил в USA и нищо не си разбрал), че в 99% квартирите под 1000$ на месец, представляват една стая (пълна дупка) или ако е хубава е на майната си...
latrel написа: тогава ела да ми говориш, колко не си заслужава да ходиш там
Цитирай ме, къде съм написал, че не си заслужава?!
latrel написа:да не спамиш по темите на хората искащи информация, която ти нямаш, но си мислиш, че си компетентен по темата.
Хубаво се вижда, кой е спамер

Трагичния ти трудов опит няма да го коментирам